Κωνσταντινούπολη

3 Μέρες στην Κωνσταντινούπολη: Το τέλειο δρομολόγιο στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη που διαθέτει πολλές σπάνιες ιδιότητες που την καθιστούν έναν απόλυτο προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί κανείς για όσους αγαπούν τα ταξίδια. Η πόλη είναι διάσημη για το ότι εκτείνεται στις δύο ηπείρους της Ευρώπης και της Ασίας αλλά και για το ιστορικό παρελθόν της στην καρδιά πολλών πολιτισμών, από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους μέχρι τους Βυζαντινούς και τους Οθωμανούς και στη σύγχρονη τουρκική δημοκρατία.

Μόλις αρχίσετε να βλέπετε τι κάνει τη λίστα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κωνσταντινούπολη, θα δείτε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι εύκολα μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, ειδικά για τους τουρίστες. Με μια τόσο τεράστια, πολύπλοκη και σημαντική πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη, ο προγραμματισμός μιας επίσκεψης μπορεί να είναι λίγο αποθαρρυντικός. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτό το δρομολόγιο στην Κωνσταντινούπολη που καλύπτει πώς να περάσετε 3 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Μπορείτε να επιλέξετε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα ή να το προσαρμόσετε ώστε να σας ταιριάζει καλύτερα, αλλά αν μη τι άλλο, θα σας δώσει ένα μέρος για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σας και θα κάνει το ταξίδι να νιώσει λίγο πιο εύχρηστο.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:
DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Κωνσταντινούπολη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, είναι πάντα συνετό να σκέφτεστε το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας, καθώς θα έχετε μια πολύ διαφορετική εμπειρία ανάλογα με το πότε θα πάτε. Η αντίθεση από τη μια σεζόν στην άλλη στην Κωνσταντινούπολη είναι αξιοσημείωτη, τόσο ως προς τον καιρό, αλλά και τον αριθμό των τουριστών, τη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων και το κόστος. Για να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποφασίσετε τις προτεραιότητές σας και να προγραμματίσετε ανάλογα.

Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι κατά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο και Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, ο καιρός είναι ιδανικός για περιπάτους στην πόλη και περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ενώ δεν είναι τόσο απασχολημένος όσο την υψηλή περίοδο, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. 

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να έρθετε στην Κωνσταντινούπολη για τους τουρίστες, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά ζεστό όπως το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας εκείνη την εποχή και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις ουρές στο μεγαλύτερο μήκος τους για σημαντικά αξιοθέατα. Ο χειμώνας είναι η πιο ήσυχη και φθηνή περίοδος για να επισκεφθείτε την πόλη, αλλά η Κωνσταντινούπολη μπορεί να κρυώσει αρκετά και ακόμη και να δει χιόνι, κάτι που μπορεί να μειώσει τον ενθουσιασμό σας για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας είναι η χρονική στιγμή του Ραμαζανιού. Ο ιερός μουσουλμανικός μήνας νηστείας είναι μια εξαιρετικά πολυάσχολη περίοδος για ταξίδια στην Τουρκία και πιθανώς καλύτερα να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν. Η πρόκληση είναι ότι το Ραμαζάνι ακολουθεί το ισλαμικό ημερολόγιο, επομένως η χρονική στιγμή του μήνα αλλάζει από έτος σε έτος. Επομένως, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τις ημερομηνίες του πριν κάνετε τα σχέδιά σας.

Πώς να Περιηγηθείτε στην Κωνσταντινούπολη

Όταν επισκέπτεστε την Κωνσταντινούπολη , θα περάσετε πολύ χρόνο εξερευνώντας διάφορα μέρη της πόλης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εκτιμήσετε πλήρως πόσο ποικιλόμορφη μπορεί να είναι τελικά η πόλη. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σας για να μετακινηθείτε. Το περπάτημα θα είναι μια επιλογή σε ορισμένες περιοχές, αλλά έχετε επίσης στη διάθεσή σας τα τραμ, τα λεωφορεία, το μετρό και τα φέρι που αποτελούν το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Κωνσταντινούπολης.

Για να μετακινηθείτε και ανάμεσα σε περιοχές όπως το Sultanahmet, το Taksim και το Galata, θα διαπιστώσετε ότι τα τραμ, τα λεωφορεία και το μετρό προσφέρουν πολλές επιλογές. Για τη γειτονιά του Ortaköy, η λήψη του λεωφορείου είναι πραγματικά η μόνη επιλογή. Και, φυσικά, τα φέρι είναι η προφανής επιλογή για τη διάσχιση του Βοσπόρου, με πολλές επιλογές που συνδέουν την ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της πόλης.

Η Istanbulkart είναι μια επαναφορτιζόμενη πλαστική προπληρωμένη κάρτα που χρησιμεύει ως εισιτήριο για ταξίδια με το μετρό, τα λεωφορεία, τα τραμ, το τελεφερίκ και τα φέρι της πόλης. Μπορείτε να αγοράσετε το Istanbulkart από περίπτερα σε όλη την πόλη, καθώς και από κίτρινα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους περισσότερους σταθμούς και στάσεις του τραμ. Η ίδια η κάρτα κοστίζει 13 TL και, στη συνέχεια, θα χρειαστεί να προσθέσετε χρήματα για να πληρώσετε τους ναύλους του ταξιδιού σας. Ένα τακτικό ταξίδι στις περισσότερες μορφές μεταφοράς κοστίζει περίπου 5 TL, ενώ τα ταξίδια με φέρι μπορεί να κοστίζουν περίπου 8 TL.

Κωνσταντινούπολη

Σύσταση: Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος μετακίνησης για τους τουρίστες είναι μια περιήγηση με λεωφορείο hop-on hop-off . Το λεωφορείο κάνει στάση σε όλα τα διάσημα ορόσημα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμί, και με ένα 24ωρο εισιτήριο μπορείτε να επιβιβαστείτε και να κατεβείτε σε οποιοδήποτε από αυτά.

Εάν φτάσετε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Κωνσταντινούπολη έχει δύο αεροδρόμια, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST) στην ευρωπαϊκή πλευρά και το διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gökçen (SAW) στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην πόλη, μπορείτε είτε να πάρετε ταξί είτε με διάφορα λεωφορεία μεταφοράς αεροδρομίου και δημόσια λεωφορεία (η πιο αργή επιλογή) σε μέρη σε όλη την πόλη. Τα εισιτήρια του λεωφορείου κοστίζουν περίπου 11 TL και τα λεωφορεία για το αεροδρόμιο κοστίζουν 25–45 TL, ανάλογα με τη διαδρομή. Για να φτάσετε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Sabiha Gökçen στην πόλη, έχετε την επιλογή ταξί ή λεωφορείου για το αεροδρόμιο προς το Ταξίμ και οποιαδήποτε δημόσια συγκοινωνία χρειάζεστε για να φτάσετε στους τελικούς σας προορισμούς. Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από/προς το αεροδρόμιο κοστίζει 24 TL και διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ιδιωτικό λεωφορείο από/προς το αεροδρόμιο εδώ .

Πού να μείνετε στην Κωνσταντινούπολη

Με μια πόλη του μεγέθους και της δημοτικότητάς της, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για το πού να μείνετε στην Κωνσταντινούπολη. Για να περιορίσετε αυτές τις επιλογές και να βρείτε τη σωστή εφαρμογή, πρέπει να σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας, πώς σας αρέσει να ταξιδεύετε και, ειλικρινά, τι είναι διαθέσιμο. Συνιστούμε πάντα να κάνετε κράτηση καταλύματος πολύ εκ των προτέρων, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε τα καλύτερα μέρη για εσάς.

Η τοποθεσία είναι επίσης σημαντική, καθώς ορισμένα μέρη της Κωνσταντινούπολης είναι πιο βολικά για διαμονή από άλλα. Ίσως η απλούστερη επιλογή ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για διαμονή στην Κωνσταντινούπολη είναι το Sultanahmet, το οποίο είναι ουσιαστικά η ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης και όπου βρίσκετε πολλά από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Αλλά οι γειτονιές του Ταξίμ και του Γαλατά είναι επίσης βολικές για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και την εμπειρία της ζωής στην πόλη. Μια επιλογή στο αριστερό πεδίο είναι να μείνετε στην ασιατική πλευρά της πόλης, αλλά αυτό συνοδεύεται από πρόσθετο χρόνο ταξιδιού κάθε μέρα για να φτάσετε στα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης.

Δεν θα συναντήσετε ένα πιο κομψό και με ενδιαφέρον στιλ μέρος για να μείνετε στην Κωνσταντινούπολη από το Hagia Sofia Mansions Istanbul . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Παλάτι Τοπ Καπί και προσφέρει δωμάτια με ντιζάιν μπαρόκ/τούρκικο λουτρό, πολλές επιλογές για φαγητό και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Υπάρχουν πολλά μεσαίας κατηγορίας καταλύματα και διαμερίσματα για να διαλέξετε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πιστεύουμε ότι το ξενοδοχείο Basilissis είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχέσης ποιότητας/τιμής. Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων βρίσκεται ακριβώς έξω από το πάρκο Gülhane και έχει μια σύγχρονη αίσθηση και όλα τα απαραίτητα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρειαστείτε.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, χάρη σε μέρη όπως το Antique Hostel . Αυτός ο ξενώνας, ακριβώς πίσω από το Μπλε Τζαμί, προσφέρει στους επισκέπτες κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, καθώς και εξαιρετικό δωρεάν πρωινό. Έχει ακόμη και το δικό του μπαρ/καφέ στον τελευταίο όροφο.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στην Κωνσταντινούπολη, επισκεφθείτε την Booking.com . Προσφέρουν συνεχώς τις καλύτερες τιμές και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση είναι σε θέση.

Κωνσταντινούπολη

Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στην Κωνσταντινούπολη

Ακόμη και σε έναν απίστευτο προορισμό όπως η Κωνσταντινούπολη, θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλο μέρος της πόλης μπορείτε να ζήσετε σε λίγες μέρες. Ενώ σίγουρα μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην πόλη, οι 72 ώρες στην Κωνσταντινούπολη σας δίνουν άφθονο χρόνο για να δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης. Καθώς εξερευνάτε, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε γειτονιές στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπως το Sultanahmet, το Taksim και το Galata, καθώς και να διασχίσετε τον Βόσπορο και να δείτε την ασιατική πλευρά της πόλης.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στην Κωνσταντινούπολη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Τώρα που χειριστήκαμε αυτό το σημαντικό θέμα, ας επιστρέψουμε στο ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη . Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε τι να κάνετε στην Κωνσταντινούπολη σε 3 ημέρες για να διασφαλίσουμε ότι θα ζήσετε τα καλύτερα της Κωνσταντινούπολης και δεν θα χάσετε τίποτα.

Διαδρομή Κωνσταντινούπολης: 1η μέρα

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας είναι να εστιάσετε στα διάσημα αξιοθέατα γύρω από τη δημοφιλή περιοχή Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης, όπου στη συνέχεια θα δείτε γιατί τόσοι πολλοί επισκέπτες ερωτεύονται αμέσως την πόλη.

Αγία Σοφία

Ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Αγία Σοφία. Αυτό το κολοσσιαίο ορόσημο κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης από τότε που η Κωνσταντινούπολη ονομαζόταν Κωνσταντινούπολη. Χτισμένη το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α’ ως καθεδρικός ναός, η Αγία Σοφία θεωρείται το απόγειο της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Για σχεδόν χίλια χρόνια, ήταν ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο και διάσημος για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του τεράστιου και βαρύ τρούλου του.

Ενώ η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί από καθεδρικό ναό σε τζαμί σε μουσείο και πίσω σε τζαμί, μεγάλο μέρος της παραμένει παρθένα διατηρημένο. Η επίσκεψη στο εσωτερικό του τζαμιού είναι δωρεάν για το κοινό και εκεί μπορείτε να θαυμάσετε το ένδοξο εσωτερικό του που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του παρελθόντος του. Φροντίστε να ανεβείτε στην επάνω γκαλερί για να αποκτήσετε μια διαφορετική πλεονεκτική θέση του αξιοσημείωτου χώρου.

Κλείστε μια ξενάγηση στην Αγία Σοφία εδώ!

Κωνσταντινούπολη

Παλάτι Τοπ Καπί

Κάποτε η κύρια κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα άλλο από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Το παλάτι χτίστηκε για τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή τον 15ο αιώνα και περιλαμβάνει πολυτελείς αυλές, αυλές όπου ζούσε και εργαζόταν ο σουλτάνος ​​και το συγκρότημα του χαρεμιού που φιλοξενούσε τις παλλακίδες και τα παιδιά του σουλτάνου. Σήμερα το παλάτι Τοπ Καπί λειτουργεί ως μουσείο για την οθωμανική περίοδο της πόλης και διαθέτει το Αυτοκρατορικό Θησαυροφυλάκιο, το οποίο περιέχει αντικείμενα και κοσμήματα που πρέπει να δείτε για να γίνουν πιστευτά.

Κάντε κράτηση για μια ξενάγηση στο παλάτι Τοπ Καπί εδώ!

Σύσταση: Παραλείψτε τις γραμμές εισιτηρίων για να εισέλθετε στην Αγία Σοφία, το Παλάτι Τοπ Καπί και τη Βασιλική Στέρνα, αγοράζοντας εκ των προτέρων το σύνθετο εισιτήριό σας εδώ .

Πάρκο Gulhane

Στα βορειοανατολικά συνορεύει με το παλάτι Τοπ Καπί, το πάρκο Gülhane, το παλαιότερο αστικό πάρκο της πόλης. Κάποτε χρησίμευε ως εξωτερικός κήπος του παλατιού. Με μακριά, δεντρόφυτα μονοπάτια μέσα από αυτό και ζωντανά παρτέρια που ζωντανεύουν την άνοιξη, το πάρκο Gülhane είναι ένα όμορφο μέρος για να περπατήσετε. Το όνομά του μεταφράζεται σε Rosehouse Park, το οποίο θα σας δώσει κάποια ιδέα για το τι μπορείτε να δείτε εκεί, αν και το πάρκο φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ τουλίπας της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλιο επίσης.

Πλατεία Σουλταναχμέτ

Η περιοχή Sultanahmet διαθέτει πολλά από τα πιο γνωστά ορόσημα της πόλης και η πλατεία Sultanahmet είναι η τεράστια δημόσια πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά από αυτά. Είναι επίσης γνωστός ως Ιππόδρομος της πόλης επειδή η περιοχή ήταν κάποτε η τοποθεσία του τσίρκου που φιλοξενούσε αρματοδρομίες κατά τη βυζαντινή εποχή. Περπατώντας δεν θα μπορείτε να δείτε πολλά από το αρχαίο τσίρκο σήμερα. Αντίθετα, θα βρείτε έναν μεγάλο πλακόστρωτο χώρο που οδηγεί ανάμεσα σε μια διακοσμητική οθωμανική κρήνη και μια συλλογή μνημείων από την Αρχαία Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων δύο ψηλών πέτρινων οβελίσκων.

Μπλε Τζαμί

Από την πλατεία Σουλταναχμέτ, είναι μόνο λίγα βήματα μέχρι το πιο διάσημο τζαμί σε όλη την Κωνσταντινούπολη, το Μπλε Τζαμί. Αυτή η εκπληκτική κατασκευή του 17ου αιώνα κερδίζει το όνομά της λόγω των ζωγραφισμένων στο χέρι μπλε πλακιδίων που καλύπτουν το εσωτερικό της, καθώς και των μπλε φώτων που φωτίζουν το εξωτερικό της τη νύχτα. Είναι χρήσιμο να δεις το εσωτερικό του Μπλε Τζαμί νωρίς στην Κωνσταντινούπολη γιατί σύντομα θα καταλάβεις αφού επισκεφτείς μερικά τζαμιά πόσο μοναδικό είναι πραγματικά το εσωτερικό του.

 

Βασιλική Στέρνα

Προχωρώντας ξανά στην πλατεία Σουλταναχμέτ, σύντομα θα συναντήσετε ένα αξιοθέατο που πολλοί δεν βλέπουν να έρχεται, κυριολεκτικά. Το Basilica Cistern είναι μια υπόγεια δεξαμενή που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη από πολλές σε όλη την πόλη για να στεγάσει την παροχή νερού της Κωνσταντινούπολης. Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται και τόσο εντυπωσιακό, το Basilica Cistern μοιάζει στην πραγματικότητα με μια μερικώς πλημμυρισμένη, υπόγεια αίθουσα παλατιού. Είναι ένα εξαιρετικά κυκλοθυμικό, ατμοσφαιρικό αξιοθέατο που αφήνει τη φαντασία ελεύθερη, ειδικά με τα δύο ανατριχιαστικά σκαλίσματα στο κεφάλι της Μέδουσας που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή.

μεγάλο παζάρι

Ολοκληρώνοντας μια κουραστική πρώτη μέρα, πηγαίνουμε στο Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης για να γνωρίσετε τη διάσημη σκεπαστή αγορά. Το Μεγάλο Παζάρι είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο, με μεγάλο μέρος της δομής που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Μέσα στο απέραντο παζάρι υπάρχουν 61 καλυμμένοι δρόμοι και πάνω από 4.000 καταστήματα, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεις ολόκληρο το μέρος με μια κίνηση και μπορείς να περιπλανηθείς και να βγάζεις βιτρίνες ατελείωτα. 

Διαδρομή Κωνσταντινούπολης: 2η μέρα

Με πολλά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα να έχουν καλυφθεί, ήρθε η ώρα να δούμε τι άλλο έχει να προσφέρει η πόλη κατευθυνόμενοι πρώτα στις ακτές του Κόλπου στο Eminönü και μετά περνώντας στις γειτονιές Γαλατά και Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τζαμί Σουλεϊμανιγιέ

Ξεκινήστε τη μέρα σας στην περιοχή Eminönü της Κωνσταντινούπολης επισκεπτόμενοι το κομψό Τζαμί Süleymaniye. Αν και δεν είναι τόσο διάσημο όσο η Αγία Σοφία ή το Μπλε Τζαμί, αυτό το οθωμανικό τζαμί είναι ένα από τα ωραιότερα της πόλης, καθώς διαθέτει ένα όμορφο προαύλιο και ένα απλό αλλά ακόμα εντυπωσιακό εσωτερικό. Το τζαμί χτίστηκε από τον Süleymaniye the Magnificent στα μέσα του 16ου αιώνα και ο τάφος του σουλτάνου βρίσκεται στο ήσυχο νεκροταφείο του τζαμιού.

Τζαμί Ρουστέμ Πασά

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, θα φτάσετε σε ένα άλλο αξέχαστο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, το Τζαμί Ρουστέμ Πασά. Αυτό που κάνει αυτό το τζαμί που πρέπει να δείτε ακόμα και αφού επισκεφτείτε πολλά άλλα τζαμιά της πόλης είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα όμορφα πλακάκια του Iznik. Όπου και αν κοιτάξετε μέσα στο τζαμί του Ρουστέμ Πασά θα βρείτε ζωηρά χρώματα, από το χαλί μέχρι τα παράθυρα, αλλά είναι τα ζωηρά και πολύχρωμα σχέδια των πλακιδίων που σας κολλάνε πραγματικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα του να έρθετε εδώ είναι ότι είναι πιθανό να είναι το πιο ήσυχο από τα τζαμιά, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πραγματικά τον χώρο χωρίς άλλους τουρίστες.

Παζάρι μπαχαρικών

Ενώ όλοι έχουν ακούσει για το Μεγάλο Παζάρι, λιγότεροι γνωρίζουν για το εξίσου ατμοσφαιρικό Παζάρι Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης ή το Mısır Çarşısı. Ένα τεράστιο παζάρι για όλα τα πρότυπα, το Παζάρι Μπαχαρικών είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις καθώς μπορείτε να γνωρίσετε τα χρώματα και τα αρώματα των μπαχαρικών, των βοτάνων, των φρούτων, των ξηρών καρπών και των γλυκών που πωλούνται ανάμεσα στους πολλούς πάγκους του. Το ίδιο το κτίριο είναι επίσης αξιοθέατο και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Γέφυρα Γαλατά

Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω τον Eminönü και να μάθετε πώς είναι το Γαλατά και το Ταξίμ, που σημαίνει να διασχίσετε την πολυσύχναστη Γέφυρα του Γαλατά. Η γέφυρα εκτείνεται στον Κεράτιο Κόλπο και φαινομενικά είναι πάντα στρωμένη με ψαράδες πιεσμένους στα κάγκελα της. Καθώς διασχίζετε τη γέφυρα, θα απολαύσετε θέα και από τις δύο πλευρές του Κεράτιου Κόλπου, επιτρέποντάς σας μια από τις καλύτερες όψεις του τμηματικού αστικό τοπίου της Κωνσταντινούπολης. 

Istanbul

Πύργος Γαλατά

Ξεχωρίζει αρκετά αισθητά ανάμεσα στις στέγες του Γαλατά, γνωστό και ως Karaköy, η χαρακτηριστική φιγούρα του Πύργου του Γαλατά. Δεν θα δείτε πολλούς πύργους ευρωπαϊκού τύπου γύρω από την πόλη, καθιστώντας αυτήν την πρώην σκοπιά ένα ξεχωριστό μέρος για επίσκεψη. Ο Πύργος του Γαλατά χτίστηκε τον 14ο αιώνα και φτάνει σε ύψος τα 62,6 μέτρα (205,3 πόδια). Ακριβώς από την κορυφή του πύργου υπάρχει ένα κατάστρωμα παρατήρησης που προσφέρει μια από τις καλύτερες απόψεις στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά νότια προς τα εμβληματικά ορόσημα του Σουλταναχμέτ.

Λεωφόρος Ιστικλάλ

Ένας από τους πιο διάσημους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι η İstiklal Caddesi ή η λεωφόρος Istiklal, η οποία εκτείνεται από τον Πύργο του Γαλατά μέχρι την πλατεία Ταξίμ. Ο μακρύς πεζόδρομος είναι γεμάτος με μοντέρνα καταστήματα, μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια, παρέχοντάς σας μια ματιά στο πώς είναι η σύγχρονη Κωνσταντινούπολη. Αλλά διαθέτει επίσης μία από τις γραμμές του τραμ της πόλης που διασχίζουν το δρόμο, δίνοντας στο δρόμο λίγη παλιομοδίτικη γοητεία και δίνοντάς σας πολλές ευκαιρίες φωτογραφίας.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης

Συνεχίζοντας τη σύγχρονη τάση, ο τελευταίος σταθμός της ημέρας είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης . Δεν έχουν να κάνουν όλα όσα πρέπει να δείτε στην Κωνσταντινούπολη με την ιστορία ή τη θρησκεία της πόλης, και αυτό το φανταστικό μουσείο το αποδεικνύει. Το μουσείο διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή τέχνης του 20ου αιώνα και μοντέρνας τέχνης, με έντονη εστίαση στην τουρκική μοντέρνα τέχνη, που παρουσιάζεται μέσω μόνιμων και προσωρινών εκθέσεων. Έχει ακόμη και δικό του σινεμά, που προβάλλει ειδικές ταινίες την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο.

Διαδρομή Κωνσταντινούπολης: 3η μέρα

Για την τελευταία σας περιήγηση στα αξιοθέατα στην Κωνσταντινούπολη, ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε πέρα ​​από το κέντρο της πόλης και να επισκεφθείτε άλλα ενδιαφέροντα μέρη της πόλης, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στον Βόσπορο

Istanbul

Μουσείο Kariye (Εκκλησία της Χώρας)

Αφού είδαμε τόσα πολλά τζαμιά γύρω από την Κωνσταντινούπολη, ας ανακατέψουμε τα πράγματα επισκεπτόμενοι το σπίτι του Μουσείου Kariye μέσα στην εκκλησία της Χώρας. Χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή, αυτή η αρχαία ελληνική ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει μερικά λαμπρά ψηφιδωτά, καθώς και τοιχογραφίες στους τοίχους και την οροφή της που προστέθηκαν με την πάροδο των ετών κατά τις πολλές ανακαινίσεις της. Όπως πολλά κτίρια που χτίστηκαν αρχικά ως εκκλησίες, η εκκλησία της Χώρας λειτουργεί πλέον ως τζαμί.

Τα Τείχη της Κωνσταντινούπολης

Μόλις λίγους δρόμους από το Μουσείο Kariye, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο εντυπωσιακό ιστορικό ορόσημο της Κωνσταντινούπολης, τα Τείχη της Κωνσταντινούπολης. Αυτά τα επιβλητικά τείχη στέκονται από τον 5ο αιώνα και βοήθησαν στην άμυνα της πόλης για αιώνες, πέφτοντας μόνο δύο φορές στη μακρά ιστορία της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους τοίχους και να απολαύσουν τη θέα που προσφέρουν, αλλά και μόνο βλέποντας πόσο μεγάλες και εκτεταμένες είναι αυτές οι οχυρώσεις σε κάνει να εκτιμήσεις πόσο μεγάλη ήταν η αστική περιοχή ακόμη και πριν από χίλια χρόνια.

Παλάτι Ντολμάμπαχτσε

Κατευθυνθείτε σε όλη την πόλη στην παραθαλάσσια γειτονιά Beşiktaş για την επόμενη στάση μας, το πολυτελές και περίτεχνο παλάτι Dolmabahçe. Ο σουλτάνος ​​Abdülmecid I έχτισε το παλάτι το 1854 για να αντικαταστήσει το παλάτι Τοπ Καπί ως τη νέα κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων. Αυτό που το κάνει τόσο ενδιαφέρον μέρος για επίσκεψη είναι ο εκλεκτικός συνδυασμός στυλ, με στοιχεία μπαρόκ και ροκοκό στυλ ενσωματωμένα στην παραδοσιακή οθωμανική αρχιτεκτονική του. Κάθε μέρος αυτού του παλατιού, από τις σκάλες μέχρι τις κύριες αίθουσες μέχρι το χαμάμ, είναι πανέμορφο και αυτό περιλαμβάνει και τους γύρω επίσημους κήπους.

Κάντε κράτηση για μια ξενάγηση στο παλάτι Dolmabahçe εδώ!

Ortakoy 

Συνεχίζοντας πιο ψηλά κατά μήκος του στενού του Βοσπόρου, σύντομα θα φτάσετε στη διασκεδαστική και κοσμοπολίτικη γειτονιά Ortaköy. Οι τουρίστες λατρεύουν να έρχονται σε αυτήν την εξωτερική γειτονιά επειδή έχει λίγο πιο φανταχτερή, χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλοξενεί πολλά καφέ και εστιατόρια. Το κύριο σημείο που έρχονται να δουν οι επισκέπτες, ωστόσο, είναι η πλατεία Ortaköy. Βρίσκεται στην προκυμαία και προσφέρει υπέροχη θέα στο νερό και στο υπέροχο μπαρόκ Τζαμί Ortaköy.

Διασχίστε τον Βόσπορο

Μετά από όλο αυτό τον καιρό περπατώντας δίπλα του και απολαμβάνοντας τη θέα του, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στα στενά του Βοσπόρου και να επισκεφθείτε την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Τα φέρι που διασχίζουν τον Βόσπορο εκτελούν δρομολόγια από το Eminönü προς το Kadıköy και το Üsküdar, δίνοντάς σας επιλογές για το πού να εξερευνήσετε μόλις φτάσετε στην άλλη πλευρά του στενού. Αυτό που κάνει το πλοίο για το Üsküdar μια καλή επιλογή είναι ότι περνάει κοντά στον Πύργο του Maiden’s, έναν μικροσκοπικό πύργο νησί ακριβώς έξω από την ακτή που είναι ένα απίστευτα όμορφο θέαμα. Διαφορετικά, η βόλτα με το φέρι είναι μόνο για να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα της Κωνσταντινούπολης από το νερό.

Κάντε κράτηση για μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα κατά μήκος του πανέμορφου Βοσπόρου και θαυμάστε τον υπέροχο ορίζοντα της Κωνσταντινούπολης το σούρουπο.

Üsküdar Coast Walkway

Έχοντας αναλάβει το πλοίο, αναμφίβολα θα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο εξερευνώντας την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να δείτε πώς διαφέρει από ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε πολλά εδώ είναι να ακολουθήσετε το Üsküdar Coast Walkway, έναν πεζόδρομο που τρέχει ακριβώς κατά μήκος της προκυμαίας. Εδώ θα βρείτε τζαμιά, πάρκα, αποβάθρες φέρι και εξαιρετική θέα προς την ευρωπαϊκή πλευρά. Ο διάδρομος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής νωρίς το βράδυ καθώς το τοπίο του είναι πολύ όμορφο μετά το ηλιοβασίλεμα.

Διαδρομή Κωνσταντινούπολης: Ημέρα 4 και μετά

Εάν έχετε περισσότερες από τρεις ημέρες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο. Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που δεν έχουμε ακόμη αναφέρει είναι μια ημερήσια κρουαζιέρα που σας μεταφέρει κατά μήκος του Βοσπόρου μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα , όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μικρό χωριό Anadolu Kavaği.

Και ενώ υπάρχουν και άλλες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε για να συνεχίσετε την εξερεύνηση της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν επίσης ημερήσιες εκδρομές που σας επιτρέπουν να δείτε περισσότερα από όσα έχει να προσφέρει η Τουρκία στους επισκέπτες. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα της Τουρκίας με μια περιήγηση στην Τροία . Υπάρχει επίσης η επιλογή να περιηγηθείτε στην Καλλίπολη για να δείτε τα πεδία των μαχών και τα πολεμικά μνημεία που συνδέονται με τις αποβιβάσεις ANZAC του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Να, λοιπόν, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εξερευνήσετε διεξοδικά την Κωνσταντινούπολη σε 3 ημέρες. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτό το δρομολόγιο δεν θα δυσκολευτείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας σε αυτήν την αξιόλογη και αρχαία πόλη.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια