Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρωσία το 2023;

Η Ρωσία είναι ένας εξωτικός προορισμός που αντιγράφει τη φαντασία πολλών. Η χώρα δέχεται κατά μέσο όρο 24 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες  κάθε χρόνο, ανθρώπους που είναι ενθουσιασμένοι να ανακαλύψουν τα κρυμμένα διαμάντια στον βορρά.

Τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στη Ρωσία είναι οι μεγάλες πόλεις με ιστορία αιώνων, από τους καθεδρικούς ναούς της Μόσχας μέχρι τα πολυτελή παλάτια της Αγίας Πετρούπολης.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας καλύπτεται από στρέμματα ανέγγιχτης φύσης, ιδανική για τον περιπετειώδη τουρίστα, είτε ταξιδεύετε μέσω αυτής στους διάσημους σιδηροδρόμους είτε κάνετε περιπέτειες πιο κοντά στην ύπαιθρο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι διστάζουν πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους στη Ρωσία λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μόσχα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την επίσκεψη στη Ρωσία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία επηρεάζει την ασφάλεια στη μεγαλύτερη χώρα, παρόλο που δεν έχουν γίνει μάχες απευθείας στο έδαφός της.

Λοιπόν, είναι η Ρωσία ασφαλής για επίσκεψη ή όχι; Ευτυχώς για εσάς, οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνέταξαν αυτόν τον εκτενή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν πρέπει να το επισκεφτείτε αυτήν τη στιγμή ή όχι.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρωσία το 2023;

Ρωσικό άρμα μάχης που κινείται κατά μήκος ενός λασπωμένου πεδίου για να δείξει ότι η Ρωσία δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη τώρα

RoProy/Shutterstock

Όχι. Αυτήν τη στιγμή, η Ρωσία δεν είναι ασφαλής να ταξιδέψει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αν και οι περισσότερες μάχες διεξάγονται στο έδαφος της Ουκρανίας, υπήρξαν επιδρομές πέρα ​​από τα ρωσικά σύνορα.

Ο πόλεμος οδηγεί επίσης σε καταστολή της πολιτικής κατάστασης, η οποία στοχεύει συχνά ξένους πολίτες, και σε αύξηση της εγκληματικότητας. Η ασφάλεια της επίσκεψής σας στη Ρωσία μπορεί να εξαρτάται από την υπηκοότητά σας, η οποία αντικατοπτρίζεται στα διαφορετικά επίπεδα ταξιδιωτικών ειδοποιήσεων που εκδίδονται από διαφορετικές χώρες.

Χώρες στη Δύση, όπως αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Ωκεανίας και της Ευρώπης, γενικά συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κίεβο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για παράδειγμα, η Ιρλανδία συμβουλεύει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας. Οι χώρες από άλλα μέρη του κόσμου είναι πιο μετρημένες στις συμβουλές τους.

Για παράδειγμα, η Σιγκαπούρη λέει στους πολίτες της να αποφεύγουν ορισμένες ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, αλλά ότι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην υπόλοιπη χώρα. Οι πολίτες των χωρών που διατήρησαν πιο φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο είναι πιο ασφαλείς όταν επισκέπτονται.

Υπήρξαν καταστάσεις όπου η Ρωσία αυθαίρετα κρατά ξένους πολίτες που προέρχονται από χώρες που έχουν μη φιλικές διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Για παράδειγμα, συνέλαβε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Brittney Griner  για ψευδείς κατηγορίες ναρκωτικών και πιο πρόσφατα, τον Αμερικανό δημοσιογράφο ρωσικής καταγωγής Evan Gershkovich .

Μπορεί να νομίζετε ότι ακολουθείτε όλους τους τοπικούς νόμους, αλλά αν έχετε «μη φιλική» υπηκοότητα, η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να βρει μια δικαιολογία για να σας κρατήσει ως μέρος ενός ευρύτερου διπλωματικού παιχνιδιού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί ακόμη και για το ενδεχόμενο κράτησης στην ταξιδιωτική του οδηγία, όπου λέει στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στη Ρωσία. Για πολύ καιρό, η Ρωσία ήταν μια χώρα με περιορισμένη ελευθερία, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει από την εισβολή στην Ουκρανία.

Παρόλο που οι περισσότερες μάχες διεξάγονται σε ουκρανικό έδαφος, χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο  εξακολουθούν να συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία λόγω του πολέμου.

Ο πόλεμος έχει επηρεάσει τη Ρωσία, παρόλο που είναι η χώρα εισβολής, με πολλούς τρόπους. Λόγω του πολέμου και των κυρώσεων, η ρωσική οικονομία είναι ολοένα και πιο ασταθής, οδηγώντας σε αναταραχές.

Εκρήξεις και επεισόδια σημειώθηκαν στη ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και οι περιοχές κατά μήκος των συνόρων βρίσκονται σε μέτρια επιφυλακή.

Υπάρχει επίσης αυξημένη πολιτική αναταραχή λόγω των αντιδημοφιλών μέτρων στρατολόγησης καθώς και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση απαντά στις διαδηλώσεις με σκληρή καταστολή , που επηρεάζει τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βοστώνη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Ρωσία έχει επίσης προβλήματα με το έγκλημα, όπως:

 • Πορτοφολάδες
 • Απάτες
 • Απάτη
 • Ενοπλη ληστεία
 • Ληστεία
 • Οργανωμένο έγκλημα
 • Τρομοκρατία

Το έγκλημα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ο πόλεμος.

Έγκλημα στη Ρωσία

Άνθρωποι που κατεβαίνουν στο δρόμο στη Μόσχα μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα για να απαντήσουν στην ερώτηση Είναι η Ρωσία ασφαλής για επίσκεψη

ΜΟΣΧΑ – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Περπατήστε ανθρώπους κατά μήκος της Old Arbat Street στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 στη Μόσχα, Ρωσία/Aarrows/Shutterstock

Κάθε φορά που ταξιδεύετε κάπου, το έγκλημα είναι πιθανώς ένα από τα κύρια μέλημά σας. Σύμφωνα με προπολεμικά δεδομένα, η Ρωσία είχε χαμηλά έως μέτρια ποσοστά εγκληματικότητας. Το 2021, η χώρα ανέφερε 1.371,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Ο ιστότοπος Numbeo, ο οποίος μετράει τον δείκτη εγκληματικότητας μιας χώρας με βάση τις δημόσιες απαντήσεις, κατατάσσει τη Ρωσία στο 39,41 στα 100 , που είναι χαμηλή βαθμολογία στον δείκτη εγκληματικότητας.

Ωστόσο, οι άνθρωποι αναφέρουν μέτριες ανησυχίες για την αύξηση της εγκληματικότητας, ορισμένα εγκλήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και οι μικροκλοπές και υψηλά επίπεδα ανησυχιών για τη διαφθορά. Αν και το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό, η Ρωσία έχει πράγματι υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Ρωσία το 2020 ήταν 7,33 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών και πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Παρά το υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών, οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες ανθρωποκτονίες και βίαια εγκλήματα στη Ρωσία είναι στοχευμένες και όχι τυχαίες πράξεις βίας.

Η Ρωσία έχει πολύ υψηλή παρουσία στο οργανωμένο έγκλημα, με την υψηλότερη βαθμολογία εγκληματικότητας στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος . Οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος της Ρωσίας βρίσκονται πίσω από εγκλήματα όπως η εμπορία ανθρώπων, το δεύτερο μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο όπλων στον κόσμο, η διακίνηση ηρωίνης, ο εκβιασμός και πολλά άλλα.

Τα επίπεδα βίας έχουν μειωθεί από τα χειρότερα της δεκαετίας του 1990, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις βίαιων πυροβολισμών μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών — και αμάχων που παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά.

Αν και η πιθανότητα να εμπλακείτε σε οργανωμένο έγκλημα κατά την επίσκεψή σας στη Ρωσία είναι χαμηλή, θα πρέπει να παραμένετε σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τον κίνδυνο της τρομοκρατίας όταν επισκέπτεστε τη Ρωσία. Πολλές χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία , προειδοποιούν για τον κίνδυνο τρομοκρατίας στις επίσημες ταξιδιωτικές τους συμβουλές.

Υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στο παρελθόν, αν και όχι σημαντικές τα τελευταία χρόνια, επομένως θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση.

Η περιοχή του Βόρειου Καυκάσου  είναι η κύρια εστία της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Ρωσία, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης αντίστασης στη ρωσική κυριαρχία στην περιοχή, και υπήρξαν περιπτώσεις βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή καθώς και στοχευμένες απαγωγές και δολοφονίες ξένων πολιτών.

Τέλος, καμία συζήτηση για το έγκλημα στη Ρωσία δεν είναι σημαντική χωρίς προειδοποίηση. Τα περισσότερα από τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε για το έγκλημα στη χώρα προέρχονται από πριν από τον πόλεμο και κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πώς είναι η κατάσταση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι το βίαιο έγκλημα με όπλα αυξήθηκε κατά 30% στη Ρωσία μετά την εισβολή και διπλασιάστηκε σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές.

Ο πόλεμος και η μαζική επιστράτευση διευκόλυναν τους ανθρώπους να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους και αύξησε τη δυσαρέσκεια που μπορεί να ωθήσει κάποιον σε μια εγκληματική ζωή.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μικροκλοπή

Παρά τα τρομακτικά νέα για την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και άλλα εγκλήματα υψηλού προφίλ, το είδος του εγκλήματος που είναι πιο πιθανό να συναντήσει ο μέσος τουρίστας στη Ρωσία είναι πολύ πιο κοσμικό.

Όπως τα περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία βιώνει μικροκλοπές. Μικροκλοπές, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών είναι πιο συνηθισμένες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση  έχει μια λίστα με τοποθεσίες που είναι δημοφιλή hotspot για κλέφτες, όπως η Κόκκινη Πλατεία και η Αγορά Izmailovsky στη Μόσχα και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στην Αγία Πετρούπολη, όπως γύρω από το παλάτι Petrodvorets και το Nevsky Prospect.

Εκτός από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, να είστε προσεκτικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μετρό της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, οι σταθμοί του μετρό και οι υπόγειες διαβάσεις είναι δημοφιλείς προορισμοί για πορτοφολάδες, όπως και τα υπεραστικά λεωφορεία και τρένα.

Ευτυχώς, μερικές βασικές προφυλάξεις θα είναι αρκετές για να αποτρέψουν τον μέσο Ρώσο πορτοφολέα.

Προσπαθήστε να μην φλας τα τιμαλφή σας, όπως ακριβά smartphone, κάμερες ή κοσμήματα, ειδικά τώρα που η Ρωσία βρίσκεται υπό κυρώσεις, καθώς αυτό μπορεί να είναι μια δελεαστική ημέρα πληρωμής.

Αποθηκεύστε τα τιμαλφή σας με ασφάλεια σε μια τσάντα με φερμουάρ που κρατάτε κοντά στο σώμα σας και μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε ένα λόμπι ξενοδοχείου ή εστιατόριο. Όταν ταξιδεύετε με τρένο, κλειδώστε το διαμέρισμά σας και παρακολουθείτε πάντα στενά τα τιμαλφή σας.

Προσβολή

Ενώ τα περισσότερα εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στη Ρωσία είναι ασήμαντα και μη βίαιης φύσης, υπήρξαν περιπτώσεις αλλοδαπών που δέχτηκαν επίθεση και επιθέσεις.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση των επιθέσεων, ειδικά εναντίον ατόμων ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής.

Δυστυχώς, τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους είναι σύνηθες φαινόμενο στη Ρωσία, και μερικά ήταν ακόμη και θανατηφόρα. Οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα δεν είναι το μόνο είδος επίθεσης που κινδυνεύουν οι αλλοδαποί στη Ρωσία.

Να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε σε κλαμπ, καθώς το ποτό είναι συνηθισμένο, ειδικά στις μεγάλες πόλεις της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Οι εγκληματίες στοχεύουν αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους ληστεύουν ή τους επιτίθενται σεξουαλικά.

Μην αφήνετε ποτέ το ποτό σας χωρίς επίβλεψη και κάνετε έρευνα σε μπαρ και κλαμπ εκ των προτέρων, αποφεύγοντας μέρη που είναι γνωστό ότι διοικούνται από τη μαφία. Ορισμένες επιθέσεις συμβαίνουν παράλληλα με ένοπλες ληστείες.

Αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές του χώρου που μένετε, ιδιαίτερα τη νύχτα. Εάν σας ληστέψουν, συμμορφωθείτε αμέσως και μην αντεπιτεθείτε, καθώς πολλοί Ρώσοι εγκληματίες είναι οπλισμένοι λόγω της ευκολίας απόκτησης ενός παράνομου όπλου στη χώρα.

Αποφυγή κακών περιοχών

Πολυώροφα κτίρια από τούβλα στη Βόρεια Οσετία με διάφορες κατασκευές χτισμένες κατά μήκος ενός ποταμού για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν η Ρωσία είναι ασφαλής για επίσκεψη

Nina Alizada/Shutterstock

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Ρωσίας που πρέπει να αποφύγετε για τη δική σας ασφάλεια. Αποφύγετε τις παραμεθόριες περιοχές με την Ουκρανία καθώς υπήρξαν συγκρούσεις στη ρωσική πλευρά των συνόρων.

Η περιοχή του Ροστόφ βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλες περιοχές όπου θα πρέπει να είστε προσεκτικοί περιλαμβάνουν το Belgorod, το Bryansk, το Voronezh, το Kursk και το Krasnodar Territory.

Αποφύγετε τις περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατιών της Τσετσενίας, του Νταγκεστάν και της Ινγκουσετίας, λόγω των υψηλών κινδύνων εμφύλιων αναταραχών και τρομοκρατίας.

Αποφύγετε τις περιοχές που συνορεύουν με τη Γεωργία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Όρους Έλμπρους και της Βόρειας Οσετίας, λόγω της αυξημένης αναταραχής και της υψηλής στρατιωτικοποίησης.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν αποφασίσετε να το ρισκάρετε και να πάτε στη Ρωσία ούτως ή άλλως:

 • Πολλές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους ή απέλασαν διπλωμάτες τους από τη Ρωσία, επομένως θα είναι δύσκολο να βρεθεί βοήθεια.
 • Αποφύγετε τα παράνομα ναρκωτικά καθώς οι ποινές είναι πολύ αυστηρές. Απλά δείτε τι συνέβη στην Brittney Griner όταν προσπάθησε παράνομα να φέρει μαριχουάνα στη χώρα.
 • Οι διακρίσεις και η παρενόχληση των LGBT ταξιδιωτών είναι συνηθισμένες, ειδικά καθώς η ρωσική νομοθεσία περιορίζει αυστηρά την ελευθερία έκφρασης των LGBT ατόμων.
 • Οι απάτες στο Διαδίκτυο είναι συχνές, οπότε προσέξτε μια νέα γνωριμία ή ρομαντικό ενδιαφέρον από τη Ρωσία που ζητά χρήματα ή σας προσκαλεί να επισκεφτείτε.

Συχνές Ερωτήσεις

Για να δείξουμε εάν η Ρωσία είναι ασφαλής ή όχι για επίσκεψη, το Grand Cascade απεικονίζεται με ένα τεράστιο σιντριβάνι στο Pertergof της Αγίας Πετρούπολης

Anikin Denis/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την επίσκεψη στη Ρωσία:

Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στη Ρωσία σήμερα;

Από τις αρχές του 2022, δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Ρωσία. Η συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία είχε επιπτώσεις για την ασφάλεια και στη Ρωσία και οι ξένοι πολίτες κινδυνεύουν από εγκλήματα καθώς και αυθαίρετη κράτηση.

Είναι ασφαλές να πάτε στη Ρωσία το βράδυ;

Το αν είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι στη Ρωσία. Σε μεγαλύτερες πόλεις όπως η Μόσχα, όσο επιμένετε σε πολυσύχναστους, καλά φωτισμένους δρόμους, θα πρέπει να είστε καλά τη νύχτα.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Υεμένη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Ρωσία ασφαλής για τους βρετανούς τουρίστες;

Αν και δεν υπήρξαν πολλά παραδείγματα υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου που στοχοποιήθηκαν στη Ρωσία, θα πρέπει να αποφύγετε να ταξιδέψετε εκεί προς το παρόν. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες ότι ενδέχεται να κρατηθούν αυθαίρετα λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας.

Είναι η Ρωσία ασφαλής για τις γυναίκες τουρίστες;

Ως επί το πλείστον, η Ρωσία είναι ασφαλής για τις γυναίκες τουρίστες. Ωστόσο, οι γυναίκες επισκέπτες γίνονται συχνά στόχος για ποτό και επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα και ταξί αργά τη νύχτα. Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις κινήσεις σας από έναν άνδρα ταξιδιώτη.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε στη Ρωσία;

Όταν βρίσκεστε στη Ρωσία, αποφύγετε τις πολιτικές συζητήσεις, καθώς δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ή τους ντόπιους με τους οποίους αλληλεπιδράτε. Αποφύγετε να αναφέρετε ευαίσθητα θέματα όπως η εισβολή στην Ουκρανία ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Μην παραβιάζετε κανέναν τοπικό νόμο, συμπεριλαμβανομένων των αδικημάτων για τα ναρκωτικά.

Λοιπόν, είναι η Ρωσία ασφαλής για επίσκεψη;

Το ταξίδι σας στη Ρωσία μάλλον θα πρέπει να περιμένει, ειδικά αν προέρχεστε από χώρα που έχει σταματήσει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις και στην ασφάλεια της εισβολέας χώρας, με προβλήματα όπως η αυξημένη εγκληματικότητα, η αυξημένη κυβερνητική καταστολή και οι διπλωματικές εντάσεις που προκαλούν αυθαίρετες κρατήσεις αλλοδαπών.

Θα πρέπει να περιμένετε να τελειώσει ο πόλεμος πριν επισκεφτείτε. Αλλά ευτυχώς για εσάς, ο κόσμος είναι ένα μεγάλο μέρος και υπάρχουν αμέτρητες άλλες τοποθεσίες για εξερεύνηση. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και εξερευνήστε τον κόσμο!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια