5 ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας

Υπάρχουν περισσότερα από 1.100 ηφαιστειακά νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Από αυτές, οι Μαλδίβες θεωρούνται μία από τις πιο ρομαντικές, ειδικά για όσους θέλουν να διασκεδάσουν σε ένα τροπικό νησί. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας σε αυτό το νησί. Για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε το ταξίδι σας – δεν θέλετε να χάσετε την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το νησί. Διαβάστε περισσότερα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μαλδίβες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. ελέγξτε τον χάρτη καιρού

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο καιρός είναι καλός και μπορείτε να απολαύσετε άφθονη ήπια ηλιοφάνεια. Θα πρέπει να πληρώσετε υψηλότερη τιμή για τη διαμονή και άλλες δραστηριότητες, αλλά αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, αν έχετε μικρότερο προϋπολογισμό, μπορείτε να πάτε εκτός εποχής και ο καιρός δεν είναι τόσο άσχημος αυτή την εποχή. Η εκτός εποχής περίοδος είναι συχνά υγρή, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό. Ακόμα και αν βρέχει, δεν μένει όλη μέρα.

2. επιλέξτε το σωστό αεροπλάνο.

Εάν επισκέπτεστε τα νησιά για πρώτη φορά, θα πρέπει να επιλέξετε μια πτήση εσωτερικού. Διαφορετικά, θα πρέπει να επιλέξετε μια πτήση που φτάνει το πρωί στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θέλετε να φτάσετε πριν από τις 4μμ. Εάν η πτήση σας καθυστερήσει, θα πρέπει να διανυκτερεύσετε στο Μάλε.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για υπέροχες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. κάντε κράτηση για τις πτήσεις σας online.

Ένα άλλο σημαντικό ραντεβού είναι να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των πτήσεων. Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, καθώς μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα. Το ίδιο ισχύει και για τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία, ειδικά αν πάτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, οι πράκτορες τείνουν να κάνουν κρατήσεις σε θέρετρα και ξενοδοχεία εκ των προτέρων.

ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες

Πριν αναζητήσετε μια προσιτή τιμή, θα πρέπει να συγκρίνετε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία και να ελέγξετε τη γνησιότητα του καθενός.

4. ακολουθήστε τους κανόνες.

8 εύκολοι τρόποι για να πραγματοποιήσετε τις διακοπές της τελευταίας στιγμής(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι καλύτερο να μην ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, καθώς τα ξενοδοχεία σπάνια είναι στελεχωμένα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 30 ημερών, επισκέπτεστε την οικογένειά σας.
Επίσης, τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες είναι κλειστά κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ημερών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αγορά φρέσκων προϊόντων.

Μην σκεφτείτε καν να πάρετε αλκοόλ ή χοιρινό. Συνιστάται επίσης να καλύπτετε τους αγκώνες, το στήθος, το στομάχι, τους ώμους και τα γόνατά σας όταν επισκέπτεστε δημόσιους χώρους.
Με άλλα λόγια, ακολουθήστε τον ενδυματολογικό κώδικα των Μαλδίβων.

Μήνας του μέλιτος στις Μαλδίβες, τα 12 καλύτερα θέρετρα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Επιλέξτε οικονομικά προσιτή διαμονή και μεταφορά

Τέλος, καλό είναι να επιλέγετε οικονομικά προσιτές μεταφορές και καταλύματα.
Τα πλοία, οι μεταφορές από το αεροδρόμιο και οι εκδρομές είναι καλές επιλογές.

Εν ολίγοις, είναι σκόπιμο να ακολουθήσετε τα πέντε σημεία που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο όταν σχεδιάζετε μια εκδρομή στις Μαλδίβες.

5 ταξιδιωτικές συμβουλές για ταξίδι στα Φίτζι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια