Είναι τα Νησιά Κουκ ασφαλή για επίσκεψη το 2023;

Για όσους ονειρεύονται όμορφες διακοπές στον Νότιο Ειρηνικό, τα Νησιά Κουκ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πάνω από 100.000 άτομα  επισκέπτονται κάθε χρόνο, ένας μεγάλος αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι ο μόνιμος πληθυσμός αυτής της νησιωτικής χώρας είναι μόλις 17.000 άνθρωποι.

Οι επισκέπτες που κάνουν το ταξίδι στο απομακρυσμένο μέρος του Νότιου Ειρηνικού, όπου βρίσκονται τα νησιά Κουκ, ανταμείβονται με όμορφα τοπία, παρθένες παραλίες και στιγμές χαλάρωσης.

Το αρχιπέλαγος έχει πολλά φυσικά θαύματα, όπως το ηφαιστειακό νησί Rarotonga, τα τιρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας Aitutaki και ορεινοί σχηματισμοί όπως το Te Rua Manga.

Αποκτήστε μια αίσθηση για την τοπική κουλτούρα επισκεπτόμενοι την πρωτεύουσα Avarua, επισκεπτόμενοι μια νυχτερινή αγορά ή δοκιμάζοντας ένα οικογενειακό κατάλυμα. Τα νησιά Κουκ μοιάζουν με παράδεισο όταν κοιτάτε φωτογραφίες, αλλά ίσως αναρωτιέστε αν η πραγματικότητα ταιριάζει με την εικόνα του παραδείσου.

Οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο έχει προβλήματα, ακόμα και κάπου τόσο όμορφο όσο τα νησιά Κουκ.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον εκτενή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν τα νησιά Κουκ είναι ασφαλή για επίσκεψη ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε με ηρεμία. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Είναι τα Νησιά Κουκ ασφαλή για επίσκεψη το 2023;

Ναί. Τα νησιά Κουκ είναι μερικοί από τους ασφαλέστερους προορισμούς διακοπών στη Γη. Αυτή η νησιωτική χώρα είναι υπέροχα ασφαλής και οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν εντελώς ξέγνοιαστες διακοπές!

Το ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μικροεγκληματικότητας που συχνά επηρεάζει τους τουρίστες, είναι ελάχιστο και άλλοι κίνδυνοι είναι πρακτικά ανήκουστοι. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για επίσκεψη είναι ελάχιστες, καθώς δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει τα νησιά Κουκ υπό μια πράσινη ταξιδιωτική οδηγία , απλώς λέει στους πολίτες της να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν πηγαίνουν εκεί.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είναι λίγο πιο προσεκτική, βάζοντας τα νησιά σε ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 , αλλά οι ταξιδιωτικές συμβουλές της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας τείνουν να είναι πιο προσεκτικές από αυτές άλλων χωρών.

Αυτές οι χώρες προσφέρουν λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν στα Νησιά Κουκ.

Τα κοινά προβλήματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Διαρρήξεις καταλυμάτων
  • Προσβολή

Συνολικά, το ποσοστό επίπτωσης για όλα τα εγκλήματα είναι πολύ χαμηλό. Η μικρή, δεμένη κοινότητα στα νησιά Κουκ σπάνια βιώνει κάποιο έγκλημα.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν πρόκειται για άλλες πιθανές απειλές για την ασφάλεια. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τροπικούς προορισμούς, η όμορφη φύση μερικές φορές είναι απατηλά επικίνδυνη.

Τα νησιά Κουκ βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθιστώντας τα ευάλωτα σε βίαιες καταιγίδες και κυκλώνες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις επισκέψεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των κυκλώνων , η οποία διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και κορυφώνεται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Τα νησιά Κουκ δεν αντιμετωπίζουν κυκλώνες κάθε εποχή κυκλώνων, αλλά ο κίνδυνος είναι αυξημένος και δύσκολο να προβλεφθεί.

Εκτός από τις βασικές προφυλάξεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα όταν επισκέπτεστε τα Νησιά Κουκ. Τώρα που η νησιωτική χώρα έχει άρει όλους τους περιορισμούς εισόδου για τον COVID-19 , είναι μια εξαιρετική στιγμή για να την επισκεφτείτε.

Έγκλημα στα Νησιά Κουκ

RAROTONGA – 29 ΔΕΚ 2017: Νησιώτες του Ειρηνικού που οδηγούν σε σκούτερ χωρίς κράνη στον κεντρικό δρόμο της πόλης Avarua στη Rarotonga, την εθνική πρωτεύουσα των Νήσων Κουκ/ChameleonsEye/Shutterstock

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όταν οι περισσότεροι επισκέπτες ερευνούν ένα νέο μέρος, θέλουν να μάθουν για το ποσοστό εγκληματικότητας. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μια καλή ένδειξη της συνολικής ασφάλειας μιας χώρας και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμένετε σε εγρήγορση για τυχόν πιθανούς κινδύνους.

Δεν θέλετε να βιώσετε κλοπή ή ακόμα χειρότερο έγκλημα στις διακοπές, όταν το όλο νόημα του να πάτε διακοπές είναι να χαλαρώσετε! Μπορείτε να χαλαρώσετε τους φόβους σας όταν πρόκειται για τα νησιά Κουκ, επειδή η εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια στη νησιωτική χώρα.

Το ποσοστό εγκληματικότητας για τα περισσότερα εγκλήματα είναι χαμηλό και πρακτικά ανύπαρκτο.

Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνετε κάθε προσοχή στον άνεμο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πιθανότατα θα περάσετε ασφαλή όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο καταρτίζει έναν δείκτη εγκληματικότητας, τα Νησιά Κουκ βαθμολογούνται με 35,00 στα 100 , που είναι χαμηλή τιμή. Οι ερωτηθέντες αναφέρουν χαμηλά επίπεδα εγκλημάτων, όπως διαρρήξεις, κλοπές, κλοπές οχημάτων, εγκλήματα μίσους, κατάχρηση ναρκωτικών και βανδαλισμούς.

Ακόμη και τα ποσοστά διαφθοράς και δωροδοκίας είναι χαμηλά. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν πολύ χαμηλά επίπεδα εγκλημάτων, όπως διαρρήξεις οχημάτων, επιθέσεις, λεκτική παρενόχληση και ποσοστά εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας στα νησιά Κουκ τη νύχτα και την ημέρα. Τα ετήσια ποσοστά εγκληματικότητας για τα νησιά Κουκ είναι πολύ χαμηλά.

Για παράδειγμα, το 2021, η αστυνομία κατέγραψε  69 διαρρήξεις για όλο το χρόνο και 49 κλοπές μοτοσικλετών και σκούτερ. Ωστόσο, υπήρξε μια μικρή αύξηση στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και ιδιαίτερα στις κλοπές—υπήρξαν 134 περιστατικά κλοπής το 2021.

Οι κλοπές αναμένεται να αυξηθούν φέτος, καθώς τα νησιά θα ανοίξουν πλήρως για τον τουρισμό.

Η κλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες στα νησιά Κουκ (άλλα κοινά εγκλήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και οι τροχαίες παραβάσεις, αφορούν κυρίως τους ντόπιους).

Καθώς τα νησιά Κουκ έχουν γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με τις ετήσιες αφίξεις μερικές φορές να φτάνουν σε αριθμούς που είναι δέκα φορές μεγαλύτεροι από τον πληθυσμό πλήρους απασχόλησης, η κλοπή γίνεται πιο προσοδοφόρο έγκλημα ευκαιρίας.

Ωστόσο, τα περισσότερα περιστατικά κλοπής είναι εγκλήματα ευκαιρίας αντί για προμελετημένα, γεγονός που καθιστά εύκολη την αποφυγή τους. Δείχνει πόσο ασφαλή είναι συνολικά τα Νησιά Κουκ όταν μια ελαφρά αύξηση της κλοπής προκαλεί ανησυχία.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο χαμηλό και γιατί το βίαιο έγκλημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Θυμηθείτε ότι μιλάμε για ένα πολύ μικρό νησιωτικό έθνος με μόλις 17.000 ανθρώπους. Οι κοινότητες είναι μικρές και δεμένες, καθιστώντας δύσκολη την αποφυγή κάθε είδους εγκληματικής δραστηριότητας.

Η αστυνομία διαθέτει επίσης καλά πόρους και δεν έχει τη φήμη της διαφθοράς. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τους εγκληματίες να ξεφύγουν από τα παραπτώματα τους, και η αστυνομία έχει συχνά τους πόρους για να αποτρέψει το έγκλημα από την πρώτη θέση.

Μικροκλοπή

Όπως συμβαίνει με κάθε τουριστικό προορισμό, το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά Κουκ είναι η μικροκλοπή.

Το ποσοστό μικροκλοπών εδώ δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε ορισμένους άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η πίστα backpacker στο Βιετνάμ ή πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ωστόσο, αν είστε εντελώς απρόσεκτοι, κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι είναι η τυχερή του μέρα και να σας εκμεταλλευτεί. Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως υπεραρκετές για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς από πιθανούς κλέφτες στα Νησιά Κουκ.

Η καναδική κυβέρνηση συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να εξασφαλίζουν τα τιμαλφή τους ανά πάσα στιγμή, παρόλο που η νησιωτική χώρα αισθάνεται απολύτως ασφαλής.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε γύρω σας μια ζώνη χρημάτων ή να κοιτάτε τους πάντες με καχυποψία, αλλά το να βάζετε πολύτιμα αντικείμενα σε μια τσάντα και να μην τα αφήνετε αφύλακτα θα αποτρέψει τις περισσότερες κλοπές.

Η παραλία είναι ένας κοινός προορισμός για κλοπές, όπως προειδοποιούν ταξιδιώτες ταξιδιωτικές συμβουλές όπως η Νέα Ζηλανδία .

Πολλοί ταξιδιώτες παίρνουν με ευχαρίστηση τις τσάντες τους στην παραλία και μετά πηδούν στα κύματα, χωρίς να γνωρίζουν ότι ενώ κολυμπούν, κάποιος θα μπορούσε να διασχίζει τα υπάρχοντά τους πίσω στην ακτή. Ευτυχώς, αυτή η μορφή κλοπής είναι επίσης εύκολο να αποφευχθεί.

Μην παίρνετε όλα τα τιμαλφή σας μαζί σας στην παραλία και αφήστε ό,τι δεν χρειάζεστε για την ημέρα στα καταλύματά σας, κατά προτίμηση σε ένα κλειδωμένο χώρο.

Εάν πρέπει να πάρετε τα πράγματά σας μαζί σας, πηγαίνετε στην παραλία με έναν φίλο και εναλλάξ παρακολουθώντας τα υπάρχοντά σας. Υπήρξαν περιπτώσεις διαρρήξεων καταλυμάτων και κλοπών από δωμάτια ξενοδοχείων στα Νησιά Κουκ στο παρελθόν.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να το αποτρέψετε — τοποθετήστε τα τιμαλφή σας κάπου μακριά από το οπτικό σας πεδίο, ώστε να μην είναι δελεαστικά για τους περαστικούς ή το προσωπικό καθαριότητας. Εάν διαμένετε σε θέρετρο υψηλότερης κατηγορίας, χρησιμοποιήστε τη θυρίδα ασφαλείας του δωματίου ή του ξενοδοχείου, που συνήθως παρέχεται.

Κλοπή από σκούτερ

Οι μοτοσικλέτες ή τα σκούτερ είναι συνηθισμένοι τρόποι μετακίνησης στα νησιά Κουκ και πολλοί τουρίστες εντάσσονται στην τάση και νοικιάζουν ποδήλατα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν νοικιάζετε σκούτερ ή μοτοσικλέτα και όχι μόνο επειδή τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα σε όλα τα νησιά Κουκ.

Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται, όλο και περισσότεροι κλέφτες στοχεύουν τα σκούτερ για κλοπή. Εάν νοικιάζετε σκούτερ, προσέξτε να αποθηκεύετε τα πράγματά σας στον κάδο αποθήκευσης ενός σκούτερ, που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του ποδηλάτου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί  για την επικράτηση της κλοπής από τους κάδους αποθήκευσης σκούτερ. Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ενοικιαζόμενα σκούτερ επειδή γνωρίζουν ότι οι ξένοι είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν εκεί τα τιμαλφή τους (και τείνουν να έχουν περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα στο χέρι από τους ντόπιους).

Ευτυχώς, ακόμη και ένα έγκλημα όπως αυτό είναι αρκετά εύκολο να αποφευχθεί — απλώς μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα στο χώρο αποθήκευσης του σκούτερ σας.

Όταν παρκάρετε το σκούτερ και βγαίνετε για εξερεύνηση, πάρε την τσάντα σου μαζί σου ό,τι κι αν γίνει. Ακόμα κι αν ο αποθηκευτικός χώρος φαίνεται ασφαλής, συνήθως είναι εύκολο να σπάσουν, οπότε η πιο ασφαλής επιλογή είναι να πάρετε τα πράγματά σας μαζί σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Εναέρια άποψη ενός καθιστικού φορτηγού τροφίμων στη Ραροτόνγκα που απεικονίζεται για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν τα νησιά Κουκ είναι ασφαλή για επίσκεψη

RAROTONGA – 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017: Αεροφωτογραφία των νυχτερινών αγορών Muri, μιας από τις ιδιαίτερα αναγνωρισμένες παραδοσιακές αγορές τροφίμων στον Νότιο Ειρηνικό και ήταν τουρίστες που ανακατεύονταν με τους ντόπιους/ChameleonsEye/Shutterstock

Δεν υπάρχουν πραγματικά κακές περιοχές στα νησιά Κουκ, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας συνολικά είναι τόσο χαμηλό. Οι κλοπές τείνουν να συμβαίνουν κυρίως σε παραλίες, σύμφωνα με την προειδοποίηση της αυστραλιανής κυβέρνησης , ή σε χώρους στάθμευσης στην παραλία.

Αυτό είναι όπου οι τουρίστες τείνουν να συγκεντρώνονται – και όπου οι άνθρωποι τείνουν να αδιαφορούν για τα υπάρχοντά τους. Μην αφήνετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα της παραλίας να σας εφησυχάζει και κρατήστε το βλέμμα σας στα πράγματά σας ακόμα και όταν κολυμπάτε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τα Νησιά Κουκ:

  • Όπως κάθε τροπικός προορισμός, τα νησιά Κουκ παλεύουν με ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Ευτυχώς, η ελονοσία δεν είναι παρούσα στο νησί, αλλά τα κρούσματα του δάγγειου πυρετού εμφανίζονται κάθε λίγα χρόνια. Προστατέψτε τον εαυτό σας ψεκάζοντας τακτικά το σπρέι για σφάλματα και χρησιμοποιώντας ένα απωθητικό γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Λάβετε ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν επισκεφτείτε τα Νησιά Κουκ και βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιό σας καλύπτει ιατρικές εκκενώσεις. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη νησιωτική χώρα είναι περιορισμένες, επομένως εάν αρρωστήσετε σοβαρά, θα πρέπει να εκκενωθείτε στη Νέα Ζηλανδία.
  • Τα σκούτερ είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να μετακινηθείτε στα νησιά Κουκ και όλο και περισσότεροι τουρίστες τα νοικιάζουν επίσης. Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα, θα χρειαστείτε μια προσωρινή άδεια Νησιών Κουκ και να περάσετε ένα γρήγορο μάθημα οδήγησης. Οι δρόμοι είναι συχνά επικίνδυνοι, ειδικά τη νύχτα, οπότε φροντίστε η ασφάλισή σας να σας καλύπτει για ατυχήματα.
  • Ο πολιτισμός στα νησιά Κουκ είναι αρκετά χριστιανικός και συντηρητικός. Σεβαστείτε τις τοπικές συνελεύσεις ντυνόμενοι σεμνά μακριά από την παραλία και μην περιμένετε να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις τις Κυριακές.

Top 10 ταξιδιωτικές συμβουλές για μια αξέχαστη περιπέτεια του 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Για έναν οδηγό σχετικά με το εάν τα νησιά Κουκ είναι ασφαλή για επίσκεψη, μια γυναίκα με τα χέρια στους γοφούς απεικονίζεται να κάνει πεζοπορία στο ηφαίστειο στη Ραροτόνγκα

Coupek Martin/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν κατευθυνθείτε στα Νησιά Κουκ:

Είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ακριβό στα Νησιά Κουκ;

Οι περισσότεροι προορισμοί στον Νότιο Ειρηνικό είναι ακριβοί επειδή το κόστος για να φτάσετε εκεί είναι υψηλό και οι τιμές στα νησιά τείνουν να είναι υψηλότερες λόγω της σπανιότητας. Ωστόσο, τα νησιά Κουκ είναι πολύ πιο προσιτά από άλλους προορισμούς του Νότιου Ειρηνικού, όπως η Μπόρα Μπόρα.

Ποιο είναι το ποσοστό εγκληματικότητας στα Νησιά Κουκ;

Το ποσοστό εγκληματικότητας στα νησιά Κουκ είναι πολύ χαμηλό. Κάθε χρόνο αναφέρονται μόνο μερικές εκατοντάδες εγκλήματα, κυρίως μικροκλοπές ή τροχαίες παραβάσεις.

Είναι φιλικοί οι κάτοικοι των Νήσων Κουκ;

Οι κάτοικοι των Νήσων Κουκ είναι πολύ φιλικοί και γνωστοί για τη φιλοξενία τους, όπως και τα περισσότερα άλλα μέρη στον Νότιο Ειρηνικό. Επιστρέψτε αυτή τη φιλικότητα με το δικό σας σεβασμό, ακολουθώντας τα τοπικά έθιμα και μην εκμεταλλευτείτε τη φιλοξενία τους.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μιλούν αγγλικά στα νησιά Κουκ;

Σχεδόν όλοι στα Νησιά Κουκ μιλούν αγγλικά, καθώς αυτή η χώρα βρίσκεται σε μια συμφωνία που ονομάζεται «ελεύθερη σύνδεση» με τη Νέα Ζηλανδία. Η άλλη επίσημη γλώσσα είναι τα Μαορί των Νήσων Κουκ και μπορείτε να μάθετε μερικές βασικές φράσεις στα Μαορί για να είστε ιδιαίτερα ευγενικοί όταν επισκέπτεστε.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι στα νησιά Κουκ;

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στα νησιά Κουκ προέρχονται από φυσικές καταστροφές όπως οι κυκλώνες και τα τσουνάμι. Επικίνδυνες συνθήκες υπάρχουν επίσης όλο το χρόνο, όπως ρυτίδες που σκοτώνουν τους κολυμβητές. Να ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες ασφαλείας πριν κολυμπήσετε σε μια νέα παραλία.

Λοιπόν, είναι τα νησιά Κουκ ασφαλή για επίσκεψη;

Τα Νησιά Κουκ είναι το τέλειο μέρος για ξέγνοιαστες διακοπές, χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Απλώς μην γίνετε πολύ απρόσεκτοι και αφήστε τα υπάρχοντά σας χωρίς επίβλεψη και να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. θα έπρεπε να είσαι καλά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια