Ukraine

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ουκρανία το 2023;

Η χώρα της Ουκρανίας προσφέρει πολλές ομορφιές για εξερεύνηση για ταξιδιώτες που θέλουν να τολμήσουν στην Ανατολική Ευρώπη. Το 2019, περίπου 13,7 εκατομμύρια τουρίστες  επισκέφτηκαν τη χώρα.

Είναι γεμάτο με όμορφες πόλεις, σημαντική ιστορία και εντυπωσιακή φύση. Η πρωτεύουσα, το Κίεβο, έχει σημαντικά αξιοθέατα όπως την επιβλητική Λαύρα Pechersk του Κιέβου και τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, αλλά και μια παγκοσμίου φήμης σκηνή κλάμπινγκ.

Όμορφες είναι και οι άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως η προστατευόμενη από την UNESCO ιστορική πόλη Lviv ή η όμορφη παραθαλάσσια Οδησσός. Στην ύπαιθρο, μπορείτε να εξερευνήσετε ατελείωτα λιβάδια με ηλιοτρόπια, τα Καρπάθια βουνά και πόλεις που αισθάνεστε σαν να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο.

Ukraine

Και ενώ είναι ένα όμορφο μέρος για επίσκεψη, αλλά όποιος έχει παρακολουθήσει πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα γνωρίζει ότι τώρα είναι μια ταραγμένη περίοδος για τη χώρα. Η Ουκρανία έχει βυθιστεί σε πόλεμο και αυτό είναι αρκετό για να κάνει οποιονδήποτε να σκεφτεί δύο φορές για την ασφάλεια της επίσκεψης.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το άρθρο είναι ενημερωτικό . Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης :

Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κίεβο

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ουκρανία το 2023;

Όχι. Αυτήν τη στιγμή, η Ουκρανία δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη. Η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στη χώρα έχει σκοτώσει και εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους, καθιστώντας τη χώρα επισφαλή τόσο για τους Ουκρανούς όσο και για τους επισκέπτες.

Είναι καλύτερα να αποθηκεύσετε την επίσκεψή σας στα όμορφα αξιοθέατα της Ουκρανίας για όταν τελειώσει ο πόλεμος. Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την ασφάλεια στην Ουκρανία δεν είναι το έγκλημα, όπως σε πολλές άλλες χώρες, αλλά ο πόλεμος.

Τον Φεβρουάριο του 2022 , η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικές επιδρομές σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, σηματοδοτώντας την αρχή αυτής της συνήθως ειρηνικής χώρας της. Από τότε, υπάρχουν συνεχείς μάχες σε όλη τη χώρα, ειδικά στα ανατολικά και νότια.

Ukraine

Ο πόλεμος στη χώρα συνεχίζεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Το 2014 , η ρωσική κυβέρνηση εισέβαλε στην Κριμαία, μια χερσόνησο που ήταν μέρος της Ουκρανίας, και την προσάρτησε, και υποστήριξε φιλορώσους αυτονομιστές σε άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ.

Η εισβολή του 2022 σηματοδότησε την επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι παγκόσμιες κυβερνήσεις είναι ομόφωνες συμβουλεύοντας τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες  και το Ηνωμένο Βασίλειο  συμβουλεύουν να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που συνδέονται με το ταξίδι σε μια στρατιωτική ζώνη κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, όπως:

 • Βομβαρδισμοί και άλλες εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών
 • Βαναυσότητα από δυνάμεις κατοχής
 • Εξαίρεση ξένων πολιτών για βασανιστήρια ή ομηρίες
 • Παραβίαση κανόνων στρατιωτικού νόμου
 • Φυσικές καταστροφές και ζημιές στις υποδομές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο
 • Βασικές ελλείψεις προμηθειών

Ο τουριστικός σύλλογος Visit Ukraine χρειάστηκε να επεξεργαστεί ξανά τον ιστότοπό του για τουρίστες σε συμβουλές για αλλοδαπούς που επισκέπτονται την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί, αλλά τα σημεία εισόδου στην ξηρά παραμένουν ανοιχτά. Θα πρέπει να επισκεφτείτε την Ουκρανία μόνο εάν πρέπει, για παράδειγμα εάν είστε εργαζόμενος σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Για να επισκεφθείτε με ασφάλεια:

 • Ερευνήστε τους κανονισμούς στρατιωτικού νόμου, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, στο μέρος που επισκέπτεστε.
 • Εντοπίστε το πλησιέστερο καταφύγιο βομβών.
 • Αγοράστε ολοκληρωμένη ασφάλιση που σας καλύπτει στην Ουκρανία (πολλές εταιρείες διέκοψαν την κάλυψη λόγω του πολέμου).
 • Υπακούστε τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.
 • Μοιραστείτε το δρομολόγιό σας με την πρεσβεία και τους αγαπημένους σας εκτός της Ουκρανίας.
 • Δημιουργήστε ηλεκτρονικά αντίγραφα σημαντικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου και της διαθήκης σας.

Ορισμένες εταιρείες διοργανώνουν σκοτεινές τουριστικές εκδρομές στην Ουκρανία. Ισχυρίζονται ότι τα μέρη της Ουκρανίας που δεν έχουν πληγεί τόσο πολύ από τον πόλεμο είναι ασφαλή για επίσκεψη.

Ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο περισσότερο από άλλες, όπως το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα. Ωστόσο, κανένα μέρος της Ουκρανίας δεν είναι απολύτως «ασφαλές», καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ukraine

Ακόμη και πόλεις στα δυτικά που έχουν γλιτώσει από ενεργές επιτόπιες μάχες, όπως το Chernivtsi και το Lviv, έχουν χτυπηθεί από πυραύλους . Αεροπορικές επιδρομές μπορούν να γίνουν οπουδήποτε στην Ουκρανία, ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχει επίσης το ερώτημα εάν είναι ηθικό ή όχι να επισκέπτεστε την Ουκρανία αυτή τη στιγμή, ακόμη και όταν επισκέπτεστε περιοχές που είναι πιο ασφαλείς από τις επιπτώσεις του πολέμου.

Ορισμένοι Ουκρανοί, ειδικά εκείνοι των οποίων το εισόδημα βασίζεται στον τουρισμό , καλωσορίζουν ξένους επισκέπτες και θέλουν να δείξουν ότι ο κόσμος προσέχει τι τους συμβαίνει.

Ωστόσο, πολλοί Ουκρανοί είναι αναστατωμένοι για την ηδονοβλεψική φύση των επισκέψεων του «σκοτεινού τουρισμού» και δεν θέλουν οι τουρίστες να βλέπουν τις πιο σκοτεινές στιγμές τους ως ταξίδι αναψυχής. Άλλοι επισημαίνουν ότι οι επισκέπτες καταναλώνουν πολύτιμους πόρους κατά τη διάρκεια ελλείψεων βασικών αγαθών και μπορεί να αφιερώσουν τον πολύτιμο χρόνο των διασωστών εάν συμβεί ένα χτύπημα πυραύλου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, είναι μάλλον καλύτερο να αναβάλετε το ταξίδι σας στην Ουκρανία. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα και τότε θα μπορείτε να το επισκεφτείτε.

Έγκλημα στην Ουκρανία

Είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε το έγκλημα πριν επισκεφτείτε έναν νέο προορισμό, αλλά αυτό περιπλέκεται λίγο από την κατάσταση στην Ουκρανία.

Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, ήταν δύσκολο για την κυβέρνηση να συλλέξει ακριβή στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, ειδικά για περιοχές που δεν βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Επιπλέον, η εγκληματικότητα δεν είναι σχεδόν το κύριο μέλημα όσον αφορά την ασφάλεια αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, η εγκληματικότητα έχει πράγματι μειωθεί κατά 50% από την αρχή του πολέμου.

Αναφέρουν μερικούς λόγους για αυτή την πτώση της εγκληματικότητας, όπως οι αστυνομικές επιχειρήσεις που στόχευαν εγκληματικές συμμορίες στην αρχή του πολέμου για υπονόμευση του εθνικού ηθικού. Ένας άλλος λόγος πίσω από αυτή τη μείωση της εγκληματικότητας είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ του ουκρανικού λαού.

Το τακτικό ποσοστό βίαιου εγκλήματος στην Ουκρανία μειώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δεν ήταν τόσο υψηλό στην αρχή, με ποσοστό ανθρωποκτονιών 4 περιστατικών ανά 100.000 άτομα πριν από τον πόλεμο. Δυστυχώς, τα εγκλήματα πολέμου και οι βίαιες πράξεις που συνδέονται με τον πόλεμο έχουν γίνει πολύ κοινά.

Αν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα είναι χαμηλά, να έχετε κατά νου ότι οι άναρχες συνθήκες του πολέμου διευκολύνουν τους εγκληματίες να διαπράττουν εγκλήματα, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες ή όπου ένας στρατός εισβολής μόλις αποχώρησε.

Αν και το έγκλημα απέχει πολύ από το πρωταρχικό σας άγχος στην Ουκρανία, αξίζει να το προσέχετε.

Κλοπή

Πριν από τον πόλεμο, οι πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπών ήταν τα πιο κοινά εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στην Ουκρανία. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο  ανέφεραν τον κίνδυνο εγκληματικότητας του δρόμου που στοχεύει αλλοδαπούς στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ουκρανία.

Αν και οι στατιστικές για το έγκλημα ήταν δύσκολο να συλλεχθούν λόγω του πολέμου, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η κλοπή έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου λόγω των επενδύσεών τους στον νόμο και την τάξη.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος πορτοφολισμού, αρπαγής τσάντας και άλλων μορφών κλοπής, ειδικά καθώς οι άνθρωποι μπορεί να απελπίζονται λόγω των συνθηκών του πολέμου. Λάβετε βασικές προφυλάξεις για να προστατευθείτε από κλοπή.

Ukraine

Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα πουθενά, καθώς χρειάζεται μόνο μια στιγμή έλλειψης προσοχής για να προσελκύσετε έναν κλέφτη. Όταν ταξιδεύετε σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως τα στενά δρομάκια του Lviv ή το μετρό του Κιέβου, τοποθετήστε τα τιμαλφή σας κάπου όπου είναι δύσκολο να τα βρείτε χωρίς την ειδοποίησή σας.

Ένα ανοιχτό πορτοφόλι ή μια πίσω τσέπη είναι μια πρόσκληση σε έναν κλέφτη. Όταν ταξιδεύετε στην Ουκρανία, αποφύγετε σημάδια ευμάρειας, όπως είδη πολυτελείας και μεγάλες στοίβες μετρητών.

Το να αναβοσβήσετε ακριβά αντικείμενα σας ξεχωρίζει ως πιθανό στόχο για έναν κλέφτη. Επιπλέον, είναι λίγο αναίσθητο να επιδεικνύουμε ακριβά αντικείμενα σε μια χώρα όπου πολλοί άνθρωποι τώρα αγωνίζονται να εξασφαλίσουν βασικά είδη.

Απάτη

Η απάτη είναι μια συνηθισμένη μορφή εγκλήματος στην Ουκρανία. Η ουκρανική κυβέρνηση παραδέχτηκε  ότι παρά τη συνολική μείωση της εγκληματικότητας, σημειώθηκε αύξηση της απάτης, ιδίως με στόχο τους εσωτερικά εκτοπισμένους στην Ουκρανία.

Οι εγκληματίες προσφέρουν στέγη με αντάλλαγμα μια κατάθεση, τότε η στέγαση δεν εμφανίζεται ποτέ. Αυτή η μορφή απάτης στοχεύει Ουκρανούς, αλλά οι απατεώνες έχουν διαφορετικές απάτες και απάτες που στοχεύουν αλλοδαπούς.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για επενδυτική απάτη στην Ουκρανία. Οι απατεώνες στοχεύουν επισκέπτες με ευκαιρίες που δίνουν μια φορά στη ζωή τους να αγοράσουν ακίνητα ή να επενδύσουν σε μια επιχείρηση για να στηρίξουν την οικονομία της Ουκρανίας.

Αυτές οι προσφορές είναι συχνά ψευδείς, επομένως πάντα να προσλαμβάνετε νομικό σύμβουλο πριν από οποιαδήποτε σημαντική επένδυση. Εάν πέσετε θύμα απάτης, μην προσπαθήσετε να βρείτε τον απατεώνα για να πάρετε τα χρήματά σας πίσω, καθώς είναι συχνά σκληροί εγκληματίες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για άλλες κοινές απάτες και απάτες που στοχεύουν αλλοδαπούς στην Ουκρανία. Οι διαδικτυακοί απατεώνες παρουσιάζονται μερικές φορές ως πιθανοί φίλοι ή ρομαντικοί σύντροφοι και μετά ζητούν χρήματα.

Άλλοι χρησιμοποιούν τον πόλεμο για να διαπράξουν απάτες ισχυριζόμενοι ότι έχουν κολλήσει στη σύγκρουση και ότι χρειάζονται χρήματα για να εκκενώσουν. Ποτέ μην στέλνετε χρήματα σε έναν διαδικτυακό γνωστό ή μην ταξιδεύετε στην Ουκρανία για να συναντήσετε έναν διαδικτυακό φίλο.

Ορισμένοι απατεώνες δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για το έγκλημά τους, αλλά στοχεύουν άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Μια συνηθισμένη απάτη είναι το skimming με πιστωτική κάρτα ή ATM. Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα ΑΤΜ σε τράπεζες και ταχυδρομεία. Μην αφήνετε ποτέ κάποιον άλλο να φύγει με την πιστωτική σας κάρτα, για παράδειγμα σε ένα μπαρ ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Ukraine

Αποφυγή κακών περιοχών

Είναι δύσκολο να πούμε ποιες περιοχές να αποφύγουμε στην Ουκρανία, καθώς ολόκληρη η χώρα κινδυνεύει καθημερινά από βομβαρδισμούς. Ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας έχουν πληγεί περισσότερο από τον πόλεμο από άλλες.

Αποφύγετε περιοχές με συνεχιζόμενες έντονες μάχες, όπως:

 • Μπαχμούτ
 • Χάρκοβο
 • Ντόνετσκ
 • Ζαπορίζια

Γενικά, οι μάχες είναι πιο σκληρές προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Ουκρανία:

 • Ακολουθήστε προσεκτικά τον στρατιωτικό νόμο. Οι κανονισμοί στην Ουκρανία είναι αυστηροί για πράγματα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι παραβάσεις τιμωρούνται. Οι συνθήκες του στρατιωτικού νόμου διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεστε, γι’ αυτό ερευνήστε τις λεπτομέρειες για το πού ταξιδεύετε πριν πάτε.
 • Εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Υπήρξαν ακόμη και περιστατικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως ομάδες επαγρύπνησης που στόχευαν ντόπιους Ρομά  ή αλλοδαπούς μετανάστες φοιτητές. Οι ταξιδιώτες με πιο σκούρο δέρμα μπορεί να κινδυνεύουν από λεκτική παρενόχληση και ακόμη και σωματική επίθεση.
 • Να είστε προσεκτικοί στη νυχτερινή ζωή της Ουκρανίας. Μερικά από τα νυχτερινά κέντρα του Κιέβου έχουν ανοίξει, όπως και τα προβλήματα που σχετίζονται με τη νυχτερινή ζωή. Πάντα να προσέχετε τα ποτά σας, γιατί δυστυχώς το έντονο ποτό είναι συνηθισμένο στα μπαρ και τα κλαμπ της Ουκρανίας. Ορισμένα μπαρ και κλαμπ είναι διαβόητοι απατεώνες και θα χρεώνουν τους αλλοδαπούς χιλιάδες δολάρια. Μην αφήνετε ποτέ κάποιον να φύγει με την πιστωτική σας κάρτα, διαβάστε προσεκτικά το μενού (και τραβήξτε το μια φωτογραφία) και ερευνήστε εκ των προτέρων σημεία για νυχτερινή ζωή.
 • Αγοράστε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλισή σας σας καλύπτει σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Ουκρανία. Η πολιτική θα πρέπει να καλύπτει την επείγουσα ιατρική βοήθεια και την εκκένωση εάν είναι απαραίτητο.

Ukraine

Συχνές Ερωτήσεις

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, εδώ είναι μερικές άλλες ερωτήσεις σχετικά με την Ουκρανία που έχουν κάνει οι άνθρωποι στο παρελθόν:

Είναι ασφαλές να ζεις στην Ουκρανία;

Εάν δεν ζείτε ήδη στην Ουκρανία, τώρα δεν είναι καλή στιγμή να μετακομίσετε εκεί. Αν και τμήματα της Ουκρανίας έχουν απομακρυνθεί περαιτέρω από τον πόλεμο, όλες οι περιοχές επηρεάζονται από τον πόλεμο και δεν είναι ασφαλές να ζεις εκεί τώρα.

Είναι η Ουκρανία ασφαλής τώρα;

Όχι, η Ουκρανία είναι πολύ ανασφαλής τώρα. Λόγω του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη. Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος, είναι πιθανό η Ουκρανία να παραμείνει μη ασφαλής για επίσκεψη.

Ukraine

Πώς μπορείτε να φτάσετε στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή, είναι επίσης δύσκολο να φτάσεις στην Ουκρανία. Όλα τα αεροδρόμια είναι κλειστά και ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας είναι κλειστός για πολιτικά αεροσκάφη λόγω της συχνότητας των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων. Τα χερσαία σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι κλειστά.

Η μόνη επιλογή για να φτάσετε στην Ουκρανία είναι μέσω των δυτικών και νότιων χερσαίων συνόρων της με χώρες όπως η Πολωνία.

Είναι ασφαλές το Κίεβο αυτή τη στιγμή;

Όχι, το Κίεβο δεν είναι ασφαλές αυτή τη στιγμή. Αν και δεν απειλείται άμεσα όπως ήταν στην αρχή του πολέμου, οι πυραυλικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί εξακολουθούν να είναι συνηθισμένοι.

Ήταν η Ουκρανία ασφαλής πριν τον πόλεμο;

Πριν από τον πόλεμο, τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας είχαν ήδη καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις ή είχαν επηρεαστεί από τον πόλεμο. Ωστόσο, η υπόλοιπη Ουκρανία ήταν ασφαλής για επίσκεψη, αν και με ορισμένες προφυλάξεις.

Λοιπόν, είναι η Ουκρανία ασφαλής για επίσκεψη;

Αυτήν τη στιγμή, η Ουκρανία δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη λόγω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής. Προς το παρόν, αποθηκεύστε την ταξιδιωτική σας έμπνευση και ετοιμαστείτε να το επισκεφτείτε όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Και, φυσικά, αν το δείτε στην καρδιά σας, φροντίστε να δωρίσετε κάποια χρήματα σε αυτή τη χώρα που αγωνίζεται μέσω αξιόπιστων καναλιών. Οι Ουκρανοί δεν ζήτησαν ούτε άξιζαν αυτόν τον πόλεμο, και λίγο θα πάει πολύ μακριά.

Σχετικές ερωτήσεις

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί το Ουκρανία

Η Ουκρανία διαθέτει 175 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 14 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της Ουκρανίας είναι:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Κιέβου Μπορίσπιλ (KBP): Το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ουκρανίας, βρίσκεται στην πόλη Μπορίσπιλ, περίπου 25 χιλιόμετρα από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρκοβο (HRK): Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ουκρανίας, βρίσκεται στην πόλη Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Ντνίπρο (DNK): Το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ουκρανίας, βρίσκεται στην πόλη Ντνίπρο.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Λβιβ (LWO): Ένα από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της Ουκρανίας, βρίσκεται στην πόλη Λβιβ, μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Μέσω του Ticketswe μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για την Ουκρανία από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean Airlines, η Turkish Airlines, η Wizz Air και η Ryanair. Ωστόσο, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει αναστείλει τις πτήσεις προς τη χώρα.

Ενδεικτικές τιμές για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ουκρανία, για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023, είναι οι εξής:

 • Αθήνα – Κίεβο: Από 180 ευρώ
 • Αθήνα – Χάρκοβο: Από 200 ευρώ
 • Αθήνα – Ντνίπρο: Από 220 ευρώ
 • Αθήνα – Λβιβ: Από 240 ευρώ

Οι τιμές αυτές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής, καθώς και την κατηγορία θέσης.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης :

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια