Προορισμός Κύπρος

Προορισμός Κύπρος

Ένα νησί με μια συναρπαστική και δραματική ιστορία που χρονολογείται πριν από 9.000 χρόνια, η Κύπρος έχει εισβληθεί και αποικιστεί από ένα εκπληκτικό μείγμα φυλών και πολιτισμών… ακόμα και το 1974. της κυβέρνησης στο νότιο τμήμα του νησιού.

πρόσβαση

Το κύριο αεροδρόμιο της Κύπρου είναι η Λάρνακα. Ο σημερινός τερματικός σταθμός άνοιξε μόλις το 2009 και είναι καλά εξοπλισμένος για να χειριστεί την ετήσια εισροή τουριστών. Ωστόσο, σχεδιάζεται περαιτέρω επέκταση και μέχρι το 2013 ο τερματικός σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί 9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το ίδιο το αεροδρόμιο είναι λίγο μακριά από την ίδια τη Λάρνικα, αλλά έχει καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη Λάρνικα και την τουριστική Μέκκα της Αγίας Νάπας.

Τα 25 πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια του κόσμου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

περιπλάνηση

Δεν υπάρχει σιδηρόδρομος στο νησί και τα λεωφορεία και τα ταξί είναι τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς στο νησί. Ωστόσο, και τα δύο έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα και προσφέρουν τέσσερις τύπους λεωφορείων που προσφέρουν τα πάντα, από μεταφορά από το αεροδρόμιο έως επαρχιακά λεωφορεία που συνδέουν τοπικά χωριά. Τα ταξί είναι επίσης λογικά και είναι ένα σχετικά μικρό νησί. Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να νοικιάσουν σκούτερ . Αυτά είναι τόσο κοινά όσο και τα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αγίας Νάπας. Όπως και η Ίμπιζα, τα πρότυπα οδήγησης στο νησί είναι γενικά κακά, με πολλούς δρόμους χωρίς σήμανση και τελείως αφωτισμένους. Η Κύπρος έχει πολλά να δει έξω από τα κύρια τουριστικά θέρετρα, γι’ αυτό θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε κάποιο μέσο μεταφοράς, τουλάχιστον σε μια μέρα χωρίς hangover…

ύπνος

Η κυπριακή φιλοξενία είναι εξαιρετική και πολλά οικογενειακά ξενοδοχεία δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να κάνουν την εντύπωση του νησιού όσο το δυνατόν πιο θετική. Ακόμη και με ένα φτηνό πακέτο διακοπών της τελευταίας στιγμής, εδώ είναι εγγυημένο ένα θερμό καλωσόρισμα. Η Κύπρος φιλοξενεί αμέτρητες αλυσίδες ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων γνωστών δυτικών αλυσίδων ξενοδοχείων όπως το Hilton, το Four Seasons και το Holiday Inn. Υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία για ταξιδιώτες με πακέτο που προσφέρουν ένα πιο προσιτό περιβάλλον.

Συνεργαζόμαστε με κυβερνητικές πρωτοβουλίες αγροτουρισμού για να παρέχουμε καταλύματα σε ανακαινισμένα ιστορικά σπίτια σε όλο το νησί. Αν ενδιαφέρεστε για εναλλακτικά πακέτα, αξίζει να γκουγκλάρετε

Αίγυπτος, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

τι να φαω

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μεσογειακές δίαιτες, οι Κύπριοι τρώνε μεγάλες ποσότητες φρέσκου ψαριού και ελαιόλαδου, προσδίδοντας μακροζωία και εξαιρετικά επίπεδα υγείας. Αυτό ισχύει σίγουρα για τον υπό ελληνική επιρροή Νότο. Τα παραδοσιακά τρόφιμα περιλαμβάνουν επίσης κρέατα όπως αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο, και λαχανικά όπως πατάτες και φασόλια. Πολλά ψητοπωλεία βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα και το φαγητό σε αυτά τα θέρετρα έχει πολύ καλή αξία, με πολλά εστιατόρια να συναγωνίζονται για επαγγελματικούς λόγους σε μια περιοχή. Ακόμη και franchise fast food όπως το Burger King και το Pizza Hut έχουν ανοίξει σε μέρη όπως η Αγία Νάπα για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα πλήθη των πεινασμένων τουριστών.

Αεροπορικά εισιτήρια για Αγία Πετρούπολη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

για να πιω

Ο κύριος κόμβος νυχτερινής ζωής στα νότια του νησιού για τους Ιρλανδούς τουρίστες πρέπει να είναι η Αγία Νάπα και η νυχτερινή ζωή είναι εκεί όπου η Αγία Νάπα πραγματικά λάμπει. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μόλις πριν από 35 χρόνια αυτό ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι. Δεν είναι απλώς ένα ιρλανδικό κέντρο, με μπαρ από την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Ρωσία να συνεργάζονται άψογα. Στην πραγματικότητα, οι Ιρλανδοί είναι πιθανώς περισσότεροι από τους άλλους δύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε προσέξει.

Το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής είναι η κεντρική πλατεία με δεκάδες μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος καθώς όλα τα μπαρ προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλους θαμώνες. Έξω από την κεντρική πλατεία βρίσκεται το «Super Club», το οποίο παραμένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και προσελκύει τακτικά DJs παγκόσμιας κλάσης. Για όσους απλά δεν είναι ικανοποιημένοι, υπάρχουν πολλά μπαρ εκτός ωραρίου που ανοίγουν μόλις κλείσει το Super Club.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια