Είναι το Cape Cod ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Το Cape Cod είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κοινότητα της παραλίας φιλοξενεί περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για επίσκεψη (συνήθως μένω στο Chatham).

Οι περισσότεροι επισκέπτες προσελκύονται από το Cape Cod National Shore, ένα τμήμα σχεδόν 40 μιλίων με αμμώδεις παραλίες, τοπία υγροτόπων και ιστορικά αντικείμενα, όπως φάρους που κάνουν μια υπέροχη μέρα εξερεύνησης.

Αυτή η ιστορική περιοχή φιλοξενεί επίσης γραφικά χωριά που χρονολογούνται από την εποχή της αποικίας, όπως η καλλιτεχνική Provincetown. Οι όμορφες πόλεις, οι τέλειες παραλίες και η χαλαρή ατμόσφαιρα θα σας δείξουν γρήγορα γιατί οι άνθρωποι επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο.

Αλλά ενώ είναι πλούσιο σε ιστορία, θαλάσσια ζωή και πολιτισμό, είναι το Cape Cod ασφαλές για επίσκεψη; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι το Cape Cod ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Φωτογραφία της πανέμορφης και γραφικής παράκτιας περιοχής σε στιλ Νέας Αγγλίας στο Provincetown για οδηγό με τίτλο Is Cape Cod Safe to Visit

Lunamarina/Shutterstock

Ναί. Το Cape Cod είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Η μικρή, σφιχτοδεμένη κοινότητα έχει λίγους κινδύνους και είναι φιλόξενη στους ταξιδιώτες.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου, τα μικροεγκλήματα όπως οι διαρρήξεις οχημάτων μπορεί να αυξηθούν, αλλά δεν υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι. Οι επισκέπτες θα πρέπει απλώς να είναι προσεκτικοί όταν κολυμπούν, καθώς ο ωκεανός μπορεί να είναι επικίνδυνος μερικές φορές.

Το Cape Cod είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός. Διαφορετικά, δεν θα ήταν τόσο δημοφιλές στους τουρίστες. Το 2021, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν πιθανώς ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς διακοπών  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως κάθε άλλος δημοφιλής προορισμός διακοπών, το Cape Cod έχει κάποιο έγκλημα. Τα κοινά εγκλήματα που μπορεί να συναντήσουν οι επισκέπτες περιλαμβάνουν:

 • Διαρρήξεις οχημάτων
 • Μικροκλοπή
 • Διάρρηξη
 • Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών
 • Ενδοοικογενειακή βία

Τα βίαια περιστατικά και τα σοβαρά εγκλήματα είναι σπάνια στο Cape Cod και είναι ακόμη πιο σπάνιο να επηρεάζουν τους επισκέπτες. Αυτός ο προορισμός είναι πραγματικά ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε!

Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλαρώνετε πολύ στο Cape Cod, ειδικά όχι όταν πηγαίνετε για κολύμπι. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις στην παραλία, ειδικά αν δεν είστε δυνατός κολυμβητής ή ταξιδεύετε με μικρά παιδιά.

Εικόνα μιας μεγάλης διαφημιστικής πινακίδας που λέει να προσέχετε καρχαρίες που απεικονίζονται με μπλε ουρανό στο φόντο

Προειδοποιητικό σημάδι καρχαρία στο ακρωτήριο μπακαλιάρο κοντά στο Chatham Mass. Αύγουστος 2019/AubreyKathleen/Shutterstock

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου έχει συμβουλές ασφαλείας για άτομα που επισκέπτονται το Cape Cod National Seashore. Αυτές οι συμβουλές περιλαμβάνουν:

 • Υπακούστε όλες τις αναρτημένες σημαίες, προειδοποιήσεις και προφορικές προειδοποιήσεις από ναυαγοσώστες.
 • Μην πηγαίνετε ποτέ στην παραλία μόνοι σας. Ενώ οι δημόσιες παραλίες είναι συχνά πολυσύχναστες, μην υποθέτετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή.
 • Αποφύγετε την τοπική άγρια ​​ζωή – μπορεί να είναι χαριτωμένα, αλλά εξακολουθούν να είναι άγρια ​​ζώα!
 • Ριπτίδια συμβαίνουν μερικές φορές στα νερά κατά μήκος του Cape Cod. Αν πιαστείτε σε ρυάκι, κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή μέχρι να αφήσετε το ρεύμα, αλλά μην προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε.
 • Προστατευτείτε από τον ήλιο με αντηλιακό, ενυδάτωση και σκιά.
 • Προσοχή και στην άμμο. Καταρρέει εύκολα, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε σε αμμόλοφους ή να σκάψετε βαθιές τρύπες.

Οι παραλίες του Cape Cod έχουν ναυαγοσώστες το καλοκαίρι, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Όταν μπορείτε, προσπαθήστε να μείνετε σε μια παραλία με ναυαγοσώστη. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι επισκέπτονται το Cape Cod είναι η εντυπωσιακή θαλάσσια ζωή που βρίσκεται στα νερά του.

Ωστόσο, για τους κολυμβητές, αυτή η θαλάσσια ζωή είναι λιγότερο από ευχάριστη. Οι εμφανίσεις μεγάλου λευκού καρχαρία είναι συνηθισμένες! Υπήρξαν επιθέσεις στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου περιστατικού το 2018 .

Το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο  δημοσίευσε συμβουλές για τους επισκέπτες να κολυμπούν με ασφάλεια και να αποφεύγουν τους καρχαρίες:

 • Οι θεάσεις καρχαριών αναφέρονται στην εφαρμογή Sharktivity και χρησιμοποιώντας σημαίες στην παραλία. Μην κολυμπάτε όπου έχει αναφερθεί παρατήρηση καρχαρία.
 • Μην κολυμπάτε κοντά σε φώκιες ή κοπάδια ψαριών, καθώς αυτά είναι θήραμα καρχαρία και θα προσελκύσουν έναν καρχαρία.
 • Αποφύγετε το βαθύ ή θολό νερό όπου είναι πιο πιθανό να κρύβεται ένας καρχαρίας.
 • Μην κολυμπάτε μόνοι σας, ειδικά όχι την αυγή ή το σούρουπο όταν οι καρχαρίες είναι πιο δραστήριοι.
 • Οι καρχαρίες δεν θέλουν να επιτεθούν στους ανθρώπους, αλλά μερικές φορές μπερδεύουν τους ανθρώπους για τη λεία τους. Αποφύγετε τα μονόχρωμα μαύρα κοστούμια καθώς σας κάνουν να μοιάζετε με θήραμα. Αποφύγετε ενέργειες που προσελκύουν καρχαρίες, όπως το πιτσίλισμα ή το να φοράτε γυαλιστερά αντικείμενα.

Έγκλημα στο Cape Cod

Βάρκες αγκυροβολημένες στο λιμάνι στο Chatham, ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στο Cape Cod

Lynne Albright/Shutterstock

Το έγκλημα υπάρχει στο Cape Cod, αλλά δεν είναι τεράστιο πρόβλημα για τους επισκέπτες ή τους κατοίκους. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να έχετε λίγη επίγνωση καθώς κινείστε στην περιοχή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του FBI για το Barnstable, το όνομα για την κομητεία Cape Cod βρίσκεται στην, η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων που συμβαίνουν είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Η πιο κοινή μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 58% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται.

Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν περίπου το 29,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Cape Cod. Από αυτές, η πιο συνηθισμένη μορφή βίαιου εγκλήματος είναι η βαριά επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 79% των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται.

Οι επισκέπτες είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι θύματα επίθεσης ή οποιασδήποτε μορφής βίαιου εγκλήματος. Σύμφωνα με τοπικό ρεπορτάζ, οι αριθμοί της αστυνομίας δείχνουν ότι περίπου το 70% των επιθέσεων γίνονται μέσα στο σπίτι.

Τα περισσότερα περιστατικά βίας συνδέονται με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή άλλες διαφορές όπου τα δύο μέρη γνωρίζονται ήδη. Αυτά είναι τραγωδίες, σίγουρα, αλλά όχι προβλήματα που επηρεάζουν τους επισκέπτες.

Η εγκληματικότητα στο Cape Cod μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, χάρη στους αυξημένους πόρους των τοπικών αρχών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Θα παρατηρήσετε τακτικές περιπολίες καθώς και Αξιωματικούς της Κοινωφελούς Υπηρεσίας σε περιοχές με μεγάλη συχνότητα όπως το Hyannis.

Είναι εκεί για να παρακολουθούν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι η κοινότητα είναι ασφαλής. Η εγκληματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη κατά τη θερινή περίοδο από ό,τι κατά την τουριστική εκτός εποχής. Ο πληθυσμός μερικές φορές τριπλασιάζεται κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων αιχμής και οι πόροι επιβολής του νόμου σε αυτή τη μικρή κοινότητα είναι εκτεταμένοι.

Τα πλήθη παρέχουν επιπλέον κάλυψη στους εγκληματίες για να ξεφύγουν από αυτό που σχεδιάζουν και η θορυβώδης συμπεριφορά των ίδιων των τουριστών μερικές φορές προκαλεί προβλήματα.

Εάν επισκέπτεστε το Cape Cod κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, απλά να είστε προετοιμασμένοι για μια ελαφρά αύξηση της μικροεγκληματικότητας. Οι βασικές προφυλάξεις θα είναι αρκετές για να σταματήσουν να συμβεί οτιδήποτε κακό, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι ξεχνούν ακόμη και τις πιο βασικές προφυλάξεις.

Μικροκλοπή

Η κλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα στο Cape Cod. Αυτή η ευρεία κατηγορία περιλαμβάνει μερικούς διαφορετικούς τύπους εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων μικροκλοπών όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και απάτες. Οι μικροκλοπές αυξάνονται το καλοκαίρι, όταν υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες και περισσότερες ευκαιρίες για εγκληματίες.

Οι περισσότερες κλοπές στο Cape Cod είναι εγκλήματα ευκαιρίας. Οι κλέφτες παρατηρούν ότι τα θύματα (συνήθως τουρίστες) δεν προσέχουν τα τιμαλφή τους και εκμεταλλεύονται μια στιγμή ανευθυνότητας.

Μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε θύμα εγκλήματος, αρκεί να μην δώσετε την ευκαιρία στους κλέφτες. Δεδομένου ότι το Cape Cod είναι ένας δημοφιλής παραλιακός προορισμός, πολλά περιστατικά κλοπής συμβαίνουν στην παραλία. Οι κλέφτες περνούν από τις τσάντες των ανθρώπων ενώ αυτοί κολυμπούν και παίρνουν τα πράγματά τους.

Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, προσπαθήστε να αφήσετε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας κλειδωμένα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας και να πάρετε μόνο τα απαραίτητα. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από την τσάντα σας. Φαίνεται ανόητο, αλλά μόνο η προσθήκη αυτού του επιπλέον βήματος αποτρέπει τους κλέφτες επειδή θέλουν να περάσουν απαρατήρητοι.

Οι δρόμοι χωριών όπως το Provincetown και το Hyannis τείνουν να έχουν πολύ κόσμο το καλοκαίρι. Αυτά τα πλήθη δημιουργούν το τέλειο κάλυμμα για πορτοφολάδες, επειδή είναι εύκολο να προσκρούσεις σε κάποιον απαρατήρητο.

Αρκεί να βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες και τα τιμαλφή σας είναι ασφαλή για να αποτρέψετε τους κλέφτες του Cape Cod. Μην τοποθετείτε τις τσάντες σας κάπου όπου ένας κλέφτης μπορεί εύκολα να φύγει μαζί τους, όπως η πλάτη μιας καρέκλας.

Τοποθετήστε τα τιμαλφή σε ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να πιάσετε έναν κλέφτη, όπως μια τσάντα με φερμουάρ ή την μπροστινή σας τσέπη, όταν περπατάτε μέσα σε ένα πλήθος.

Δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή — το Cape Cod είναι τελικά προορισμός διακοπών. Μερικές βασικές προφυλάξεις και το να μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί είναι αρκετά καλές για να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Διαρρήξεις

Μια άλλη κοινή μορφή κλοπής-κλοπής στο Cape Cod είναι η διάρρηξη ή η διάρρηξη. Οι κλέφτες στοχεύουν συχνά τους επισκέπτες γι’ αυτό, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί το καλοκαίρι.

Εάν νοικιάζετε ένα εξοχικό σπίτι ή έχετε μια καλοκαιρινή καμπίνα, λάβετε προφυλάξεις για να το διατηρήσετε ασφαλές, όπως οι κλέφτες χτυπούν μερικές φορές σε εξοχικά σπίτια. Φαίνεται απλό, αλλά κλειδώστε τις πόρτες σας όταν λείπετε ή κοιμάστε και κλείστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν αυτή την απλή προφύλαξη και καταλήγουν να το μετανιώσουν. Οι διαρρήξεις οχημάτων είναι πιο συχνές από τις διαρρήξεις στο σπίτι. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις κλεφτών που έκλεψαν ανταλλακτικά οχημάτων.

Οι κλέφτες μερικές φορές στοχεύουν οχήματα που είναι σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης στην παραλία ή σε άλλα μέρη που γνωρίζουν ότι είναι δημοφιλή στους τουρίστες. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες του αυτοκινήτου σας είναι κλειδωμένες και ότι τα παράθυρά σας έχουν τυλιχτεί αρκετά ώστε κάποιος να μην μπορεί εύκολα να διαρρήξει.

Δεν θέλετε να κάνετε το αυτοκίνητό σας να φαίνεται σαν επικερδής στόχος. Απομακρύνετε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρών ρούχων ή των φορτιστών τηλεφώνου, καθώς οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κλέφτες.

Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή σας στο αυτοκίνητό σας. Να έχετε πάντα μαζί σας το τηλέφωνο, το πορτοφόλι και την ταυτότητά σας, ακόμα κι αν αφήνετε το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά.

Μεγαλύτερα τιμαλφή, όπως πορτοφόλια και βαλίτσες, θα πρέπει να πάνε κάπου που δεν φαίνονται, όπως ένα ντουλάπι συνοδηγού ή το πορτμπαγκάζ. Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους διαρρήκτες.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ηλιοβασίλεμα πάνω από τον κόλπο Buzzards από την Old Silver Beach

NayaDadara/Shutterstock

Δεν υπάρχουν μέρη του Cape Cod που να είναι τόσο επικίνδυνα ώστε να είναι απαγορευμένες ζώνες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου η αστυνομία αναφέρει περισσότερα εγκλήματα. Στο Hyannis, η Main Street τείνει να δει κάποια δραστηριότητα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Η Main Street είναι επίσης το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης και τα πλήθη που πηγαίνουν στο μπαρ μπορεί να θορυβηθούν μετά το σκοτάδι. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις καβγάδες στο μπαρ.

Το συγκοινωνιακό κέντρο Hyannis βλέπει επίσης ένα ποσοστό εγκληματικότητας άνω του μέσου όρου. Η παραλία Kalmus τη νύχτα δεν αισθάνεται πολύ ασφαλής επειδή υπάρχει κάποια δραστηριότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά, αλλά η πιθανότητα να σας επηρεάσει κάποιο έγκλημα εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Υπέροχο ακόμα βράδυ στο Cape Cod που απεικονίζεται κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα με την ταβέρνα Wild Goose σε πλήρη θέα της κάμερας

Chatham, Cape Cod, Μασαχουσέτη – 5 Μαρτίου 2023: Ουράνιο τόξο πάνω από την ταβέρνα Wild Goose στο κέντρο της πόλης Chatham στην κεντρική οδό μια ηλιόλουστη μέρα του χειμώνα/SunflowerMomma/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για το Cape Cod:

 • Προσοχή στην κίνηση! Το καλοκαίρι, η κίνηση στις γέφυρες προς το Cape Cod και σε όλη τη χερσόνησο μπορεί να είναι πολύ βαριά, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Χρονομετρήστε διαφορετικά τα ταξίδια σας ή επιλέξτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το ποδήλατο.
 • Το κάπνισμα απαγορεύεται στα περισσότερα μέρη. Δεν επιτρέπεται να καπνίζετε σε οποιοδήποτε μέρος που είναι ο χώρος εργασίας κάποιου άλλου και το κάπνισμα απαγορεύεται στην παραλία.
 • Μην πίνετε στην παραλία. Το ποτό βλάπτει την κρίση σας και δεν θέλετε να μειώνεται ενώ αντιμετωπίζετε τον ωκεανό. Το να πίνεις και να χειρίζεσαι σκάφος είναι παράνομο.

Συχνές Ερωτήσεις

Προσεγμένη θέα των ιστιοπλοϊκών σκαφών που δένονται από τον φάρο Hyannis Harbor

John Santoro/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι για το Cape Cod:

Είναι ασφαλές στο Cape Cod;

Το Cape Cod είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Η κοινότητα είναι μικρή και δεμένη, που σημαίνει ότι υπάρχουν λίγες ευκαιρίες για έγκλημα.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος του Cape Cod;

Οι μικρότερες πόλεις και τα χωριά του Cape Cod τείνουν να είναι πιο ασφαλή επειδή δέχονται λιγότερους επισκέπτες. Ήσυχα χωριουδάκια όπως το Sandwich, το Brewster και το Harwich είναι καλύτερα για επισκέπτες που ανησυχούν για την ασφάλεια.

Αξίζει να πάτε στο Cape Cod;

Αξίζει απολύτως να πάτε στο Cape Cod. Έχει ένα από τα πιο όμορφα τμήματα της ακτής στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και η γοητεία του στη Νέα Αγγλία είναι απαράμιλλη.

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το Cape Cod;

Μπορείτε να εξερευνήσετε το μεγαλύτερο μέρος του Cape Cod με τα πόδια. Είναι μια πολύ βατή περιοχή και οι περισσότερες πόλεις βρίσκονται κοντά η μια στην άλλη. Για περαιτέρω εξερεύνηση, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή να φέρετε το δικό σας.

Έχει πολύ κόσμο το Cape Cod;

Η πολυκοσμία (και η κίνηση) του Cape Cod μπορεί σίγουρα να γίνει έντονη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς και τα Σαββατοκύριακα των διακοπών, όπως το τέταρτο Ιουλίου. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της σεζόν των ώμων.

Λοιπόν, είναι το Cape Cod ασφαλές για επίσκεψη;

Το Cape Cod είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη, ειδικά αν φροντίζετε να παρακολουθείτε βασικά τα υπάρχοντά σας. Υπήρξαν θεάσεις καρχαριών στην περιοχή, οπότε φροντίστε να ασκείτε την ασφάλεια στο νερό όταν πηγαίνετε για κολύμπι. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Μπρούστερ

Οι καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές στις ΗΠΑ

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Κέιπ Τάουν

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια