Τι είναι ένα κάθισμα διαφράγματος σε αεροπλάνο;

Τι είναι ένα διαφραγματικό κάθισμα σε ένα αεροπλάνο και πώς είναι να κάθεσαι εκεί; Εξερευνούμε τον ορισμό, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφραγματικών καθισμάτων για διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών σε αυτόν τον κατατοπιστικό οδηγό. 

Θα μάθετε τι είναι ένα διαφραγματικό κάθισμα, πώς αυτά τα καθίσματα μπορούν να διαφέρουν σε διαφορετικά αεροπλάνα και τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν τα διαφραγματικά καθίσματα. 

Στο τέλος, θα ξέρετε εάν ένα διαφραγματικό κάθισμα είναι η σωστή επιλογή για εσάς – ή εάν είναι κάτι που καλύτερα να αποφύγετε.

Διαβάστε επίσης:το καλύτερο κάθισμα σε αεροπλάνο

Διαφραγματικό κάθισμα είναι κάθε κάθισμα που βρίσκεται στη σειρά πίσω από το διάφραγμα ή τον τοίχο ενός αεροπλάνου που χωρίζει κατηγορίες καμπίνας ή τμήματα αεροπλάνου.

Τα διαφραγματικά καθίσματα είναι διαφορετικά επειδή βρίσκονται πίσω από έναν τοίχο αντί για μια άλλη σειρά καθισμάτων.

Τα μεγαλύτερα αεροπλάνα μπορεί να έχουν πολλαπλά διαφράγματα, με αποτέλεσμα περισσότερα από ένα διαφράγματα για καθίσματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να καθίσετε στο διάφραγμα πρώτης θέσης, στο διάφραγμα business class ή στο διάφραγμα οικονομικής/οικονομικής θέσης συν.

Το ίδιο το διάφραγμα μπορεί να είναι ένας φυσικός τοίχος, με ή χωρίς εγκοπές στο πέλμα των ποδιών ή μπορεί να είναι ένα συρόμενο διαμέρισμα κουρτίνας που χωρίζει οπτικά τα τμήματα του επιπέδου.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που σχετίζονται με τα καθίσματα διαφραγμάτων. Μερικοί άνθρωποι τα θεωρούν μερικές από τις καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο, ενώ άλλοι αποφεύγουν τα διαφραγματικά καθίσματα με κάθε κόστος.

Η παρουσία ενός φυσικού τοίχου (ειδικά χωρίς εγκοπές για τα πόδια) σε σχέση με μια συρόμενη κουρτίνα κάνει μεγάλη διαφορά στην εμπειρία του καθίσματος σε κάθισμα διαφραγμάτων – μπορεί να σημαίνει ότι έχετε πολύ λίγο χώρο για τα πόδια ή περισσότερο χώρο για τα πόδια από άλλους επιβάτες.

Θα διερευνήσουμε τι είναι ένα διαφραγματικό κάθισμα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής τους και πώς να καθορίσουμε εάν θα εκτιμήσετε ή όχι το να κάθεστε σε ένα διαφραγματικό κάθισμα στη συνέχεια σε αυτόν τον οδηγό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα καθισμάτων διαφράγματος

Όταν ρωτάτε «Τι είναι ένα διαφραγματικό κάθισμα;» μάλλον ψάχνετε για μια ειλικρινή λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Η αλήθεια είναι ότι τα καθίσματα διαφράγματος έχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα διαφραγματικά καθίσματα μπορούν να πιάσουν μια κακή ραπ μεταξύ των συχνών επιβατών, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά θετικά στο να κάθεσαι σε αυτήν την περιοχή του αεροπλάνου. Για ορισμένους ταξιδιώτες, είναι οι καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο.

Αλλά τα καθίσματα διαφραγμάτων δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι επιβάτες αρνούνται να πετάξουν στη σειρά διαφραγμάτων λόγω των μειονεκτημάτων που σχετίζονται με αυτά τα καθίσματα.

Επαγγελματικά καθίσματα διαφράγματος

Μωρό σε μια μπασκέτα τοποθετημένη στον τοίχο του διαφράγματος για ένα τμήμα που εξερευνά τα πλεονεκτήματα του καθίσματος στο διάφραγμα στην πρώτη σειρά σε ένα αεροπλάνο

y_seki/Shutterstock

 • Μπορεί να προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια
 • Μπορεί να διαθέτει χώρισμα κουρτίνας ή εγκοπές για τα πόδια
 • Εύκολη προσβασιμότητα καθισμάτων
 • Μπορεί να είναι κοντά σε τουαλέτες/γαλέρα
 • Μπορεί να προσφέρει βραχίονες στήριξης για μωρά

Πολλές φορές, τα διαφραγματικά καθίσματα προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια από τα παραδοσιακά καθίσματα αεροπλάνου όπου υπάρχουν ανακλινόμενα καθίσματα μπροστά σας. Χωρίς να ξαπλώνει κανείς στο χώρο των ποδιών σας και χωρίς κάθισμα μπροστά σας, θα βρείτε τα διαφραγματικά καθίσματα να είναι πιο ευρύχωρα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν πετάτε σε ένα αεροπλάνο που έχει ένα διαχωριστικό κουρτίνας, το οποίο παρέχει ακόμα περισσότερο χώρο για τα πόδια για τέντωμα, αντί για έναν αληθινό τοίχο.

Μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να καταλήξετε σε ένα αεροπλάνο που έχει εγκοπές για τα πόδια στο διάφραγμα που περιλαμβάνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια για τους επιβάτες στη σχεδίασή τους. Ξαπλώστε και τεντώστε τα πόδια σας μέχρι το τέλος χωρίς να σας περιορίζει ο τοίχος!

Αυτό κάνει τα διαφραγματικά καθίσματα ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε αν θέλετε να τραβήξετε λίγο μάτι σε μια μεγάλη πτήση.

Τα καθίσματα στο διάφραγμα είναι εύκολα προσβάσιμα και κάνουν την είσοδο και την έξοδο από το κάθισμά σας αρκετά απρόσκοπτη. Το να φύγετε και να επιστρέψετε στη θέση σας είναι πολύ πιο εύκολο χωρίς μια σειρά από καθίσματα μπροστά σας.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι τα διαφραγματικά καθίσματα βρίσκονται συχνά σε βολική τοποθεσία κοντά στις τουαλέτες ή στο μαγειρείο του αεροπλάνου – είναι απλό και γρήγορο να φτάσετε στις εγκαταστάσεις όταν χρειάζεται να τις χρησιμοποιήσετε.

Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας που ταξιδεύετε με ένα μωρό, θα διαπιστώσετε ότι τα διαφραγματικά καθίσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα, επειδή πολλές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν βραχίονες στήριξης στο μπρελόκ στο ίδιο το διάφραγμα. 

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε με ασφάλεια το μωρό σας σε ένα άνετο (παρέχεται από την αεροπορική εταιρεία) μπανιέρα και να το παρακολουθείτε χωρίς να το κρατάτε φυσικά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είναι πιο άνετο για εσάς και το μωρό. 

Μειονεκτήματα καθισμάτων διαφράγματος

Εικόνα καθισμάτων αεροπλάνου στην πρώτη σειρά που δείχνει την έννοια της ερώτησης τι είναι ένα στεγανό κάθισμα και τα μειονεκτήματα που συνδέονται με τον μικρό χώρο για τα πόδια όταν υπάρχει ένα διαχωριστικό τοίχου σε ένα αεροπλάνο

Thanakorn.P/Shutterstock

 • Δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα
 • Ο χώρος για τα πόδια μπορεί να είναι περιορισμένος
 • Δύσκολες γωνίες θέασης οθόνης
 • Λεπτοί δίσκοι υποβραχιόνιου
 • Κοντά σε τουαλέτες και μαγειρείο
 • Οι χρήστες POC ενδέχεται να μην μπορούν να κάθονται εδώ
 • Μπορεί να είναι πιο ακριβό

Δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης κάτω από τα καθίσματα στα διαφραγματικά καθίσματα, επειδή δεν υπάρχει σειρά καθισμάτων μπροστά σας. Χωρίς ειδικό χώρο για να τοποθετήσετε το προσωπικό σας αντικείμενο ή την τσάντα χειραποσκευής, θα πρέπει να μπει στον κάδο απορριμμάτων ή να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο για τα πόδια σας. 

Δεδομένου ότι οι κανόνες της FAA απαιτούν το προσωπικό σας αντικείμενο ή/και τη χειραποσκευή να αποθηκεύονται με ασφάλεια στον κάδο απορριμμάτων κατά την απογείωση και την προσγείωση όταν βρίσκεστε στη σειρά διαφραγμάτων, αυτό μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα. 

Εάν χρειάζεστε πρόσβαση στο προσωπικό σας αντικείμενο ή στη χειραποσκευή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, θα πρέπει είτε να το κρατάτε είτε να πηγαίνετε συνεχώς στον κάδο για να ανακτήσετε και να αντικαταστήσετε αντικείμενα. Μιλάμε για άβολο! 

Ενώ τα διαφραγματικά καθίσματα συχνά διαφημίζονται για τον επιπλέον χώρο για τα πόδια τους, το αντίθετο μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύει σε ορισμένες πτήσεις. Οι τοίχοι διαφραγμάτων χωρίς εγκοπές για τα πόδια μπορεί να περιορίσουν την ικανότητά σας να τεντώνετε τα πόδια σας έξω κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Υπάρχει επίσης το ζήτημα του περαιτέρω περιορισμένου χώρου για τα πόδια, εάν καθίσετε σε ένα κάθισμα στο διάδρομο στο διάφραγμα. Ο ίδιος ο διάδρομος μπορεί να καμπυλώνεται στον χώρο σας και να απαιτεί από εσάς να αλλάζετε κάθε φορά που περνάει ένα μέλος του πληρώματος ή ένας επιβάτης. 

Η ψυχαγωγία κατά την πτήση και οι πτυσσόμενοι δίσκοι είναι αναμενόμενα χαρακτηριστικά σε μια πτήση, αλλά στο διάφραγμα, αυτές οι ανέσεις είναι λίγο διαφορετικές. 

Η οθόνη σας μπορεί να είναι στερεωμένη ψηλά στον τοίχο του διαφράγματος ή να προσφέρεται σε σχέδιο που αιωρείται από το υποβραχιόνιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να γερανάσετε το λαιμό σας για να το δείτε. 

Αντί για τους συνηθισμένους αναδιπλούμενους δίσκους από το κάθισμα μπροστά σας, τα διαφραγματικά καθίσματα προσφέρουν αναδιπλούμενους δίσκους από το υποβραχιόνιό σας. Είναι λίγο πιο εύθραυστα και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην αγκαλιά σας από το στυλ ανατροπής. 

Ένα άλλο πρόβλημα με τα καθίσματα διαφραγμάτων είναι μερικές φορές και ευλογία και κατάρα – η εγγύτητα στις τουαλέτες και το μαγειρείο.

Είναι βολικό να τα έχετε πρόσβαση, αλλά μια συνεχής ροή ανθρώπων που περιμένουν την τουαλέτα, τα μέλη του πληρώματος που συνωστίζονται κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, οι θορυβώδεις συνθήκες αν προσπαθείτε να κοιμηθείτε και οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να το κάνουν πραγματικό πρόβλημα για τους επιβάτες του διαφράγματος. 

Η Delta Air Lines, η American Airlines, η Virgin Atlantic και άλλες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στους επιβάτες που χρησιμοποιούν POC – φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου – να κάθονται σε καθίσματα διαφράγματος λόγω της έλλειψης αποθήκευσης κάτω από τα καθίσματα κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Τέλος, τα διαφραγματικά καθίσματα είναι συνήθως πιο ακριβά από άλλες επιλογές θέσεων σε μια πτήση. Αυτό ισχύει συνήθως για αεροπλάνα που προσφέρουν εγκοπές για τα πόδια και επιπλέον χώρο για τα πόδια στη σειρά του διαφράγματος. 

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα κάθισμα διαφράγματος;

Κοντινό πλάνο καθίσματος αεροπλάνου πρώτης θέσης με αναδιπλούμενο δίσκο υποβραχιόνιου και φαγητό πρωινού στην πρώτη σειρά με ανατολή του ηλίου έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου

Aureliy/Shutterstock

Έχετε δει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, οπότε ποια είναι η λέξη για αυτόν τον τύπο επιλογής καθισμάτων – αξίζει να επιλέξετε ένα διαφραγματικό κάθισμα; 

Μπορεί να είναι εξαιρετικό για ορισμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στην πρώτη ή στην business class και εφιάλτης για άλλους. Μπορεί να εκτιμήσετε τα καθίσματα διαφραγμάτων στα ακόλουθα σενάρια.

Εάν γνωρίζετε ότι θα χρησιμοποιείτε συχνά την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της πτήσης σας – ειδικά σε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων – μπορεί να είναι καλή ιδέα να επιλέξετε θέσεις διαφραγμάτων, ώστε να μην χρειάζεται να στριμώχνεστε μέσα και έξω από μια σειρά με τα καθίσματα μέσα μπροστά σου. 

Εάν είστε γονέας, τα διαφραγματικά καθίσματα μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή με την εγγύτητά τους στις τουαλέτες, το μαγειρείο και το πρόσθετο πλεονέκτημα των στηριγμάτων στερέωσης της λεκάνης (αν έχετε βρέφος). 

Εάν είστε πολύ ψηλός ή δυσκολεύεστε να μπείτε και να βγείτε από ένα παραδοσιακό κάθισμα όταν πιέζεστε ανάμεσα σε σειρές, το κάθισμα διαφραγμάτων με διαχωριστικό κουρτίνας ή εγκοπές για τα πόδια μπορεί να είναι ιδανικό, αν και πιο ακριβό. 

Και αν σχεδιάζετε να πετάξετε πρώτης θέσης ή business class, είναι πιο πιθανό να εκτιμήσετε τα διαφραγματικά καθίσματα επειδή μπορεί να έχουν εγκοπές στα πόδια ή πολύ ευρύχωρο χώρο γύρω τους. 

Ωστόσο, τα καθίσματα διαφράγματος μπορεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Να πότε πρέπει να τα αποφύγετε. 

Εάν εργάζεστε κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα διαφραγματικά καθίσματα δεν διαθέτουν ειδικό χώρο αποθήκευσης για το προσωπικό σας αντικείμενο (όπως μια τσάντα φορητού υπολογιστή) ή τη χειραποσκευή. 

Αυτό απαιτεί να αποθηκεύετε τον φορητό υπολογιστή ή τον χαρτοφύλακά σας στον κάδο απορριμμάτων κατά την απογείωση και την προσγείωση – και θα είστε τυχεροί αν πιάσετε λίγο χώρο που βρίσκεται στην πραγματικότητα κοντά στο κάθισμά σας.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το μόνο σημείο για την τσάντα σας θα είναι στην αγκαλιά ή στα πόδια σας, περιορίζοντας περαιτέρω τον χώρο των ποδιών σας ενώ προσπαθείτε να εργαστείτε. 

Αν είστε ο τύπος του επιβάτη που προτιμά να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιβιβαστεί για να αφιερώσει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στο αεροπλάνο, η εύρεση ανοιχτού χώρου απορριμμάτων κοντά στο διαφραγματικό κάθισμά σας μπορεί να είναι εφιάλτης. 

Αυτό δεν υπολογίζει καν τον πρόσθετο θόρυβο, τις μυρωδιές και τα πλήθη ανθρώπων (πλήρωμα και επιβάτες) που περνούν από την περιοχή του διαφράγματος στο δρόμο τους προς τις τουαλέτες και το μαγειρείο. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τι είναι ένα διάφραγμα μπορεί να απαντηθεί με εικόνες ενός διαμερίσματος μπλε κουρτίνας

Bizi88/Shutterstock

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα διαφραγματικά καθίσματα και να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα καλό σημείο στο αεροπλάνο; Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τα αεροπορικά ταξίδια που πρέπει να έχετε κατά νου. 

 • Χρησιμοποιήστε το AeroLOPA για να ελέγξετε τα καθίσματα διαφραγμάτων. Διαφορετικά αεροπλάνα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διατάξεις. Χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο όπως το AeroLOPA για έρευνα! Η απλή χρωματική κωδικοποίηση και τα διαγράμματα σάς βοηθούν να εντοπίσετε τα καλύτερα καθίσματα με περισσότερο χώρο για τα πόδια και ειδικά χαρακτηριστικά, ώστε να μην καταλήξετε ποτέ σε ένα τρομερό κάθισμα. 
 • Επιβιβαστείτε νωρίς στο αεροπλάνο. Αν και μπορεί να είναι καλή ιδέα να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο αργότερα, αν δεν σας αρέσει να κάθεστε στο αεροσκάφος για λίγο πριν την απογείωση, η επιβίβαση νωρίς είναι καλή ιδέα εάν κάθεστε σε διαφραγματικό κάθισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα χρειαστείτε χώρο πάνω από τον κάδο κοντά στο κάθισμά σας για το προσωπικό σας αντικείμενο ή τη χειραποσκευή χωρίς αποθήκευση κάτω από το κάθισμα σε αυτούς τους χώρους. Επιβιβαστείτε νωρίς, πιάστε τον χώρο του κάδου σας και εγκαταστήστε την πτήση σας. 
 • Μάθετε πώς να προσγειώνετε ένα υπέροχο κάθισμα στο αεροπλάνο. Ακόμα κι αν τα διαφραγματικά καθίσματα δεν είναι για εσάς, είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς μπορείτε να πάρετε την καλύτερη θέση σε ένα αεροπλάνο. Από την έγκαιρη κράτηση της θέσης σας μέχρι το να ξέρετε πώς να ζητήσετε αναβάθμιση θέσης, μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη θέση χωρίς απαραίτητα να πληρώσετε επιπλέον. 
 • Κρατήστε μια λεκάνη για βρέφη το συντομότερο δυνατόν. Εάν ο λόγος που σκέφτεστε να πάτε με ένα διαφραγματικό κάθισμα είναι να εξασφαλίσετε μια μπασκέτα για το μωρό σας, θα θέλετε να το κάνετε κράτηση το συντομότερο δυνατό. Σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, μπορείτε να το κάνετε κράτηση αμέσως μόλις κλείσετε την πτήση σας. Με άλλους, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το check-in. Εάν δεν μπορέσατε να κάνετε κράτηση, μπορείτε να ρωτήσετε ένα μέλος του πληρώματος – υπάρχει πιθανότητα να πέσετε στη σειρά του διαφράγματος ή στα καθίσματα με βραχίονες στήριξης στο μπάσινο. 
 • Φέρτε λιγότερα προσωπικά αντικείμενα. Εάν κάθεστε σε διαφραγματικό κάθισμα, το να κρατάτε προσωπικά αντικείμενα μαζί σας στο κάθισμά σας θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο (και πρέπει να αποθηκεύονται στον κάδο απορριμμάτων κατά την απογείωση και την προσγείωση). Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε τα πράγματά σας σε μια χειραποσκευή και να κρατήσετε μόνο μια μικρή τσάντα στο κάθισμά σας για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στην αγκαλιά και στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Συχνές Ερωτήσεις

Η χαμογελαστή αεροσυνοδός κλείνει το χώρισμα κουρτίνας που λειτουργεί ως διάφραγμα στο αεροπλάνο για έναν οδηγό που δείχνει τι είναι ένα διάφραγμα για επιβάτες αεροπλάνου

Yaroslav Astakhov/Shutterstock

Ξεκινήσαμε με την πιο απλή ερώτηση: Τι είναι το διαφραγματικό κάθισμα; Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πρόσθετες ανησυχίες και ερωτήσεις που έχουν οι ταξιδιώτες σχετικά με αυτό το τμήμα θέσεων. 

Είναι καλό να κάθεσαι στο διάφραγμα σε ένα αεροπλάνο;

Μερικές φορές, είναι καλό να κάθεστε στο διάφραγμα σε ένα αεροπλάνο – είναι βολικό για τα μπάνια, μπορεί να προσφέρει επιπλέον χώρο για τα πόδια, εμποδίζει τους επιβάτες να ξαπλώσουν πίσω στον χώρο σας και έχει ειδικά χαρακτηριστικά για γονείς βρεφών που ταξιδεύουν σε μπανιέρα.

Αλλά το να κάθεσαι στο διάφραγμα σε ένα αεροπλάνο μπορεί επίσης να παρουσιάσει προβλήματα που δεν έχουν άλλα καθίσματα αεροπλάνου, όπως δυνητικά περιορισμένος χώρος για τα πόδια με ορισμένα σχέδια αεροπλάνων, χωρίς αποθήκευση κάτω από το κάθισμα και θόρυβο, μυρωδιές και κίνηση στις τουαλέτες και στο μαγειρείο.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των καθισμάτων διαφραγμάτων;

Τα μειονεκτήματα των καθισμάτων στο διάφραγμα περιλαμβάνουν περιορισμένο χώρο για τα πόδια σε αεροπλάνα με φυσικά χωρίσματα τοίχου και χωρίς εγκοπές στο χώρο των ποδιών, έλλειψη αποθήκευσης κάτω από το κάθισμά σας, υψηλότερη τιμή και άβολη τοποθέτηση οθονών και αναδιπλούμενων δίσκων.

Το να πρέπει να τοποθετήσετε το προσωπικό σας αντικείμενο ή τη χειραποσκευή στον κάδο απορριμμάτων αντί κάτω από το κάθισμά σας είναι άβολο και η κοντινή απόσταση από τις τουαλέτες και το μαγειρείο σημαίνει ότι μπορεί να είναι δυνατό, δύσοσμο και γεμάτο κόσμο κοντά στο κάθισμά σας.

Ποια είναι τα οφέλη των διαφραγματικών καθισμάτων;

Τα πλεονεκτήματα των καθισμάτων διαφράγματος περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για περισσότερο χώρο για τα πόδια (σε αεροπλάνα με διαφράγματα κουρτινών ή εγκοπές για τα πόδια), στηρίγματα στήριξης για βρεφικές βάσεις, χωρίς επιβάτες να ξαπλώνουν μπροστά σας και εύκολη πρόσβαση στις τουαλέτες και στο μαγειρείο.

Είναι εύκολο να μπαίνεις και να βγαίνεις από το κάθισμά σου χωρίς σειρά μπροστά και μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για ύπνο σε μεγαλύτερες πτήσεις, αν έχεις άφθονο χώρο για τα πόδια.

Ποια είναι η θέση του καθίσματος στο διάφραγμα;

Τα διαφραγματικά καθίσματα τοποθετούνται σε μεγάλα αεροπλάνα, τοποθετημένα πάντα πίσω από διαφράγματα – τοίχους ή χωρίσματα κουρτινών – που χωρίζουν τις κατηγορίες καμπίνας και τα τμήματα του αεροπλάνου.

Τα διαφραγματικά καθίσματα είναι η πρώτη σειρά καθισμάτων σε ένα τμήμα χωρίς καθίσματα μπροστά. Ένα μικρό αεροπλάνο μπορεί να έχει ένα διάφραγμα ενώ ένα μεγάλο αεροπλάνο μπορεί να έχει πολλαπλάσια.

Ξαπλώνουν τα διαφραγματικά καθίσματα;

Τα διαφραγματικά καθίσματα όντως ξαπλώνουν, αλλά σε ορισμένα αεροπλάνα, τα καθίσματα μπορεί να μην ξαπλώνουν πλήρως όπως τα καθίσματα σε σειρές πιο πίσω.

Το πλεονέκτημα των διαφραγματικών καθισμάτων δεν είναι ο βαθμός ανάκλισης, αλλά η έλλειψη επιβατών που ξαπλώνουν στο χώρο των ποδιών σας χωρίς καθίσματα μπροστά.

Λοιπόν, τι είναι ένα κάθισμα διαφράγματος και πρέπει να το αποφεύγετε;

Έχουμε απαντήσει “Τι είναι ένα διαφραγματικό κάθισμα;” και εξέτασε τα διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτού του καθιστικού. Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία ή να αναζητήσετε όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τη θέση σας;

Η απάντηση είναι συνήθως «αποφύγετε πάση θυσία» λόγω του περιορισμένου χώρου για τα πόδια και του αποθηκευτικού χώρου, της εγγύτητας με τις τουαλέτες και το μαγειρείο και τις άβολες τοποθετήσεις δίσκων και οθόνης.

Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις όπου τα διαφραγματικά καθίσματα μπορούν να είναι η καλύτερη επιλογή, όπως για γονείς με βρέφη και μικρά παιδιά, για άτομα που χρειάζονται συχνά τουαλέτες και σε αεροπλάνα με χωρίσματα κουρτινών διαφραγμάτων ή ειδικές εγκοπές για τα πόδια που παρέχουν επιπλέον χώρο για τα πόδια. 

Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε εάν ένα διαφραγματικό κάθισμα είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να αποφύγετε το διάφραγμα εκτός αν έχετε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή είναι το μόνο κάθισμα που απομένει στην πτήση. 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι δεν πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο

Είναι ένα σακίδιο πλάτης ένα προσωπικό αντικείμενο;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια