Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Croix το 2023;

Το νησί Saint Croix στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Καραϊβική. Το 2023, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νησί θα δέχεται 140.000 επισκέπτες , τεράστιος αριθμός για ένα τόσο μικρό μέρος.

Το St. Croix είναι ο τέλειος προορισμός για διακοπές στην παραλία καθώς υπάρχουν πολλά να κάνετε.

Φυσικά, ρίξτε μια ματιά στις όμορφες παραλίες και πολλές ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ, όπως κολύμπι στο παρθένο Sandy Point National Wildlife Refuge, ιππασία στην παραλία με Cruzan Cowgirls και καταδύσεις κοντά στο Frederiksted.

Ρίξτε μια ματιά στην ιστορία του St. Croix στη μεγαλύτερη πόλη Christiansted και κάντε μια αξέχαστη πεζοπορία σε προορισμούς όπως το Point Udall, το ανατολικότερο σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο St. Croix είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που συμπεριλάβαμε παραπάνω, κάτι που είναι αρκετό για να ενθαρρύνει τους περισσότερους να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους αμέσως.

Ωστόσο, πριν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι σε ένα νέο μέρος, είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνήσετε τυχόν πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας στο St. Croix θα είναι όσο πιο ασφαλές μπορείτε!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Croix το 2023;

Το St. Croix είναι λίγο αντιφατικός προορισμός — αν και έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, εξακολουθεί να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν όλα τα εγκλήματα επηρεάζουν τους ντόπιους και όχι τους επισκέπτες. Αν και θα πρέπει να λάβετε κάποιες βασικές προφυλάξεις, δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή και μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας!

Αν και πολλές χώρες δεν εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές ειδικά για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ στις οποίες ανήκει το St. Croix, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε την έρευνά σας για την ασφάλεια του νησιού εκεί.

Για παράδειγμα, μια ματιά στις ταξιδιωτικές συμβουλές της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να σας χαλαρώσει. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν εκδίδει συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία  για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, παρόλο που είναι συνήθως πολύ προσεκτική σχετικά με τις συμβουλές που παρέχει στους πολίτες της.

Η καναδική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη συμβουλή για την ασφάλεια σχετικά με τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Λέει στους πολίτες της μόνο να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν επισκέπτονται την αμερικανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένου του St. Croix.

Τούτου λεχθέντος, ο St. Croix έχει σίγουρα το μερίδιο των προβλημάτων του. Κυρίως, το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας προκαλεί ανησυχία για πολλούς επισκέπτες και ντόπιους.

Τα κοινά εγκλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Άλλες μορφές μικροκλοπών
  • Ληστεία
  • Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Το βίαιο έγκλημα είναι επίσης ένα πρόβλημα στο St. Croix, αλλά τα περισσότερα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας συμβαίνουν μεταξύ των ντόπιων και σε περιοχές του νησιού όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν.

Όπως και οπουδήποτε αλλού στην Καραϊβική, η φύση είναι μια άλλη ανησυχία για την ασφάλεια των ταξιδιωτών όταν επισκέπτονται το St. Croix. Η ιρλανδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της που επισκέπτονται τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ ότι η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Αν και οι τιμές είναι φθηνότερες για επίσκεψη τότε, θα ρισκάρετε. Στο St. Croix, η εποχή των τυφώνων είναι πιο έντονη στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Το νησί καταστρέφεται συχνά από τυφώνες.

Το 2017, ο τυφώνας Μαρία κατέστρεψε το St. Croix και ορισμένοι κάτοικοι του νησιού αγωνίζονται ακόμα να αναρρώσουν. Οι τυφώνες στο St. Croix γίνονται πιο δυνατοί και συχνότεροι. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα ταξίδια στο νησί κατά την περίοδο των τυφώνων.

Εάν πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, παρακολουθήστε τις ειδοποιήσεις καιρού και τυχόν εντολές εκκένωσης από την κυβέρνηση. Διαβάστε για τις διαδικασίες ασφαλείας και ακολουθήστε τις τοπικές συμβουλές.

Έγκλημα στο St. Croix

Το έγκλημα στο St. Croix είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Το ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά το ποσοστό εγκληματικότητας βίαιων, είναι πολύ υψηλό. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Πάρτε το ποσοστό εγκληματικότητας ως συμβουλή για να σας ενθαρρύνει να είστε ασφαλείς, όχι ως ένδειξη ότι πρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι σας. Το St. Croix έχει πρόβλημα εγκληματικότητας επειδή ολόκληρες οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έχουν πρόβλημα εγκληματικότητας.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών από μόνο του είναι πολύ υψηλό. Το 2012, το τελευταίο έτος που η Παγκόσμια Τράπεζα μπόρεσε να λάβει στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 49,28 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Αυτό είναι υψηλότερο από σχεδόν όλες τις άλλες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ποσοστά άλλων εγκλημάτων είναι επίσης υψηλά στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Numbeo, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ σημείωσαν βαθμολογία 71,70 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας του ιστότοπου.

Οι ερωτηθέντες ανησυχούν κυρίως για κλοπές από οχήματα, κατάχρηση ναρκωτικών, μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας και βίαια εγκλήματα όπως η επίθεση και η ένοπλη ληστεία. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί σοβαρή ανησυχία στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το St. Croix έχει το υψηλότερο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων στα νησιά, σύμφωνα με αναφορές από ντόπιους και επισκέπτες.

Ξένοι πολίτες έχουν πληγεί από βίαια εγκλήματα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του φόνου , και οι οικογένειες συχνά απογοητεύονται από την αναποτελεσματική αντίδραση των τοπικών αρχών καθώς προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το St. Croix έχει τόσο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ένας λόγος για τον οποίο έχει τα πιο βίαια εγκλήματα σε σύγκριση με τα γειτονικά της νησιά είναι πολύ απλός — το St. Croix είναι το μεγαλύτερο νησί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό , οπότε στατιστικά είναι λογικό ότι θα έχει περισσότερα εγκλήματα από γειτονικά νησιά. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλό στο St. Croix είναι το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ παλεύουν με τα ναρκωτικά, τόσο από την άποψη της κατάχρησης μεταξύ των ντόπιων όσο και από την άποψη της διακίνησης. Η αλυσίδα νησιών χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για τη διακίνηση ναρκωτικών στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεδομένου ότι το St. Croix έχει πολλά μεγάλα λιμάνια όπως το Christiansted, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Ναρκωτικών εκτιμά ότι οι διακινητές χρησιμοποιούν συχνά το νησί για το παράνομο εμπόριο τους. Πολλά εγκλήματα στο νησί σχετίζονται με ναρκωτικά.

Τα εγκλήματα συχνά σχετίζονται με αντιπαραθέσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ή διαπράττονται από άτομα που παλεύουν με τον εθισμό. Τέλος, ντόπιοι από το St. Croix και τις άλλες Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ επισημαίνουν την αναποτελεσματικότητα των αρχών ως αιτία εγκλήματος.

Οι αρχές δεν διατηρούν ακριβείς, ενημερωμένες στατιστικές εγκληματικότητας ούτε αναλύουν τα αίτια του εγκλήματος.

Δεν διατηρούν στατιστικά στοιχεία για κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα ποσοστά εγκληματικότητας, όπως η ανεργία των νέων. Επιπλέον, πολλοί αστυνομικοί στο νησί είναι διεφθαρμένοι και έχουν δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα.

Εάν το St. Croix έχει τόσο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τότε πώς γίνεται τόσοι πολλοί άνθρωποι να επισκέπτονται ακόμα; Λοιπόν, αυτό είναι πολύ απλό να απαντηθεί: το ποσοστό εγκληματικότητας επηρεάζει σχεδόν αποκλειστικά τους ντόπιους.

Τα περισσότερα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας σχετίζονται με ναρκωτικά και συμβαίνουν σε περιοχές όπου κυριαρχεί το εμπόριο ναρκωτικών, πολύ μακριά από δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του νησιού. Σε άλλες περιπτώσεις, τα βίαια εγκλήματα συνέβησαν όταν τα θύματα και οι δράστες γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Μικροκλοπή

Προσεγμένη θέα στο εστιατόριο μπροστά στον ωκεανό και στον πεζόδρομο που απεικονίζεται για ένα κομμάτι με τίτλο Is St. Croix Safe to Visit

Christiansted, St. Croix/USVI-22 Οκτωβρίου 2019: The Mill Boardwalk Bar & Brick Oven Pizza restaurant με το παλιό κτήριο ζαχαρόμυλου και το εστιατόριο Shupe’s, στο κέντρο της πόλης Christiansted στο St. Croix, ΗΠΑ VI/EA Given/Shutterstock

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, η μικροκλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα που μπορεί να συναντήσετε στο St. Croix.

Τα ποσοστά μικροκλοπών δεν είναι τόσο υψηλά εδώ όσο είναι σε πολλούς άλλους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων άλλων νησιών της Καραϊβικής, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας.

Διαρρήξεις ξενοδοχείων και οχημάτων συμβαίνουν συχνά στο St. Croix. Ωστόσο, οι πιο βασικές προφυλάξεις, όπως το κλείδωμα των θυρών των δωματίων του ξενοδοχείου σας ή οι πόρτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους κλέφτες.

Οι άνθρωποι συχνά απορροφώνται από τη χαλάρωση που νιώθουν στις διακοπές και ξεχνούν να λαμβάνουν βασικές προφυλάξεις. Μην παίρνετε πολλά τιμαλφή μαζί σας στις διακοπές. Αφήστε μετρητά και πιστωτικές κάρτες σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου και πάρτε μαζί σας μόνο τα μετρητά που χρειάζεστε για την ημέρα.

Μην αναβοσβήνει τα τιμαλφή καθώς αυτό προσελκύει ανεπιθύμητη προσοχή.

Μην αφήνετε τιμαλφή αφύλακτα, για παράδειγμα στην παραλία, καθώς οι κλέφτες συνήθως εκμεταλλεύονται την απόσπαση της προσοχής. Περιστασιακά, πιο βίαιες μορφές κλοπής συμβαίνουν στο St. Croix.

Αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές όπως ερημικές παραλίες και σοκάκια, ειδικά τη νύχτα. Εάν επισκέπτεστε τη διάσημη νυχτερινή ζωή του St. Croix, τότε πηγαίνετε με μια ομάδα και πάρτε ένα αξιόπιστο ταξί για να επιστρέψετε στο κατάλυμά σας.

Εγκλήματα κατά των γυναικών

Δυστυχώς, πολλά από τα ξένα θύματα βίαιων εγκλημάτων στο St. Croix είναι γυναίκες. Εάν είστε γυναίκα ταξιδιώτης στο νησί, λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις.

Η καναδική κυβέρνηση προσθέτει μια ενότητα για την ασφάλεια των γυναικών στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για ταξίδια στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Οι γυναίκες ταξιδιώτες πέφτουν μερικές φορές θύματα λεκτικής παρενόχλησης, ακατάλληλου αγγίγματος ή ακόμα και επίθεσης στο νησί.

Λάβετε προφυλάξεις ασφαλείας, όπως να μένετε μέσα τη νύχτα, ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι. Να είστε προσεκτικοί όταν εξερευνάτε τη διάσημη νυχτερινή ζωή του St. Croix. Προσέχετε πάντα τα ποτά σας και μην δέχεστε ποτέ φαγητό ή ποτά από αγνώστους.

Οι εγκληματίες μερικές φορές ταξιδιώτες ναρκωτικών για να τους ληστέψουν ή να τους επιτεθούν. Εάν επισκέπτεστε το St. Croix για να συναντήσετε ένα ρομαντικό ενδιαφέρον, λάβετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε την ασφάλειά σας.

Πολλές ξένες γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, όπως η Sarm Heslop , ήταν είτε θύματα ενδοοικογενειακής βίας είτε υποπτεύονταν ότι ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Οι οικογένειες συχνά αγωνίζονται για να αποδοθούν δικαιοσύνη λόγω της αναποτελεσματικής τοπικής αστυνομίας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεδομένου ότι ορισμένες περιοχές του St. Croix έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων από άλλες, το να γνωρίζετε ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγετε είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε ασφαλείς.

Αυτές οι περιοχές τείνουν να απέχουν πολύ από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τι να αποφύγετε. Οι φτωχές γειτονιές όπως τα στεγαστικά έργα έχουν συχνά υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Αποφύγετε τα στεγαστικά έργα όπως το Mount Pleasant Housing Project στο Frederiksted και το VI Housing Authority στο Kingshill. Αποφύγετε τις ερημικές περιοχές, ειδικά τη νύχτα.

Μην περπατάτε σε ερημικά σοκάκια στο Christiansted ή σε ερημικές παραλίες. Ορισμένες παραλίες, όπως η παραλία Ha’Penny, έχουν τη φήμη της εγκληματικότητας. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ξεφύγετε από το δρόμο, εάν ένας προορισμός αισθάνεται ανασφαλής.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το St. Croix:

  • Χρησιμοποιείτε μόνο ορυκτό αντηλιακό. Στο St. Croix και στις άλλες Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, οι κοινές χημικές ενώσεις που βρίσκονται στα αντηλιακά είναι παράνομες  καθώς βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή. Μπορείτε να προμηθευτείτε ορυκτό αντηλιακό στα περισσότερα καταστήματα του νησιού.
  • Η κράτηση ξενοδοχείου είναι πιο ασφαλής από μια ενοικίαση διακοπών. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται αποκλειστικά σε ασφαλείς περιοχές του St. Croix, ενώ πρέπει να κάνετε επιπλέον έρευνα για ενοικιαζόμενα σπίτια ή διαμερίσματα. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία τείνουν να έχουν καλύτερη ασφάλεια.
  • Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο, να είστε προσεκτικοί. Πολλοί από τους δρόμους δεν έχουν επισκευαστεί πλήρως μετά τις ζημιές από τον τυφώνα. Οι άνθρωποι οδηγούν επίσης στα αριστερά στο St. Croix – το μόνο μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συμβαίνει αυτό.
  • Ζητήστε τοπικές συμβουλές πριν εξερευνήσετε νέες περιοχές. Μπορούν να σας πουν εάν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφία μιας υπαίθριας αγοράς στο USVI νησί St. Croix για έναν οδηγό για το εάν είναι ασφαλές ή όχι

SAINT CROIX, USVI – 9 Σεπτεμβρίου 2013: Το Saint Croix είναι το μεγαλύτερο από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Αν και η γεωργία παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος/Darryl Brooks/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν προτού κατευθυνθείτε στο St. Croix:

Πόσο ασφαλή είναι οι Παρθένοι Νήσοι για τους τουρίστες;

Οι Παρθένοι Νήσοι, όχι μόνο το St. Croix, είναι ασφαλείς για τους τουρίστες συνολικά. Αν και τα νησιά αντιμετωπίζουν υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τα περισσότερα περιστατικά δεν επηρεάζουν τους ξένους επισκέπτες.

Μιλούν αγγλικά στο St. Croix;

Ναι, μιλούν αγγλικά στο St. Croix. Τα αγγλικά είναι και η επίσημη γλώσσα και η πιο διαδεδομένη γλώσσα στο νησί, αν και η διάλεκτος που μιλούν οι ντόπιοι είναι λίγο διαφορετική από αυτή που ακούτε στην ηπειρωτική χώρα.

Τι είναι καλύτερο: Σεντ Θωμάς ή Σεντ Κρουά;

Το St. Thomas είναι καλύτερη επιλογή αν σας αρέσουν οι ζωντανές διακοπές καθώς είναι πιο ανεπτυγμένο, ενώ το St. Croix είναι καλύτερο για χαλαρωτικές διακοπές στη φύση. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, το St. Thomas μπορεί να είναι καλύτερο καθώς έχει ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Γιατί οι άνθρωποι επισκέπτονται το St. Croix;

Οι άνθρωποι επισκέπτονται το St. Croix κυρίως για την όμορφη φύση. Είναι λιγότερο ανεπτυγμένο από άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Καραϊβική, επομένως είναι ιδανικό για πεζοπορία, καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Υπάρχουν κακές περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στο St. Croix;

Ναι, υπάρχουν κακές περιοχές στο St. Croix. Αποφύγετε τις φτωχότερες γειτονιές στις πόλεις Christiansted και Frederiksted καθώς και στις περιοχές του λιμανιού. Αποφύγετε ερημικές περιοχές όπως παραλίες και σοκάκια τη νύχτα.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε το Saint Croix;

Το St. Croix είναι ασφαλές για επίσκεψη, και χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν κάθε χρόνο. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας εκτός των κύριων τουριστικών περιοχών είναι υψηλό, οπότε φροντίστε να παραμένετε σε εγρήγορση, ειδικά τη νύχτα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια σχετικά ασφαλή ατμόσφαιρα (για τους τουρίστες, δηλαδή), τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Barts το 2023;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ το 2023

Είναι οι Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John το 2023

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια