Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Σαν Σεμπαστιάν το 2023;

Η πόλη του Σαν Σεμπαστιάν, στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της παραλίας, της γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων σύγχρονων πόλεων. Η πόλη φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως και συχνά συλλέγει βραβεία για τον καλύτερο κρυμμένο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό.

Το San Sebastian βρίσκεται στον εντυπωσιακό Βισκαϊκό Κόλπο και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα ή να κάνουν μια βουτιά στον κόλπο από μια από τις παραλίες της πόλης, την Playa de la Concha ή την Playa de Ondarreta.

Το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένας διεθνής κόμβος πολιτισμού, από την εποχή του ως παραλιακός προορισμός για τους Ισπανούς βασιλείς, και μπορείτε να παρακολουθήσετε αναγνωρισμένες ταινίες, να επισκεφτείτε όμορφες γκαλερί και να ψωνίσετε από μερικούς από τους καλύτερους νέους σχεδιαστές της Ευρώπης ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε το Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να είναι το φαγητό. Το Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να υπερηφανεύεται για μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις εστιατορίων βραβευμένων με αστέρι Michelin στον κόσμο και για δείπνο με χαμηλό προϋπολογισμό, μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά pintxos  ή βασκικά τάπας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι κάνουν το Σαν Σεμπαστιάν ένα συναρπαστικό μέρος για επίσκεψη, αλλά είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη; Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ταξίδι σε αυτό το βασκικό στολίδι.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Σαν Σεμπαστιάν το 2023;

Ναι, το Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Η χαλαρή πόλη δεν έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τα αρνητικά περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες.

Ακόμη και οι φυσικές καταστροφές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σπάνια!

Όλη η Ισπανία θεωρείται μια αρκετά ασφαλής χώρα για επίσκεψη. Ο Καναδάς απλώς λέει στους πολίτες του να λαμβάνουν συνήθεις προφυλάξεις ασφαλείας όταν επισκέπτονται την Ισπανία. Η Αυστραλία εκδίδει επίσης τη χαμηλότερη δυνατή συμβουλευτική αξιολόγηση απειλών για την Ισπανία.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέρη της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου του Σαν Σεμπαστιάν, είναι ασφαλή για επίσκεψη. Το Σαν Σεμπαστιάν βιώνει τα είδη των εγκλημάτων που επηρεάζουν τουριστικές περιοχές που οι κυβερνήσεις αναφέρουν συχνά στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ισπανία.

Τα συνηθισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Ταξιδιωτικές απάτες
  • Κλοπή από οχήματα
  • Διαρρήξεις καταλυμάτων

Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα στο Σαν Σεμπαστιάν είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και τις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Ενώ προφανώς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε στο δρόμο, δεν χρειάζεται να καταστρέφετε τις διακοπές σας με συνεχή επαγρύπνηση ή να είστε τόσο προσεκτικοί όσο θα κάνατε σε μια από αυτές τις πόλεις.

Ένας κίνδυνος για τον οποίο ανησυχούν οι άνθρωποι μερικές φορές όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Σαν Σεμπαστιάν είναι η τρομοκρατία. Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες , θέτουν την Ισπανία σε ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 λόγω του κινδύνου τρομοκρατίας.

Το Σαν Σεμπαστιάν βρίσκεται επίσης στη Χώρα των Βάσκων, την περιοχή της Ισπανίας που ιστορικά κινδύνευε περισσότερο από τρομοκρατία λόγω της παρουσίας της ETA, μιας τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζει τον βασκικό αυτονομισμό.

Ωστόσο, η απειλή της τρομοκρατίας στο Σαν Σεμπαστιάν είναι τώρα πολύ χαμηλότερη από ό,τι ήταν παλιά. Το 2017, η ETA κήρυξε διαρκή κατάπαυση του πυρός  και παρέδωσε τα όπλα της.

Αν και οι ενέργειες της τρομοκρατικής ομάδας εξακολουθούν να είναι ένα οδυνηρό θέμα στην πόλη που περιστασιακά βγαίνει στην επιφάνεια, όπως σε συζητήσεις για ένα αμφιλεγόμενο νέο ντοκιμαντέρ , ο κίνδυνος μιας νέας επίθεσης είναι πολύ χαμηλός.

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι πιο δροσερό από άλλα μέρη της Ισπανίας χάρη στην τοποθεσία του στην κατάφυτη βόρεια ακτή, αλλά εξακολουθεί να βιώνει τις ίδιες φυσικές καταστροφές που είναι επιρρεπείς σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, όπως κύματα καύσωνα και πυρκαγιές.

Το καλοκαίρι του 2022, η Χώρα των Βάσκων επέβαλε αυστηρά πρωτόκολλα για τις πυρκαγιές, μεταξύ άλλων γύρω από το Σαν Σεμπαστιάν, για την πρόληψη πυρκαγιών κατά τη διάρκεια ασυνήθιστων κυμάτων καύσωνα. Το Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να αντιμετωπίσει άλλα άγρια ​​καιρικά φαινόμενα, όπως δυνατή βροχή και πλημμύρες .

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές ο καιρός είναι αρκετά ήπιος. Παρακολουθήστε τις προβλέψεις και για τυχόν κυβερνητικές ειδοποιήσεις, αλλά εκτός από αυτό, δεν χρειάζεται να λάβετε ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Έγκλημα στο Σαν Σεμπαστιάν

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ, ΙΣΠΑΝΙΑ – 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: Άνθρωποι που απολαμβάνουν κρασί και pinchos σε διάφορα μπαρ και καφέ του San Sebastian (Donostia), Ισπανία/Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά είναι επίσης μια μεγαλύτερη πόλη με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τα ίδια προβλήματα που έχουν και άλλες πόλεις, όπως η εγκληματικότητα.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην πόλη είναι πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ισπανικής κυβέρνησης, το ποσοστό εγκληματικότητας στο Σαν Σεμπαστιάν είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο κατά περίπου 6% .

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Σαν Σεμπαστιάν είναι χαμηλότερο από το ποσοστό εγκληματικότητας στη Βαρκελώνη, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Ισπανίας, κατά ένα επιβλητικό 58%!

Εάν έχετε επισκεφθεί τη Βαρκελώνη, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε για το Σαν Σεμπαστιάν, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλές. Τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Σαν Σεμπαστιάν είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Η κλοπή αποτελεί περίπου το 25% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Σαν Σεμπαστιάν. Η ληστεία είναι το δεύτερο πιο συχνό έγκλημα και το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα, αποτελώντας περίπου το 11% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Σαν Σεμπαστιάν.

Γενικά, η εγκληματικότητα στο Σαν Σεμπαστιάν έχει θετική τάση. Τα περισσότερα εγκλήματα έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία (πέρα από μια ελαφρά αύξηση το 2022, που συνέβη σε όλο τον κόσμο καθώς έληξαν τα lockdown για τον COVID-19).

Η εξαίρεση ήταν οι ληστείες, οι οποίες αυξήθηκαν το 2022.

Ωστόσο, το Σαν Σεμπαστιάν έχει χαμηλότερο ποσοστό διαρρήξεων κατοικιών και ληστειών οχημάτων από άλλα μέρη της Ισπανίας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το Σαν Σεμπαστιάν είναι τόσο ασφαλές. Το ένα είναι το μέγεθός του.

Έχει μόνο πληθυσμό περίπου 200.000 κατοίκων αν μετρήσετε ολόκληρη την περιοχή του μετρό. Αυτό είναι πολύ μικρότερο από πόλεις όπως η Βαρκελώνη ή η Μαδρίτη, που έχουν στενές, τεράστιες γειτονιές που παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για εγκληματικότητα.

Το Σαν Σεμπαστιάν βρίσκεται επίσης σε μια από τις πιο ασφαλείς οικονομικά περιοχές της Ισπανίας, τη Χώρα των Βάσκων.

Η Χώρα των Βάσκων έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα και τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας  στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι οι κοινωνικοί παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους προς τη ζωή του εγκλήματος είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένοι στο Σαν Σεμπαστιάν από ό,τι σε άλλα μέρη της Ισπανίας.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα αρκετά ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε και δεν θα πρέπει καν να ανησυχείτε για το έγκλημα όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Πορτοφολάδες

Όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, οι πορτοφολάδες είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα στο Σαν Σεμπαστιάν και το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει έναν ξένο τουρίστα ενώ βρίσκεται σε διακοπές.

Σύμφωνα με μια έρευνα Numbeo  με ντόπιους, η κλοπή είναι ένα από τα εγκλήματα για τα οποία οι άνθρωποι αναφέρουν τη μεγαλύτερη ανησυχία (αν και οι βαθμολογίες του Σαν Σεμπαστιάν σε όλες τις κατηγορίες του δείκτη εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλές).

Οι πορτοφολάδες στοχεύουν τουρίστες συχνά επειδή θεωρείται ότι είναι πιο πιθανό να πέσουν σε απάτη ή να έχουν ένα πολύτιμο διαβατήριο στην τσέπη τους. Ένα από τα πιο συνηθισμένα hotspot για πορτοφολάδες είναι η Παλιά Πόλη.

Προσελκύει πλήθη τουριστών, ειδικά το καλοκαίρι, και ο λαβύρινθος με τα στενά δρομάκια του παρέχει την τέλεια ευκαιρία για έναν πορτοφολέα να «χτυπήσει» κατά λάθος την τσάντα κάποιου.

Δεν χρειάζεται να είστε τόσο επιφυλακτικοί όσο θα ήσασταν όταν βρίσκεστε στη Βαρκελώνη, η οποία φημίζεται για τους πορτοφολάδες της, αλλά μερικές προφυλάξεις είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Προετοιμαστείτε για την εξερεύνηση του Σαν Σεμπαστιάν τοποθετώντας τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος, όπως μια τσάντα χιαστί. Αφήστε αναντικατάστατα αντικείμενα, όπως μια εφεδρική κάρτα ή το διαβατήριό σας, στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.

Ορισμένοι ταξιδιωτικοί ιστότοποι συμβουλεύουν να επενδύσετε σε μια ζώνη χρημάτων ή ένα πακέτο fanny για ταξίδια στην Ισπανία. Ωστόσο, αυτά τα αντικείμενα σας κάνουν να ξεχωρίζετε ως τουρίστας, ειδικά σε πόλεις γνωστές για το στυλ τους όπως το Σαν Σεμπαστιάν.

Επιπλέον, ειδοποιεί αμέσως τους κλέφτες σχετικά με το πού αποθηκεύετε τα τιμαλφή σας και οι ζώνες χρημάτων καθιστούν δύσκολη την ανάκτηση και την απόθεση των χρημάτων σας.

Τέλος, μην αφήνετε τα αντικείμενά σας χωρίς επίβλεψη, ειδικά τα τιμαλφή σας. Οι κλέφτες μερικές φορές περνούν από τις τσάντες των ανθρώπων στις παραλίες του Σαν Σεμπαστιάν, αν και το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο σε μερικές άλλες διάσημες ισπανικές παραλίες όπως η Μπαρτσελονέτα.

Κάντε όπως κάνουν οι ντόπιοι και βάλτε μια πετσέτα πάνω από τα πράγματά σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να το ξεπεράσει χωρίς να το προσέξουν οι άνθρωποι — φαίνεται ανόητο, αλλά συνήθως λειτουργεί. Αφήστε τις πιστωτικές κάρτες και τα μεγάλα ποσά μετρητών στο ξενοδοχείο σας μια μέρα στην παραλία.

Ληστεία

Τα βίαια εγκλήματα σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες στο Σαν Σεμπαστιάν, αλλά η εξαίρεση είναι η ληστεία. Ακόμη και οι ληστείες είναι σπάνιες, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε μια αρνητική εμπειρία.

Οι περισσότερες ληστείες στο Σαν Σεμπαστιάν γίνονται τη νύχτα. Η πόλη είναι πολύ ασφαλής και οι περισσότεροι δρόμοι είναι γεμάτοι με κόσμο που απολαμβάνει pintxos και μπύρα μέχρι αργά, οπότε δεν πρέπει να αποφύγετε τελείως το περπάτημα τη νύχτα.

Απλώς χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και αποφύγετε τα μη φωτισμένα σοκάκια και τα πάρκα. Οι ληστές συχνά στοχοποιούν άτομα σε μπαρ και κλαμπ, ειδικά εκείνα στην Παλιά Πόλη που είναι γνωστό ότι προσελκύουν τουρίστες.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι άνθρωποι μεθάνε και αφήνουν τη φρουρά τους κάτω για να απαλλάξουν τους ανυποψίαστους τουρίστες από το πορτοφόλι τους. Οι ληστείες μπορεί να συμβούν σε στενά κοντά σε κλαμπ ή ακόμα και σε μπάνια μπαρ.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε τον κίνδυνο αυτού του εγκλήματος είναι να περιορίσετε και την κατανάλωση αλκοόλ. Πάντα να πίνετε λίγο λιγότερο όσο βρίσκεστε στο εξωτερικό από ό,τι στο σπίτι, καθώς θέλετε να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος σας σε ένα άγνωστο μέρος.

Εάν παραμείνετε πιο νηφάλιοι, θα μειώσετε τον κίνδυνο να σας στοχοποιήσουν οι ληστές, καθώς τείνουν να στοχεύουν σε μεθυσμένα θύματα και θα σας βοηθήσουν να αντεπιτεθείτε ή να ξεφύγετε με ασφάλεια εάν συμβεί κάτι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Donostia-San Sebastian, Ισπανία – 15 Σεπτεμβρίου 2022: ένας δρόμος στην παλιά πόλη του San Sebastian/Marc Bruxelle/Shutterstock

Το Σαν Σεμπαστιάν δεν έχει τόσες πολλές επικίνδυνες περιοχές αφού είναι συνολικά μια ασφαλής πόλη. Θα θέλετε να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας στην Παλιά Πόλη.

Αν και αυτή η γειτονιά δεν είναι επικίνδυνη από μόνη της, έχει το υψηλότερο ποσοστό κλοπών και ληστειών, επειδή οι κλέφτες τείνουν να στοχεύουν τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Εκτός αυτού, υπάρχουν λίγες περιοχές στο Σαν Σεμπαστιάν, ειδικά εκείνες που μπορεί να δει ένας τουρίστας, που δεν είναι καθόλου ασφαλείς.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Fominayaphoto/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε το Σαν Σεμπαστιάν:

  • Ομιλούνται βασκικά και ισπανικά. Το Σαν Σεμπαστιάν βρίσκεται στη Χώρα των Βάσκων, μια αυτόνομη επαρχία με τη δική της γλώσσα, τη βασκική. Αν και δεν ταυτίζονται όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη ως Βάσκοι, πολλοί το κάνουν και εκτιμούν ιδιαίτερα τη γλώσσα τους. Η κουλτούρα στην περιοχή είναι επίσης διαφορετική από αυτή που θα βρείτε στην υπόλοιπη Ισπανία.
  • Το παρελθόν εξακολουθεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Αν και οι μέρες της ακμής της ETA έχουν παρέλθει προ πολλού, πολλοί άνθρωποι έχουν οδυνηρές αναμνήσεις για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έζησε η πόλη ή για τις κατασταλτικές κυβερνητικές πολιτικές έναντι των Βάσκων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Φράνκο. Αποφύγετε να αναφέρετε το παρελθόν ή να κάνετε διερευνητικές ερωτήσεις στους ντόπιους, εκτός αν το αναφέρουν πρώτα.
  • Μπείτε στη φύση. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ισπανίας και οι ντόπιοι λατρεύουν το περπάτημα, το τζόκινγκ ή την ποδηλασία. Το να ιδρώσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσεις τους ντόπιους.
  • Φέρτε ένα αδιάβροχο. Βρέχει πολύ στο Σαν Σεμπαστιάν. Αν και αυτό βοηθά την πόλη να παραμείνει πλούσια και όμορφη, σημαίνει ότι πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι κατά την επίσκεψή σας.

Συχνές Ερωτήσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΑΝ-ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017: Επιλεκτική εστίαση σε κτίρια με αφηρημένη κίνηση ανθρώπων που περπατούν σε τυπικό μικρό δρόμο και ζωντανά τάπας μπαρ και εστιατόρια τη νύχτα/Eo naya/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν το Σαν Σεμπαστιάν:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Σαν Σεμπαστιάν τη νύχτα;

Το μεγαλύτερο μέρος του Σαν Σεμπαστιάν είναι ασφαλές ακόμα και τη νύχτα. Απλώς εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αποφύγετε να περπατάτε σε πρόχειρα μέρη, όπως σκοτεινά σοκάκια.

Είναι το Σαν Σεμπαστιάν καλό για τους τουρίστες;

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι εξαιρετικό για τους τουρίστες. Έχει όμορφα αξιοθέατα, άριστες υποδομές και δεν έχει τόσο κόσμο όσο άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στην Ισπανία.

Να επισκεφτώ το Σαν Σεμπαστιάν ή το Μπιλμπάο;

Το Σαν Σεμπαστιάν και το Μπιλμπάο είναι δύο πολύ διαφορετικές πόλεις, επομένως εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Το Μπιλμπάο είναι μεγαλύτερο, με περισσότερο μουσειακή σκηνή. Το San Sebastian είναι πιο χαλαρό και καλύτερο για χαλάρωση στην παραλία.

Οι άνθρωποι στο Σαν Σεμπαστιάν είναι φιλικοί;

Ναι, οι άνθρωποι στο Σαν Σεμπαστιάν είναι γενικά φιλικοί, αν και μπορεί να μην έχουν τη συντριπτική ζεστασιά των ανθρώπων στη νότια Ισπανία.

Πόσες μέρες στο Σαν Σεμπαστιάν είναι αρκετές;

Τρεις μέρες είναι συνήθως αρκετές για να δείτε το Σαν Σεμπαστιάν. Είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορείτε να δείτε όλα τα αξιοθέατα και να αφιερώσετε χρόνο για χαλάρωση.

Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ισπανίας. Εφόσον λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Διαβάστε επίσης:Ταξιδιωτικός οδηγός Μαδρίτης

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία το 2023

Ισπανία vs Πορτογαλία: Ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός για εσάς;

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια