Σουηδία Είναι ασφαλής η επίσκεψη ;

Μπορεί η Σουηδία να είναι παγκοσμίως γνωστή για τα IKEA και ABBA, αλλά αυτή η σκανδιναβική χώρα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Οι 7,6 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες  που δέχθηκε η χώρα το 2019 σίγουρα γνωρίζουν ότι αυτό είναι αλήθεια.

Μπορείτε να περάσετε μέρες επισκεπτόμενοι την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, μόνοι σας, από τα μεσαιωνικά σοκάκια του Gamla Stan μέχρι τα όμορφα νησιά του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης που αποτελούν μια εξαιρετική φυσική απόδραση.

Δείτε άλλες πόλεις, όπως το εκλεπτυσμένο Μάλμο και το πολιτιστικό κέντρο του Γκέτεμποργκ. Η Σουηδία είναι επίσης ιδανική για να βγείτε στη φύση, είτε κάνετε ποδήλατο στο νότο είτε αναζητάτε το Βόρειο Σέλας πιο κοντά στην Αρκτική.

Η Σουηδία έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει σε όλους, από λάτρεις της φύσης μέχρι καλοφαγάδες και λάτρεις της ποπ μουσικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο, αλλά προτού συμμετάσχετε μαζί τους, ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να το κάνετε.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για οτιδήποτε μπορεί να συναντήσετε στη Σουηδία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τυχόν προφυλάξεις ασφαλείας που πρέπει να λάβετε.

Αεροπορικά εισιτήρια για Στοκχόλμη

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Σουηδία το 2023;

Ναί. Η Σουηδία είναι απίστευτα ασφαλής για επίσκεψη χάρη στο γενικό υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, συμβαίνουν άσχημα πράγματα όπως το έγκλημα, επομένως είναι σημαντικό να μην αφήνετε την προσοχή στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επιπλέον, κάντε την έρευνά σας και λάβετε προφυλάξεις όταν βγαίνετε στη φύση, μια δημοφιλής δραστηριότητα για πολλούς επισκέπτες στη χώρα.

Η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή των καταλόγων με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Σουηδία είναι η 28η πιο  ασφαλής χώρα στον κόσμο! Λαμβάνει μια τόσο υψηλή κατάταξη, ιδίως χάρη στο χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας.

Παρά αυτή την προσοχή, ορισμένες χώρες συμβουλεύουν πράγματι οι πολίτες τους να είναι πιο προσεκτικοί στη Σουηδία! Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν τη Σουηδία σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 . Ο κύριος λόγος που αναφέρει είναι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας.

Άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες στη Σουηδία περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Τουριστικές απάτες
 • Ληστείες
 • Βία συμμοριών

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ποσοστό όλων αυτών των περιστατικών είναι αρκετά χαμηλό, αν και υπάρχουν. Ο μεγαλύτερος λόγος που οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί όταν επισκέπτονται τη Σουηδία είναι η τρομοκρατία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ , η Σουηδία έχει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές εξτρεμιστές και από ακροδεξιούς/Ναζί τρομοκράτες.

Οι σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν σημάνει συναγερμό για εθνικά δίκτυα βίαιων δεξιών εξτρεμιστών που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με στόχο μουσουλμάνους και άλλες θρησκευτικές μειονότητες και κοινότητες μεταναστών της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τη Σουηδική Αστυνομία , η τρομοκρατική απειλή στη χώρα βρίσκεται επί του παρόντος στο Τρίτο Επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι ενδέχεται να συμβούν επιθέσεις ως απάντηση στις πρόσφατες αναταραχές ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Σουηδία που έκαψαν δημόσια  το Κοράνι. Οι επιθέσεις συχνά στοχεύουν σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται επισκέπτες.

Η αστυνομία παρέχει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση επίθεσης. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από την περιοχή, κρυφθείτε εάν δεν είναι δυνατή η διαφυγή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στη Σουηδία. Δεν έχει σημειωθεί μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία από τις επιθέσεις του 2017 στη Στοκχόλμη. Η πιθανότητα να συμβεί τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι πολύ χαμηλή.

Εκτός από τις απειλές από τον άνθρωπο, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις απειλές από τη φύση όταν επισκέπτεστε. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα με την ελπίδα να εξερευνήσουν τα φυσικά της θαύματα, αλλά οι σκληροί χειμώνες της χώρας μπορεί να είναι αφιλόξενοι.

Η σουηδική κυβέρνηση προσφέρει συμβουλές για την ασφαλή εξερεύνηση της φύσης της Σουηδίας , όπως να μοιραστείτε το δρομολόγιό σας, να φοράτε φωτεινά ρούχα για να αποτρέψετε τους κυνηγούς και τα άγρια ​​ζώα και να φέρετε επιπλέον προμήθειες σε περίπτωση που χαθείτε.

Πρέπει να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις εάν επισκέπτεστε τις αρκτικές περιοχές της Σουηδίας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της σε ειδική ενότητα για τα ταξίδια στην Αρκτική ότι οι δυνατότητες έρευνας και διάσωσης κοντά στον πόλο είναι περιορισμένες σε περίπτωση που συμβεί ατύχημα.

Προσπαθήστε να ταξιδέψετε με μια οργανωμένη περιήγηση, όπως μια κρουαζιέρα και ερευνήστε τον πάροχο της εκδρομής εκ των προτέρων για να μάθετε για τα μέτρα ασφάλειάς του.

Έγκλημα στη Σουηδία

Στοκχόλμη-Σουηδία – Νοέμβριος 2020: Άποψη στις σουηδικές σημαίες σε σχεδόν άδειο, πολύ δημοφιλή δρόμο στην Παλιά Πόλη, Västerlånggatan, την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού/Elzbieta Krzysztof/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το πιο πιθανό πρόβλημα που θα σας επηρεάσει κατά την επίσκεψή σας στη Σουηδία, απλώς και μόνο επειδή είναι πιο συνηθισμένο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον εγκλωβισμό στην έρημο. Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Σουηδία είναι χαμηλό έως μέτριο.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι 13.803 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι ένα μέτριο ποσοστό.

Η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράττονται στη Σουηδία είναι ήσσονος σημασίας ή μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας — η πιο κοινή κατηγορία εγκλημάτων στη χώρα είναι η κλοπή .

Η κλοπή ποδηλάτου είναι μια από τις πιο κοινές μορφές κλοπής στη Σουηδία. Η Σουηδία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι μόλις 1 περιστατικό ανά 100.000 άτομα σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αν και αυτό το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι υψηλότερο από ό,τι σε άλλες σκανδιναβικές χώρες όπως η Φινλανδία, είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Δεδομένου ότι τα ποσοστά ανθρωποκτονιών είναι συνήθως ενδεικτικά άλλων ποσοστών βίαιης εγκληματικότητας, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το συνολικό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Σουηδία είναι επίσης χαμηλό. Υπάρχουν ορισμένες ανησυχητικές τάσεις στο σουηδικό έγκλημα.

Σύμφωνα με την επίσημη Σουηδική Έρευνα Εγκλήματος, το 19,5%  των Σουηδών ανέφεραν ότι εκτέθηκαν σε έγκλημα κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό είναι υψηλότερο από την προηγούμενη δεκαετία, αν και η εγκληματικότητα μειώνεται από την πρόσφατη κορύφωσή της το 2016.

Πολλοί ντόπιοι ανησυχούν επίσης για την αύξηση του βίαιου εγκλήματος, λόγω της αύξησης της βίας από συμμορίες σε μεγάλες πόλεις όπως η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμο.

Μόνο η Στοκχόλμη βίωσε 126 πυροβολισμούς  το 2022, οι περισσότεροι αποτέλεσμα συμμοριών που μάχονταν για εδάφη στο εμπόριο ναρκωτικών. Παρόλο που η βία των συμμοριών είναι αντίποινα εναντίον μελών άλλων συμμοριών, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν σημαίνουν ότι οι άμαχοι συχνά παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά.

Παρά την αύξηση της βίαιης εγκληματικότητας πρόσφατα, η Σουηδία εξακολουθεί να είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Οι πόλεις της εξακολουθούν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από τις περισσότερες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε στη Σουηδία είναι η μικροκλοπή. Συνήθεις μορφές κλοπής είναι πορτοφολάδες, αρπαγή τσάντας και κλοπή ποδηλάτου. Αν και τα ποσοστά μικροκλοπών είναι πολύ χαμηλότερα στη Σουηδία από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξακολουθεί να είναι ένας κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο μικροκλοπής στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη Σουηδία. Τα περιστατικά κλοπής είναι πιο συνηθισμένα σε μεγάλες πόλεις όπως η Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ.

Οι κλέφτες λειτουργούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γύρω από σταθμούς λεωφορείων και τρένων και σε περιοχές δημοφιλείς μεταξύ των τουριστών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου , οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος κλοπής λόγω των μετρητών και των διαβατηρίων τους.

Ένας χώρος στον οποίο πρέπει να προσέχετε είναι τα εστιατόρια και οι καφετέριες. Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που χαλαρώνουν σε ένα μέρος όπου πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς από κλοπή και παίρνουν αντικείμενα και τσάντες χωρίς επίβλεψη.

Μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα όπως τηλέφωνα ή πορτοφόλια στο τραπέζι, ειδικά όχι εάν κάθεστε σε εξωτερική βεράντα. Ποτέ μην αφήνετε την τσάντα σας να κρέμεται από την πλάτη της καρέκλας σας, καθώς αυτό καθιστά εύκολο να το αρπάξετε. Αντ’ αυτού, κρατήστε το στην αγκαλιά σας.

Οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε σταθερά τα τιμαλφή σας κάθε φορά που βρίσκεστε σε ένα μέρος με πολλά άλλα άτομα. Προσοχή στους ανθρώπους που φαίνονται πολύ πρόθυμοι να τραβήξουν την προσοχή σας, καθώς οι κλέφτες χρησιμοποιούν συχνά τακτικές απόσπασης της προσοχής για να εκμεταλλευτούν τα θύματά τους.

Προσβολή

Αν και το βίαιο έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες στη Σουηδία, τα ποσοστά επιθέσεων έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλο μέρος αυτής της βίας τροφοδοτείται από τη δραστηριότητα συμμοριών.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο βίαιου εγκλήματος που συνδέεται με συμμορίες. Η βία των συμμοριών συνήθως απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι συμμορίες, όπως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, σημαίνουν ότι οι άμαχοι συχνά παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά.

Επιθέσεις έχουν συμβεί σε δημόσιους χώρους όπως μπαρ και εστιατόρια (αν και συνήθως όχι σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες). Μπορείτε να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να προστατευθείτε από αυτή τη βία.

Πάντα να προσέχετε τις συσκευασίες χωρίς επίβλεψη. Να είστε σε εγρήγορση με το περιβάλλον σας — αν παρατηρήσετε ότι η κατάσταση φαίνεται τεταμένη, φύγετε πρώτα από εκεί και κάντε ερωτήσεις αργότερα.

Η βία των συμμοριών μπορεί να είναι τα πρωτοσέλιδα, αλλά πολλές επιθέσεις δεν σχετίζονται με κάτι τόσο μεγάλο. Οι επιθέσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ συμβαίνουν, ειδικά κατά τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες της Σουηδίας, όταν ολόκληρη η χώρα αντιμετωπίζει τον ηδονισμό λίγο πολύ στα σοβαρά.

Μην το παρακάνετε όταν πίνετε. Αν παρατηρήσετε μια διαφωνία, βγείτε από το μπαρ ή το κλαμπ στο οποίο βρίσκεστε. Μην προκαλέσετε πρόκληση και αν κάποιος σας απειλήσει, ειδοποιήστε έναν ψεύτικο.

Αποφυγή κακών περιοχών

Editorial 31.08.2019 Στοκχόλμη Σουηδία Στα προάστια του Alby με μεγάλες τσιμεντένιες πολυκατοικίες μια ηλιόλουστη μέρα/Janus Orlov/Shutterstock

Όπως οι περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι μεγάλες πόλεις της Σουηδίας έχουν ορισμένες περιοχές που είναι πιο επικίνδυνες από άλλες.

Στη Στοκχόλμη, να είστε προσεκτικοί σε:

 • Rinkeby
 • Άλμπι
 • Οικιακή πόλη
 • Τένστα
 • Ρόνα
 • Norsborg

Οι περισσότερες από αυτές τις γειτονιές βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης, επομένως είναι απίθανο να περιπλανηθείτε σε αυτές κατά λάθος.

Στο Γκέτεμποργκ, οι επικίνδυνες γειτονιές περιλαμβάνουν:

 • Κήπος Επισκόπου
 • Πέτρα κήπου
 • Χάμερ Χιλ
 • Hjallbo
 • Φρουρός του Νόμου

Στο Μάλμο, να είστε προσεκτικοί γύρω από:

 • Rosengard
 • Nydala
 • Hermodsdal
 • Σόντρα Σόφιελουντ

Ζητήστε από έναν ντόπιο περισσότερες συμβουλές σχετικά με συγκεκριμένες περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

ΣΟΥΗΔΙΑ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2013: Τραμ στην κυκλοφορία στο δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Αυτοκίνητο ταξί, μοντέρνα κτίρια, καταπράσινα δέντρα./Olga Evans/Shutterstock

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ετοιμάζεστε για το ταξίδι σας στη Σουηδία:

 • Προσοχή στα ταξί. Η Σουηδία μπορεί να είναι πιο ασφαλής από πολλές άλλες χώρες, αλλά ορισμένα πράγματα είναι καθολικά, και αυτό είναι το γεγονός ότι ορισμένοι οδηγοί ταξί εκμεταλλεύονται τους ξένους για να τους εξαπατήσουν. Το σουηδικό σύστημα ταξί δεν ρυθμίζεται καλά, επομένως ερευνήστε αξιόπιστες εταιρείες ταξί στην πόλη που θα επισκεφτείτε και οδηγήστε μόνο μαζί τους.
 • Η εγκληματικότητα αυξάνεται το καλοκαίρι. Εάν επισκέπτεστε τη Σουηδία τις περίφημες μεγάλες καλοκαιρινές μέρες της Σουηδίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει σταθερά τα τιμαλφή σας.
 • Αγοράστε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση πριν ξεκινήσετε περιηγήσεις περιπέτειας. Εάν συμβεί κάτι, ειδικά στην Αρκτική, όπου οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι λίγες, μπορεί να χρειαστείτε ιατρική εκκένωση. Δεν θέλετε να ανησυχείτε για το κόστος ενώ βρίσκεστε σε κίνδυνο.
 • Το καλοκαίρι, προσέξτε τη σουηδική άγρια ​​ζωή. Στα δάση, μην πλησιάζετε άγρια ​​ζώα όπως αρκούδες και άλκες, όσο χαριτωμένα κι αν είναι. Τα μικρότερα ζώα είναι πολύ πιο επικίνδυνα – η Σουηδία έχει ένα αυξανόμενο πρόβλημα με τα τσιμπούρια και τα κουνούπια. Φοράτε εντομοαπωθητικά και αδιάβροχα ρούχα όταν κάνετε πεζοπορία.

Συχνές Ερωτήσεις

Στοκχόλμη, Σουηδία – 28 Ιουλίου 2021: Θέα αργά το ηλιοβασίλεμα με τραμ και άλλο φανάρι γύρω από το σιντριβάνι Serger κοντά στην πλατεία Sergels και τα κτίρια Hötorget./Tommy Alven/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν συνάδελφοι επισκέπτες στη Σουηδία:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στη Σουηδία;

Η Σουηδία είναι γενικά ασφαλής να περπατάς τη νύχτα, ειδικά το καλοκαίρι που ο ήλιος δεν δύει πραγματικά. Ωστόσο, αποφύγετε τις γειτονιές με μη ασφαλή φήμη τις βραδινές ώρες, ακόμη και το καλοκαίρι, όταν τεχνικά μπορεί να μην είναι ακόμη σκοτάδι.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Σουηδία το 2023;

Ναι, η Σουηδία είναι ασφαλής για επίσκεψη το 2023. Αν και υπήρξαν ειδήσεις σχετικά με το ποσοστό εγκληματικότητας που αυξάνεται φέτος, η χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ασφαλής από πολλούς από τους γείτονές της.

Είναι η Σουηδία ασφαλής για τις τουρίστες;

Η Σουηδία είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο για τις τουρίστες. Ωστόσο, παρενόχληση και επίθεση μπορεί ακόμα να συμβεί, ειδικά σε μπαρ και κλαμπ, οπότε φροντίστε να λαμβάνετε προφυλάξεις όσο βρίσκεστε στην πόλη.

Είναι ασφαλές να περπατάς στη Στοκχόλμη τη νύχτα;

Η Στοκχόλμη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και έχει τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Ωστόσο, εφόσον μένετε σε ασφαλείς γειτονιές και καλά φωτισμένες περιοχές, ακόμη και η Στοκχόλμη είναι ασφαλής να περπατήσετε τη νύχτα.

Είναι πολύ ακριβή η Σουηδία;

Το τίμημα όλης αυτής της ασφάλειας είναι υψηλό — κυριολεκτικά. Η Σουηδία είναι μια ακριβή χώρα για επίσκεψη καθώς το κόστος ζωής και πολλές ανέσεις, από διαμονή μέχρι αλκοόλ, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Λοιπόν, είναι ασφαλής να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Η Σουηδία έχει κάποια προβλήματα, όπως και κάθε μέρος στον κόσμο. Ωστόσο, είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να κρατάτε τον εαυτό σας ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όπως να κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας, να αφήνετε τεταμένες καταστάσεις και να ακολουθείτε τις ειδήσεις για να ειδοποιήσετε τον εαυτό σας για δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον στη χώρα, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Σουηδία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:θα ταξιδέψετε στη Σουηδία; εδώ ειναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Περιπέτειες σε όλη τη Νορβηγία και τη Σουηδία

Ταξιδιωτικός οδηγός Στοκχόλμης

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια