Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία;

Η χώρα της Ινδίας προσελκύει περίπου 18 εκατομμύρια επισκέπτες  ετησίως. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να επισκεφθούν τη χώρα, αλλά διστάζουν να κάνουν το βήμα.

Η Ινδία έχει πολλά καταπληκτικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως το Ταζ Μαχάλ και το Κόκκινο Φρούριο του Δελχί. Η αχανής χώρα περιέχει φυσικά θαύματα από τα Ιμαλάια στο βορρά μέχρι τις παραλίες της Γκόα στο νότο.

Πολλοί επισκέπτες έρχονται στην Ινδία για να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής, είτε συμμετέχουν σε άσραμ είτε σε καταφύγια γιόγκα είτε θέλουν απλώς να φάνε όσο το δυνατόν περισσότερο ινδικό φαγητό.

Όταν επισκέπτεστε ένα νέο μέρος, υπάρχουν πάντα ανησυχίες για την ασφάλεια και η Ινδία δεν διαφέρει. Η Ινδία έχει τη φήμη ως ένα προκλητικό μέρος για τους ταξιδιώτες, επομένως είναι κατανοητό αν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι εκεί.

Για να βοηθήσουμε εσάς και άλλους ταξιδιώτες, συντάξαμε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας για την επίσκεψη στην Ινδία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για το έγκλημα.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Ινδία- Συμβουλές ταξιδιού

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία το 2023;

Χαοτική κίνηση σε μια υπαίθρια αγορά στο Νέο Δελχί που απεικονίζεται μια καθαρή μέρα με καρότσια και ανθρώπους με πολύχρωμα ρούχα να κατεβαίνουν στο δρόμο

Εάν επισκέπτεστε την Ινδία, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Ενώ η επίσκεψη είναι δυνατή, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή από μικροκλοπές, απάτες και ληστείες. Πιο βίαια εγκλήματα, όπως η επίθεση και η τρομοκρατία, έχουν επίσης επηρεάσει τους τουρίστες στο παρελθόν.

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες στην Ινδία περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Τουριστικές απάτες
 • Ληστείες
 • Ληστεία
 • Σεξουαλική παρενόχληση
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Δολοφονία
 • Τρομοκρατία

Αφού απαριθμήσετε όλους αυτούς τους κινδύνους, ίσως αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι επισκέπτονται καθόλου την Ινδία. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, που εκτείνεται σε 1,269 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια .

Ένα μέρος της χώρας μπορεί να τυλιχθεί σε βία, ενώ άλλες περιοχές είναι απολύτως ασφαλείς. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να ερευνάτε εάν ένα ταξίδι στην Ινδία είναι ασφαλές ή όχι είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές που δημοσιεύουν οι ξένες κυβερνήσεις.

Πολλά από αυτά περιλαμβάνουν περιφερειακές συμβουλές στις αναλύσεις τους, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό της διαδρομής σας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υπόκειται σε ολόκληρη την Ινδία ταξιδιωτική συμβουλή στο Επίπεδο 2 , λέγοντας στους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω προβλημάτων όπως η τρομοκρατία.

Η κυβέρνηση λέει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν σε ορισμένες περιοχές όπως το Τζαμού, το Κασμίρ, τα σύνορα με το Πακιστάν, τα βορειοανατολικά κράτη και την Κεντρική και Ανατολική Ινδία.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει σε εφαρμογή παρόμοια συμβουλευτική. Καλεί επίσης τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα  προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Ινδία λόγω απειλών για πολιτικές αναταραχές και εγκλήματα εκτός από την τρομοκρατία.

Η πολιτική κατάσταση στην Ινδία είναι τεταμένη, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες πριν πάνε. Η Ινδία και το Πακιστάν έχουν εντάσεις που χρονολογούνται δεκαετίες πίσω από την αντίστοιχη ανεξαρτησία τους, και έχουν υπάρξει συνοριακές συγκρούσεις στο παρελθόν.

Σημείο ανάφλεξης της σύγκρουσης είναι το αμφισβητούμενο έδαφος του Τζαμού και του Κασμίρ, το οποίο έχει καταπιεστεί έντονα από την ινδική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να μην ταξιδεύετε σε αυτές τις περιοχές. Η Ινδία έχει επίσης εσωτερικές εντάσεις αλλού. Η κοινοτική βία, συχνά όταν μαχητές Ινδουιστές  επιτίθενται σε μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, αυξάνεται.

Οι βορειοανατολικές πολιτείες της Ινδίας, οι οποίες φιλοξενούν φυλετικές ομάδες, πλήττονται συχνά από εξεγέρσεις κατά της κυβέρνησης και άλλες μορφές βίας.

Στις αρχές Μαΐου 2023 , η πολιτεία της Μανιπούρ γνώρισε εθνοτικές συγκρούσεις που εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός από το τακτικό έγκλημα και τις πολιτικές εντάσεις, η Ινδία βιώνει επίσης πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως το ISIS, η Αλ Κάιντα, η Τζαμάατ αλ-Μουτζαχεντίν Μπαγκλαντές και ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Μανιπούρ.

Πολλές από αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες τροφοδοτούνται από τις πολιτικές εντάσεις εντός της Ινδίας. Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να επισκέπτονται την Ινδία κάθε χρόνο, επομένως είναι ξεκάθαρο ότι είναι δυνατό να ταξιδέψετε εκεί με ασφάλεια.

Πολλοί ταξιδιώτες σταθμίζουν τους κινδύνους και τα αξιοθέατα που θα δουν στην Ινδία και αποφασίζουν ότι αξίζει κάποιος κίνδυνος να δει αυτά τα πράγματα. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους πριν πάτε κάπου.

Έγκλημα στην Ινδία

Άνθρωποι που περπατούν κατά μήκος του δρόμου κρατώντας τα υπάρχοντά τους και ψωνίζουν για ρούχα και άλλα είδη στην Τζαϊπούρ για έναν οδηγό για το εάν η Ινδία είναι ασφαλής ή όχι για επίσκεψη

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια προβλήματα των επισκεπτών όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ινδία. Το ποσοστό εγκληματικότητας στη χώρα είναι υψηλό και τα περιστατικά επηρεάζουν συχνά τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το National Crime Records Bureau, το ποσοστό εγκληματικότητας το 2021 ήταν 268 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, που είναι ένας αρκετά υψηλός αριθμός.

Αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας περιλαμβάνει απλώς αδικήματα κατά του ινδικού Ποινικού Κώδικα, ενώ ορισμένα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας περιλαμβάνουν αδικήματα κατά της πολιτειακής και τοπικής νομοθεσίας. Το 30% των εγκλημάτων που διαπράττονται στην Ινδία είναι βίαια εγκλήματα, ή αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «εγκλήματα κατά του σώματος».

Η επίθεση είναι το πιο κοινό βίαιο έγκλημα, καθώς αποτελεί το 53,2% όλων των βίαιων εγκλημάτων. Οι θάνατοι από αμέλεια και οι απαγωγές είναι επίσης κοινά αδικήματα. Ένα άλλο βίαιο έγκλημα που δυστυχώς είναι διαδεδομένο σε όλη την Ινδία είναι ο βιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , ο βιασμός είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στην Ινδία. Η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα στην πολύ συντηρητική κοινωνία της Ινδίας.

Ενώ αυτό επηρεάζει κυρίως τις ντόπιες γυναίκες, οι ξένες γυναίκες έχουν επίσης πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, «πειραγμού της Εύας» ή ακατάλληλου αγγίγματος, ακόμη και επίθεσης.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι επίσης πολύ συνηθισμένα στην Ινδία. Το 2021, υπήρξαν πάνω από 7 εκατομμύρια περιπτώσεις εγκλημάτων ιδιοκτησίας. Το πιο συνηθισμένο είδος εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, που αποτελεί το 77% των συνολικών εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Στα στατιστικά του για εγκλήματα κατά αλλοδαπών, το National Crime Records Bureau αναφέρει ότι το πιο συχνά καταγεγραμμένο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες είναι η κλοπή, ακολουθούμενη από τη σεξουαλική επίθεση.

Το 2021, καταγράφηκαν 23 περιστατικά κλοπής που έπληξαν αλλοδαπούς, αλλά τα στοιχεία που δεν έχουν αναφερθεί είναι πιθανώς πολύ υψηλότερα.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που επηρεάζει ξένους επισκέπτες στην Ινδία είναι η μικροκλοπή. Η κλοπή μπορεί να λάβει τη μορφή πορτοφολισμού, αρπαγής τσάντας ή τουριστικής απάτης.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Ινδία ότι οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες σε όλη τη χώρα. Πορτοφολάδες και αρπαχτές λειτουργούν σε όλη τη χώρα, από τους πολυσύχναστους δρόμους της Βομβάης μέχρι τις παραλίες της Γκόα.

Συχνά στοχεύουν τρένα, σταθμούς, αγορές, πολυσύχναστους δρόμους και άλλα μέρη όπου συχνά συγκεντρώνονται τουρίστες.

Θα χρειαστεί να είστε σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκεστε στην Ινδία για να βεβαιωθείτε ότι φεύγετε έχοντας όλα τα υπάρχοντά σας στα χέρια σας. Πολλοί ταξιδιώτες στην Ινδία επενδύουν σε εργαλεία που βοηθούν να κρατούν τα πράγματά τους πιο ασφαλή, όπως ζώνες χρημάτων.

Εάν δεν έχετε ζώνη χρημάτων, λάβετε μερικές άλλες προφυλάξεις όταν βγαίνετε έξω. Πάρτε μαζί σας μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα, ώστε να έχετε κάποια εφεδρικά χρήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Κρατήστε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου και της ταυτότητάς σας στο σπίτι και ένα για να το πάρετε μαζί σας για να μην έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες ότι οι κλέφτες μερικές φορές αρπάζουν τσάντες από το πίσω μέρος των μοτοσικλετών.

Αποφύγετε να κάνετε τον εαυτό σας στόχο φορώντας ακριβά κοσμήματα ή φωτίζοντας άλλα τιμαλφή (θα ξεμείνετε αρκετά ως ξένος). Φορέστε την τσάντα σας στην απέναντι πλευρά του δρόμου και επιλέξτε μια τσάντα που είναι πιο δύσκολο να την αρπάξετε, όπως μια τσάντα χιαστί.

Οι απάτες συχνά στοχεύουν ξένους, γι’ αυτό να είστε ευγενικοί αλλά προσεκτικοί κάθε φορά που συναντάτε νέες γνωριμίες. Μην ακολουθείτε τα touts ή κάποιον που υπόσχεται να σας δείξει το καλύτερο κρυφό αξιοθέατο στην πόλη του.

Οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες έχουν πλέον αρχίσει να λειτουργούν μέσω του Διαδικτύου.

Προσέξτε εάν κάποιος επικοινωνήσει μαζί σας μέσω μηνύματος κειμένου ή email που ισχυρίζεται ότι είναι από την πρεσβεία σας και ζητά να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, καθώς αυτό είναι ένα συνηθισμένο έγκλημα που οι άνθρωποι έχουν πέσει θύματα στο παρελθόν.

Σεξουαλική Βία

Οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικές στην Ινδία λόγω του υψηλού ποσοστού σεξουαλικής βίας. Τα περισσότερα περιστατικά που βιώνουν αλλοδαπές γυναίκες περιορίζονται σε σεξουαλική παρενόχληση, όπως φωνές και ανεπιθύμητο άγγιγμα.

Αν και όλο και περισσότεροι Ινδοί αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του «Eve-teasing», μια ευφημιστική έκφραση για παρενόχληση, και είναι παράνομο σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία,  εξακολουθεί να συμβαίνει συχνά.

Υπήρξαν επίσης περισσότερα βίαια περιστατικά που επηρεάζουν τις γυναίκες ταξιδιώτες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της ότι ξένες γυναίκες επισκέπτες έχουν δεχθεί επιθέσεις και βιασμούς, μερικές ακόμη και δολοφονήθηκαν.

Πολλά από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και πόλεις όπως η Γκόα και το Δελχί. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε εντελώς τον κίνδυνο επίθεσης, αλλά υπάρχουν προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα σας.

Προσπαθήστε να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και περιορίστε τις κινήσεις τη νύχτα σε καλά φωτισμένες περιοχές ενώ βρίσκεστε σε ομάδα. Αποφύγετε απομονωμένες περιοχές όπως απομακρυσμένες παραλίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν ταξιδεύετε μεταξύ πόλεων, υπάρχουν βαγόνια τρένων μόνο για γυναίκες και θέσεις λεωφορείων που μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε τη νυχτερινή ζωή της Ινδίας, φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα ποτά σας. Η αιχμή του ποτού είναι πολύ συνηθισμένη στην Ινδία και πόσοι εγκληματίες αναπηρούν τα θύματά τους.

Αποφυγή κακών περιοχών

Άνθρωπος με κούραση που απεικονίζεται να στέκεται δίπλα σε ένα στρατιωτικό όχημα για ένα κομμάτι με τίτλο Is India Safe to Travel to

Ορισμένες περιοχές στην Ινδία είναι πολύ επικίνδυνες για να ταξιδέψετε. Μην ταξιδεύετε στο Τζαμού και Κασμίρ λόγω συνεχιζόμενων κυβερνητικών καταστολών, τρομοκρατίας και διαφωνιών.

Αυτό το αμφισβητούμενο έδαφος μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας έχει επίσης ένα ισχυρό κίνημα αυτονομίας, δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση. Μην ταξιδέψετε στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν (εκτός από το πέρασμα Wagah) λόγω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Αποφύγετε τις φυλετικές βορειοανατολικές πολιτείες λόγω συγκρούσεων και συνεχιζόμενων εξεγέρσεων. Το Manipur είδε πρόσφατα μια κλιμάκωση της σύγκρουσης που εκτόπισε χιλιάδες ανθρώπους και η κατάσταση στις περισσότερες από τις άλλες πολιτείες μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Αποφύγετε να ταξιδεύετε σε ορισμένες αγροτικές περιοχές της Ανατολικής Ινδίας, καθώς υπάρχει μια συνεχιζόμενη μαοϊκή εξέγερση και ενεργές τρομοκρατικές ομάδες.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την Ινδία:

 • Οι απατεώνες προσπαθούν συχνά να σας κάνουν να εγγραφείτε στις ξεναγήσεις τους. Ποτέ μην εγγραφείτε για μια περιοδεία με ένα tout, ειδικά εάν περιλαμβάνει μια δραστηριότητα περιπέτειας που μπορεί να είναι επικίνδυνη. Πάντα εγγραφείτε για μια ελεγμένη περιήγηση.
 • Η Ινδία αντιμετωπίζει πολλές φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των κυμάτων καύσωνα το καλοκαίρι που είναι θανατηφόρα. Ιούνιος έως Οκτώβριος είναι η εποχή των μουσώνων. Τα τέλη του φθινοπώρου, ο χειμώνας και οι αρχές της άνοιξης είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε.
 • Σε ορισμένες πολιτείες της Ινδίας, η πώληση αλκοόλ είναι παράνομη. Σε άλλους, η ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό,τι είναι πίσω στο σπίτι. Ερευνήστε τους κανόνες για το ποτό πριν αγοράσετε αλκοόλ για να αποφύγετε νομικά προβλήματα.
 • Ο πολιτισμός στην Ινδία είναι πιθανώς πιο συντηρητικός από ό,τι έχετε συνηθίσει. Προσπαθήστε να προσαρμοστείτε σε αυτό για να ταιριάξετε ντυνόμενοι σεμνά, χωρίς υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και με σεβασμό όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς χώρους.

Συχνές Ερωτήσεις

Για να δείξει ότι η Ινδία μπορεί να είναι ασφαλής για επίσκεψη, μια γυναίκα με κόκκινο σάρι στέκεται κάτω από μια αψίδα στην πανεπιστημιούπολη του Ταζ Μαχάλ

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν οι επισκέπτες στην Ινδία στο παρελθόν:

Είναι ασφαλείς οι τουρίστες στην Ινδία;

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ασφάλειας στην Ινδία. Ωστόσο, οι τουρίστες που λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις θα είναι πιθανώς ασφαλείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Είναι η Ινδία ασφαλής για τις γυναίκες τουρίστες;

Ενώ πολλές γυναίκες περνούν υπέροχα ταξιδεύοντας στην Ινδία, δεν μπορείς να πεις ότι η Ινδία είναι ασφαλής για τις τουρίστες λόγω των υψηλών ποσοστών σεξουαλικής παρενόχλησης και ακόμη και επίθεσης.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μέσω της Ινδίας πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις για να παραμείνουν ασφαλείς, επομένως είναι πιθανώς καλύτερο για λιγότερο έμπειρους ταξιδιώτες να πάνε σε άλλα μέρη προτού επισκεφθούν την Ινδία.

Τι πρέπει να φορούν οι τουρίστες στην Ινδία;

Ένας τρόπος για να ταιριάξετε όταν πηγαίνετε στην Ινδία ως γυναίκα είναι να προσπαθήσετε να ντύνεστε πιο σεμνά, όπως κάνουν οι ντόπιες γυναίκες. Οι τουρίστες φορούν συχνά φαρδιά παντελόνια ή μακριές φούστες, μπλουζάκια και ελαφριά κασκόλ.

Είναι η Ινδία ασφαλής να ταξιδεύει μόνος άνδρας;

Εάν είστε άντρας, θα έχετε πολύ πιο εύκολο χρόνο να ταξιδέψετε μόνοι σας στην Ινδία παρά μια γυναίκα. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμένετε σε εγρήγορση για πιθανούς κινδύνους, όπως οι απατεώνες που σας στοχεύουν ως σόλο ταξιδιώτη.

Πόσο ασφαλές είναι το Δελχί για τους τουρίστες;

Το Δελχί είναι μετρίως ασφαλές για τους τουρίστες. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι αυξημένο, όπως θα έπρεπε να περιμένεις από μια τόσο μεγάλη πόλη. Πολλοί επισκέπτες βρίσκουν τα πλήθη και τη φασαρία πολύ συντριπτική.

Λοιπόν, είναι η Ινδία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Ινδία δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να επισκεφθείτε, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι αρκετά υψηλό. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή και να λαμβάνετε προφυλάξεις για την προσωπική σας ασφάλεια καθώς και για την αποφυγή επισφαλών περιοχών. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι ένα ταξίδι στην Ινδία ανταμείβει παρά τους κινδύνους. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια