Μαδαγασκάρη

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια τη Μαδαγασκάρη από την Ελλάδα- Ταξιδιωτικές Πληροφορίες 2024

Σε αυτόν τον Οδηγό Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη , θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε με ασφάλεια και προετοιμασία στη Μαδαγασκάρη από την Ελλάδα. Εκπληκτικός νησί στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, είναι ο βιότοπος πολλών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των χαριτωμένων λεμούριων. Ένα τοπίο που χαρακτηρίζεται από ονειρεμένες παραλίες, τροπικά δάση και βυθούς με κοραλλιογενείς υφάλους. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί στον οδηγό μας το η καλύτερη στιγμή για την επίσκεψη, i έγγραφα απαραίτητο και το αξεσουάρ χρήσιμο να το έχετε στη βαλίτσα σας, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο το ταξίδι σας στη Μαδαγασκάρη!

Οδηγός ασφαλούς ταξιδιού Μαδαγασκάρη

Πότε να πάτε στη Μαδαγασκάρη

Πριν ανακαλύψετε τους κανόνες για το ασφαλές ταξίδι στη Μαδαγασκάρη από την Ελλάδα και τα έγγραφα που χρειάζονται για το ταξίδι, είναι σημαντικό να κατανοήσετε και την ιδανική περίοδο για το ταξίδι. Χαρακτηριστικό είναι το κλίμα της Μαδαγασκάρης, ενός νησιού στον Ινδικό Ωκεανό τροπικό. Βροχερό στα ανατολικά παράλια, ήπιος στα ορεινά και ξερός στα νοτιοδυτικά. Επιπλέον, ανάλογα με τις κλίσεις, οι βροχοπτώσεις και οι θερμοκρασίες μπορεί να αλλάξουν οι εποχές αντιστρέφονται σε σύγκριση με το δικό μας, όντας στο νότιο ημισφαίριο. Στο βόρειο άκρο, προς Αντσιρανάνα το κλίμα είναι πάντα θερμότητα ευχάριστο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ οι βροχές αυξάνονται στα βορειοδυτικά παράλια, όπως και στο Nosy-Be.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Έγγραφα για τη μετάβαση στη Μαδαγασκάρη

Η νοτιοδυτική ακτή είναι η πιο δημοφιλής περιοχή ξερη και ζεστη, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακόμη και από 40°C από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Το χειμώνα, ωστόσο, μια έντονη θερμοκρασιακή εκδρομή συμβαίνει τη νύχτα. Τέλος, η ανατολική ακτή είναι η πιο βροχερή και εδώ αναπτύσσεται τροπικό δάσος. οι εσωτερικές ορεινές περιοχές, χάρη στο υψόμετρο έχει ήπιο κλίμα κατά την ξηρή περίοδο και πάνω από 2.000 m μπορεί να φτάσει ακόμη και 0°C νότια το χειμώνα. η καλύτερη στιγμή για ένα ταξίδι στη Μαδαγασκάρη, συνολικά, διαρκεί από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο.

Ας δούμε λοιπόν μαζί πώς και αν μπορείτε να πάτε στη Μαδαγασκάρη και πώς να ταξιδέψετε με ασφάλεια σε αυτή την υπέροχη χώρα από την Ελλάδα .

αλιευτικό σκάφος Nosy Be - ταξιδέψτε με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη από την Ιταλία - ταξιδέψτε στη Μαδαγασκάρη με ασφάλεια - ταξιδέψτε με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη από την Ιταλία - μπορείτε να πάτε στη Μαδαγασκάρη
Τυπικό σκάφος στο Nosy Be

Έγγραφα για τη Μαδαγασκάρη

Σε όλους τους πολίτες που έρχονται από την Ελλάδα ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέλουν να ταξιδέψουν στη Μαδαγασκάρη για Ταξιδεύοντας με ασφάλεια απαιτείται διαβατήριο με εναπομένουσα ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από τη στιγμή της άφιξης και με τουλάχιστον ένα άδεια σελίδα για τη σφραγίδα ή τις σημειώσεις που αφορούν την αυτοκόλλητη άδεια προσωρινής διαμονής. Για αλλαγές σχετικά με τη νομοθεσία, σας συμβουλεύουμε να ρωτήσετε την Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας. Σε περίπτωση που απώλεια του διαβατηρίου, ταξιδιωτικό έγγραφο που επιτρέπει την επιστροφή στην Ιταλία εκδίδεται από το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στο Ανταναναρίβο, επικοινωνώντας με την προξενική αλληλογραφία του Ανταναναρίβο ή του Νόσι Μπε.

Επιπλέον, για τουρισμό και ταξίδια έως 90 ημερών είναι απαραίτητη η βίζα για τη Μαδαγασκάρη, που εκδίδεται κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, κατόπιν πληρωμής σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Για τουριστικές βίζες έως 60 ημέρες μόνο, μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αποκλειστικό site. Τέλος, κατά την άφιξη πρέπει να δείξετε και το δικό σας αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής που πιστοποιεί τη διάρκεια του ταξιδιού.

Υγεία και Εμβολιασμοί για τη Μαδαγασκάρη

Για να ταξιδέψετε με ασφάλεια τη Μαδαγασκάρη από την Ελλάδα σε αυτή τη χώρα δεν απαιτείται εμβολιασμός για είσοδο. Το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτικό για οποιονδήποτε προέρχεται από χώρα όπου η νόσος κινδυνεύει να μεταδοθεί, ακόμη και μόνο για διέλευση από το αεροδρόμιο άνω των 12 ωρών. Συνιστούμε να βγάλετε ένα πολιτική ασφαλείας πριν την αναχώρηση που περιλαμβάνει κάλυψη ιατρικών εξόδων. Σε περίπτωση προηγούμενων παθολογιών σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από την αναχώρηση. Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε με όλα τα απαραίτητα φάρμακα.

Ρούχα και χρήσιμο υλικό για ασφαλή ταξίδια στη Μαδαγασκάρη

Η επιλογή των είδη ένδυσης για να ταξιδέψετε στη Μαδαγασκάρη πρέπει πληρούν πρακτικά κριτήρια, άνεση, ανταπόκριση στο κλίμα με βάση την εποχή και το περιβάλλον. Επομένως, σας συνιστούμε να φέρετε μαζί σας: καπέλο από καμβά, κασκόλ, βαμβακερά ρούχα και μπλουζάκια, πουλόβερ, μακρύ βαμβακερό παντελόνι, τζιν, μαγιό, πιτζάμες, βαμβακερά εσώρουχα, χοντρές βαμβακερές κάλτσες , παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια, k-way τύπου αντιανεμικό μπουφάν.

Επίσης να μην ξεχνάμε:

  • σακίδιο πλάτης για χρήση για εκδρομές,
  • γυαλιά ηλίου,
  • μαντήλια και δροσιστικά μαντηλάκια,
  • σταγόνες για τα μάτια,
  • τσάντα χρημάτων και θήκη εγγράφων τύπου πουγκί,
  • εντομοαπωθητικό,
  • πτυσσόμενη ομπρέλα.

Νόμισμα στη Μαδαγασκάρη

Το επίσημο νόμισμα της Μαδαγασκάρης είναι το Μαδαγασκάρη Ariary (MGA). Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας ευρώ σε μετρητά αλλαγή επί τόπου. Επιπλέον, σε τουριστικές εγκαταστάσεις γίνονται δεκτές προπληρωμένες και πιστωτικές κάρτες, ενώ υπάρχουν και ΑΤΜ στις πόλεις. Η ηλεκτρονική πληρωμή δεν είναι πολύ διαδεδομένη, γι’ αυτό σας συνιστούμε να την έχετε πάντα μαζί σας μετρητά για τα έξοδά σας.

Ηλεκτρική ενέργεια

Για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στη χώρα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα βύσματα και οι πρίζες είναι ίδια παρόντες στην Ελλάδα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας έναν προσαρμογέα γενικής χρήσης. Η τάση είναι 220 Volt και οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές. Τα βύσματα είναι μικρού βήματος διπολικού τύπου, τα κλασικά ευρωπαϊκά με δύο πόλους.

Τζετ λαγκ

Μαδαγασκάρη είναι 2 ώρες μπροστά σε σύγκριση με την Ελλάδα (GMT+3).

Τηλέφωνο

Κωδικός περιοχής για την Ιταλία: +0030 + αριθμός τηλεφώνου.
Κωδικός κλήσης για Μαδαγασκάρη: +261 + αριθμός τηλεφώνου.

Πού να ταξιδέψετε με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη;

Είναι γενικά δυνατό να ταξιδέψετε με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη δίνοντας προσοχή στις περιοχές κινδύνου και ταξιδεύοντας σε ομάδες. Λόγω της εκτεταμένης κατάστασης της φτώχειας, ειδικά στην πρωτεύουσα και στις πιο τουριστικές περιοχές, συνιστούμε τη μέγιστη προσοχή γενικά και ειδικότερα τη νύχτα, αποφεύγοντας να ταξιδεύετε μόνοι σας στις εθνικές οδούς.

λεμούριοι
Λεμούριοι, πρωτεύοντα θηλαστικά της Μαδαγασκάρης

Πού να μην ταξιδέψετε με ασφάλεια στη Μαδαγασκάρη;

Η Μαδαγασκάρη είναι μια γενικά ασφαλής χώρα, αλλά συνιστούμε πάντα να ταξιδεύετε με τουριστικό πράκτορα και εξουσιοδοτημένους οδηγούς. Από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, είναι η εποχή των κυκλώνων και των καταιγίδων στη χώρα. Επομένως, συνιστούμε να αποφεύγετε τα ταξίδια σε περιοχές κινδύνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμβουλευτείτε το αποκλειστικό site. Οι περιοχές που κινδυνεύει η χώρα από ληστείες είναι στο νότο, όπου ο πληθυσμός ζει σε δύσκολες συνθήκες.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια