Γκουανταλαχάρα Είναι ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Η Γκουανταλαχάρα είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις του Μεξικού και η γενέτειρα πολλών πολιτιστικών στοιχείων που συνδέουμε με το Μεξικό, από την τεκίλα μέχρι τη μουσική mariachi. Πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την πόλη ετησίως.

Το εκπληκτικό ιστορικό κέντρο της Γκουανταλαχάρα με την αποικιακή ισπανική αρχιτεκτονική είναι σίγουρα το κύριο ενδιαφέρον της πόλης. Κάντε μια βόλτα και δείτε τα όμορφα κτίρια όπως ο επιβλητικός καθεδρικός ναός της Γκουανταλαχάρα ή το Hospicio Cabanas.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν πάρκα εντός των ορίων της πόλης, όπως το Bosque Los Colomos ή εύκολες ημερήσιες εκδρομές έξω από την πόλη στο Barranca de Huentitan.

Τρίψτε τους αγκώνες με τους ντόπιους στο διάσημο δρόμο της νυχτερινής ζωής Market Chapu και στις πολλές εκπληκτικές αγορές. Η Γκουανταλαχάρα έχει σίγουρα πολλά να κρατήσει τους επισκέπτες απασχολημένους και να προσφέρει μια εξαιρετική εικόνα για τη ζωή στο Μεξικό.

Ωστόσο, πολλές μεγάλες πόλεις στο Μεξικό έχουν τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να αναρωτιέστε αν η Γκουανταλαχάρα είναι μεταξύ αυτών.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας προετοιμάσει για να ταξιδέψετε στη Γκουανταλαχάρα με ασφάλεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης:Τιχουάνα Είναι ασφαλής;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Γκουανταλαχάρα το 2023;

Όχι. Η Γκουανταλαχάρα δεν είναι η πιο ασφαλής πόλη στο Μεξικό. Έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και υψηλό επίπεδο δραστηριότητας καρτέλ.

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε τη Γκουανταλαχάρα και πολλοί τουρίστες το κάνουν με ασφάλεια, αλλά σίγουρα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις εάν θέλετε να μετακινηθείτε με ασφάλεια στην πόλη. Όσο προετοιμάζεστε για αυτό που μπορεί να βρείτε, θα πρέπει να μπορείτε να περάσετε καλά στη Γκουανταλαχάρα.

Η πόλη της Γκουανταλαχάρα βρίσκεται στην πολιτεία Χαλίσκο. Το Jalisco έχει ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Η πολιτεία κέρδισε επίσης φήμη επειδή είναι το σπίτι του Jalisco Cartel New Generation , ενός από τα πιο τρομακτικά καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Αυτό το καρτέλ λειτουργεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο στο Jalisco.

Η Γκουανταλαχάρα, η μεγαλύτερη πόλη του Χαλίσκο και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, είναι η κύρια βάση του καρτέλ. Ως αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας καρτέλ, η Γκουανταλαχάρα βιώνει πολλά εγκλήματα.

Τα κοινά εγκλήματα που συμβαίνουν στη Γκουανταλαχάρα περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Ωστόσο, η εικόνα της Γκουανταλαχάρα δεν είναι τόσο βίαιη όσο νομίζετε. Η ανάγνωση ταξιδιωτικών συμβουλών περιπλέκει λίγο την κατάσταση. Για το Μεξικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίζουν τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές ανά πολιτεία.

Συμβουλεύει τους πολίτες της να επανεξετάσουν το ταξίδι στην πολιτεία Jalisco, τη δεύτερη υψηλότερη δυνατή ταξιδιωτική οδηγία. Ωστόσο, όταν απαριθμεί περιοχές ανησυχίας στο Jalisco λόγω της βίας των καρτέλ, περιλαμβάνει μικρότερες πόλεις και αυτοκινητόδρομους, όχι τη Γκουανταλαχάρα.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ίδια την πόλη της Γκουανταλαχάρα, ούτε καν για τους κρατικούς υπαλλήλους (το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συχνά εκδίδει ξεχωριστούς, αυστηρότερους περιορισμούς για τους κρατικούς υπαλλήλους όταν ταξιδεύουν σε επικίνδυνες περιοχές, καθώς μπορεί να αποτελέσουν στόχο εγκληματικότητας).

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει επίσης να μην υπάρχουν μη απαραίτητα ταξίδια σε μέρη της πολιτείας Jalisco λόγω δραστηριότητας καρτέλ. Ωστόσο, τα πιο επικίνδυνα μέρη της πολιτείας βρίσκονται είτε στα βόρεια είτε κοντά στα κρατικά σύνορα Colima.

Εν τω μεταξύ, η καναδική κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει καθόλου τον Jalisco στη λίστα με τις μεξικανικές πολιτείες όπου δεν συμβουλεύει τα ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι ένα ασφαλές ταξίδι στη Γκουανταλαχάρα είναι σίγουρα δυνατό.

Αν και δεν πρέπει να περπατάτε σε μια άγνωστη περιοχή στις 2 τα ξημερώματα μιλώντας στο ακριβό smartphone σας σε ένα στενό, αν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις, μπορείτε να αποφύγετε τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες. Η Γκουανταλαχάρα είναι επίσης μια καλή επιλογή για να επισκεφθείτε το Μεξικό κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Καθώς βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μεξικού, πιο κοντά στην ακτή του Ειρηνικού από την ακτή της Καραϊβικής, και βρίσκεται πιο μέσα στην ενδοχώρα, σπάνια χτυπιέται απευθείας από τυφώνες.

Οι μόνες φυσικές καταστροφές που βιώνει η πόλη είναι περιστασιακές ξαφνικές πλημμύρες  από έντονες βροχοπτώσεις λόγω κακού πολεοδομικού σχεδιασμού.

Έγκλημα στη Γκουανταλαχάρα

Φωτογραφία ανθρώπων που περπατούν στους δρόμους του Tlaqepaque για οδηγό με τους πέτρινους δρόμους και τα πολύχρωμα ροζ και κίτρινα κτίρια και τις σημαίες του κόμματος πάνω από τον δρόμο που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Guadalajara Safe to Visit

ΓΚΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ, ΧΑΛΙΣΚΟ, ΜΕΞΙΚΟ – 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: Οδός Tlaquepaque/Luis Alvarado Alvarado/Shutterstock

Το έγκλημα είναι σίγουρα το κύριο μέλημα όταν επισκέπτεστε τη Γκουανταλαχάρα. Όπως πολλές πόλεις του Μεξικού, έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Έχει επίσης κάποια φήμη, καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Μεξικό και πολλοί άνθρωποι τη γνωρίζουν ως την έδρα του καρτέλ Jalisco Cartel New Generation. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η Γκουανταλαχάρα δεν είναι σχεδόν η πιο επικίνδυνη πόλη στο Μεξικό.

Οι πόλεις πιο κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού τείνουν να είναι πολύ πιο επικίνδυνες.

Οι μικρότερες περιοχές στην ίδια την πολιτεία Jalisco έχουν επίσης υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, καθώς βρίσκονται περισσότερο υπό τον έλεγχο των καρτέλ, έχουν χαμηλότερη αστυνομική παρουσία και οι άνθρωποι έχουν λιγότερες ευκαιρίες εκτός από το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον μεξικανικό ιστότοπο στατιστικών elcri.men, η Γκουανταλαχάρα έχει ποσοστό ανθρωποκτονιών 17,8 περιστατικών ανά 100.000 άτομα.

Αυτό είναι ένα υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών σύμφωνα με τα πρότυπα πολλών περιοχών σε όλο τον κόσμο, αλλά με τα μεξικανικά πρότυπα, η Γκουανταλαχάρα έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών. Δεν μπαίνει καν στη λίστα με τους 50 πιο επικίνδυνους  δήμους του Μεξικού.

Πολλές από τις ανθρωποκτονίες και άλλα περιστατικά βίαιου εγκλήματος στη Γκουανταλαχάρα οδηγούνται από καρτέλ. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2023 , τα πτώματα των εργαζομένων που προσπάθησαν να αφήσουν την καταναγκαστική εργασία τους σε τηλεφωνικό κέντρο καρτέλ ανακαλύφθηκαν από τις αρχές.

Τα περισσότερα περιστατικά βίας των καρτέλ είναι περιστατικά στοχευμένης βίας και τείνουν να συμβαίνουν σε γειτονιές που ελέγχονται από τα καρτέλ, μακριά από τουριστικά μέρη της πόλης (αν και οι άμαχοι έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν στα πυρά).

Το έγκλημα στη Γκουανταλαχάρα δεν αφορά μόνο τη βία των καρτέλ. Η πόλη έχει σχετικά υψηλό ποσοστό άλλων εγκλημάτων, τουλάχιστον σύμφωνα με αναφορές ερευνών από ντόπιους και κατοίκους ομογενών.

Σύμφωνα με το Numbeo , η Γκουανταλαχάρα βαθμολογείται με 73,11 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μια υψηλή τιμή. Οι ντόπιοι ανησυχούν περισσότερο για τη διαφθορά και τη δωροδοκία και ακολουθούν οι κλοπές από οχήματα, η επίθεση και η ένοπλη ληστεία.

Το ταξίδι στη Γκουανταλαχάρα, όπως και το ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος του Μεξικού, απαιτεί πολλή έρευνα και προφυλάξεις. Οι πιθανότητες είναι ότι θα αισθάνεστε λιγότερο ασφαλείς από ό,τι στο σπίτι, καθώς αυτή είναι η ατυχής πραγματικότητα του ταξιδιού στο Μεξικό.

Ωστόσο, η Γκουανταλαχάρα είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγάλες πόλεις του Μεξικού. Εάν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις, είναι απολύτως δυνατό να αποφύγετε να πέσετε θύμα εγκλήματος.

Μικροκλοπή

Όπως στις περισσότερες πόλεις του Μεξικού, η μικροκλοπή είναι το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στη Γκουανταλαχάρα. Η καναδική κυβέρνηση  εξηγεί στην ταξιδιωτική της συμβουλή ότι μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών είναι συνηθισμένες σε όλες τις πόλεις του Μεξικού.

Στη Γκουανταλαχάρα, αυτές οι απειλές είναι παρούσες, όπως και σε άλλες πόλεις του Μεξικού που προσελκύουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Οι πορτοφολάδες τείνουν να είναι πιο δραστήριοι σε περιοχές που έχουν πολλά πλήθη και είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Οι ντόπιοι συμβουλεύουν τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τιμαλφή τους στο δημοφιλές Mercado San Juan de Dios και στην Avenida Chapultepec, ένα δημοφιλές σημείο νυχτερινής ζωής όπου οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τους μεθυσμένους ανθρώπους που φεύγουν από τα κλαμπ.

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες προφυλάξεις για να αποτρέψετε την κλοπή στη Γκουανταλαχάρα που μπορεί να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Μην εκτοξεύετε πολλά μετρητά ή ακριβά αντικείμενα που μπορεί να σας ξεχωρίσουν ως επικερδή στόχο.

Τοποθετήστε τα τιμαλφή κάπου όπου είναι πιο δύσκολο να τα έχετε πρόσβαση ακόμη και για έμπειρους τσέπες, όπως μια εσωτερική θήκη για τσάντα με φερμουάρ ή μπροστινή τσέπη παντελονιού. Σπάνια θα δείτε ντόπιους να φορούν τσάντες ώμου καθώς περπατούν κοντά στο δρόμο ή να αφήνουν τις τσάντες τους να κρέμονται από τις πλάτες των καρεκλών στα εστιατόρια.

Αυτό συμβαίνει επειδή η αρπαγή τσάντας είναι ένα συνηθισμένο έγκλημα στη Γκουανταλαχάρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μια φυσική λαβή στην τσάντα σας. Η κλοπή από οχήματα είναι ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα στη Γκουανταλαχάρα.

Οι κλέφτες θα σπάσουν τα παράθυρα για να αρπάξουν οτιδήποτε βλέπουν στα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης της χαλαρής αλλαγής. Πολλοί ντόπιοι δεν αφήνουν τίποτα στα αυτοκίνητά τους όταν παρκάρουν, ούτε καν μικρές τσάντες.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτό το έγκλημα είναι να μην έχετε καθόλου αυτοκίνητο στην πόλη. Η κίνηση είναι διαβόητη ούτως ή άλλως, και καλύτερα να περπατήσετε ή να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Βία Καρτέλ

Είναι αλήθεια ότι η βία των καρτέλ υπάρχει στη Γκουανταλαχάρα, επομένως η επικίνδυνη φήμη της πόλης έχει κάποια βάση στην πραγματικότητα. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  περιλαμβάνει την πολιτεία Jalisco στη λίστα με τις πολιτείες που επηρεάζονται από τη βία από συμμορίες και ναρκωτικά στην ταξιδιωτική της συμβουλή για το Μεξικό.

Στην ταξιδιωτική του οδηγία για την πολιτεία Χαλίσκο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι εδαφικές μάχες μεταξύ διαφορετικών καρτέλ έχουν λάβει χώρα σε πολυτελείς και τουριστικές περιοχές της Γκουανταλαχάρα.

Η βία των καρτέλ είναι συνήθως στοχευμένη, αλλά τα καρτέλ δεν κάνουν διακρίσεις στις μεθόδους που χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά. Ωστόσο, ο κίνδυνος να εμπλακείτε στη βία των καρτέλ είναι αρκετά χαμηλός.

Τα καρτέλ σπάνια ενδιαφέρονται για τους τουρίστες. Οι μεξικανικές και τοπικές αρχές έχουν εντείνει την παρουσία της επιβολής του νόμου σε κεντρικά μέρη της Γκουανταλαχάρα, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα καρτέλ περιορίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα σε περιφερειακές γειτονιές.

Η βία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή και υπήρξαν πρόσφατα βίαια περιστατικά.

Τον Αύγουστο του 2022 , το Jalisco Cartel New Generation ξέσπασε σε μια νύχτα βίας, περνώντας μέσα στην πόλη και καίγοντας αυτοκίνητα ως απάντηση στη σύλληψη ενός υψηλού προφίλ μέλους του καρτέλ.

Αν και δεν σκοτώθηκαν άμαχοι, οι υλικές ζημιές ήταν μεγάλες. Αυτά τα περιστατικά δεν συμβαίνουν πολύ συχνά στη Γκουανταλαχάρα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμβούν.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην πόλη και ακολουθήστε τυχόν κυβερνητικές ειδοποιήσεις σχετικά με πιθανή βία. Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων — αν παρατηρήσετε ότι ντόπιοι εγκαταλείπουν ξαφνικά μια περιοχή, ακολουθήστε τους και κάντε ερωτήσεις αργότερα.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία ενός κιόσκι και παλαιών κτιρίων στη μέση του Tlaquepaque, μια από τις περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στη Γκουανταλαχάρα

ΜΕΞΙΚΟ – 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Κιόσκι στο πάρκο και εκκλησία στο βάθος, 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Tlaquepaque, Μεξικό/Carlos.araujo/Shutterstock

Η προσκόλληση σε ασφαλείς περιοχές είναι το κλειδί για να αφήσετε τις διακοπές σας στη Γκουανταλαχάρα χωρίς κακές εμπειρίες. Οι επικίνδυνες περιοχές της πόλης τείνουν να είναι προς τα προάστια, καθώς το κέντρο της πόλης και η ιστορική συνοικία είναι αυστηρά αστυνομευμένο για να είναι ασφαλές για τους επισκέπτες και τους ντόπιους.

Οι ντόπιοι λένε επίσης ότι το ανατολικό άκρο της πόλης τείνει να είναι πιο σκιαγραφικό καθώς η πόλη έχει από καιρό στρωματοποιηθεί από το εισόδημα – πλουσιότεροι άνθρωποι στα δυτικά, φτωχότεροι άνθρωποι στα ανατολικά. Μείνετε στα δυτικά της Calzada de Independencia στην εξερεύνηση σας.

Μερικές επικίνδυνες γειτονιές στη Γκουανταλαχάρα περιλαμβάνουν:

 • Αποικία Χαλίσκο
 • Santa Fe
 • Τονικός
 • Tlaquepaque (γύρω από την άκρη)
 • Ο λόφος των τεσσάρων

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

γκουανταλαχάρα

Μεξικό, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 – Πολλά ταξί περιμένουν έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Miguel Hidalgo y Costilla/Kit Leong/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφάλειας για να ταξιδέψετε στη Γκουανταλαχάρα:

 • Μην πίνετε το νερό της βρύσης. Οι σωλήνες στη Γκουανταλαχάρα είναι συχνά παλιοί και δεν συντηρούνται καλά, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό της βρύσης δεν είναι πάντα ασφαλές για να βουρτσίσετε τα δόντια σας! Προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό.
 • Χρησιμοποιήστε το Uber για να μετακινηθείτε, ειδικά τη νύχτα. Οι οδηγοί ταξί της Γκουανταλαχάρα είναι διαβόητοι απατεώνες. Μπορείς μερικές φορές να πετύχεις μια αξιοπρεπή συμφωνία αν παζαρεύεις, αλλά αυτό απαιτεί πολλή επιπλέον προσπάθεια (και ορισμένοι οδηγοί ταξί κλέβουν και τους επιβάτες). Η Uber είναι πιο ασφαλής και αποτελεσματική.
 • Μην ξεπλένετε το χαρτί υγείας. Όπως πολλές πόλεις στο Μεξικό, η Γκουανταλαχάρα διαθέτει παλαιότερα υδραυλικά συστήματα που δεν μπορούν να χειριστούν τίποτα άλλο εκτός από τα απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού υγείας που ξεπλένεται. Τα περισσότερα μέρη έχουν έναν κάδο απορριμμάτων δίπλα στην τουαλέτα για την απόθεση χαρτιού. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την αμηχανία να βουλώσετε την τουαλέτα του εστιατορίου!
 • Τα συστήματα του μετρό και των λεωφορείων είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχουν πορτοφολάδες, οπότε φροντίστε να κρατάτε τα τιμαλφή σας ασφαλή. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονται λιγότερο ασφαλή τη νύχτα, γι’ αυτό προτιμήστε το Uber.

Συχνές Ερωτήσεις

γκουανταλαχάρα

Τεκίλα, Χαλίσκο, Μεξικό : 11 Οκτωβρίου. 2013: Αγρότης που φορτώνει τη συγκομισμένη μπλε αγαύη με γαϊδουράκι για παραγωγή τεκίλα, πόλη Τεκίλα, Χαλίσκο, Μεξικό/T Photography/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στη Γκουανταλαχάρα στο παρελθόν:

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Γκουανταλαχάρα το 2023;

Ναι, η Γκουανταλαχάρα είναι ασφαλής για επίσκεψη το 2023. Αν και το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, είναι σχετικά χαμηλό για τα μεξικανικά πρότυπα.

Είναι η Γκουανταλαχάρα ή η Πόλη του Μεξικού ασφαλέστερη;

Παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη, η Πόλη του Μεξικού είναι ελαφρώς πιο ασφαλής από τη Γκουανταλαχάρα. Έχει χαμηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, αν και το ποσοστό μικροκλοπών μπορεί να είναι υψηλότερο.

Είναι η Γκουανταλαχάρα ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Η Γκουανταλαχάρα είναι ασφαλής για γυναίκες ταξιδιώτες που λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις. Δεν είναι ασφαλές για τις γυναίκες ταξιδιώτες να περιπλανώνται στα περισσότερα μέρη της πόλης τη νύχτα, και σε ορισμένες γειτονιές ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει επίσης να προετοιμαστείτε για υψηλά επίπεδα catcalling, κάτι που δυστυχώς είναι κοινό σε όλο το Μεξικό.

Είναι η Γκουανταλαχάρα ασφαλής για μεμονωμένους ταξιδιώτες;

Η Γκουανταλαχάρα είναι ασφαλής για μεμονωμένους ταξιδιώτες και πολλοί επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο. Ωστόσο, βγαίνετε μόνο το βράδυ με άλλους ανθρώπους.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Γκουανταλαχάρα;

Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Γκουανταλαχάρα είναι συνήθως οι πιο ασφαλείς. Περιπλανηθείτε στο Centro Historico, το Zapopan και την Colonia Americana.

Λοιπόν, είναι η Γκουανταλαχάρα ασφαλής για επίσκεψη;

Η Γκουανταλαχάρα είναι σίγουρα μια πόλη όπου πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις λόγω των υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της βίας των καρτέλ. Ωστόσο, δεν είναι τόσο επικίνδυνο για τα μεξικανικά πρότυπα, και είναι δυνατό να το επισκεφθείτε με ασφάλεια.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Γκουανταλαχάρα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές το Κανκούν

Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Είναι ασφαλής η Αγγλία

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια