Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Schindler’s Factory στην Κρακοβία

Περιεχόμενα

Από όλους τους προορισμούς που ανήκουν σε ένα δρομολόγιο στην Πολωνία, η πόλη της Κρακοβίας είναι αυτή για την οποία οι άνθρωποι χρειάζονται συνήθως το λιγότερο πειστικό. Η Κρακοβία είναι μια όμορφη ιστορική πόλη που μαγεύει εύκολα τους επισκέπτες με το ιστορικό της κέντρο και τις συναρπαστικές πολιτιστικές συνδέσεις. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κρακοβία, η επίσκεψη στο εργοστάσιο του Σίντλερ είναι συνήθως στην κορυφή των καταλόγων των ανθρώπων.

Έγινε διάσημο μέσω της ταινίας Schindler’s List , που αφηγείται την ιστορία των Εβραίων εργατών στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό το ορόσημο έχει γίνει ένα μουσείο που πολλοί ανυπομονούν να επισκεφθούν. Με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το μουσείο, μπορεί να είναι αρκετά απασχολημένο, πράγμα που σημαίνει ότι ο προγραμματισμός της επίσκεψής σας και η εξασφάλιση των εισιτηρίων του Schindler’s Factory είναι πολύ σημαντικός. Και γι’ αυτό φτιάξαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το εργοστάσιο του Schindler – για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την οργάνωση της επίσκεψής σας.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το εργοστάσιο του Σίντλερ: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε να κλείσετε εκ των προτέρων το εισιτήριο εισόδου στο Εργοστάσιο του Σίντλερ εδώ . Ή, αν θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα για τον Όσκαρ Σίντλερ και για το πώς έσωσε περισσότερους από 1.000 Εβραίους κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος, κάντε κράτηση για μια ξενάγηση εδώ .

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 3 ημέρες στην Κρακοβία: Το τέλειο δρομολόγιο στην Κρακοβία

  • καλύτερα Airbnbs στην Κρακοβία
  • 10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Κρακοβία

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το εργοστάσιο του Schindler

Λόγω της δημοτικότητάς του μεταξύ των διεθνών επισκεπτών της Κρακοβίας, είναι λογικό ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για το μουσείο. Το να καταλάβετε ποια είναι η σωστή προσέγγιση θα εξαρτηθεί από το πόσο οργανωμένοι είστε και τι άλλο σκοπεύετε να κάνετε στην Κρακοβία. Παρακάτω, προσδιορίσαμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Schindler’s Factory για κάθε επιλογή, ώστε να μπορείτε να δείτε γιατί συνιστούμε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να επιλέξετε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Επισκεφτείτε οποιοδήποτε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και γρήγορα θα μάθετε ότι η αναμονή στην ουρά για να βγάλετε ένα εισιτήριο δεν είναι διασκεδαστική. Λοιπόν, αυτή είναι η εμπειρία που έχετε αν περιμένετε μέχρι να φτάσετε για να αγοράσετε εισιτήρια για το εργοστάσιο του Σίντλερ. Επειδή είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Κρακοβίας, μπορείτε να περιμένετε πολύ κόσμο που θέλει επίσης να το επισκεφτεί. Ωστόσο, οι περιορισμοί χωρητικότητας του εργοστασίου μπορεί να σημαίνουν ότι θα πρέπει να περιμένετε για την επόμενη διαθέσιμη προγραμματισμένη είσοδο εάν εμφανιστείτε χωρίς εισιτήριο.

2. Online κράτηση

Η κράτηση εισιτηρίων για το Schindler’s Factory εκ των προτέρων δεν είναι μόνο καλύτερη χρήση του χρόνου σας αλλά και εύκολη. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην οργάνωση της επίσκεψής σας, θα μπορείτε να μπείτε στο μουσείο ακριβώς όποτε θέλετε και θα έχετε περισσότερο χρόνο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα να έχετε εισιτήρια skip-the-line για το εργοστάσιο του Schindler, που σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο μουσείο χωρίς καμία αναμονή.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Schindler’s Factory μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του μουσείου . Ωστόσο, υπάρχουν τμήματα του επίσημου ιστότοπου που δεν έχουν μεταφραστεί πλήρως και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιστροφής χρημάτων.

Αντίθετα, συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου . Αυτά τα εισιτήρια, αν και λίγο πιο ακριβά, είναι εύκολο να κρατηθούν και μπορούν να ακυρωθούν έως και 24 ώρες νωρίτερα για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Τα σχέδια αλλάζουν συνεχώς όταν ταξιδεύετε, ειδικά αυτές τις μέρες, και θα είστε ευγνώμονες για την επιλογή να ακυρώσετε εάν το κάνετε.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Μια ξενάγηση στο εργοστάσιο του Schindler είναι μια εξαιρετική ιδέα για τους τουρίστες που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτό το αξιόλογο ιστορικό ορόσημο. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να μάθετε ακόμη περισσότερα για αυτήν την περίοδο της ιστορίας από έναν επαγγελματία ξεναγό από ό,τι θα ήταν δυνατό να περιηγηθείτε μόνοι σας στο Εργοστάσιο του Σίντλερ.

Και πάλι, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ιδιωτικές ξεναγήσεις μέσω του επίσημου ιστότοπου, αλλά προτείνουμε να αγοράσετε εισιτήρια για περιήγηση μέσω αυτού του συνδέσμου . Αυτή η επιλογή είναι φθηνότερη για ένα ή δύο άτομα και συνοδεύεται από ένα 24ωρο δωρεάν παράθυρο ακύρωσης.

4. Αγορά τουριστικού πάσου

Ένας πολύ καλός τρόπος για τους τουρίστες να εξοικονομήσουν χρήματα όταν επισκέπτονται τα αξιοθέατα της Κρακοβίας είναι να πάρουν ένα πάσο πόλης για το ταξίδι τους. Το Kraków City Pass είναι ένα τουριστικό πάσο που περιλαμβάνει είσοδο σε μια μακρά λίστα με τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί μόνο ως το εισιτήριό σας για το Εργοστάσιο του Σίντλερ αλλά και για άλλα αξιοθέατα όπως η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, η Παλιά Συναγωγή και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κρακοβίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πάσο που περιλαμβάνει δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς, επιτρέποντάς σας να μετακινηθείτε εύκολα στην πόλη όπως θέλετε.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο εργοστάσιο του Schindler

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Μπορεί η Κρακοβία να μην έχει πολλά αξιοθέατα που είναι πολύ γνωστά στους διεθνείς επισκέπτες, αλλά το εργοστάσιο του Σίντλερ είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε ότι θα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη που επισκέπτεστε στην Κρακοβία. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πότε μπορείτε να έχετε μια πιο ήσυχη εμπειρία.

Σε γενικές γραμμές, θα βρείτε το μουσείο στην πιο πολυσύχναστη θέση τα Σαββατοκύριακα, όπως συμβαίνει συχνά με προορισμούς από την πόλη όπως η Κρακοβία. Αντίθετα, μάλλον θα είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με το πρώτο πράγμα το πρωί να είναι συνήθως μια καλή στιγμή. Καθώς η επίσκεψη στο εργοστάσιο είναι μια εσωτερική δραστηριότητα, μπορείτε επίσης να την αφήσετε μέχρι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ καθώς οι τουρίστες ξεκινούν για τα ξενοδοχεία και το δείπνο τους.

Ώρες λειτουργίας του εργοστασίου του Schindler

Το εργοστάσιο του Σίντλερ είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός από την πρώτη Τρίτη του μήνα. Κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 14:00 τις Δευτέρες και από τις 10:00 έως τις 18:00 την υπόλοιπη εβδομάδα. Η περίοδος αιχμής είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 14:00 τη Δευτέρα και από τις 10:00 έως τις 19:00 κάθε δεύτερη ημέρα της εβδομάδας. Η τελευταία είσοδος στο μουσείο είναι 90 λεπτά πριν από την ώρα κλεισίματος.

Πώς να φτάσετε στο εργοστάσιο του Σίντλερ

Το να φτάσετε στο μουσείο ενώ βρίσκεστε στην Κρακοβία δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει να το εξηγήσετε λόγω της τοποθεσίας του μουσείου. Το Schindler’s Factory βρίσκεται στο Zabłocie, μια γειτονιά ξεχωριστή από την παλιά πόλη της Κρακοβίας και τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της.

Η ακριβής διαδρομή σας προς το εργοστάσιο θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε, αλλά θα καλύψουμε τη μετάβαση από την Παλιά Πόλη και το Kazimierz, τις πιο συνηθισμένες περιοχές περιήγησης στα αξιοθέατα.

Ερχόμενοι από την Παλιά Πόλη, μπορείτε να πάρετε τις γραμμές 24 και 50 του τραμ προς τη στάση Zabłocie του τραμ ή τις γραμμές 3 και 24 προς το Bohaterow Getta. Από το Kazimierz, μπορείτε επίσης να πάρετε τις γραμμές 3 και 24 του τραμ προς το Bohaterow Getta ή τις γραμμές 6 και 13 προς το Limanowskiego.

Πώς λειτουργούν τα εργοστασιακά εισιτήρια του Schindler;

Τα εισιτήρια για το Schindler’s Factory είναι σχετικά απλά, επομένως δεν πρέπει να υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με το τι προσφέρουν ή τον τρόπο χρήσης τους.

Υπάρχει μόνο ένας τύπος εισιτηρίου Schindler’s Factory και παρέχει είσοδο στη μόνιμη έκθεση του μουσείου. Κατά τη διαδικασία κράτησης, θα πρέπει να επιλέξετε μια ώρα εισόδου με βάση τις διαθέσιμες προγραμματισμένες χρονοθυρίδες, οι οποίες είναι κάθε 20 ή 30 λεπτά. Μετά την πληρωμή, θα λάβετε το εισιτήριό σας μέσω email.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το εργοστάσιο του Schindler;

Μια κοινή ερώτηση για τους τουρίστες που ελπίζουν να επισκεφθούν αυτό το αξιοθέατο της Κρακοβίας είναι πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Εργοστάσιο του Σίντλερ.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου που αγοράστηκαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας κοστίζουν 28 PLN για ενήλικες και 24 PLN για φοιτητές. Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε ένα οικογενειακό εισιτήριο για 56 PLN που καλύπτει μια τετραμελή οικογένεια. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ξεναγό, με κόστος 160 PLN.

Είναι επίσης δυνατό να έχετε δωρεάν είσοδο στη μόνιμη έκθεση του μουσείου κάθε Δευτέρα, εάν μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα από τα περιορισμένα δωρεάν εισιτήρια που διατίθενται. Ένα σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτά τα δωρεάν εισιτήρια είναι πραγματικά δωρεάν μόνο όταν γίνονται κράτηση μέσω του επίσημου ιστότοπου, καθώς άλλα μέρη θα χρεώνουν μια μικρή χρέωση κράτησης για την κράτηση του εισιτηρίου σας.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Schindler’s Factory

Η Κρακοβία είναι ένας προορισμός με πολλά μέρη για διαμονή, πολλά από τα οποία βρίσκονται μέσα ή γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μια άλλη επιλογή είναι να μείνετε στη συνοικία Zabłocie κοντά στο Εργοστάσιο του Σίντλερ, μια επιλογή που μπορεί να ταιριάζει σε όσους θέλουν να δουν περισσότερο την πόλη ή απλώς προτιμούν να βρίσκονται κοντά στο μουσείο για να είναι πιο εύκολη η επίσκεψη. Παρακάτω είναι μερικές προτάσεις για μέρη κοντά στο εργοστάσιο για να εξοικονομήσετε κάποια έρευνα.

Το πλησιέστερο πολυτελές κατάλυμα στο μουσείο είναι πιθανώς το Hotel Copernicus , ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νότιο άκρο της Παλιάς Πόλης. Εκεί θα απολαύσετε δωμάτια σε παραδοσιακό στιλ μέσα σε ένα εκπληκτικό αναγεννησιακό κτήριο, καθώς και αμέτρητες ανέσεις, όπως σάουνα, σπα και εσωτερική πισίνα.

Για μια ισορροπία άνεσης και αξίας, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο από το Lwowska 1 . Αυτό το ξενοδοχείο διαμερισμάτων απολαμβάνει ευρύχωρα δωμάτια με καθαρό και μοντέρνο ντιζάιν. Διαθέτει επίσης κέντρο σπα και σάουνα. Το εργοστάσιο του Σίντλερ απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια.

Από τις πολλές εξαιρετικές επιλογές προϋπολογισμού της Κρακοβίας, το Hostel Kaktus Kraków είναι το πιο βολικό για να επισκεφθείτε το μουσείο. Αυτός ο ξενώνας απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το εργοστάσιο και προσφέρει στους επισκέπτες την επιλογή από κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, φιλικό προσωπικό και κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι. Για περισσότερες ιδέες για ξενώνες, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες της Κρακοβίας.

Εκθέσεις σε εξέλιξη στο εργοστάσιο του Σίντλερ

Ανάλογα με το πότε επισκέπτεστε το μουσείο του εργοστασίου, μπορεί να υπάρχει μια προσωρινή έκθεση που μπορείτε να επιλέξετε να ζήσετε. Τα εισιτήρια για τις προσωρινές εκθέσεις αγοράζονται χωριστά από τα εισιτήρια γενικής εισόδου.

Από τις 5 Μαΐου 2021 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022, το μουσείο φιλοξενεί μια προσωρινή έκθεση με την ονομασία Parting – Searching: Wartime Fate of Kraków’s Inhabitants. Αυτή η έκθεση εστιάζει στις εμπειρίες και τους αγώνες των ατόμων στα διάφορα στάδια του πολέμου, από το ξέσπασμά του μέχρι τις εκτοπίσεις και τις σφαγές.

Διαδικασία ασφαλείας στο εργοστάσιο του Schindler

Γνωρίζοντας ποιοι είναι οι κανόνες στο μουσείο και πώς είναι η διαδικασία ασφαλείας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια ομαλή επίσκεψη. Οι κανόνες για τους επισκέπτες στο εργοστάσιο σχετίζονται κυρίως με τα είδη που απαγορεύεται να φέρονται μέσα.

Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν όπλα, εύφλεκτα υλικά, μεγάλες ομπρέλες και αποσκευές ή σακίδια πλάτης άνω των 30 λίτρων. Ωστόσο, υπάρχει ένα βεστιάριο όπου μπορούν να αποθηκευτούν τσάντες και άλλα αντικείμενα όπως ομπρέλες και παλτό. Κατά την επίσκεψή σας, απαγορεύεται να φάτε, να πιείτε και να καπνίσετε, τόσο κανονικά όσο και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσκεψη στο εργοστάσιο του Schindler με αναπηρία

Το μουσείο στο εργοστάσιο του Σίντλερ έχει καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι οι εκθέσεις του είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες. Αυτό περιλαμβάνει μια ποικιλία λειτουργιών προσβασιμότητας, καθώς και μειωμένες τιμές εισιτηρίων για άτομα με αναπηρίες και τους φροντιστές ή τους κηδεμόνες τους.

Για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια ή με κινητικά προβλήματα, υπάρχει ανελκυστήρας για πρόσβαση σε κάθε επίπεδο του μουσείου και οι όροφοι του μουσείου είναι προσβάσιμοι με αναπηρικά αμαξίδια.

Οι επισκέπτες με προβλήματα ακοής θα βρουν παρουσιάσεις πολυμέσων, ενώ οι ταινίες έχουν υπότιτλους και μεταφράσεις στη νοηματική γλώσσα. Για επισκέπτες με οπτικά προβλήματα, υπάρχει τυπογραφικό υλικό για την αναδημιουργία ορισμένων εκθεμάτων και ηχητικές περιγραφές για κάθε έκθεμα. Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται εντός του μουσείου.

FAQ – Στοιχεία για το εργοστάσιο του Schindler

Τι είναι το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Το εργοστάσιο του Oskar Schindler είναι ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μετάλλων στην Κρακοβία, το οποίο έχει μετατραπεί για να φιλοξενήσει δύο μουσεία, με σημαντικότερο το Schindler’s Factory Museum.

Γιατί είναι διάσημο το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Το εργοστάσιο είναι διάσημο επειδή ήταν το μέρος όπου ο επιχειρηματίας Oskar Schindler απασχολούσε Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να τους αποτρέψει από το να σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην κατεχόμενη Πολωνία. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Σίντλερ κατάφερε να σώσει 1.200 ζωές Εβραίων ως αποτέλεσμα.

Πότε χτίστηκε το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Το εργοστάσιο σμάλτων χτίστηκε το 1937, δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ποιος έφτιαξε το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Ο Όσκαρ Σίντλερ δεν συμμετείχε στην ίδρυση του εργοστασίου. Μάλλον, χτίστηκε από τρεις Εβραίους επιχειρηματίες των οποίων η επιχείρηση απέτυχε λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου.

Πού βρίσκεται το εργοστάσιο του Σίντλερ;

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη γειτονιά Zabłocie της Κρακοβίας, νότια του ποταμού Βιστούλα.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, δεν θα πρέπει να μείνουν καυτές ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψή σας στο Μουσείο του Εργοστασίου του Σίντλερ. Τώρα που γνωρίζετε για τα εισιτήρια και γιατί τα εισιτήρια του Schindler’s Factory είναι τόσο χρήσιμα σε αυτό το πολυσύχναστο αξιοθέατο της Κρακοβίας, είστε έτοιμοι να οργανώσετε την επίσκεψή σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : “Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια