England

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αγγλία ;

Η Αγγλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Αν και είναι δύσκολο να βρεθούν στατιστικά στοιχεία μόνο για την Αγγλία, το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο έλαβε σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022.

Πολλοί από αυτούς τους επισκέπτες συρρέουν στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα, μια μητρόπολη παγκόσμιας κλάσης με ιστορία αιώνων και καταπληκτική μουσική, γαστρονομία και ψώνια.

Η Αγγλία έχει επίσης εντυπωσιακά παλάτια, κυλιόμενα τοπία που ενέπνευσαν αμέτρητους ποιητές και άλλες πόλεις όπως το Μάντσεστερ που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Με τόσα πολλά να δείτε, η Αγγλία θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που πρέπει να επισκεφτείτε.

Ωστόσο, πριν την επισκεφτείτε, θα πρέπει να σκεφτείτε πρακτικά ζητήματα, όπως η ασφάλειά σας. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν η Αγγλία είναι ασφαλής για επίσκεψη ή όχι. Ακολουθήστε τις συμβουλές και θα πρέπει να περάσετε καταπληκτικά!

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Λονδίνο;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ηνωμένο Βασίλειο

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αγγλία

Αγγλία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αγγλία το 2023;

Ως επί το πλείστον, η Αγγλία είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Ωστόσο, αυτή η χώρα δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα σπίτι για εκατομμύρια ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους ζουν σε φτωχές πόλεις και μεγάλες πόλεις.

Όπως κάθε μέρος με αυτή τη δυναμική, η Αγγλία έχει ορισμένες περιοχές με αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις δεν διαχωρίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές, αλλά παρέχουν συμβουλές για το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κατάσταση ασφάλειας σε όλες αυτές τις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου η ίδια. Κοιτάξτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές για το Ηνωμένο Βασίλειο και θα έχετε μια ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε συγκεκριμένα για την Αγγλία.

Για παράδειγμα, η Αυστραλία το λέει στους πολίτες της να είστε πολύ προσεκτικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, λόγω της απειλής της τρομοκρατίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι υψηλότερος στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω της ιστορίας της τρομοκρατικής δραστηριότητας σεχταριστών, αλλά έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις στην ίδια την Αγγλία. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην ίδια την Αγγλία είναι συνήθως το λάθος των ισλαμιστών εξτρεμιστών ή των ακροδεξιών παραγόντων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια παρόμοια ταξιδιωτική συμβουλή, η οποία ενημερώνει επίσης τους πολίτες τους άσκηση αυξημένης προσοχής (το δεύτερο επίπεδο ταξιδιωτικών συμβουλών) στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της απειλής της τρομοκρατίας.

Αν και η ταξιδιωτική οδηγία τονίζει ότι ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στη Βόρεια Ιρλανδία, η Αγγλία έχει επίσης βιώσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στο Λονδίνο, το οποίο είναι η πρωτεύουσα και επομένως ένας ελκυστικός στόχος για τους τρομοκράτες.

Αγγλία

Ωστόσο, η πιθανότητα να πέσετε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγγλία είναι πολύ χαμηλή. Οι αρχές έχουν εντείνει την αντιτρομοκρατική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο Λονδίνο.

Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αποτρέψετε μια τρομοκρατική επίθεση, καθώς είναι, εξ ορισμού, τυχαία. Μπορείτε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα πλήθη και να έχετε πάντα ένα σχέδιο διαφυγής για να χαλαρώσετε, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε αυτόν τον φόβο να σας εμποδίσει να πάτε διακοπές.

Αν και πολλοί τουρίστες ανησυχούν για τρομοκρατικές επιθέσεις όταν επισκέπτονται την Αγγλία, είναι πολύ πιο πιθανό να βιώσετε πιο κοσμικές μορφές εγκλήματος.

Το επίπεδο εγκληματικότητας σε όλη την Αγγλία ποικίλλει δραστικά. Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Τουριστικές απάτες
 • Ληστεία
 • Διαρρήξεις οχημάτων
 • Βία με μαχαίρι
 • Σεξουαλική επίθεση

Με τις σωστές προφυλάξεις, μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε θύμα αυτών των εγκλημάτων στην Αγγλία. Εκτός από τους ανθρώπους, πρέπει να ανησυχείτε και για τη φύση όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό. Ευτυχώς, η Αγγλία δέχεται λίγες φυσικές καταστροφές.

Η μόνη φυσική καταστροφή που συμβαίνει τακτικά και μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους πλημμυρίζει αλλά θα έχετε πολλές προειδοποιήσεις για να φύγετε με ασφάλεια εάν συμβεί κάτι.

Οι περισσότερες πεζοπορίες στην Αγγλία είναι ασφαλείς για όλα τα επίπεδα πεζοπόρου (το έδαφος είναι πολύ πιο ήπιο και πιο βουκολικό από ό,τι στην Ουαλία ή τη Σκωτία), αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις όταν πηγαίνετε στη φύση και να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές προμήθειες.

Αγγλία

Έγκλημα στην Αγγλία

Το έγκλημα στην Αγγλία είναι πρωταρχικό μέλημα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους. Ορισμένες περιοχές υποφέρουν από υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, ενώ ορισμένες περιοχές της Αγγλίας είναι τόσο ασφαλείς που οι κάτοικοι αφήνουν τακτικά τις μπροστινές τους πόρτες ξεκλείδωτες.

Είναι δύσκολο να ληφθούν στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα μόνο για την Αγγλία, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνήθως δημοσιεύει δεδομένα είτε για το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό της είτε συνδυάζει τα δεδομένα για την Αγγλία και την Ουαλία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές για την Αγγλία και την Ουαλία, Η εγκληματικότητα μειώθηκε συνολικά το 2022, που είναι ένα μεγάλο σημάδι. Οι κλοπές μειώθηκαν κατά 20%, οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν κατά 8%, και η βία με μαχαίρι επίσης μειώθηκε κατά 8%.

Το 2022, η Έρευνα Εγκλήματος για την Αγγλία και την Ουαλία κατέγραψε συνολικά 9,1 εκατομμύρια αδικήματα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μικροαδικήματα, όπως πορτοφολάδες και μικροκλοπές. Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ήταν η απάτη, ακολουθούμενη από κλοπή οχημάτων, εγκληματική ζημιά, κλοπή ποδηλάτου και στη συνέχεια βία.

Τα επίπεδα βίαιης εγκληματικότητας στην Αγγλία δεν είναι ιδανικά, αλλά είναι διαχειρίσιμα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 2022 σημειώθηκαν 663 ανθρωποκτονίες στην Αγγλία και την Ουαλία και το ποσοστό ανθρωποκτονιών μειώνεται σταθερά.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με το μαχαίρι έχουν επίσης μειωθεί, κάτι που είναι καλά νέα, καθώς υπήρχε ανησυχία ότι αυτά τα είδη εγκλημάτων γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα το 2020.

Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία για τους επισκέπτες;

Σημαίνει ότι παρόλο που η Αγγλία βιώνει εγκλήματα, και πιθανότατα θα πρέπει να έχετε κάποια επίγνωση της κατάστασης όταν είστε έξω, η ζωή σας πιθανότατα δεν θα κινδυνεύσει.

Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά στην Αγγλία και το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα σας επηρεάσει είναι η μικροκλοπή. Τα βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν στην Αγγλία είναι συνήθως περιστατικά μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται μεταξύ τους και σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Αγγλία ποικίλλει επίσης πολύ ανάλογα με την τοποθεσία, επομένως η αποφυγή κακών περιοχών θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στην Αγγλία ως επισκέπτης είναι η μικροκλοπή. Το 2022, τα αστυνομικά τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραψε 98.781 περιστατικά κλοπής από άτομο, η οποία είναι αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό είναι λογικό αφού υπήρξε αύξηση στον τουρισμό σε σύγκριση με τα lockdown που προκλήθηκαν από τον COVID του 2020 και του 2021, που σημαίνει ότι υπήρχαν λιγότερα πιθανά θύματα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι τέσσερις περιφέρειες που υπέστησαν τις περισσότερες κλοπές ήταν το Westminster, το Camden, το Islington και το Southwark, που είναι όλοι δήμοι του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα, και οι 10 κορυφαίες περιοχές για κλοπές ήταν στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο, με τα πλήθη του και ιδιαίτερα τα πλήθη των τουριστών του, είναι ένα εξαιρετικό κυνήγι για κλέφτες. Θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας ενώ κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Η μικροκλοπή στο Λονδίνο είναι συνήθως πορτοφολάδες.

Τα άτομα θα εκμεταλλευτούν ένα αποσπασμένο άτομο για να πάρουν τα τιμαλφή τους. Μερικές φορές, οι πορτοφολάδες λειτουργούν σε ομάδες όπου μερικά άτομα αποσπούν την προσοχή ενός ατόμου ενώ κάποιος άλλος παίρνει τα τιμαλφή του.

Μια κοινή τακτική που χρησιμοποιούν οι συμμορίες πορτοφολάδων του Λονδίνου είναι το bottleneck, όπου μια ομάδα θα εμποδίσει την είσοδο ή την έξοδο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναγκάζοντας το πλήθος να στριμώξει δίπλα τους και ανακουφίζοντας τους ανθρώπους από τα τιμαλφή τους.

Άλλες μορφές ληστείας είναι επίσης κοινές. Πρόσφατα, σημειώθηκε αύξηση στις μετακινήσεις, όταν ένα δίδυμο με ένα μικρό μηχανάκι θα αρπάξει τιμαλφή από τους πεζούς.

Μπορείτε να αποφύγετε πορτοφολάδες με κάποιες βασικές προφυλάξεις. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι ασφαλή στην μπροστινή σας τσέπη ή μια ασφαλή τσάντα με φερμουάρ, που δεν κρέμεται από την πίσω τσέπη ή την ανοιχτή θήκη.

Να είστε σε εγρήγορση όταν κάποιος φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για εσάς — οι Λονδρέζοι συνήθως κρατούν τον εαυτό τους. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα πλήθη.

Αν και τα περισσότερα περιστατικά μικροκλοπών συμβαίνουν στο Λονδίνο ή σε άλλες μεγάλες πόλεις, μην αφήσετε τα γλυκά τοπία της αγροτικής Αγγλίας να σας ξεγελάσουν. Υπήρξαν περιπτώσεις τουριστών σε οδικές εκδρομές να πέφτουν θύματα διαρρήξεων οχημάτων, αν και άλλες μορφές κλοπής είναι σπάνιες.

Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ορατά αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας όταν σταθμεύετε και πάρτε μαζί σας όλα τα τιμαλφή όπως ταυτότητες, τηλέφωνα και πορτοφόλια όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας.

England

Βία με μαχαίρι

Για μερικά χρόνια, φαινόταν ότι η Αγγλία θα πάλευε πολύ με τον περιορισμό της βίας με μαχαίρι. Τα εγκλήματα με μαχαίρι, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών, έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, με τέρμα 250 καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες. Πολλοί τουρίστες τότε ανησυχούσαν μήπως πέσουν θύμα επίθεσης με μαχαίρι.

Ωστόσο, αυτό το στατιστικό έρχεται με μερικές επιφυλάξεις. Η βία με μαχαίρι κορυφώθηκε το 2021/2022, αλλά έκτοτε μειώνεται και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αύξηση οφειλόταν σε κοινωνικοπολιτισμικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τον περιορισμό του COVID-19.

Τα θύματα της βίας με μαχαίρι είναι σπάνια, έως ποτέ, τυχαίοι άνθρωποι στο δρόμο, ειδικά αλλοδαποί. Θύματα είναι συνήθως έφηβα αγόρια ή άτομα που γνώριζε ο δράστης και είχε κάποια σύγκρουση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχαίες επιθέσεις στο δρόμο.

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις καβγάδων σε παμπ μεταξύ αγνώστων με όπλα, αν και αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο σε πιο σκληρές περιοχές. Υπάρχει υψηλό ποσοστό βίας που σχετίζεται με το αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις αρχές δημόσιας υγείας, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με περίπου τα μισά βίαια περιστατικά. Προσέξτε να μην το παρακάνετε και επιλέξτε τις παμπ σας με το βλέμμα στην ατμόσφαιρα και την πιθανή πελατεία.

Αποφυγή κακών περιοχών

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Αγγλία ποικίλλουν δραστικά από περιοχή σε περιοχή. Αν και οι άνθρωποι βλέπουν τις μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο ως επικίνδυνες, οι μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις στο βορρά έχουν στην πραγματικότητα το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το πιο επικίνδυνο μέρος στην Αγγλία είναι το Κλίβελαντ, μια περιοχή στα βόρεια. Πολλές περιοχές υψηλής εγκληματικότητας βρίσκονται στη βόρεια Αγγλία, όπως το Γιορκσάιρ και το Χάμπερ, τα βορειοδυτικά, τα βορειοανατολικά και τα Δυτικά Μίντλαντς.

Πρόκειται κυρίως για περιοχές που επλήγησαν σκληρά από την αποβιομηχάνιση και τώρα έχουν υψηλά ποσοστά φτώχειας και χαμηλή κοινωνική συνοχή.

Το Λονδίνο, όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, έχει ορισμένα μέρη με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Να είστε προσεκτικοί στα τουριστικά αξιοθέατα που συγκεντρώνονται στο δήμο του Westminster, καθώς έχει το υψηλότερο ποσοστό κλοπής στη χώρα.

Οι γειτονιές με υψηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας περιλαμβάνουν το Hackney, το Elephant & Castle και το Peckham, αλλά ακόμη και αυτές οι περιοχές είναι αρκετά ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

England

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε την Αγγλία:

 • Εάν βγαίνετε έξω για να πιείτε, προσέξτε τα ποτά σας και το πλήθος γύρω σου. Μερικές φορές εμφανίζεται αιχμή του ποτού σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα και θέλετε να φύγετε από εκεί αν παρατηρήσετε σημάδια καυγά.
 • Αν δείτε κάποιον να στέκεται κοντά στις πόρτες ενός σταθμού δημόσιας συγκοινωνίας ή δημιουργώντας ένα σημείο συμφόρησης, περιμένετε να διασκορπιστούν πριν περάσετε.
 • Πολλά μέρη της Αγγλίας είναι ασφαλή για εξερεύνηση τη νύχτα αλλά αποφύγετε τα σκοτεινά σοκάκια και τους παράπλευρους δρόμους και παραμείνετε σε περιοχές της πόλης που έχουν περισσότερο κόσμο.
 • Αν και η Βόρεια Αγγλία έχει υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχει ακόμα ακμάζουσες πόλεις και μέρη για επίσκεψη. Οι βόρειοι είναι επίσης ευαίσθητοι στην κακή τους φήμη, γι’ αυτό μην την αντιμετωπίζετε ως πληγωμένη περιοχή.

England

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει άλλοι τουρίστες:

Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη;

Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Ορισμένα μέρη είναι πιο επικίνδυνα από άλλα, επομένως θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων σχετικά με τα μέρη που πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Είναι ασφαλές στην Αγγλία τη νύχτα;

Ναι, τα περισσότερα μέρη της Αγγλίας είναι ασφαλή τη νύχτα. Μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο εξακολουθούν να έχουν πολύ κόσμο ακόμα και τις αργές ώρες, καθιστώντας ασφαλές το περπάτημα και την εξερεύνηση.

Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ασφαλές από τις ΗΠΑ;

Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο ασφαλές από τις ΗΠΑ. Ακόμη και το Λονδίνο, η μεγαλύτερη πόλη, έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τις περισσότερες αμερικανικές πόλεις. Τα βίαια περιστατικά περιλαμβάνουν συνήθως μαχαίρια, όχι όπλα, επομένως υπάρχουν λιγότερες μαζικές ανθρωποκτονίες.

Πώς δεν μοιάζω με τουρίστα στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Η ανάμειξη μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να στοχοποιηθείτε από πορτοφολάδες. Προσπαθήστε να ντύνεστε σαν ντόπιοι, γι’ αυτό αποφύγετε τα καπέλα και τα πουκάμισα του μπέιζμπολ με την πόλη σας να είναι στρωμένη απέναντί ​​τους. Περπατήστε με σκοπό αντί να κοιτάτε τηλέφωνο ή χάρτη.

Είναι ασφαλές το μετρό του Λονδίνου;

Το μετρό είναι το όνομα του υπόγειου μετρό του Λονδίνου και είναι πολύ ασφαλές. Οι σταθμοί είναι καλά φωτισμένοι και πλήρως στελεχωμένοι, συχνά με αστυνομική παρουσία.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στην Αγγλία;

Η Αγγλία είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη για τους τουρίστες, αρκεί να παρακολουθείτε τα τιμαλφή σας. Αν και ορισμένες περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά βίας, ειδικά εγκλήματα με μαχαίρι, αυτά συμβαίνουν συνήθως σε μέρη όπου οι τουρίστες δεν θέλουν να πάνε ούτως ή άλλως. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια