Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο το 2023;

Η χώρα του Μαυρίκιου στον Ινδικό Ωκεανό είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για μήνα του μέλιτος, για άτομα που αναζητούν χαλάρωση και για όσους αγαπούν τον όμορφο ωκεανό.

Κάθε χρόνο, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη νησιωτική χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Το πιο δημοφιλές πράγμα που μπορείτε να κάνετε στον Μαυρίκιο είναι σίγουρα να ξαπλώσετε στην παραλία. Οι δημοφιλείς παραλίες περιλαμβάνουν την παραλία Le Morne, το Ile Aux Cerfs και τα θέρετρα Grand Baie.

Η ενδοχώρα του Μαυρικίου, γύρω από το Chamarel, είναι γεμάτη από εντυπωσιακά ορεινά τοπία, καταρράκτες και πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Black River Gorges.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Τέλος, κανένα ταξίδι στον Μαυρίκιο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια στάση στην πρωτεύουσα Πορτ Λούις, με τη ζωντανή πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Μάλλον δεν χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα για να επισκεφτείτε τον Μαυρίκιο – μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες των παρθένων παραλιών είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει την περιπλάνηση σας.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε κάποια καθοδήγηση σχετικά με πρακτικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνθέτουν αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε εάν ένα ταξίδι στον Μαυρίκιο είναι ασφαλές ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο το 2023;

Tunatura/Shutterstock

Ναί. Ο Μαυρίκιος είναι πολύ ασφαλής για να επισκεφθείτε, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας χωρίς καμία ανησυχία! Ο Μαυρίκιος έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και η βία κατά των τουριστών είναι σπάνια.

Μικρό έγκλημα μπορεί να συμβεί, αλλά μερικές βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να σας κρατήσουν ασφαλείς. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια του Μαυρικίου είναι οι διαφορετικές ταξιδιωτικές συμβουλές που εκδίδουν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις για τη χώρα.

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις για τον Μαυρίκιο. Έδωσε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1  για τη χώρα, το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Άλλες χώρες έχουν παρόμοιες ήπιες ταξιδιωτικές συμβουλές για τον Μαυρίκιο, αλλά εκδίδουν μερικές πρόσθετες προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, ο Καναδάς δίνει επίσης στους πολίτες του το πράσινο φως για να ταξιδέψουν στον Μαυρίκιο.

Ωστόσο, παραθέτει επίσης κοινούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν όταν επισκέπτονται τη χώρα, δείχνοντας ότι δεν είναι όλα παράδεισος, όσο όμορφες κι αν είναι οι εικόνες.

Οι κοινές ανησυχίες για τους επισκέπτες στον Μαυρίκιο περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Διαρρήξεις
  • Σεξουαλική παρενόχληση
  • Προσβολή

Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι γενικά χαμηλά, αλλά η εγκληματικότητα συμβαίνει. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι μικρού χαρακτήρα, όπως μικροκλοπές και απάτες.

Το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο, αλλά υπήρξαν βίαια περιστατικά που επηρέασαν τους ταξιδιώτες στο παρελθόν. Εκτός από το έγκλημα, θα πρέπει να προσέχετε τις φυσικές καταστροφές όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στον Μαυρίκιο.

Η κυβέρνηση του Μαυρικίου αναγνωρίζει ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και ισχύ λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι πιο συνηθισμένες φυσικές καταστροφές που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Μαυρίκιος είναι οι κυκλώνες, οι καταιγίδες, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες. Οι κυκλώνες στον Μαυρίκιο συμβαίνουν είτε πριν είτε μετά την εποχή των μουσώνων, άρα από Μάιο έως Ιούνιο και Οκτώβριο έως Νοέμβριο.

Η χώρα συνήθως χτυπιέται από τους πρόποδες των κυκλώνων αντί για απευθείας, αλλά αυτές οι καταιγίδες εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλούν σημαντικές ζημιές. Αποφύγετε να ταξιδεύετε στον Μαυρίκιο κατά την περίοδο των κυκλώνων λόγω αυτού του κινδύνου.

Έγκλημα στον Μαυρίκιο

Kammacestach/Shutterstock

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, το έγκλημα είναι πιθανό να είναι μία από τις κύριες ανησυχίες σας. Κανείς δεν θέλει να γίνει θύμα εγκλήματος όταν δεν ξέρει πώς να κινηθεί στις διαδικασίες επιβολής του νόμου ή όταν δεν μπορεί να πάρει εφεδρικά χρήματα για να πάει σπίτι του.

Αν και το ποσοστό εγκληματικότητας στον Μαυρίκιο είναι αρκετά χαμηλό, θα πρέπει να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους προτού προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Το 2020, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν μόλις 2,75 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Αυτό είναι πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα βίαια εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία σπάνια επηρεάζουν αλλοδαπούς, αφορούν κυρίως ντόπιους.

 

Η κυβέρνηση του Μαυρικίου προσφέρει ορισμένα πρόσθετα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στον ιστότοπό της. Το συνολικό ποσοστό παραβάσεων στον Μαυρίκιο είναι 57,6 εγκληματικά περιστατικά ανά 1.000 άτομα . Αυτός είναι ένας αρκετά χαμηλός αριθμός περιστατικών και αντανακλά το συνολικό χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα στον Μαυρίκιο είναι οι οδικές παραβάσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μαυρικίου, το ποσοστό παραβίασης της οδικής κυκλοφορίας είναι 88,8 περιστατικά ανά 1.000 άτομα. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει παραβάσεις όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Το 72,3% των επίσημων περιστατικών  που αναφέρονται στην αστυνομία του Μαυρικίου είναι παραβάσεις όπως οδικές παραβιάσεις. Το 24,3% είναι πλημμελήματα και μόνο το 3,4% είναι αδικήματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων που αναφέρονται στον Μαυρίκιο είναι μικρού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας του Numbeo, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανησυχούν για εγκλήματα ιδιοκτησίας όπως διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων, βανδαλισμοί και κλοπές.

Τα βίαια εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία, όπως κλοπές και ένοπλες ληστείες. Η συνολική βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας του Μαυρίκιου είναι 48,21 στα 100. Υπάρχουν ορισμένα σχετικά νέα σχετικά με την εγκληματικότητα στον Μαυρίκιο.

Ανέκδοτα, πολλοί επισκέπτες παραπονιούνται ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Τα τοπικά δελτία ειδήσεων από το 2017 διαμαρτύρονται για την αύξηση των περιστατικών βίαιης εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που στοχεύουν τουρίστες.

Υπήρξαν περιπτώσεις επιθέσεων, ένοπλων ληστειών, ακόμη και βιασμών που επηρεάζουν αλλοδαπούς στον Μαυρίκιο στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο, πολλές αναφορές για την αυξανόμενη εγκληματικότητα στον Μαυρίκιο δεν βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα και υπερβάλλουν τις κανονικές πτώσεις και αυξήσεις του αριθμού της εγκληματικότητας. Επιπλέον, έχετε κατά νου ότι οποιαδήποτε αύξηση της εγκληματικότητας στον Μαυρίκιο δεν θα αυξήσει πολύ το ποσοστό εγκληματικότητας, καθώς το ποσοστό ήταν ήδη χαμηλό στην αρχή.

Μην αφήσετε τη φήμη του νησιού ως παράδεισου να σας παρασύρει σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά μην αφήσετε τον φόβο σας να καταστρέψει τις διακοπές σας.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε όταν επισκέπτεστε τον Μαυρίκιο είναι η μικροκλοπή. Αυτό το είδος εγκλήματος είναι κοινό σε τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και ο Μαυρίκιος δεν διαφέρει.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί ότι μικροέγκλημα μπορεί να συμβεί σε ολόκληρο τον Μαυρίκιο στην ταξιδιωτική της συμβουλή . Τα κεντρικά σημεία για κλοπές περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα Πορτ Λούις, το δημοφιλές θέρετρο Grand Baie και τη δημοφιλή παραλιακή πόλη Flic en Flac.

Συνήθως λειτουργούν σε πολυσύχναστους δρόμους, αγορές και παραλίες. Οι συνήθεις τύποι μικροκλοπών στον Μαυρίκιο περιλαμβάνουν πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών. Συνήθως, αυτές οι κλοπές είναι μη βίαιες.

Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται την απόσπαση της προσοχής των τουριστών για να πάρουν τα τιμαλφή τους και η μόνη ζημιά έρχεται στο πορτοφόλι και στο εγώ, όχι στο φυσικό σας πρόσωπο. Μερικές πιο επιθετικές μορφές κλοπής μπορεί να συμβούν στον Μαυρίκιο.

Για παράδειγμα, οι κλέφτες μερικές φορές αρπάζουν τσάντες από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών, τραυματίζοντας ενδεχομένως θύματα.

Για να αποτρέψετε αυτή τη μορφή κλοπής, βεβαιωθείτε ότι έχετε την τσάντα σας στο πλάι του σώματός σας που είναι πιο μακριά από την κυκλοφορία. Έξω από πολυσύχναστες πόλεις όπως το Πορτ Λούις, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Για να αποτρέψετε τις μικροκλοπές, απλώς βεβαιωθείτε ότι η απόλαυση που βρίσκεστε στην παραλία δεν υπερβαίνει την επίγνωση της κατάστασης. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη.

Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε στην παραλία, μην φέρετε μαζί σας το τηλέφωνο και το πορτοφόλι σας ή μην ορίσετε ένα άτομο στην ομάδα σας να μείνει με τα πράγματά σας ενώ όλοι οι άλλοι κολυμπούν.

Οι πορτοφολάδες μερικές φορές περνούν από τις τσάντες των ανθρώπων όταν τους αφήνουν χωρίς επίβλεψη στην παραλία. Μια άλλη καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να μην φέρετε τίποτα μαζί σας που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε.

Αφήστε ακριβά κοσμήματα και ρολόγια στο σπίτι. Όταν είστε έξω, πάρτε μαζί σας μόνο αρκετά μετρητά για την ημέρα και αφήστε τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών καρτών, στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.

Ελαχιστοποιώντας τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν οι κλέφτες από εσάς, θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να γίνετε θύμα εγκλήματος στον Μαυρίκιο.

Ληστεία

Περιστασιακά, οι επισκέπτες στον Μαυρίκιο πέφτουν θύματα πιο βίαιων μορφών εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας. Στο νησί συμβαίνουν κατά καιρούς ένοπλες ληστείες και ένοπλες διαρρήξεις.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για αυτήν την πιθανότητα και στην ταξιδιωτική της συμβουλή. Ληστείες στο δρόμο έχουν συμβεί στο Πορτ Λούις. Οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν άτομα που επιστρέφουν από τα ΑΤΜ, καθώς γνωρίζουν ότι τότε οι τουρίστες θα έχουν περισσότερα μετρητά.

Να είστε προσεκτικοί κατά την ανάληψη χρημάτων και να αποφεύγετε να περπατάτε μόνοι σας σε άγνωστες περιοχές τη νύχτα. Οι διαρρήξεις που στοχεύουν τουριστικά καταλύματα γίνονται όλο και πιο συχνή μορφή ληστείας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση  προειδοποιεί τους πολίτες της ότι θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τη διαμονή τους. Οι ταξιδιώτες που μένουν σε παραθαλάσσια μπανγκαλόου υφίστανται συχνά επιθέσεις και ληστείες. Μερικές φορές, επηρεάζονται και οι βίλες.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τις διαρρήξεις είναι να μένετε μόνο σε καταλύματα που είναι εγγεγραμμένα στην Τουριστική Αρχή του Μαυρικίου.

Η κυβέρνηση του Μαυρίκιου προσφέρει πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας  για τη διασφάλιση της διαμονής σας, όπως δοκιμή των παραθύρων και των θυρών κατά το check in, το κλείδωμα των θυρών του μπαλκονιού και της βεράντας ενώ κοιμάστε και να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε την πόρτα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι διαρρήξεις έχουν κλιμακωθεί σε πιο βίαια εγκλήματα, όπως η επίθεση. Γυναίκες ταξιδιώτες έχουν βιαστεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων πήγαν στραβά και μια Ιρλανδή τουρίστρια στον Μαυρίκιο δολοφονήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της το 2011.

Αν και αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια, δείχνουν ότι εάν είστε γυναίκα που ταξιδεύετε στον Μαυρίκιο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τη διαμονή σας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στα Φίτζι το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

TB-Photography/Shutterstock

Η αποφυγή κακών περιοχών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε στον Μαυρίκιο. Ευτυχώς, η νησιωτική χώρα έχει λίγες περιοχές που είναι αναγκαστικά επικίνδυνες. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλότερο στο Πορτ Λούις και σε δημοφιλείς τουριστικές πόλεις όπως το Grand Bay, το Pereybere και το Flic en Flac.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές — στην πραγματικότητα, είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον Μαυρίκιο! Αντίθετα, λάβετε κάποιες επιπλέον προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε και προσέχετε τα τιμαλφή σας.

Αποφύγετε να περπατάτε σε απομονωμένα μέρη όπως παραλίες το βράδυ, ειδικά αν είστε γυναίκα. Τα βίαια εγκλήματα όπως οι κλοπές και οι επιθέσεις είναι πιο συνηθισμένα τότε.

Είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τον Μαυρίκιο:

  • Ερευνήστε προσεκτικά τους τουριστικούς πράκτορες. Δεν ακολουθούν όλοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Διαβάστε κριτικές για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον σωστό ταξιδιωτικό πράκτορα. Οι συνέπειες του ράφτινγκ ή της ιστιοπλοΐας με χειριστή που έχει κακές πρακτικές ασφαλείας μπορεί να είναι επικίνδυνες.
  • Ο Μαυρίκιος έχει μια συντηρητική ινδουιστική κουλτούρα. Σεβαστείτε τους τοπικούς κανόνες ντύνεστε συντηρητικά όταν δεν βρίσκεστε στην παραλία, το ξενοδοχείο σας ή το θέρετρο. Καλύψτε τα πόδια, τους ώμους και το στήθος σας. Αυτό ισχύει και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες.
  • Οι LGBT ταξιδιώτες πιθανότατα δεν θα αισθανθούν ευπρόσδεκτοι στον Μαυρίκιο. Οι τοπικές συντηρητικές συμπεριφορές επεκτείνονται και στις σχέσεις μεταξύ των ιδίων φύλων. Παρόλο που ορισμένα θέρετρα καταβάλλουν τώρα μια προσπάθεια να προσελκύσουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια, να έχετε κατά νου ότι εκτός του θέρετρου μπορεί να συναντήσετε λιγότερο φιλόξενες συμπεριφορές και οι νόμοι κατά της σοδομίας είναι ακόμα στα βιβλία.
  • Φορέστε παπούτσια νερού στις δημόσιες παραλίες. Το σπασμένο γυαλί είναι συνηθισμένο, όπως και οι αχινοί. Οι παραλίες του θερέτρου συνήθως καθαρίζονται τακτικά.

Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

PORT LOUIS, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ – 29 Αυγούστου 2014: Προκυμαία του Port Louis στις 29 Αυγούστου 2014 στο Port Louis, Μαυρίκιος. Η πόλη είναι το οικονομικό, πολιτιστικό, πολιτικό κέντρο και η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας/Lenisecalleja.photography/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να μάθετε για τον Μαυρίκιο:

Είναι ο Μαυρίκιος καλός για τους τουρίστες;

Ναι, ο Μαυρίκιος είναι πολύ καλός για τους τουρίστες. Είναι ένας όμορφος προορισμός με παρθένα φύση. Επιπλέον, είναι πολύ ασφαλές για τουρίστες με χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2023

Είναι πολύ ακριβό ο Μαυρίκιος;

Ο Μαυρίκιος είναι ένας αρκετά ακριβός προορισμός. Το να φτάσετε στη χώρα από τα περισσότερα άλλα μέρη κοστίζει πολλά χρήματα καθώς οι πτήσεις είναι ακριβές και τα περισσότερα θέρετρα είναι επίσης ακριβά.

Είναι πιθανό να βρείτε πιο οικονομικά καταλύματα, όπως μπανγκαλόου, αλλά για την πλήρη εμπειρία του Μαυρίκιου, να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος του Μαυρίκιου;

Το μεγαλύτερο μέρος του Μαυρικίου είναι πολύ ασφαλές. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, μείνετε σε μεσαίου μεγέθους ή μικρές πόλεις με μια καλά ανεπτυγμένη τουριστική βιομηχανία, όπως το Trou d’Eau Douce και το Curepipe.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στη θάλασσα στον Μαυρίκιο;

Οι περισσότερες παραλίες του Μαυρικίου είναι ασφαλείς. Ωστόσο, προσέξτε να μην κολυμπήσετε πολύ μακριά από τους υφάλους, καθώς αυτό θα σας οδηγήσει βαθιά στον Ινδικό Ωκεανό, όπου τα ρεύματα είναι ισχυρά και απρόβλεπτα.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στον Μαυρίκιο;

Στο μεγαλύτερο μέρος του Μαυρικίου, είναι εντάξει να περπατάτε τη νύχτα. Ωστόσο, μην περπατάτε μόνοι, μένετε σε καλά φωτισμένους δρόμους που γνωρίζετε καλά και μην κουβαλάτε πολλά μετρητά πάνω σας που μπορεί να σας κάνουν στόχο. Φροντίστε να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις όταν περπατάτε τη νύχτα.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Μαυρίκιο;

Ο Μαυρίκιος είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Αφρικής για επίσκεψη. Έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Αν και θα πρέπει να παίρνετε κάποιες προφυλάξεις καθώς το να είστε τουρίστας σας κάνει να ξεχωρίζετε, εφόσον δεν είστε απρόσεκτοι με τα τιμαλφή σας, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια