Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κεράλα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Η Κεράλα στη νότια Ινδία μπορεί να μην είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για διεθνείς επισκέπτες εντός της μεγάλης χώρας, αλλά όσοι τη γνωρίζουν μαγεύονται από τη γοητεία της.

Περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Κεράλα κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από αυτούς επισκέπτες από άλλα μέρη της Ινδίας. Οι επισκέπτες έχουν πολλά να δουν και να κάνουν σε αυτή τη νότια πολιτεία.

Εξάλλου, η Κεράλα είναι ένα από τα πιο πλούσια, πιο πράσινα μέρη της Ινδίας και ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την ύπαιθρο είναι με πλωτό σπίτι σε ένα ποτάμι. Η μεγαλύτερη πόλη στην Κεράλα, το Κότσι, είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών που αναδεικνύουν εβραϊκές, κινεζικές και πορτογαλικές επιρροές.

Γνωρίστε τον πολιτισμό της Νότιας Ινδίας παρακολουθώντας μια παράσταση Kathakali, επισκεπτόμενοι τους πολλούς ναούς και απολαμβάνοντας το νόστιμο φαγητό.

Για τους τουρίστες που βγαίνουν από την πεπατημένη στην Ινδία, η Κεράλα είναι γεμάτη ανταμοιβές.

Ωστόσο, ίσως αναρωτιέστε εάν και σε αυτό το μονοπάτι ελλοχεύουν κίνδυνοι. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ένα ταξίδι στην Κεράλα είναι κατάλληλο για εσάς. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

[tp_widget][/tp_widget]

Ταξιδέψτε στην Ινδία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κεράλα το 2023;

Ναί. Η Κεράλα είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη και, στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στην Ινδία. Η Κεράλα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ινδία και κατατάσσεται υψηλότερα σε ποιότητα ζωής.

Θα πρέπει ακόμα να είστε σε επιφυλακή, καθώς τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζετε αλλού στην Ινδία είναι παρόντα στην Κεράλα, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Η Κεράλα βρίσκεται ακόμα στην Ινδία, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από τα προβλήματα που διαβάζετε στις ταξιδιωτικές συμβουλές για όλη την Ινδία ισχύουν και για την Κεράλα.

Άλλωστε, υπάρχει λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδίδουν α Ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 για την Ινδία και ότι η καναδική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να άσκηση αυξημένης προσοχής ενώ στην Ινδία.

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες ενώ ταξιδεύουν στην Ινδία περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Σεξουαλική παρενόχληση
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Τρομοκρατία
 • Εμφύλια αναταραχή

Εγκλήματα συμβαίνουν παντού στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της Κεράλα. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας σε αυτό το νότιο κράτος είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι σε άλλα μέρη της χώρας.

Στην Κεράλα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε σε άλλα μέρη της Ινδίας, όπως εμφύλιες αναταραχές, κοινοτική βία και τρομοκρατία. Η περιοχή είναι ένα από τα πιο προοδευτικά κράτη σε όλη την Ινδία.

Η Κεράλα είναι πολύ ποικιλόμορφη και έχει απορρίψει τις εθνικιστικές προσπάθειες να διχάσουν τις κοινότητες στο παρελθόν, μειώνοντας τον κίνδυνο κοινοτικής βίας και τρομοκρατίας.

Είναι επίσης ένα από τα πιο ισότιμα ​​οικονομικά κράτη στην Ινδία. Η Κεράλα βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της λίστας των πολιτειών στην Ινδία για δείκτες ποιότητας ζωής.

Έχει το υψηλότερο ποσοστό αλφαβητισμούτο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα για την ισότητα των φύλων, τα χαμηλότερα ποσοστά διαφθοράς και τις πρωτοποριακές πολιτικές για τα δικαιώματα των τρανς.

Το 2016 κατατάχθηκε στην καθαρότερο κράτος στην Ινδία (μαζί με το Sikkim) από το National Sample Survey Office. Αυτές οι μετρήσεις ποιότητας ζωής δεν είναι απλώς ωραία στατιστικά. Αντιμετωπίζουν πολλούς κοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν στην εγκληματικότητα στην Ινδία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εφόσον η Κεράλα έχει λιγότερο εθνικισμό και λιγότερη οικονομική ανισότητα, είναι λογικό να έχει λιγότερη εγκληματικότητα και από άλλες περιοχές της Ινδίας.

Αυτοί οι παράγοντες που κάνουν τη ζωή καλύτερη για τους ντόπιους κάνουν επίσης την επίσκεψη πιο ευχάριστη για τους ξένους. Η Κεράλα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, αν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεστε στην Ινδία και δεν θέλετε να πνιγείτε.

Έγκλημα στην Κεράλα

Ένας καλός δείκτης εάν μια περιοχή είναι ασφαλής ή όχι είναι το ποσοστό εγκληματικότητας. Η εξέταση του ποσοστού εγκληματικότητας μπορεί να σας πει για την πιθανότητα να πέσετε θύμα εγκλήματος εάν το επισκεφτείτε και πώς θα είναι η ατμόσφαιρα μιας πόλης ή χώρας.

Η Κεράλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ινδία. Σύμφωνα με στατιστικές εγκληματικότητας του 2022, το Κότσι, η μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα, είχε το 3rd υψηλότερο σύνολο εγκληματικότητας σε όλη την Ινδία.

Η αστυνομία κατέγραψε 1.603,7 ποινικά αδικήματα ανά 100.000 άτομα. Η αστυνομία της Κεράλα προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση των αναφερόμενων παραβιάσεων του Ποινικού Κώδικα της Ινδίας στην ιστοσελίδα τους.

Το πιο συνηθισμένο ατομικό έγκλημα είναι ο τραυματισμός (ή η επίθεση), που αποτελεί το 6,6% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Η εξαπάτηση ή η απάτη αποτελούν το 3,3% των μεμονωμένων εγκλημάτων που διαπράττονται. Η παρενόχληση αποτελεί το 2,2% των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Η Κεράλα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βίαιου εγκλήματος στην Ινδία. Σύμφωνα με την εθνική εφημερίδα Ο Ινδουιστήςτο ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Κεράλα είναι 0,9 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο για την Ινδία, που είναι 2,20 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Εάν η Κεράλα είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στην Ινδία, τότε γιατί έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας;

Η απάντηση δείχνει τα ελαττώματα κοιτάζοντας απλώς το ποσοστό εγκληματικότητας ως τρόπο μέτρησης του πόσο ασφαλές είναι ένα μέρος. Η Κεράλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά “φόρτισης”, που είναι ένας ινδικός όρος για την επίσημη χρέωση ατόμων για έγκλημα ή αδίκημα.

Η αστυνομία έχει ποσοστό χρέωσης 94,90%, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στη χώρα. Η αστυνομία της Κεράλα είναι πολύ πιο πιθανό να κατηγορήσει εγκληματίες όταν παραβιάζουν το νόμο και να εξιχνιάσει ένα έγκλημα όταν καταγγελθεί.

Ως αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη στην αστυνομία είναι υψηλότερη στην Κεράλα από ό,τι αλλού στη χώρα, γεγονός που καθιστά τους ανθρώπους πιο πιθανό να πάνε στις αρχές εάν έχουν πρόβλημα.

Το ποσοστό εγκληματικότητας δεν αποδεικνύει απαραίτητα ότι στην Κεράλα συμβαίνουν περισσότερα εγκλήματα από ό,τι σε άλλα μέρη της Ινδίας, απλώς ότι αναφέρονται πιο συχνά.

Δεδομένου ότι η αστυνομία της Κεράλα ανταποκρίνεται με την πλήρη ισχύ του νόμου ακόμη και για μικροαδικήματα, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου λένε ότι αυτό έχει αποτρέψει πολλούς εγκληματίες από πιο σοβαρές μορφές εγκλήματος.

Ένας καλύτερος δείκτης ασφάλειας από το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι η κατανομή των τύπων εγκλημάτων. Δεδομένου ότι τα περισσότερα εγκλήματα στην Κεράλα είναι μικρού χαρακτήρα και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι χαμηλό, θα δείτε ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στην Ινδία.

Μικροκλοπή

Η Κεράλα μπορεί να είναι μια από τις πιο ασφαλείς πολιτείες σε όλη την Ινδία, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ινδία. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε αλλού στην Ινδία, όπως η μικροκλοπή, είναι επίσης κοινά στην Κεράλα.

Οι κοινές μορφές μικροκλοπής που μπορεί να συναντήσετε στην Κεράλα περιλαμβάνουν πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και τουριστικές απάτες. Το έγκλημα είναι πιο διαδεδομένο στο Κότσι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να είστε σε επιφυλακή σε μικρότερες πόλεις και αγροτικές περιοχές γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιον μπορεί να συναντήσετε. Πορτοφολάδες και άλλοι κλέφτες συχνά λειτουργούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Fort Kochi.

Άλλες κοινές τοποθεσίες για κλοπές είναι οι επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας και οι σταθμοί όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Ντόπιοι και τουρίστες έχουν ληστέψει σε υπεραστικά λεωφορεία στο παρελθόν.

Οι προφυλάξεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να προστατευτείτε στην Κεράλα είναι οι ίδιες με τις προφυλάξεις που θα χρησιμοποιούσατε οπουδήποτε. Λίγη κοινή λογική (και λίγη τύχη) θα είναι αρκετή για να αποκρούσει τους περισσότερους κλέφτες.

Επιλέξτε μια ασφαλή τσάντα για να κρατάτε τα τιμαλφή σας. Δοκιμάστε μια ζώνη χρημάτων ή μια τσάντα με χιαστί, όχι μια τσάντα που κάποιος μπορεί εύκολα να την αρπάξει ή να την πιάσει. Μην φλας τα υπάρχοντά σας όπως ακριβά smartphone, κοσμήματα ή πολλά μετρητά.

Θα ξεχωρίζετε ήδη πολύ ως ξένος, δεν θέλετε να τραβήξετε περαιτέρω την προσοχή στον εαυτό σας. Ορισμένες απάτες που θα συναντήσετε σε άλλα μέρη της Ινδίας υπάρχουν και στην Κεράλα.

Οι Rickshaws και οι οδηγοί ταξί προσπαθούν συχνά να εξαπατήσουν τους αλλοδαπούς με υπερβολική χρέωση ή μεταφέροντάς τους σε διαφορετικό προορισμό. Υπάρχουν προπληρωμένα γραφεία ενοικίασης ταξί γύρω από σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα ή μπορείτε να ζητήσετε από το ξενοδοχείο σας να καλέσει ένα ταξί για εσάς.

εκδρομές στην Ινδία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η βία κατά των γυναικών

Αν και η Κεράλα έχει τα υψηλότερα ποσοστά ισότητας των φύλων στην Ινδία, εξακολουθεί να είναι μια πολύ πατριαρχική κουλτούρα. Τα εγκλήματα κατά των γυναικών είναι δυστυχώς κοινά, που κυμαίνονται από τη σεξουαλική παρενόχληση μέχρι την επίθεση και τον βιασμό.

Προφανώς, οι ντόπιες γυναίκες είναι τα κύρια θύματα αυτών των εγκλημάτων. Ωστόσο, το να είσαι ξένος δεν θα σε προστατεύσει εντελώς από αυτό. Το χειρότερο που βιώνουν οι περισσότερες ξένες γυναίκες είναι η σεξουαλική παρενόχληση.

Η λεκτική παρενόχληση με τη μορφή catcalling είναι κοινή σε όλη την Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της Κεράλα. Το γκρίνιασμα, που ονομάζεται “Eve-teasing” στην ινδική αργκό, είναι επίσης κοινό.

Το 2020, η αστυνομία της Κεράλα κατέγραψε 442 περιστατικά για σεξουαλική παρενόχληση ή «προσβολές στη σεμνότητα των γυναικών», όπως το έγκλημα αναφέρεται στον Ποινικό Κώδικα της Ινδίας.

Σε μη πανδημικά χρόνια, το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο και το ποσοστό της μη αναφερόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης είναι επίσης πολύ υψηλότερο. Μερικοί τουρίστες έχουν βιώσει χειρότερα εγκλήματα, όπως σεξουαλική επίθεση στην Κεράλα.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αυτού του εγκλήματος λαμβάνοντας προφυλάξεις. Ποτέ μην παίρνετε ταξί μόνοι σας τη νύχτα και προσπαθείτε πάντα να πηγαίνετε με μια αξιόπιστη ομάδα όταν κάνετε εξερεύνηση μετά το σκοτάδι. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε καταλύματα με καλές αξιολογήσεις ασφαλείας.

Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να μην πείτε ποτέ σε κανέναν που συναντάτε πού μένετε. Πολλές γυναίκες πηγαίνουν στην Κεράλα για να μείνουν σε άσραμ και να παρακολουθήσουν άλλες εμπειρίες πνευματικού τουρισμού, αλλά οι ηγέτες σε αυτά τα μέρη συχνά εκμεταλλεύονται τους συμμετέχοντες.

Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον διακεκριμένων γιόγκι στην Ινδία. Κάντε την έρευνά σας πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Το μεγαλύτερο μέρος της Κεράλα είναι αρκετά ασφαλές, αλλά υπάρχουν μερικά μέρη που οι ντόπιοι λένε στους τουρίστες να παραλείψουν στο ταξίδι τους στην περιοχή. Το Kollam στην Κεράλα είναι ένα μέρος που θέλετε να αποφύγετε. Αυτή η περιοχή έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ινδία.

Έχει μια όμορφη παραλία, αλλά αυτή η παραλία ψηφίστηκε ως μια από τις πιο θανατηφόρες παραλίες στην Ινδία, οπότε προχωρήστε με προσοχή. Στο Κότσι, αποφύγετε ορισμένες γειτονιές όπως το Nettoor και το Maradu. Ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους σχετικά με τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε μια υπέροχη απόδραση στην Κεράλα:

 • Αν και η Κεράλα είναι πιο προοδευτική από άλλα μέρη της Ινδίας, εξακολουθεί να είναι συντηρητική από ορισμένες απόψεις. Λάθος στο να ντύνεσαι και να συμπεριφέρεσαι σεμνά. Οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να αποφεύγουν τα σορτς και να προσέχουν την κάλυψη όταν επισκέπτονται θρησκευτικά κτίρια.
 • Τα γραφεία συναλλάγματος του αεροδρομίου είναι διαβόητα για την εκμετάλλευση των ταξιδιωτών, οπότε προσπαθήστε να αλλάξετε τα χρήματά σας όταν φτάσετε στην πόλη. Αν μπορείτε, κάντε ανάληψη ρουπίων από το ΑΤΜ.
 • Η λήψη μιας τοπικής κάρτας SIM είναι χρήσιμη κατά την πλοήγηση στην Κεράλα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους είναι η Vodafone. Η χρήση δεδομένων ανά ημέρα είναι συνήθως προσιτή.
 • Το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές στην Κεράλα, όπως είναι στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας. Πιείτε εμφιαλωμένο νερό ή αγοράστε ένα μπουκάλι νερό με φιλτράρισμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι ταξιδιώτες στην Κεράλα:

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πόσο ασφαλής είναι η Κεράλα για τους τουρίστες;

Η Κεράλα είναι πολύ ασφαλής για τους τουρίστες και είναι μια από τις ασφαλέστερες περιοχές της Ινδίας. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς.

Είναι εντάξει να επισκεφτείτε την Κεράλα τώρα;

Ναι, είναι εντάξει να επισκεφθείτε την Κεράλα τώρα. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια του κράτους. Επιπλέον, η περιοχή τερμάτισε όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19.

Πότε δεν πρέπει να επισκεφτούμε την Κεράλα;

Η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κεράλα είναι η εποχή των μουσώνων. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, η Κεράλα αντιμετωπίζει συχνές βροχές. Επίσης, δεν θέλετε να επισκεφθείτε την Κεράλα μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ καυτές.

Είναι ασφαλές η Κεράλα για να ταξιδέψετε με την οικογένεια;

Η Κεράλα είναι ίσως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ινδία εάν ταξιδεύετε με την οικογένεια. Το έγκλημα δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο σε άλλα μέρη της Ινδίας. Επιπλέον, η Κεράλα είναι πιο καθαρή και λιγότερο συντριπτική για τα μικρά παιδιά.

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι καλύτερο, Κεράλα ή Γκόα;

Η Γκόα είναι μια καλύτερη επιλογή αν θέλετε να δείτε την πορτογαλική επιρροή στην Ινδία ή αναζητάτε έντονη νυχτερινή ζωή. Η Κεράλα είναι καλύτερη αν θέλετε μια πιο ήσυχη, πιο γαλήνια εμπειρία και θέλετε να έρθετε πιο κοντά στη φύση και την πνευματικότητα.

Λοιπόν, είναι η Κεράλα ασφαλής για επίσκεψη;

Εάν ταξιδεύετε στην Ινδία, η Κεράλα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να πάτε. Αν και τα ίδια προβλήματα, όπως η μικροκλοπή, που θα συναντήσετε αλλού στην Ινδία υπάρχουν και εδώ, μπορείτε να περάσετε υπέροχα αρκεί να λάβετε βασικές προφυλάξεις. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια