Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Πράγα

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι μου στην Πράγα. Ήταν μια εκπληκτική περιπέτεια 2 εβδομάδων που περιελάμβανε κρουαζιέρες με ποταμόπλοιο, περιπάτους στην Παλιά Πόλη, περιηγήσεις στο κάστρο και ώρες με την ώρα ημερολόγιο μόνος σε μια τοπική παμπ – αν μπορούσα να θυμηθώ το όνομά της!

Αν και όλες οι παμπ της Πράγας είναι αρκετά καλές, οπότε μάλλον θα είστε καλά. (Κλείστε το μάτι.) Η Πράγα είναι τόσο αρχαία πόλη όσο οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πόλης , «Η περιοχή που είναι τώρα η Πράγα κατοικείται από την προϊστορική εποχή. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποκαλύψει στοιχεία ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή ήδη από την παλαιολιθική εποχή, περίπου 500.000 χρόνια πριν».

Νομίζω ότι είναι δίκαιο να λέμε, όπως όου .

Δεν μιλάμε μόνο για νομάδες. έχει εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και αρκετό καιρό επίσης. «Στη νεολιθική εποχή, γύρω στο 4.500 π.Χ., ιδρύθηκαν οι πρώτοι μόνιμοι οικισμοί στην περιοχή», συνεχίζει η παραπάνω πηγή.

Όπως και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με άλλα λόγια, η Πράγα έχει τις ιστορίες της να διηγηθεί και τα φαντάσματά της που τη στοιχειώνουν. 

Είναι κορεσμένο σε μεσαιωνική αρχιτεκτονική, μπορεί να υπερηφανεύεται για νόστιμα πανευρωπαϊκά καθώς και τσέχικα πιάτα και προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για να απομακρυνθείτε τις ώρες με ηπειρωτικό στιλ. Θέλετε να μάθετε περισσότερα και να είστε πιο αδύνατος όσον αφορά τον προϋπολογισμό; Συνέχισε να διαβάζεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης:Πράγα Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία

**Οι τιμές για αεροπορικα εισητηρια ειναι απο Αμερική, δείτε μονοί σας στο TicketsWe ποσο κοστίζουν τα αεροπορικα απο Ελλαδα.

Μέσο κόστος ταξιδιού στην Πράγα

  • Μέσο κόστος διαμονής: €100 ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: 250 € ανά άτομο (Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ)
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 75 € ανά άτομο, ανά ημέρα
  • Μεταφορικά: €150 συνολικά

Η Πράγα είναι αρκετά προσιτή, αρκεί να ορίσετε έναν προϋπολογισμό εκ των προτέρων. Η Πράγα εξυπηρετεί τουρίστες, επομένως, αν και είναι δημοφιλής προορισμός, έχει πολλές επιλογές για όσους δεν έχουν πολλά χρήματα να ξοδέψουν στο ταξίδι.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποφύγετε την αιμορραγία περιττών χρημάτων είναι να κάνετε έγκαιρα κράτηση για διεθνείς πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων, να κάνετε κράτηση πτήσεων εσωτερικού όσο πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης αισθάνεστε άνετα (αντί να πακετάρετε με τη διεθνή πτήση, εάν δεν μένετε σε κόμβο ), αποφύγετε να τρώτε σε τουριστικές περιοχές, αγοράστε φαγητό από παντοπωλεία και ελέγξτε τους λογαριασμούς σας στα εστιατόρια.

Θα αναφερθούμε σε όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω και θα σας δώσουμε μερικές πρόχειρες εκτιμήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τον προϋπολογισμό.

Κόστος ταξιδιού Πράγα: Μέσος όρος ανά είδος

Ο προγραμματισμός των διακοπών απαιτεί πρώτα να κάνετε έναν ακριβή προϋπολογισμό. Η ποικιλία των παραγόντων που εμπλέκονται στον προγραμματισμό του ταξιδιού περιπλέκει την προσπάθεια καθορισμού ακριβών εκτιμήσεων.

Ωστόσο, έκανα το καλύτερο δυνατό για να συνδυάσω τις εμπειρίες μου με πόρους ιστού και να σας δώσω μια ακριβή, ενημερωμένη εκτίμηση για τις τιμές της Πράγας παρακάτω. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σας και, στη συνέχεια, να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας για τις ιδανικές σας διακοπές.

Κόστος διαμονής

Τα ξενοδοχεία της Πράγας δεν θα σπάσουν τα χρήματα. Ωστόσο, πολλά πράγματα θα ανεβάσουν τις τιμές. Η διαμονή κοντά στην Παλιά Πόλη σίγουρα θα το κάνει, για παράδειγμα.

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Πράγα, μια μεσαιωνική παραμυθένια πόλη-μέσα-πόλη, πλήρης με γέφυρες, πλατείες, πλακόστρωτα, καμάρες, ακόμη και κάστρο. Θα πληρώσετε μεταξύ 200 και 400 $ τη βραδιά για ένα δωμάτιο εδώ σε ένα ωραίο ξενοδοχείο.

Ωστόσο, η Πράγα συνολικά δεν είναι μια πολύ ακριβή πόλη για διαμονή. Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία μεταξύ 50 και 150 δολαρίων σε άλλα μέρη της πόλης χωρίς πολύ κόπο.

Δοκιμάστε τις γειτονιές Karlín και Zizkov, οι οποίες είναι σύγχρονες, βατές για περπάτημα και γεμάτες με καταλύματα και ξενώνες με χαμηλό κόστος. Παραδόξως, η Google φαίνεται να έχει κάποια πολύ λοξά αποτελέσματα αναζήτησης όταν πρόκειται για ξενοδοχεία στην Πράγα.

Ίσως αυτό είναι ένα σφάλμα που θα διορθωθεί, αλλά προς το παρόν, να είστε προσεκτικοί. Ορισμένα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα ξενοδοχείο στην Παλιά Πόλη για πολύ λίγα, ενώ στην πραγματικότητα ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία θα σας κοστίσει αρκετές εκατοντάδες δολάρια ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση.

Να είστε προσεκτικοί με αυτά τα αποτελέσματα και ελέγξτε το ίδιο το ξενοδοχείο για τις τιμές κράτησης προτού κάνετε ένα σχέδιο διαμονής εκεί. Αν υποθέσουμε ότι είστε διατεθειμένοι να μείνετε σε γειτονιές που απαιτούν κάποιο ταξίδι στην Παλιά Πόλη, μπορείτε να προϋπολογιστείτε 100 $ τη βραδιά για τη διαμονή σας στην Πράγα και να είστε μια χαρά.

Κόστος πτήσης

Η πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Πράγα κοστίζει, κατά μέσο όρο, περίπου 700 $, ενώ μια πτήση από το Λος Άντζελες είναι περίπου 800 $ μετ’ επιστροφής. Θα θελήσετε να προσθέσετε μερικές εκατοντάδες σε αυτό το κόστος εάν δεν πετάτε από διεθνή κόμβο, καθώς η μετάβαση εκεί θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου σας.

Συνολικά, σχεδιάστε να ξοδέψετε κατά μέσο όρο περίπου 900 $ ανά εισιτήριο μετ’ επιστροφής.

Οι καλύτεροι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων σε μια πτήση προς Πράγα περιλαμβάνουν την κράτηση εκ των προτέρων, τη χρήση ευέλικτων ημερομηνιών κατά την αναζήτηση, την πρωινή κράτηση όταν οι τιμές επηρεάζονται λιγότερο από τον ανταγωνισμό, τον έλεγχο ιστοσελίδων αεροπορικών εταιρειών απευθείας εκτός από τους ιστότοπους ταξιδιού και τον διαχωρισμό του ταξιδιού σας χρόνος.

Π.χ. θα μπορούσατε να πετάξετε με την Icelandair, η οποία σας επιτρέπει να σταματήσετε μια νύχτα –έως και τρεις νύχτες– στο Ρέικιαβικ δωρεάν.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Το φαγητό και το ποτό δεν είναι τόσο ακριβά στην Πράγα. Ένα γεύμα Big Mac κοστίζει περίπου $7,50 εκεί (αν και γιατί αγοράζετε ένα Big Mac στην Πράγα, δεν μπορούσα να πω).

Ένα latte θα σας κοστίσει περίπου 4 $, ένα καλό ζυμαρικό με γεύμα σάλτσας περίπου 7 $, ένα χοτ ντογκ περίπου 2 $ και μια πίντα μπύρα ακόμα λιγότερο από αυτό. Όπως μπορείτε να δείτε, ο έξυπνος τρώγων δεν θα χρειαστεί να ξοδεύει περισσότερα από 40 δολάρια την ημέρα για φαγητό, αν αυτό.

Αν θέλετε να διασκεδάσετε παλιά, δοκιμάστε το U Pavouka . Είναι ένα γεύμα πέντε πιάτων που βρίσκεται σε μια μεσαιωνική ταβέρνα και συνοδεύεται από παραδοσιακή διασκέδαση, που περιλαμβάνει μουσική, γελωτοποιούς και χορό της κοιλιάς.

Θα δοκιμάσετε χορταστικά τσέχικα πιάτα και θα απολαύσετε ποτά που μπορείτε να πιείτε, όλα αυτά ενώ βυθίζεστε σε μια παλιά εποχή. Το καλύτερο κομμάτι? Είναι λιγότερο από 60 $ ανά άτομο για να ξεκινήσετε.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα εστιατόρια στην Πράγα θα προσθέσουν ψευδείς χρεώσεις στον λογαριασμό σας και αν δεν είστε προσεκτικοί, θα ξεφύγουν. Όταν λάβετε τον λογαριασμό σας, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με αυτό που παραγγείλατε – χωρίς επιπλέον πλευρές, «τυχαία» διπλά φαγητά ή ποτά ή συμβουλές που περιλαμβάνονται.

Όπως και στην Αμερική, το φιλοδώρημα είναι προαιρετικό και δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον λογαριασμό σας… αν και οι διακομιστές ζουν από τις συμβουλές και θα πρέπει να παρέχετε  ένα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο δεν κάνει διπλή βουτιά εκεί.

Η Πράγα είναι επίσης γεμάτη από φανταστικές δραστηριότητες. Από κρουαζιέρες με σκάφος (περίπου 50 $ συμπεριλαμβανομένου του δείπνου) έως ημερήσιες εκδρομές στην Ελβετία (150-200 $ αλλά αξίζει το κόστος), θα έχετε την επιλογή των απορριμμάτων σας όταν πρόκειται για συναρπαστική περιπέτεια.

Επιπλέον, έχετε πολλές επιλογές για πεζοπορίες τόσο στην πόλη όσο και στη φύση που δεν κοστίζουν ούτε δεκάρα. Σας αρέσει ο παράγοντας ερπυσμού; Γιατί η Πράγα σε έχει καλύψει εκεί.

Η πόλη προσφέρει εκδρομές με φαντάσματα σε διαφορετικούς προορισμούς, όλοι βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα του τρόμου, όπως το Κάστρο της Πράγας, η Παλιά Πόλη και η Ψυχιατρική Κλινική Bohnice στην άκρη του κέντρου της πόλης.

Οι εκδρομές από μια αξιόπιστη εταιρεία όπως το McGee’s Ghost Tours of Prague είναι 3 ώρες και κοστίζουν περίπου 30 $. Συνολικά, υποθέτοντας μερικές περιηγήσεις και προσεκτικό φαγητό, θα πληρώνετε περίπου 100 $ την ημέρα. Κάνετε την πόλη στα φτηνά;

Ταξιδέψτε παντού με τα πόδια ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μπορείτε να το μειώσετε στα 50 $. Θα υποθέσουμε 75 $ ανά άτομο, ανά ημέρα, ως μια καλή μέση λύση.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η μετακίνηση στην Πράγα είναι προσιτή, αλλά θα πρέπει να προσέξετε για μερικές απάτες. Είναι γνωστό ότι τα ταξί αυξάνουν τις τιμές όταν εισέρχονται τουρίστες, για παράδειγμα.

Κλειδώστε και φορτώστε τις οδηγίες του τηλεφώνου σας και ελέγξτε με τον οδηγό ότι πρόκειται να ακολουθήσουν την ταχύτερη διαδρομή.

Αν αρχίσουν να περιστρέφονται σε όλη την πόλη, ισιώστε τα. Η δημόσια συγκοινωνία στην Πράγα είναι πιο ακριβή από ό,τι σε ορισμένα μέρη, αλλά εξακολουθεί να είναι προσιτή. Είναι περίπου 3 $ για 30 λεπτά και 12 $ για 24 ώρες.

Παρόλα αυτά, συγκρίνοντας αυτό με την τιμή ενός ταξί, ξεφεύγει αρκετά καλά. Μην σπαταλάτε χρήματα για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Μπορείτε να ταξιδέψετε στην πόλη για περίπου 150 $ για δύο ολόκληρο το ταξίδι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

frantic00/Shutterstock

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Πράγα:

  • Η Πράγα είναι μια καταπληκτική πόλη για περιήγηση με τα πόδια. Μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες ελέγχοντας τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τη θέα στο ποτάμι, τις τοξωτές παλιές γέφυρες και τις πιο όμορφες νέες γειτονιές. Είναι μια ακμάζουσα πόλη με πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα σεντ, ειδικά αν σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες, να ζωγραφίζετε με απλό αέρα ή να κάνετε ποδήλατο τριγύρω. Απλώς φροντίστε να έχετε μαζί σας υποστηρικτικά παπούτσια, διαφορετικά τα σκυλιά σας θα γαβγίζουν μέχρι την ώρα του ύπνου.
  • Η Πράγα δεν δέχεται δολάρια, αν και σε ορισμένα μέρη μπορεί να χρειαστούν ευρώ. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τεντώσετε τα χρήματά σας. Αντίθετα, ανταλλάξτε τα χρήματά σας με το εγγενές νόμισμα, τις κορώνες, και κρατήστε αρκετά στη διάθεσή σας για έκτακτες ανάγκες, αγορές αναμνηστικών και φαγητό έξω. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση πιστωτικών καρτών, καθώς πιθανότατα θα δείτε διεθνείς χρεώσεις. Μην ανταλλάξετε χρήματα στο αεροδρόμιο ή στο σιδηροδρομικό σταθμό, εάν μπορείτε να το βοηθήσετε, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια επιπλέον χρέωση.
  • Βρείτε το πλησιέστερο παντοπωλείο κατά την άφιξη. Το τσέχικο φαγητό είναι νόστιμο, αλλά αγόρι είναι βαρύ . Τα περισσότερα γεύματα αποτελούνται από κρέας, χειμωνιάτικα λαχανικά όπως λάχανο και πατάτες, ζυμαρικά και ψωμάκια. Θα απολαύσετε τον εαυτό σας, αλλά θα θέλετε και ένα φρούτο μετά από όλα αυτά.
  • Η Πράγα καταναλώνει την περισσότερη κατά κεφαλήν μπύρα παγκοσμίως, λέει η iVisa . Δεν είμαι σίγουρος τι λέει αυτό για αυτούς ως χώρα, εκτός από το ότι έχουν πραγματικά υπέροχη μπύρα, ειδικά οι pilsners. Αν πίνετε, το Pilsner Urquell πρέπει να δοκιμάσετε. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη Birell, μια μη αλκοολούχα μπύρα, ενώ βρίσκεστε σε μπαρ με άλλους.

Συχνές Ερωτήσεις

RossHelen/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας στην Πράγα:

Είναι ακριβή η Πράγα;

Ευτυχώς, η Πράγα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν λογικές τιμές, όπως και τα καταλύματα, αν υποθέσουμε ότι δεν μένετε στην Παλιά Πόλη.

Δραστηριότητες όπως μια κρουαζιέρα στο ποτάμι με δείπνο κοστίζουν μόνο 50 $ περίπου, ενώ ένα μεσαιωνικό δείπνο με θορυβώδη ψυχαγωγία και μπύρα που μπορείτε να πιείτε είναι λιγότερο από 60 $.

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα ταξιδεύοντας στην Πράγα;

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αποφύγετε την αλλαγή νομίσματος σε αεροδρόμια ή σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου θα αντιμετωπίσετε επιπλέον χρέωση. Αντίθετα, πηγαίνετε στα ανταλλακτήρια της πόλης, όπου θα έχετε πιο ευνοϊκές τιμές.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να μένετε στην Παλιά Πόλη, να πληρώσετε για περιηγήσεις με τα πόδια (που είναι εύκολο να κάνετε μόνοι σας) και να πληρώσετε τον λογαριασμό σας χωρίς έλεγχο.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις διαβατηρίου και βίζας;

Είναι πολύ εύκολο να μπεις και να βγεις από την Τσεχία. Εάν μένετε για λιγότερο από 90 ημέρες, δεν θα χρειαστείτε βίζα.

Η Τσεχική Δημοκρατία ανήκει επίσης στη ζώνη Σένγκεν, τη μεγαλύτερη ζώνη χωρίς βίζα στον κόσμο, όπου μπορείτε να μετακινηθείτε χωρίς έλεγχο (περισσότερο κλείνοντας το μάτι) πέρα ​​από τα σύνορα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν η Πράγα είναι μέρος των μεγαλύτερων διακοπών του ευρώ, αυτό διευκολύνει τα πράγματα.

Αν ταξιδεύετε μόνο στην Πράγα από την Αμερική και πάλι πίσω, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διαβατήριο με δύο κενές σελίδες.

Μιλούν οι άνθρωποι αγγλικά στην Πράγα;

Ναι, οι άνθρωποι μιλούν συνήθως λίγα αγγλικά στην Πράγα. Είναι ένας τεράστιος τουριστικός προορισμός, και καθώς τα αγγλικά είναι η διεθνής lingua franca, είναι λογικό οι ιδιοκτήτες εδώ να γνωρίζουν τη γλώσσα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε να βρείτε αγγλόφωνους έξω από τις μεγάλες πόλεις. Αν πρόκειται να αφήσετε την πόλη και να κατευθυνθείτε σε μικρότερες πόλεις και χωριά, οι ντόπιοι πιθανότατα θα μιλούν τσέχικα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε γερμανικά και ρωσικά. Καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις, είναι καλή ιδέα να έχετε έτοιμη μια εφαρμογή μετάφρασης ή βιβλίο φράσεων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δεδομένα ή WiFi.

Είναι ασφαλές στην Πράγα;

Ναι, η Πράγα είναι αρκετά ασφαλής. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα εκεί είναι ο βανδαλισμός και η κλοπή αυτοκινήτου, κανένα από τα οποία δεν ισχύει για τους ταξιδιώτες.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να κρατάτε το μυαλό σας όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, όταν ταξιδεύετε τη νύχτα ή όταν συναλλάσσεστε με μεγάλα χρηματικά ποσά – όπως σε τράπεζες και σε χρηματιστήρια. Ωστόσο, μπορείτε να αισθάνεστε καλά περπατώντας και απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή ό,τι θέλετε.

Τυλίγοντας το: Σε εσένα!

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$100 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$900 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$75 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$150 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$3,700

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στην Πράγα είναι περίπου 3.700 $ για δύο άτομα. Αυτό είναι πολύ εκπληκτικό για ένα μέρος βουτηγμένο στη μαγεία, το μυστήριο και τη μεσαιωνική καλοσύνη, γι’ αυτό προγραμματίστε το ταξίδι σας σήμερα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια