25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βενεζουέλα

Περιεχόμενα

Η «Μπολιβαρική Δημοκρατία της Βενεζουέλας» είναι το επίσημο όνομα της γης της Βενεζουέλας. Υιοθέτησε το πρώτο του σύνταγμα το 1999 και το παρατσούκλι του είναι «Γη της Χάριτος».

Οι Βενεζουελάνοι μιλούν κυρίως ισπανικά σε αυτή τη χώρα και ο Χριστιανισμός είναι η κύρια θρησκεία της. Έχουμε 25 ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα για τη Βενεζουέλα για να δείτε, μερικά από τα οποία ίσως δεν τα περίμενες.

25 διασκεδαστικά γεγονότα για τη Βενεζουέλα

Προσφέρουμε δεδομένα για μερικά από τα πιο μαγευτικά αξιοθέατα της Βενεζουέλας και πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Ωστόσο, δεν θα λέγαμε ότι όλα τα στοιχεία που μαθαίνουμε για αυτήν τη γη είναι «διασκεδαστικά».

Δυστυχώς, ορισμένες από τις «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες που βρήκαμε σχετικά με τη Βενεζουέλα είναι αρκετά τραγικές. Θα μάθετε αρκετά σύντομα γιατί αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο γλυκόπικρα μέρη στον κόσμο που πρέπει να εκτιμήσετε.

1. Θα βρείτε τον ψηλότερο καταρράκτη στον κόσμο στη Βενεζουέλα

Στη Βενεζουέλα, θα βρείτε το Angel Falls, γνωστό ως “Kerepakupai Merú”. Είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο και βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Caroni.

Το Kerepakupai Merú μετρά μια πτώση που φτάνει συνολικά τα 3.212 πόδια (979 μέτρα) . Το όνομα αυτού του καταρράκτη προέρχεται από τον έξυπνο λαό Pemón και σημαίνει καταρράκτη του «βαθύτερου» ή «υψηλότερου» μέρους.

2. Δυστυχώς, αυτή η όμορφη χώρα είναι επικίνδυνη

Η Βενεζουέλα προσφέρει τόσα πολλά να είναι επιθυμητά όσον αφορά τα αξιοθέατα. Εκτός από το Angel Falls, η χώρα έχει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το όρος Roraima και το δέλτα του Orinoco. Ωστόσο, δώστε προσοχή στις ταξιδιωτικές αναφορές σχετικά με βίαια εγκλήματα.

Για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση έχει θέσει μια Συμβουλευτική Προειδοποίηση Επιπέδου 4 για το «Μην ταξιδεύετε»  τόσο το 2019 όσο και το 2023. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης που θα μπορούσατε να λάβετε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, επομένως προσοχή.

3. Πολλοί νικητές των καλλιστείων προέρχονται από τη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον έξι νικήτριες Μις Κόσμος προέρχονταν από τη χώρα από το 2017 . Αυτές περιλαμβάνουν τη Susana Duijm (1955), την Pilin Leon (1981), την Astrid Carolina Herrera (1984), τη Ninibeth Leal (1991), τη Jacqueline Aguilera (1995) και τον Ivian Sarcos (2011).

Όπως αναφέρθηκε το 2023 , τουλάχιστον επτά νικήτριες του Μις Υφήλιος κατάγονταν επίσης από τη Βενεζουέλα.

Περιλαμβάνουν τους Maritza Sayalero (1979), Irene Sáez (1981), Bárbara Palacios (1986), Alicia Machado (1996), Dayana Mendoza (2008), Stefanía Fernández (2009) και Gabriela Isler (2013).

4. Τα όπλα δεν είναι ο μόνος κίνδυνος σε ορισμένες περιοχές της Βενεζουέλας

Δυστυχώς, η χώρα μπήκε στη λίστα με τα 6 κορυφαία μέρη όπου σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από όπλα το 2016 . Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 50% αυτών των τραγωδιών με πυροβόλα όπλα συνέβησαν στη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γουατεμάλα.

Αν πάτε στη Βενεζουέλα, έχετε κι άλλα να προσέξετε εκτός από τα όπλα. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στη Βενεζουέλα είναι το μονοπάτι προς το Λος Νεβάδος στο Εθνικό Πάρκο της Σιέρα Νεβάδα (Meridia, VE). Κατολισθήσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να σημειωθούν ανά πάσα στιγμή εδώ.

5. Τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου προέρχονται από την VE

Με τρεις στους τέσσερις  Βενεζουελάνους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας από το 2021, δεν μπορείτε παρά να τους συμπάσχετε. Ίσως αυτή η χώρα να μην είχε επιβιώσει καθόλου αν δεν υπήρχε το μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου της στον κόσμο.

Περίπου το 90% των εξαγωγών της περιλαμβάνει πετρέλαιο όπως αναφέρθηκε το 2019 .

Έχουν περίπου 303,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αποθηκευμένα μέχρι το τέλος του 2017 . Ωστόσο, δεν έχουν τόσο προηγμένα μέσα παραγωγής όσο ο υπόλοιπος κόσμος, κάτι που είναι ένας λόγος που ορισμένες περιοχές της VE είναι ακόμα φτωχές.

6. Μπείτε στην ουρά για φθηνή βενζίνη στη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο φθηνή όσο ήταν παλιά για καύσιμο βενζίνης. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι το τρίτο λιγότερο ακριβό μέρος για να σταθείτε στην ουρά και να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας από τον Σεπτέμβριο του 2023. Σε περίπτωση που είστε περίεργοι και είστε από τις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 42η θέση.

Δεν είναι τόσο ακριβό όσο στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι το πιο ακριβό στη λίστα των 168 χωρών  που αξιολογήθηκαν. Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ έρχονται εξίσου πιο απότομες για το κόστος καυσίμου βενζίνης από ό,τι για τους Βενεζουελάνους.

7. Θα κοιτούσατε το μέγεθος ορισμένων τρωκτικών της Βενεζουέλας;

Αν δεν θέλετε να δείτε ένα τρωκτικό που έχει μέγεθος μεγαλύτερο από ένα μέτρο, (πάνω από τέσσερα πόδια) δεν σας κατηγορώ. Με περίπου 65 κιλά (πάνω από 143 λίβρες), δεν θα πέθαινες από το να κάθεται πάνω σου.

Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι το να κολλήσουμε κάτω από έναν αρουραίο τόσο γίγαντα όσο ένας άνθρωπος θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Είναι αρκετά μικρό για να μας απωθήσει, ίσως, αλλά και πάλι δεν είναι διασκεδαστικό. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πραγματικά πιο χαριτωμένο από το τυπικό τρωκτικό σας – η εμφάνιση μιας μινιατούρας καμήλας χωρίς ουρά ή καμπούρα.

8. Το VE είναι ένα από τα πιο ηλεκτρικά μέρη στη γη

Αν δεν ξέραμε κάτι καλύτερο, θα σας λέγαμε ότι το τραγούδι «Electric Avenue» του Eddy Grant ήταν για τους The Maracaibo Beacon. Το “Beacon” είναι το σημείο όπου η λίμνη Maracaibo συνδέεται με τον ποταμό Catatumbo.

Στο Beacon, ο κεραυνός χτυπά περίπου 250-300 ημέρες το χρόνο. Αναβοσβήνει έως και περίπου 28 φορές το λεπτό για έως και εννέα ώρες  συνεχόμενα.

Το “Electric Avenue” δεν γράφτηκε για το Maracaibo Beacon. Ωστόσο, τα Earth Data από τη NASA εξακολουθούν να αποκαλούν αυτήν την τοποθεσία στη Βενεζουέλα το “το πιο χτυπημένο μέρος στη Γη”.

9. Τα μισά από τα αμφίβια του είναι αυτόχθονα στη χώρα

Ondrej Prosicky/Shutterstock

Η Βενεζουέλα έχει αμφίβια πλάσματα που θα βλέπατε μόνο αν είχατε ποτέ την ευκαιρία να περάσετε τα σύνορα αυτής της χώρας. Συνολικά περίπου τα μισά ζώα αυτής της κατηγορίας βρίσκονται στο VE.

Από το 2017, ορισμένα ενδημικά αμφίβια που βρέθηκαν στη Βενεζουέλα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Ο Φρύνος του Βέρνερ, οι Γίγαντες Γυαλί και οι Κίτρινες Ζώνες Βελοβάτραχοι και πιθανώς δεκάδες άλλοι βάτραχοι. Οι Guaramacal και Nauta Salamanders προέρχονται επίσης από το VE .

10. Το Καράκας φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρώην «κατάληψης».

Έως και 5.000 άνθρωποι κατοικούσαν παράνομα στο εγκαταλελειμμένο Οικονομικό Κέντρο Confinanzas στην πρωτεύουσα του Καράκας της Βενεζουέλας. Αυτό το κτίριο 45 ορόφων ήταν επίσης γνωστό ως “Πύργος του Δαβίδ”. Ο κύριος επενδυτής της πέθανε το 1993.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που «οκλαδούσαν» κάποια στιγμή στον Πύργο του Δαβίδ ήταν περίπου 2500-3000 κατά μέσο όρο. Αυτό ξεκίνησε το 2007 και συνεχίστηκε έως ότου οι καταληψίες κατευθύνθηκαν σε νέες κατοικίες  το 2014.

11. Η νικήτρια του Μις Υφήλιος του 1981 επιδεικνύει εξαιρετική αξία πέρα ​​από την εξωτερική ομορφιά

Η νικήτρια Μις Υφήλιος του 1981 από τη Βενεζουέλα Irene Sáez έθεσε υποψηφιότητα για πολιτικό αξίωμα . Έγινε και δήμαρχος και περιφερειάρχης.

Κρίμα που έχασε την προεδρική υποψηφιότητα. Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν αναιρεί την αξία που έχει πέρα ​​από την εξωτερική της ομορφιά όταν εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη.

12. Ένα παλιό εμπορικό κέντρο στο Καράκας μετατρέπεται τελικά σε θάλαμο βασανιστηρίων

Ναι! Αυτό είναι ανησυχητικό αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον. Πώς το ημιτελές κτίριο Helix στο Καράκας έγινε θάλαμος βασανιστηρίων αφού ήταν καταφύγιο αστέγων, δεν γνωρίζουμε.

Ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι η εξέλιξη ξεκίνησε από τη μετατροπή αυτού του τόπου σε φυλακή. Προφανώς, η μεταμόρφωση έγινε κάποια στιγμή αφότου το Helix έγινε επίσης χώρος αρχηγείου της αστυνομίας.

Από το 2017, το σκυρόδεμα αυτής της πολιτικής φυλακής  που είναι γνωστή ως «κόλαση στη γη» καταρρέει. Απέχει πολύ από το να γίνει το εμπορικό κέντρο που αρχικά προοριζόταν για αυτό το σημείο τη δεκαετία του 1950.

13. Η VE είναι μία από τις κορυφαίες 17 χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα

Vadim Petrakov/Shutterstock

Η βαθμολογία βιοποικιλότητας της Βενεζουέλας ποικίλλει από περίπου τις κορυφαίες 11 έως τις κορυφαίες 17. Διάφοροι παράγοντες, όπως τα είδη που παρατηρούνται, ο χρόνος της έρευνας και οι τρέχουσες κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν τη βαθμολογία του VE.

Μια περιοχή όπου μπορείτε να βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία πλασμάτων  είναι στο Isle of Margarita. Εάν επιτραπεί να εισέλθετε στο VE στο μέλλον, ίσως θελήσετε να δείτε την Περιοχή Διατήρησης της Κοινότητας Chacaracual εδώ.

Εκτός από τα αμφίβια και τα ερπετά στο VE, θα βρείτε επίσης περισσότερα από 1.300 είδη πουλιών. Ο αριθμός των ειδών ορχιδέας  ανέρχεται συνολικά σε τουλάχιστον 1.500. Ο πλήρης αριθμός φυτικών ειδών είναι περίπου 21.000, με περίπου 2900 από αυτά να είναι ενδημικά (εγγενή) της χώρας.

14. Μπορείτε ακόμη και να ταξιδέψετε στη Βενεζουέλα αυτή τη στιγμή;

Από το 2023, ενδέχεται να μην μπορείτε να εισέλθετε καθόλου στη χώρα της Βενεζουέλας. Είναι κρίμα. Δεν είναι ότι σας απαγορεύουν ανάλογα από πού στον κόσμο προέρχεστε.

Ωστόσο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ σας συμβουλεύει να μην το κάνετε από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Ίσως το 2024 να είναι καλύτερο για ταξίδια στο VE. Μπορούμε να ελπίζουμε ούτως ή άλλως.

15. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι το εθνικό άθλημα της Βενεζουέλας;

Οι ταυρομαχίες ήταν παραδοσιακά το εθνικό άθλημα της Βενεζουέλας. Ωστόσο, τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπέιζμπολ έγιναν εθνικά αθλήματα για να απολαύσει η Βενεζουέλα.

Παρεμπιπτόντως, το είδος της ταυρομαχίας όπου ο ταύρος πετάγεται από την ουρά  μειώνεται σε δημοτικότητα εδώ. Επιπλέον, οι παίκτες του μπέιζμπολ VE έχουν πάει συχνά στο Major League της Βόρειας Αμερικής.

16. Το ποσοστό ανεργίας της Βενεζουέλας φαίνεται καλύτερο αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλό

Το ποσοστό ανεργίας της Βενεζουέλας είναι σημαντικά χαμηλό έως το 2023 σε περίπου 5,3%. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες το ίδιο έτος.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας για VE  το 2003 για τη χώρα ήταν πάνω από 16%. Για τους Βενεζουελάνους, οι προοπτικές εργασίας είναι σίγουρα πολύ καλύτερες μετά το 2006 περίπου, αλλά κυμαίνονται μεταξύ 5-7% από το 2007-2023.

17. Δεν θέλουν κανένα «Simpsons» στη χώρα – ή Coke Zero

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ – 17 Μαρτίου 2014: 330 ml Coca-Cola Zero Bottle Can On ice./Constantin Iosif/Shutterstock

Το σόου των Simpsons απαγορεύτηκε στη Βενεζουέλα από το 2008, όπως και το Coke Zero μέχρι το 2009. Καταλαβαίνουμε ότι οι ιστορίες μπορεί να θεωρηθούν «υπερβολικά» για τα παιδιά.

Το Coke Zero προφανώς δεν είναι τόσο καλό για την υγεία όσο νομίζαμε ότι μπορεί να είναι. Υπάρχει διπλή ποινή εάν σας πιάσουν να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα ταυτόχρονα;

Αυτό θέλουμε να μάθουμε. Θα υποθέταμε ότι είναι οι παραγωγοί και οι πωλητές που θα έχουν πρόβλημα, όχι οι άνθρωποι που παρακολουθούν ή καταναλώνουν είτε την τηλεοπτική εκπομπή είτε το αναψυκτικό.

18. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει βρεφικά προϊόντα στη Βενεζουέλα

Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό εξακολουθεί να ισχύει το 2023. Ωστόσο, οι σοβαρές ελλείψεις πάνας στη Βενεζουέλα το 2016 οδήγησαν σε σοβαρές μερίδες για απελπιστικές εποχές . Αυτή τη στιγμή, χρειαζόσασταν είτε πιστοποιητικό γέννησης είτε υπερηχογράφημα που να υποδεικνύει ότι το παιδί σας είναι δικό σας.

Αναρωτιόμαστε αν το παιδί υιοθετηθεί; Ας ελπίσουμε ότι το νομικό σύστημα το λαμβάνει υπόψη εάν αυτό το περιοριστικό μέτρο εξακολουθεί να ισχύει από το 2023 ή πιο πρόσφατα.

19. Η Βενεζουέλα έγινε η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου

Μέχρι το 2018, το CNN ανέφερε ότι η Βενεζουέλα ήταν η πιο επικίνδυνη χώρα  στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μέχρι το 2023, η World Population Review ανακοίνωσε ότι  η Βενεζουέλα έχει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο.

Η μελέτη των πιο επικίνδυνων χωρών πραγματοποιήθηκε το 2017. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι αυτά τα δεδομένα VE προήλθαν ήδη από το 2015. Εκτός από τα ποσοστά δολοφονιών, οι βαθμολογίες επικινδυνότητας των χωρών συνήθως υπολογίζουν στο πώς νιώθουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον τους και στα εγκλήματα κλοπής.

20. Παρά το γεγονός ότι είναι η πιο επικίνδυνη χώρα, δεν υπάρχει θανατική ποινή

Η Βενεζουέλα έγινε η πρώτη χώρα που κατάργησε  τη χρήση της θανατικής ποινής για την τιμωρία των εγκληματιών. Το ισχύον Σύνταγμα της Δημοκρατίας επίσης απαγορεύει την αφαίρεση της ζωής κάποιου ως τιμωρία για έγκλημα.

Ο Πρόεδρος Juan Crisostomo Falcom αποδίδεται σε αυτήν την κατάργηση της θανατικής ποινής. Αυτό έγινε το 1863.

21. Είναι γεμάτο μύκητες

Stephan Morris/Shutterstock

Η Βενεζουέλα έχει πιθανώς 3.900 ή περισσότερα είδη μυκήτων σε αυτήν. Αυτό αποτελεί περίπου το 2,8% της επιβεβαιωμένης παρουσίας τουλάχιστον 135.000 ειδών  που βρίσκονται στον κόσμο.

Αν αυτό ακούγεται τρομακτικό, μην ανησυχείτε. Η πλειοψηφία τους είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Πιστεύεται ότι έως και 200 ​​από αυτά τα είδη είναι βρώσιμα.

22. Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας μιλούν δεκάδες γλώσσες εκτός από τα ισπανικά

Τα ισπανικά έγιναν η επίσημη γλώσσα του VE το 1999 . Ωστόσο, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι οι ιθαγενείς μιλούν τη δική τους γλώσσα.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη Βενεζουέλα 35-40 γλώσσες που πιθανώς ομιλούνται σε 50 αυτόχθονες ομάδες . Δύο άλλες δημοφιλείς γλώσσες εκτός από τα ισπανικά περιλαμβάνουν τα αγγλικά και τα πορτογαλικά.

23. Ποιος μπορεί να αντέξει τον υπέρογκο πληθωρισμό της VE;

Οι υψηλότερες αυξήσεις του ρυθμού πληθωρισμού για μέρη στον κόσμο σημειώθηκαν το 2023. Ωστόσο, καμία δεν ξεπέρασε τις εκτιμώμενες αυξήσεις των τιμών καταναλωτή 249-398%  στη Βενεζουέλα αυτό το ίδιο έτος.

Τα υψηλότερα αναφερόμενα ποσοστά πληθωρισμού VE ήταν συνολικά πάνω από 400% πριν από τον Ιούλιο του 2023. Οι τιμές καταναλωτή το 2013 είχαν αυξηθεί μόνο κατά περίπου 60% από το 2008. Ουάου, τι διαφορά.

24. Γιορτάστε με υποβρύχια εξερεύνηση αν τολμήσετε να μπείτε στο VE

Το ταξίδι στη Βενεζουέλα είναι επικίνδυνο αλλά όχι απαραίτητα απαγορευμένο. Αν φτάσετε εκεί, γιορτάστε με υποβρύχια εξερεύνηση στο Los Roques. Υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις στη Γη.

Το Los Roques έχει εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους και μια λιμνοθάλασσα έκτασης 400 τετραγωνικών μέτρων (πάνω από 154 τετραγωνικά μίλια). Ούτε το πάνω από το έδαφος στο Los Roques ακούγεται άσχημο. Αυτή η γη αποτελείται από περίπου 280 νησιά και λευκή άμμο.

25. Αν ποτέ καταφέρεις να επισκεφτείς, δεν θα σου λείψουν οι παραλίες

rjankovsky/Shutterstock

Αν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να μπείτε με ασφάλεια στη Βενεζουέλα, δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε παραλία. Πηγαίνετε πρώτα στο Isla de Margarita.

Στο νησί Μαργαρίτα, θα βρείτε τις παραλίες Punta και Parguito, Cruz, El Yaque και άλλες παραλίες. Η ακτογραμμή μήκους 171 χιλιομέτρων (πάνω από 106 μίλια) δεν θα σας αφήσει να επιθυμείτε τον ήλιο, την άμμο και το νερό.

Συχνές Ερωτήσεις

Για τι είναι περισσότερο γνωστή η Βενεζουέλα;

Είναι ίσως περισσότερο γνωστό για το ότι είναι το σπίτι του Angel Falls, του ψηλότερου καταρράκτη στον κόσμο.

Ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο της Βενεζουέλας;

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της χώρας είναι το pabellón criollo, που αναφέρεται ως το εθνικό πιάτο της Βενεζουέλας. Περιέχει μαύρα φασόλια και ρύζι με τριμμένο μοσχαρίσιο κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε τηγανητά πλατάνια ή ένα τηγανητό αυγό ως πλάι.

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Βενεζουέλα για πρωινό;

Μπορούν να φάνε μια αρέπα, η οποία είναι ψημένο καλαμποκάλευρο γεμάτο με τυρί, βόειο κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο. Μπορεί επίσης να έχουν cachitos, τα οποία είναι μισοφέγγαρα ψωμάκια γεμάτα με ζαμπόν και τυρί.

Το πιάτο perico που γίνεται με ομελέτα έχει συχνά ζαμπόν και τυρί. Αυτό το πρωινό είναι καρυκευμένο με βότανα.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στη Βενεζουέλα;

Για μια χώρα τόσο επικίνδυνη όσο υποτίθεται ότι είναι, η Βενεζουέλα έχει μια διαφορετική ομάδα πλασμάτων και φυτών που ζουν μέσα της. Ένα μεγάλο ποσοστό των φυτών και των ζώων που ζούσαν εδώ προέρχονταν από εδώ.

Πού είναι ασφαλές στη Βενεζουέλα;

Φαίνεται ότι το 2023 πουθενά στη χώρα δεν αισθάνεται ασφάλεια. Ωστόσο, το νησί Margarita, το Los Roques και το εθνικό πάρκο Canaima είναι μερικά από τα λιγότερο επικίνδυνα ή πιο ασφαλή μέρη για να πάτε.

 Κλείστε το ταξίδι σας στη Βενεζουέλα σήμερα!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε – κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Βενεζουέλα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια