Αίγυπτος, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Με μια συναρπαστική ιστορία που φτάνει πίσω στην αυγή του πολιτισμού, η Αίγυπτος θεωρείται ο παλαιότερος ταξιδιωτικός προορισμός στη γη. Οι ναοί και οι πυραμίδες του αφρικανικού έθνους που προκαλούν δέος έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ταξιδιωτών εδώ και χιλιάδες χρόνια.Θα ταξιδέψετε στην Αίγυπτο?, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Η ακτή της Ερυθράς Θάλασσας είναι γνωστή για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα παραλιακά θέρετρα.

Ένα οδοιπορικό στη Σαχάρα μπορεί να οδηγήσει τους επισκέπτες σε μια αναζωογονητική όαση πηγής γλυκού νερού.

Από την επανάσταση του 2011 και τη συνεχιζόμενη αντεπανάσταση, οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο σε μεγάλο βαθμό. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ευκαιρία για μοναδικές εμπειρίες από μέρη στην Αίγυπτο για επίσκεψη χωρίς πλήθη. Το να βρεθείτε μόνοι σας μέσα σε μια πυραμίδα είναι πλέον μια πραγματική πιθανότητα.

[tp_widget][/tp_widget]

10. Χουργκάντα[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η Χουργκάντα ​​είναι μια πόλη-θέρετρο στην άκρη της Ερυθράς Θάλασσας, εύκολα προσβάσιμη μέσω μιας ανώμαλης διαδρομής έξι ωρών με το λεωφορείο από το Κάιρο.

Προσφέρει μια πιο δημοφιλή εναλλακτική λύση στο Sharm El Sheikh και στο Dahab και είναι πλέον ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Αλλά αυτό είναι κατανοητό, καθώς υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε τη Χουργκάντα ​​με τις πολλές παραλίες και τα ζεστά νερά της.

Κάποτε ένα απλό ψαροχώρι, αυτό το διάσημο θέρετρο διαθέτει εκατοντάδες ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών κατά μήκος της παραλίας, ωστόσο η εστίαση εξακολουθεί να είναι κυρίως στη χαλάρωση.

Αυτό το τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας φημίζεται για τις εξαιρετικές ευκαιρίες καταδύσεων, με πανέμορφους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους που μπορείτε να ανακαλύψετε στην ανοιχτή θάλασσα. Άλλα θαλάσσια σπορ, όπως η κολύμβηση με αναπνευστήρα, η ιστιοσανίδα και το τζετ σκι, είναι εξίσου δημοφιλή.

Η καλύτερη θέα στο Κάιρο

Για όσους προτιμούν να θαυμάζουν τη μαγική θαλάσσια ζωή από πάνω από το νερό, υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν εκδρομές με βάρκα με γυάλινο πυθμένα, οπότε μπορείτε συνήθως να ψωνίσετε για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Η Χουργκάντα ​​είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Ανατολικοευρωπαίους και ιδιαίτερα στους Ρώσους, εκατοντάδες χιλιάδες από τους οποίους επισκέπτονται κάθε χρόνο. Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους εδώ με επισκέψεις σε άλλες εξέχουσες τοποθεσίες κατά μήκος της κοιλάδας του Νείλου, συμπεριλαμβανομένης της σχετικά κοντινής πόλης του Λούξορ.

9. Αλεξάνδρεια[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Αίγυπτος τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη
Αίγυπτος τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Η Αλεξάνδρεια, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κορυφαίο λιμάνι της Αιγύπτου, βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην άκρη της Μεσογείου.

Η πόλη ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και κάποτε θεωρούνταν το σταυροδρόμι του κόσμου. Αρκετοί από τους Φαραώ της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένης της Κλεοπάτρας, κυβέρνησαν τη χώρα από την Αλεξάνδρεια έως ότου το έθνος έπεσε στη Ρώμη το 30 π.Χ. Το Ρωμαϊκό Θέατρο της πόλης, το οποίο διαθέτει εκπληκτικό ψηφιδωτό δάπεδο και μαρμάρινα καθίσματα, είναι ένα κατάλοιπο της ρωμαϊκής κατοχής της Αλεξάνδρειας.

Η σημερινή Αλεξάνδρεια είναι μια σκονισμένη παραθαλάσσια πόλη με υπερβολικά φουσκωμένο πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, που έχει μεγάλη ανάγκη από ένα γλείψιμο. Είναι μια ξεθωριασμένη απόχρωση του πρώην ένδοξου κοσμοπολίτικου εαυτού του, αλλά εξακολουθεί να αξίζει μια επίσκεψη για τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα και τις αναλαμπές του παρελθόντος του.

Πολλά από τα πιο διάσημα ιστορικά μνημεία της Αλεξάνδρειας, συμπεριλαμβανομένης μιας βιβλιοθήκης που φιλοξενούσε περισσότερα από 500.000 βιβλία, καταστράφηκαν από καταστροφικούς σεισμούς τον 14ο αιώνα. Ολοκληρώθηκε το 2002, μια νέα βιβλιοθήκη βρίσκεται κοντά στον χώρο της αρχικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Εκθέματα της μακράς ιστορίας της Αλεξάνδρειας εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας. Τα περισσότερα από 1.800 αντικείμενα του μουσείου είναι ταξινομημένα χρονολογικά, από την ελληνορωμαϊκή περίοδο έως την κοπτική και την ισλαμική εποχή.

Στην αρχαία Αλεξάνδρεια, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ήταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, μια πανύψηλη κατασκευή που θεωρούνταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Ο φάρος κατέρρευσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μαζί με μεγάλο μέρος της αρχαίας μητρόπολης. Οι αυτοδύτες μπορούν ακόμα να δουν τεράστιες πέτρες και αγάλματα που βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας.

8. Σακάρα[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Αίγυπτος, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη
Αίγυπτος, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Το όνομα Saqqara αναφέρεται σε ένα αιγυπτιακό χωριό, αλλά το πιο σημαντικό, μια αιωνόβια νεκρόπολη με διάσπαρτες μεγάλες και μικρότερες δορυφορικές πυραμίδες απλωμένες σε ένα σκονισμένο οροπέδιο της ερήμου. Θαμμένη κάτω από την άμμο με θέα στην κοιλάδα του Νείλου μέχρι τον 19ο αιώνα, η Saqqara έχει από τότε υποβληθεί σε μια σημαντική διαδικασία αποκατάστασης.

Ονομάστηκε από τον Σοκάρ, τον θεό των νεκρών των Μεμφίτη, η Σακκάρα χρησίμευε ως νεκροταφείο για την αρχαία πόλη Μέμφις για χιλιάδες χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος στην Αίγυπτο. Ως εκ τούτου, φιλοξενεί εκατοντάδες συναρπαστικούς τάφους και χώρους ταφής για τους Φαραώ και άλλους Αιγύπτιους βασιλικούς.

Το αποκορύφωμα της Saqqara είναι η πυραμίδα του Djoser – η παλαιότερη πυραμίδα στη Γη. Θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες απόψεις του Νείλου από την κορυφή αυτής της πυραμίδας, προσβάσιμη μέσω μιας ξύλινης ράμπας όταν η πύλη είναι ανοιχτή. Δοκιμάστε μία από τις πολλές πόρτες και εξερευνήστε όποιες είναι ξεκλείδωτες – ποτέ δεν ξέρετε τι είδους μυστήρια κρύβονται πίσω από αυτές. Η Πυραμίδα του Τέτι με τα συναρπαστικά Πυραμιδικά Κείμενα και η Μασταμπά του Τι με τα απίστευτα ανάγλυφα είναι δύο ακόμη που πρέπει να δείτε.

Κρουαζιέρα στον Νείλο στην Αίγυπτο

7. Siwa Oasis[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Τοποθετημένο κοντά στα δυτικά σύνορα της Αιγύπτου, το Siwa Oasis παρέμεινε πολιτιστικά απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Περιτριγυρισμένοι από την Αιγυπτιακή Θάλασσα της Άμμου, οι κάτοικοι του Σιβάν ανέπτυξαν τα δικά τους μοναδικά έθιμα καθώς και τη δική τους γλώσσα, τη Siwi, μια βερβερική διάλεκτο.

Η μικρή κοινότητα δεν ήταν άγνωστη στον έξω κόσμο, ωστόσο, ακόμη και πριν από αιώνες. Ο περίφημος Ναός του Μαντείου του Αμούν, που πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., έκανε την όαση τόπο προσκυνήματος. Ο πιο διάσημος επισκέπτης που αναζήτησε τη σοφία του μαντείου ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σήμερα, το Siwa Oasis είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Οι παραθεριστές έρχονται στην πόλη για να απολαύσουν τις πολλές πηγές γλυκού νερού της πόλης, να κάνουν μια βόλτα σε στρέμματα φοινικόδασους και να εξερευνήσουν αρχαία φρούρια χτισμένα από λάσπη και απομεινάρια του ελληνορωμαϊκού παρελθόντος της Σίβα. Τα ελατήρια με φυσαλίδες είναι σε αφθονία εδώ. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι μια πέτρινη πισίνα γνωστή ως Λουτρό της Κλεοπάτρας. Μια πιο απομονωμένη πισίνα βρίσκεται σε ένα νησί στη λίμνη Siwa. Οι επισκέπτες φτάνουν στην πηγή Fatnas περνώντας από ένα στενό μονοπάτι.

Τα καφέ στη μικρή πόλη των περίπου 23.000 κατοίκων είναι επίσης σχεδιασμένα για χαλάρωση. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν να πίνουν τσάι και να καπνίζουν από έναν κοινόχρηστο ναργιλέ. Ένα ταξίδι στην τοπική αγορά δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον μοναδικό πολιτισμό της πόλης και να δοκιμάσουν χουρμάδες και ελιές που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Συμβουλές για την εκδρομή διακοπών στην Αίγυπτο

6. Σαρμ ελ Σέιχ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Sharm el Sheikh είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στην Αίγυπτο, που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου του Σινά. Με τα ζεστά, καταγάλανα νερά και τις υπέροχες χρυσαφένιες παραλίες, το Sharm (όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά) είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών με δικό του αεροδρόμιο.

Αλλά αυτό το παλιό ψαροχώρι έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από την απλή ηλιοθεραπεία. Με το παρατσούκλι η Πόλη της Ειρήνης μετά τις αμέτρητες διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν φιλοξενηθεί εδώ, το Σαρμ ελ Σέιχ είναι ένα από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στον κόσμο. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ή να βουτήξετε στους εξαιρετικούς υφάλους γύρω από το νησί Tiran και το εθνικό πάρκο Ras Mohammed, όπου φιλοξενεί εκπληκτικά πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Παρά το γεγονός ότι είναι το τέλειο μέρος για διακοπές με μύγα και φλοπ, όσοι αναζητούν περιπέτεια θα το βρουν και εδώ. Το Sharm el Sheikh’s στο νότιο άκρο της χερσονήσου παρέχει εύκολη πρόσβαση στην έρημο, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε στρατόπεδα Βεδουίνων και να ανεβείτε στο όρος Σινά, ένα αρχαίο βιβλικό σημείο γνωστό για την εντυπωσιακή θέα της ανατολής του ηλίου.

5. Νταχσούρ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Dahshur είναι ένα μικρό χωριό νότια του Καΐρου που φιλοξενεί μερικές λιγότερο γνωστές, λιγότερο πολυσύχναστες πυραμίδες – δεν θα βρείτε τις τεράστιες ουρές που θα περίμενε κανείς στο συγκρότημα της Γκίζας ή στη Saqqara εδώ. Μάλιστα μέχρι το 1996 αποτελούσε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Όπως και η Saqqara, το Dahshur ήταν μέρος της αρχαίας νεκρόπολης της Μέμφις. Ο ίδιος φαραώ πίσω από το κτίριο της Μεγάλης Πυραμίδας έχτισε δύο ακόμη πλήρεις πυραμίδες στο Dahshur. Στα χρόνια μετά, πολλοί περισσότεροι Φαραώ έχτισαν εδώ τις δικές τους πυραμίδες για να σχηματίσουν συνολικά 11, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις αρχικές.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την ασυνήθιστης μορφής Κεκαμμένη Πυραμίδα και την Κόκκινη Πυραμίδα, που κατασκευάστηκαν και οι δύο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Σνεφερού (2613-2589 π.Χ.). Η Κόκκινη Πυραμίδα (επίσης γνωστή ως Βόρεια Πυραμίδα), είναι περίφημα η παλαιότερη αληθινή πυραμίδα στην Αίγυπτο επειδή δεν έχει σκαλοπάτια ή στροφές.

Η Μαύρη Πυραμίδα του Amenemhat III είναι ένα άλλο αξιοθέατο που μπορείτε να απολαύσετε από τη βάση της Πυραμίδας Bent. Δεν είναι επισκέψιμο και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου πυραμίδα. μάλλον, μια παράξενη όψη σκούρου βράχου.

4. Ασουάν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η νοτιότερη πόλη της Αιγύπτου, το Ασουάν είναι μια άλλη μεγάλη πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νείλου. Ωστόσο, λόγω της θέσης και του μεγέθους του, προσφέρει μια πολύ πιο χαλαρή εναλλακτική λύση στις μεγάλες πόλεις Λούξορ ή Κάιρο.

Αν και τα δικά του μνημεία είναι δευτερεύοντα σε σύγκριση με το Λούξορ, το Ασουάν είναι η βάση για εκδρομές στους ναούς της Φιλάε και της Καμπάσα και στον Ναό του Ήλιου του Ραμσή ΙΙ στο Άμπου Σίμπελ, στα νότια. Είναι επίσης το καλύτερο σημείο εκκίνησης για εκδρομές στους ναούς του Kom Ombo και του Edfu, μεταξύ Ασουάν και Λούξορ.

Το ίδιο το Ασουάν έχει ένα από τα πιο συναρπαστικά περιβάλλοντα στην Αίγυπτο. Οι βράχοι από γρανίτη έχουν θέα στον Πρώτο Καταρράκτη του Νείλου, τον πρώτο από μια σειρά από ρηχά λευκά νερά που σπάνε από βραχονησίδες που εκτείνονται βόρεια μέχρι το Χαρτούμ. Το σπίτι μιας μεγάλης κοινότητας Νουβίων, ήταν κάποτε η πύλη προς την Αφρική στην αρχαία Αίγυπτο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους στο Μουσείο Nubian, το οποίο είναι γεμάτο με θησαυρούς και κειμήλια που διατηρήθηκαν ασφαλή από την πλημμύρα της Nubia.

Το Ασουάν είναι διάσημο για τα λατομεία γρανίτη του που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των πολλών οβελίσκων του Λούξορ.

Μερικοί από αυτούς τους ημιτελείς οβελίσκους εξακολουθούν να διακρίνονται στην πόλη σήμερα, όπως ο μεγαλύτερος γνωστός αρχαίος οβελίσκος στον κόσμο που βρίσκεται στα νότια του Ασουάν και προοριζόταν να έχει ύψος πάνω από 40 μέτρα.

Η περιοχή του Ασουάν τράβηξε την παγκόσμια προσοχή στη δεκαετία του 1960, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Υψηλού Φράγματος του Ασουάν.

Δύο αρχαίοι πέτρινοι ναοί που χτίστηκαν από τον Ramesses II στο Abu Simbel βρίσκονταν στο μονοπάτι των υψηλών νερών της λίμνης Nasser. Τα οικοδομήματα και οι ναοί τους διαλύθηκαν και συναρμολογήθηκαν ξανά σε μια όχθη ψηλά πάνω από τη δεξαμενή. Περίπου 3 ώρες με το λεωφορείο από το Ασουάν, μια ημερήσια εκδρομή για να δείτε τους τεράστιους ναούς είναι μια δραστηριότητα που δεν πρέπει να χάσετε.

3. Κάιρο[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Αίγυπτος τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη
Αίγυπτος τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Αυτή η σκονισμένη πρωτεύουσα είναι μια από τις πιο εκτεταμένες πόλεις στη Γη, όπου ζουν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Νείλου, το Κάιρο είναι μια μεσαιωνική ισλαμική πόλη με έναν αιώνια μουντό ορίζοντα και μπεζ κτίρια με δορυφόρους τηλεόρασης.

Χτισμένο κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα Μέμφις, το σύγχρονο Κάιρο είναι ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για κρουαζιέρες στον Νείλο και για εξερευνήσεις των Πυραμίδων στη Γκίζα λίγο έξω από τα όρια της πόλης. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε μέσα σε αυτήν την ίδια την τεράστια πόλη.

Στο παγκοσμίου φήμης Αιγυπτιακό Μουσείο της Πλατείας Ταχρίρ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τον θησαυρό του Τουταγχαμών, καθώς και μούμιες και άλλα αντικείμενα από το αρχαίο παρελθόν της Αιγύπτου.

Τα πιο ιστορικά τζαμιά της πόλης αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, όταν οι Φατιμίδες έκαναν την πόλη πρωτεύουσά τους, το Τζαμί Ibn Tulun είναι το παλαιότερο στο Κάιρο. Η εκπληκτική Ακρόπολη και το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί Πασά, γνωστό και ως Αλαβάστρινο Τζαμί για το αστραφτερό λευκό οικοδόμημά του, πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης Αιγύπτου.

Όταν έχετε βαρεθεί τα ιστορικά αξιοθέατα του Καΐρου, πάρτε μια αληθινή γεύση από την Αίγυπτο βυθίζοντας τον εαυτό σας στην καθημερινή ζωή. Αγκαλιάστε τα πλήθη ενώ ψωνίζετε σε μια από τις χαοτικές αγορές της πόλης, όπως το παζάρι Khan al-Khalili, καπνίστε λίγο ναργιλέ ανάμεσα στους ντόπιους σε ένα τοπικό Ahwaz ή ξεφύγετε από τη ζέστη της κεντρικής πόλης εντελώς με ένα δροσερό ταξίδι με φελούκα κατά μήκος του Νείλου σε ένα παραδοσιακό αιγυπτιακό ιστιοφόρο.

2. Λούξορ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Χίλια χρόνια μετά την κατασκευή των Μεγάλων Πυραμίδων, το Νέο Βασίλειο εμφανίστηκε στην Αίγυπτο και η εξουσία μετατοπίστηκε από την αρχαία πρωτεύουσα της Μέμφιδας στη Θήβα στο νότο, τη θέση του σύγχρονου Λούξορ. Εμπλουτισμένη με χρυσό που εξορύχθηκε στις ερήμους της Νουβίας και μεταφέρθηκε στην πόλη στον ποταμό Νείλο, η Θήβα έγινε ο πολιτιστικός και πολιτικός κόμβος της χώρας.

Σήμερα, η μεσαίου μεγέθους πόλη Λούξορ είναι γνωστή ως «το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου» και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στο Λούξορ – από ναούς μέχρι τάφους και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Θα χρειαστεί να αφήσετε μερικές μέρες για να το κάνετε σωστά.

Τα περισσότερα από τα αξιοθέατα του Λούξορ βρίσκονται είτε στην Ανατολική Όχθη είτε στη Δυτική Όχθη του Νείλου. Τα διάσημα αξιοθέατα στην Ανατολική Όχθη περιλαμβάνουν τον Ναό του Καρνάκ – επίσης γνωστό ως Ipet-isu («Τα πιο επιλεγμένα μέρη») – μια εξαιρετική πόλη ναών που χρειάστηκε πάνω από 2.000 χρόνια για να χτιστεί. Αν και ολόκληρο το συγκρότημα του Καρνάκ αποτελείται από τέσσερα κύρια μέρη, η κύρια δομή γνωστή ως Ναός του Αμούν είναι η μόνη που είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίριο που χτίστηκε ποτέ, η αίθουσα με πυλώνες του ναού είναι ένα εκπληκτικό πέτρινο δάσος με 134 κολώνες που φτάνουν σε ύψος έως και 21 μέτρα (69 πόδια). Βόλτα.

Ο όμορφα φωτισμένος ναός του Λούξορ είναι ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός ναός για εξερεύνηση τη νύχτα. Στην άλλη πλευρά του Νείλου, η Δυτική Όχθη μπορεί να υπερηφανεύεται για το κατάλευκο τοπίο της Κοιλάδας των Βασιλέων, όπου βρίσκονται πολλοί περίτεχνοι και πολύχρωμα τοιχογραφημένοι τάφοι, λάκκοι και ταφικοί θάλαμοι. Μερικοί από τους τάφους περιλαμβάνονται στην είσοδο του εισιτηρίου σας, αλλά ετοιμαστείτε να πληρώσετε περισσότερα για να επισκεφτείτε τον τάφο του Βασιλιά Τουτ – το αποκορύφωμα – τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης της μούμιας του βασιλιά Τουταγχαμών.

1. Νεκρόπολη της Γκίζας[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Αίγυπτος τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη

[tp_widget][/tp_widget]

Το οροπέδιο της Γκίζας είναι ίσως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς στη Γη. Βρίσκεται σε ένα οροπέδιο της ερήμου στα δυτικά της πρωτεύουσας του Καΐρου, η Γκίζα είναι η δική της πόλη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που μοιάζει σαν μια άλλη συνοικία του συνεχώς διευρυνόμενου Καΐρου.

Αν και κάποτε ήταν μια ταπεινή πίστα άμαξας, η Γκίζα είναι τώρα ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αιγύπτου, όπου υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, φημισμένα εστιατόρια, γιγάντια εμπορικά κέντρα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Αλλά το πιο διάσημο, η Γκίζα είναι το πιο κοντινό μέρος της πόλης στις Πυραμίδες της Γκίζας και τη Σφίγγα, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτή τη γειτονιά για τουλάχιστον μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Κάιρο.

Οι τρεις κύριες πυραμίδες της Γκίζας είναι μια αρχαία νεκρόπολη που χτίστηκε ως τάφοι για τρεις Αιγύπτιους Φαραώ – Khufu, Khafre και Menkaure. Μια διασπορά δορυφορικών πυραμίδων στην περιοχή χτίστηκαν ως μέρος για να θάψουν τις γυναίκες τους και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Μεγάλη Πυραμίδα του Khufu (Χέοπας) είναι αυτή στην οποία μπορείτε να μπείτε αν είστε ευτυχείς να πληρώσετε επιπλέον. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με καμήλα στην έρημο και να τραβήξετε μια φωτογραφία με όλες τις πυραμίδες στο φόντο πριν κατευθυνθείτε προς τη Σφίγγα για την τυπική τουριστική φωτογραφία που φιλά τη Σφίγγα.

Αν τύχει να μείνετε κοντά στη Γκίζα μια νύχτα, μην χάσετε το Pyramids Sound and Light Show. Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκτιμήσετε τη Μεγάλη Πυραμίδα λίγο διαφορετικά. Ενώ θα πρέπει να πληρώσετε για μια θέση στο επίσημο σόου φωτός, αν έχετε δείπνο στο μπαλκόνι του κοντινού Pizza Hut, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τόσο το ηλιοβασίλεμα όσο και την παράσταση.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Τα 25 πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια του κόσμου

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο. 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια