Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπανφ το 2023

Η μεγαλοπρέπεια των Καναδικών Βραχωδών Ορέων δεν είναι μυστικό για κανέναν, και πουθενά αυτό το μεγαλείο δεν εκτίθεται περισσότερο από ό,τι στο Μπανφ.

Εδώ μπορείτε να ζήσετε μια εμπειρία αντάξια των Ελβετικών Άλπεων χωρίς να ταξιδέψετε σχεδόν τόσο μακριά ή να ξοδέψετε σχεδόν τόσα χρήματα. Ωστόσο, θα έχετε εξίσου πολλές αναμνήσεις στο σπίτι σας! Ιδρύθηκε το 1885, το Banff είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο του Καναδά.

Η ιστορία του χρονολογείται από την έκρηξη των σιδηροδρόμων, όταν ιδρύθηκε η πόλη Banff το 1883.

Σύμφωνα με την Canadian Encyclopedia , «Μετονομάστηκε από τον Λόρδο Strathcona (Donald Smith) στις 25 Νοεμβρίου 1883 για τη γενέτειρά του στη Σκωτία και μεταφέρθηκε 3 χρόνια αργότερα, η νέα πόλη αυξήθηκε σε 300 κατοίκους τον πρώτο χρόνο».

Ακόμη πιο ψύχραιμο, «ο Μπανφ έγινε τελικά ένας αυτοδιοικούμενος δήμος στην επαρχία της Αλμπέρτα την 1η Ιανουαρίου 1990». Έκτοτε, έχει δει μια μαζική εισροή τουριστών.

Σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία , «Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ είναι ο προορισμός με τις περισσότερες επισκέψεις στην Αλμπέρτα και το εθνικό πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις στον Καναδά. Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια τουρίστες απολαμβάνουν τη μεγαλοπρέπεια του πάρκου κάθε χρόνο».

Γιατί λοιπόν να συμμετάσχετε μαζί τους; Επειδή το Banff βρίσκεται στο κέντρο των πανέμορφων Βραχωδών Ορέων. Συνδυάζει υπαίθριες δραστηριότητες, πλούσιο φαγητό, εποχιακές παραλλαγές, άγρια ​​ζωή και περιπέτεια… όλα σε ένα πακέτο 2.500 τετραγωνικών μιλίων.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο, το Banff είναι ταυτόχρονα πόλη και εθνικό πάρκο, καθιστώντας το δεύτερο σπάνιο παράδειγμα καθώς περιέχει το πρώτο εντός των ορίων του.

Για το λόγο αυτό, μπορείτε να δείτε τον οικισμό που αναφέρεται ως Banff Town για να τον ξεχωρίσετε από το πάρκο. Περιλαμβάνει ένα μαγικό μείγμα καταστημάτων, μπαρ, εστιατορίων και καφέ για να σας απασχολεί όποτε δεν είστε έξω για εξερεύνηση.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Banff, όπως χθες. Ας μιλήσουμε για το πώς να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα με έναν οικονομικά κατάλληλο τρόπο!

Μέσο κόστος ταξιδιού στο Μπανφ το 2023

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στο Banff για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου $3.400:

  • Μέσο κόστος διαμονής: $125 ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: $450 ανά άτομο
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 100 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
  • Μεταφορικά: $200 συνολικά
  • Συνολικό κόστος: $3.400

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ταξιδεύεις στον Καναδά ως Αμερικανός, ειδικά στην Αλμπέρτα. Σύμφωνα με το LivingCost , «Το μέσο κόστος ζωής στον Καναδά (1.901 $) είναι 18% λιγότερο ακριβό από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες (2.317 $).

Ο Καναδάς κατετάγη 17ος έναντι 8ος για τις Ηνωμένες Πολιτείες στη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο».

Ακόμα καλύτερα, λέει η κυβέρνηση της Αλμπέρτα , «το συνολικό κόστος ζωής της Αλμπέρτα, συμπεριλαμβανομένων της στέγασης, της ψυχαγωγίας και των φόρων, είναι ένα από τα χαμηλότερα στον Καναδά». Αυτό είναι πολύ σημαντικό για  εσάς ως τουρίστα, γιατί αυτά τα βασικά κόστη – φαγητό, φόροι, διαμονή, τέλη δραστηριότητας – θα μετακυλιστούν σε εσάς.

Τούτου λεχθέντος, κανένα ταξίδι δεν είναι “φθηνό”. Εκτός από το να λαμβάνετε άδεια από τη δουλειά, πρέπει να πληρώσετε για εισιτήρια, καταλύματα, φαγητό και ποτό, δραστηριότητες και μεταφορές.

Ίσως χρειαστεί να αποθηκεύσετε για λίγο. Ωστόσο, αν είστε έξυπνοι και χρησιμοποιείτε τα παρακάτω hacks, μπορείτε να δείτε αυτό το εκπληκτικό μέρος του κόσμου με πολύ λιγότερο από ό,τι αν μισοσκεπαστείτε.

Ας ρίξουμε μια ματιά, έτσι;

Κόστος ταξιδιού Banff: Μέσος όρος ανά είδος

Μια μεγάλη ξενοδοχειακή δομή που περιβάλλεται από πεύκα με τα φώτα αναμμένα κατά το σούρουπο.

Stas Moroz/Shutterstock

Φυσικά, δεν υπάρχουν ενιαίες διακοπές. Το κόστος του ταξιδιού σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως πόσα άτομα ταξιδεύουν, πότε, τι είδους φαγητό θα φάτε, πού θα μείνετε και τι θα κάνετε όσο βρίσκεστε εκεί.

Τα παρακάτω στοιχεία βασίζονται σε μέσους όρους των παραπάνω για δύο άτομα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνταξη ενός προϋπολογισμού και την προετοιμασία για το ταξίδι σας. Πάρτε τα με λίγο αλάτι και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να επιλέξετε τις περιοχές στις οποίες θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και στις οποίες θέλετε να ξεφυλλίσετε.

Κόστος διαμονής

Το μέσο κόστος διαμονής στο Μπανφ είναι περίπου 150 $, αν και μπορείτε να βρείτε καλά ξενοδοχεία με 125 $ και μερικά θα σας κοστίσουν έως και $ 200 την υψηλή περίοδο – συνήθως Δεκέμβριο/Ιανουάριο και Ιούλιο-Αύγουστο.

Εάν κάνετε κράτηση νωρίτερα, χρησιμοποιείτε πόντους πιστωτικής κάρτας ή πετάτε με μίλια, ίσως μπορέσετε να μειώσετε περισσότερο το κόστος. Αν θέλετε να σώσετε το μεγάλο moolah, επισκεφθείτε το HI Banff Alpine Centre, έναν ξενώνα με αίσθηση ξενώνα.

Περιγράφει τον εαυτό του ως «σκαρφαλωμένο πάνω από τον ποταμό Bow και μόνο λίγα λεπτά από τη δράση στη λεωφόρο Banff», το οποίο συνοψίζει πολύ καλά τον υπέροχο συνδυασμό κοινωνικοποίησης και φυσικής ομορφιάς που θα βρείτε εδώ.

Μόνο με περίπου 100 $ τη βραδιά κατά μέσο όρο, με μια δωρεάν κάρτα λεωφορείου για τις περισσότερες διαμονές, είναι μια πραγματική κλοπή.

Λάβετε υπόψη ότι ενώ τα πακέτα διακοπών μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για πολλούς διεθνείς προορισμούς, η εγγύτητα του Καναδά σημαίνει ότι είναι πολύ καλύτερο να κάνετε κράτηση για τα καταλύματα και τις πτήσεις σας ξεχωριστά.

Μια άλλη συμβουλή: κάντε όλη σας την έρευνα σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Με αυτόν τον τρόπο, τα προγράμματα περιήγησης δεν γνωρίζουν ότι ενδιαφέρεστε για κάτι και αποθηκεύουν cookies που επιτρέπουν στις ταξιδιωτικές εταιρείες να γνωρίζουν να αυξήσουν τις τιμές. Μόλις βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αγοράσετε, συνεχίστε και ανοίξτε το διαδίκτυο ως συνήθως και πατήστε “αγορά”!

Συνολικά, σχεδιάστε να ξοδεύετε κατά μέσο όρο 125 $ τη βραδιά, αν αγοράσετε νωρίτερα, ρίξετε μια ή δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνα και μην τρελαίνεστε για τις ανέσεις.

Κόστος πτήσης

Οι πτήσεις προς το Μπανφ είναι αρκετά λογικές. Από τη Νέα Υόρκη, σκοπεύετε να πληρώσετε περίπου 400 $. Από τη Νέα Ορλεάνη, είναι πιο κοντά στα 600 $ και από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, μόνο περίπου 300 $. Σχεδιάστε κατά μέσο όρο περίπου 450 $ για να φτάσετε εκεί αεροπορικώς.

Σημειώστε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πληρώσετε περισσότερα για εισιτήρια είναι να περιηγηθείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και να αγοράσετε τα εισιτήριά σας νωρίτερα. Εάν περάσετε από μια ταξιδιωτική εταιρεία, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα από ό,τι αν κάνετε την έρευνα μόνοι σας, οπότε παραλείψτε το.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Άνθρωποι που στέκονται στο πεζοδρόμιο δίπλα σε ένα μεγάλο κτίριο με μερικά αυτοκίνητα να σταματούν στο κόκκινο φανάρι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπανφ, Αλμπέρτα, Καναδάς – 23 Ιανουαρίου 2022: Στο κέντρο της Λεωφόρου Μπανφ σε μια ηλιόλουστη χειμερινή μέρα, κατά την περίοδο πανδημίας του Covid-19./Shawn.ccf/Shutterstock

Μπορείτε να ξοδέψετε όσο θέλετε για φαγητό και ποτό στο Banff, αλλά συνήθως είναι αρκετά προσιτό. Αν παραλείψετε τα ωραία δείπνα και τα υπέροχα ποτά, μπορείτε να δειπνήσετε για περίπου 15 $ ανά γεύμα, λίγο φθηνότερα για πρωινό.

Προγραμματισμός σε ένα ή δύο ποτά, αυτό είναι περίπου 50 $ ανά άτομο, ανά ημέρα, για φαγητό. Οι δραστηριότητες θα σας τρέξουν λίγο περισσότερο. Η βόλτα με γόνδολα είναι ένα ευχάριστο πράγμα για να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας με τιμή μεταξύ $50 και $70, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Δεν χρειάζεται να κατευθυνθείτε προς τις πλαγιές, καθώς μπορείτε να το πάρετε όλο το χρόνο και να έχετε υπέροχη θέα στα Βραχώδη Όρη.

Οι ξεναγήσεις στο πάρκο είναι συνήθως μεταξύ $75 και $100. Μπορείτε να εξαφανίσετε τις αρκούδες γκρίζλι από μια ασφαλή απόσταση, να δείτε άλλα άγρια ​​ζώα, να επισκεφθείτε την όμορφη λίμνη Λουίζ ή να κάνετε μια πεζοπορία με οδηγό, όλα με παραλαβή και αποβίβαση από την πόλη.

Συνολικά, συνιστούμε να συνυπολογίσετε περίπου τρεις δραστηριότητες επί πληρωμή στο δρομολόγιό σας.

Τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για διάφορες δραστηριότητες γύρω από την πόλη και να απολαύσετε την πολυσύχναστη σκηνή. Μαζί, αυτό θα προσθέσει κατά μέσο όρο περίπου 100 $ ανά άτομο, ανά ημέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το Banff είναι ένα εξαιρετικά εύκολο μέρος για να μετακινηθείτε. Είναι πολύ φιλικό προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες και έχει ένα υπέροχο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας που χρεώνει περίπου 2 $ ανά διαδρομή για έναν ενήλικα και 5 $ για μια ημερήσια κάρτα με απεριόριστες βόλτες.

Η πόλη προσφέρει μια πολύ λεπτομερή περιγραφή  του τρόπου χρήσης των διαφόρων επιλογών συγκοινωνίας.

Παρόλο που υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός περιηγήσεων από την πόλη στο πάρκο – καθώς και εκδρομές για ψάρεμα, πεζοπορία, ιππασία και ούτω καθεξής – θα έχετε μια επιπλέον χρέωση όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε τουριστική εταιρεία.

Αν θέλετε να είστε έξω στην έρημο κάθε μέρα, μάλλον αξίζει τον κόπο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με περίπου 45 $ την ημέρα. Αν και αυτό είναι πολύ σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει ασφάλιση (αν και η κάλυψη είναι ελάχιστη και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα). Επιπλέον, δεν μπορείς να βάλεις ένα τίμημα στην ελευθερία, εεε;

Ας υποθέσουμε ότι νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο για τρεις ημέρες και χρησιμοποιείτε τη δημόσια συγκοινωνία τον υπόλοιπο χρόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος μεταφοράς σας θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 200 $, με τιμή πάνω ή κάτω ανάλογα με τον τρόπο μετακίνησης σας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Αρκετές βάρκες ελλιμενίστηκαν σε μια μικρή προβλήτα σε μια λίμνη με ψηλά βουνά και δέντρα ορατά στο φόντο.

MaksiMages/Shutterstock

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Μπανφ:

  • Η εκπληκτική, γαλαζοπράσινη λίμνη Louise απέχει μόλις 45 λεπτά. Εάν δεν πρόκειται να οδηγήσετε εκεί με αυτοκίνητο, αξίζει το κόστος μιας περιήγησης για να το δείτε. Θα έχετε μερικές απίστευτες φωτογραφίες να προσθέσετε στο άλμπουμ φωτογραφιών και η πεζοπορία μέχρι το κρυμμένο τεϊοποτείο είναι μια γοητευτική εμπειρία.
  • Υπάρχουν 1.600 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας στο εθνικό πάρκο. Εάν είστε λάτρης των υπαίθριων δραστηριοτήτων και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τα καλύτερα του Μπανφ, πρέπει να ερευνήσετε και να προγραμματίσετε τις πεζοπορίες σας εκ των προτέρων.
  • Πηγαίνετε να δείτε το Castle Mountain, το οποίο είναι ένας φυσικός σχηματισμός που μοιάζει ακριβώς με μεσαιωνικό φρούριο. Αν θέλετε να μείνετε κοντά, το Castle Mountain Chalets είναι ένα καλό στοίχημα.
  • Ορισμένα χιονοδρομικά κέντρα ανοίγουν ήδη από τον Οκτώβριο. Αν και διακινδυνεύετε λίγο ότι μπορεί να μην πέσετε αρκετό χιόνι για μια ικανοποιητική μέρα στις πίστες, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εάν κάνετε κράτηση νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Συχνές Ερωτήσεις

Αρκετές βάρκες ελλιμενίστηκαν σε μια μικρή προβλήτα σε μια λίμνη με ψηλά βουνά και δέντρα ορατά στο φόντο.

MaksiMages/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας στο Μπανφ:

Είναι το Banff πάρκο ή πόλη;

Και τα δυο. Το Banff Town βρίσκεται εντός των ορίων του εθνικού πάρκου Banff. Είναι ο μόνος καναδικός δήμος εντός των ορίων του πάρκου εκτός από το Jasper, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Jasper.

Είναι ασφαλές στο Banff;

Αν μιλάτε για έγκλημα, ο Μπανφ είναι εξαιρετικά ασφαλής. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις συμβαίνουν στην πόλη και στο πάρκο (όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές περιοχές), αλλά εφόσον δεν αναβοσβήνεις τιμαλφή ή περπατάς μόνος τη νύχτα, είναι απίθανο να αντιμετωπίσεις απειλές από άλλους ανθρώπους .

Ωστόσο, η Μητέρα Φύση είναι μια διαφορετική ιστορία. Κάθε φορά που βρίσκεστε σε ερημική χώρα, πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις. Να θυμάστε ότι ο καιρός μπορεί να αλλάξει γρήγορα, γι’ αυτό να ντύνεστε πάντα με στρώσεις και να έχετε μαζί σας όσο εξοπλισμό για ζεστό καιρό χρειάζεστε, ακόμα κι αν δεν το φοράτε.

Μάθετε πώς να παραμένετε ασφαλείς και γύρω από την άγρια ​​ζωή. Μεταφέρετε σπρέι αρκούδας και ακολουθήστε τις κατάλληλες προφυλάξεις όταν πρόκειται για άλλα άγρια ​​ζώα.

Ποιες είναι οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφτείτε το Μπανφ;

Οι καλύτερες ώρες για να επισκεφτείτε το Μπανφ εξαρτώνται από τους στόχους σας. Εάν είστε μεγάλος φανταχτερός του σκι, τότε θα θελήσετε να πάτε στα πάρκα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει καλή σκόνη στο έδαφος.

Εάν δεν είστε καλά με το να χάσετε μερικές μέρες σκι για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας τον Νοέμβριο ή τον Φεβρουάριο και να ελπίζετε για το καλύτερο. (Ειδοποίηση spoiler: συνήθως πέφτει πολύ χιόνι κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, επομένως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος!)

Περισσότερα για την υπαίθρια σκηνή; Κατευθυνθείτε στο Μπανφ το καλοκαίρι, όταν τα θαλάσσια σπορ και η πεζοπορία είναι εξαιρετικά και θα δείτε πολλά αγριολούλουδα. Και πάλι, για να εξοικονομήσετε χρήματα, δοκιμάστε να έρθετε την εποχή των ώμων: τέλη άνοιξης και αρχές φθινοπώρου.

Τι πρέπει να δω στο Banff;

Το Fairmont Banff Springs, πιο γνωστό ως Κάστρο Μπανφ, αξίζει πάντα μια επίσκεψη. Δεν χρειάζεται να μείνετε εκεί για να απολαύσετε το απίστευτο φαγητό του, από το Chop House του 1888 μέχρι το Grapes, ένα λιγότερο επίσημο μπαρ με κρασιά και ορεκτικά.

Το Cascade of Time Garden κάνει μια υπέροχη στάση και η γόνδολα είναι επίσης διασκεδαστική. Και φυσικά, υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια πεζοπορίας στο πάρκο καθώς και αναρίθμητες όψεις και απόψεις για εκείνες τις στιγμές της Kodak.

Πώς πρέπει να κυκλοφορώ;

Το πώς θα μετακινηθείτε εξαρτάται από εσάς. Τα αυτοκίνητα είναι πιο δαπανηρά στην ενοικίαση στον Καναδά από ό,τι στις ΗΠΑ, αλλά θα έχετε πολύ μεγαλύτερη ακτίνα ταξιδιού χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε έξοδα εκδρομής.

Ωστόσο, εάν είστε εντάξει με τις ημερήσιες πεζοπορίες και τις εμπειρίες στην πόλη ή είστε εκεί μόνο για σκι, τότε θα βρείτε πολλά φθηνότερα μέσα μεταφοράς στην πόλη.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στο Μπανφ;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$125 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$450 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$100 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$200 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$3,400

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στο Μπανφ είναι περίπου 3.400 $ για δύο άτομα. Μπορείτε να περάσετε υπέροχα εξερευνώντας την έρημο, τρώγοντας υπέροχο φαγητό και βλέποντας το μεγαλείο των Βραχωδών Όρη σε μια απολύτως λογική τιμή, αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο ιστορικός προορισμός. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη

Συμβουλές για να ταξιδέψετε στον Καναδά

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νέα Σκωτία

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια