η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Επίσκεψη το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, την ξηρή περίοδο, όταν οι ψυχρότερες θερμοκρασίες και η λιγότερη βλάστηση ενισχύουν την θέαση της άγριας ζωής. Τα ζώα έλκονται από τις τρύπες ποτίσματος, βελτιώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να τα εντοπίσουν.

Επιπλέον, ο χαμηλότερος κίνδυνος ελονοσίας κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών καθιστά μια ασφαλέστερη επίσκεψη. Αυτή η περίοδος, που χαρακτηρίζεται από ζεστές μέρες και ελάχιστες βροχοπτώσεις, προσφέρει ένα ιδανικό σκηνικό για να γνωρίσετε την ποικιλόμορφη ζωή των ζώων και τα όμορφα τοπία του Κρούγκερ.

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στον κόσμο για τους λάτρεις των ζώων. Αυτό το κόσμημα στο σύστημα πάρκων της Νότιας Αφρικής είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να κάνετε σαφάρι.

Οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ έχουν πολλές πιθανότητες να εντοπίσουν τα «μεγάλα πέντε», τα ζώα που θέλουν να δουν οι περισσότεροι αφρικανοί επισκέπτες του σαφάρι—λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκεροι και αφρικανικοί βούβαλοι. Εκτός από αυτά τα ζώα, το Κρούγκερ φιλοξενεί επίσης ύαινες, ιπποπόταμους και πολλά είδη πουλιών.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το φυσικό τοπίο, γεμάτο από δέντρα μπαομπάμπ, ιστορικά ερείπια και εντυπωσιακές ευκαιρίες για να δείτε τον νυχτερινό ουρανό. Θα σας δείξουμε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε για να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει το πάρκο.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Ασιάτισσα και ένας άνδρας που στέκονται σε ένα χωράφι την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτούν το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με έναν ωραίο πορτοκαλί ουρανό πάνω από το χωράφι πίσω τους

Fokke Baarssen/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, όταν ο εντοπισμός των ζώων είναι ευκολότερος. Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ βρίσκεται σε τμήμα της Νότιας Αφρικής με α υποτροπικό κλίμαπράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα βροχόπτωσης ποικίλλουν πολύ από εποχή σε εποχή.

Έχει μια ευδιάκριτη υγρή και ξηρή εποχή. Η ξηρή περίοδος συμπίπτει με το φθινόπωρο (τέλη Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου) και το χειμώνα (Ιούνιο έως μέσα Σεπτεμβρίου), πριν αιμορραγήσει στις αρχές της άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι δροσερές και ευχάριστες. Το χειμώνα (Ιούνιος-Αύγουστος), αναμένονται ημερήσιες θερμοκρασίες περίπου 62 βαθμοί Φαρενάιτ (17 βαθμοί Κελσίου). Το βράδυ, οι θερμοκρασίες πέφτουν, οπότε φροντίστε να ντυθείτε ζεστά.

Στην αρχή και στο τέλος της ξηρής περιόδου, οι θερμοκρασίες είναι πιο θερμές, στη χαμηλή δεκαετία του ’70 (περίπου 20-23 βαθμοί Κελσίου). Η ευχάριστη θερμοκρασία σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα καθιστούν τον καλύτερο καιρό για να εξερευνήσετε το πάρκο.

Έχετε πολύ μικρές πιθανότητες να βρέξετε και οι περισσότερες μέρες είναι ηλιόλουστες και φωτεινές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεστε άβολα σε ένα παιχνίδι, ακόμη και σε ανοιχτό φορτηγό. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, τα κουνούπια που μεταφέρουν ελονοσία αδρανούν, επομένως είναι πολύ λιγότερο πιθανό να τσιμπηθείτε.

Το πραγματικό όφελος του καιρού είναι το γεγονός ότι τα ζώα είναι πιο πιθανό να είναι δραστήρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το επίσημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ συνιστά την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου για καλύτερες ευκαιρίες εντοπισμού ζώων.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας, η βλάστηση, ή η βλάστηση, στο πάρκο στεγνώνει. Αυτό μπορεί να κάνει πιο άσχημες φωτογραφίες, καθώς τα δέντρα είναι καφέ αντί για πράσινα, αλλά σημαίνει ότι τα ζώα έχουν λιγότερα χόρτα και δέντρα στα οποία να κρυφτούν.

Ο ξηρός καιρός αναγκάζει επίσης τα ζώα να μεταναστεύσουν πιο κοντά στις τρύπες ποτίσματος στο πάρκο, έτσι οι δασοφύλακες γνωρίζουν ακριβώς πού να βρουν ζώα.

Αντί να ψάχνετε για ελέφαντες ή λιοντάρια μέσα στο πάρκο, θα μπορείτε να πάτε κατευθείαν σε μια τρύπα ποτίσματος και να δείτε αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα συγκεντρωμένα γύρω από το νερό. Επιπλέον, οι δασοφύλακες θα μπορούν να παρακολουθούν άπιαστα ζώα στο ξηρό έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε ακόμη πιο ντροπαλά είδη όπως οι λεοπαρδάλεις.

Πού να μείνετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Καμηλοπαρδάλεις που στέκονται στη μέση του δρόμου στο Κρούγκερ κατά τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με σύννεφα από πάνω

Jaroslava V/Shutterstock

Οι φθηνότερες ώρες για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της περιόδου των βροχών, τον Νοέμβριο ή από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εάν ο στόχος σας είναι να εξοικονομήσετε χρήματα όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τις μεγάλες διακοπές. Το Κρούγκερ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για διεθνείς επισκέπτες τον Δεκέμβριο λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Νοτιοαφρικανοί μαθητές είναι σε διακοπές από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε το πάρκο τείνει να γεμίζει με ντόπιες οικογένειες (επίσης γύρω στο Πάσχα και στα τέλη Απριλίου).

Εάν επισκεφθείτε εκτός αυτών των δημοφιλών διακοπών κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, οι επιλογές διαμονής τείνουν να κοστίζουν λιγότερο. Ακόμη και τα πολυτελή καταφύγια τείνουν να προσφέρουν εκπτώσεις έως και 25% για να καλύψουν τα ποσοστά πληρότητάς τους.

Ο Νοέμβριος τείνει να έχει τις πιο έντονες εκπτώσεις, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε καλές προσφορές στα τέλη Ιανουαρίου. Εάν πετάτε στη Νότια Αφρική από το βόρειο ημισφαίριο, ο λιγότερο δαπανηρός χρόνος για να πετάξετε τείνει να είναι μεταξύ τέλη Ιανουαρίου και αρχές Απριλίου.

Αποφύγετε τις μεγάλες διακοπές και φροντίστε να συγκρίνετε τις τιμές στις αεροπορικές εταιρείες. Εάν είστε ευέλικτοι με τα ραντεβού σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σημειώσετε μια καλή συμφωνία.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Γκάνα

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Η υδάτινη τρύπα Talamati απεικονίζεται στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της συνολικής λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kruger

Wolf Avni/Shutterstock

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι τον Νοέμβριο ή στο τέλος της περιόδου των βροχών, από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ δέχεται λιγότερους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών από ό,τι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, επειδή οι διεθνείς επισκέπτες πιστεύουν ότι είναι χειρότερος χρόνος για να κάνουν σαφάρι. Είναι αλήθεια ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να πιαστείτε στη βροχή και ότι η πλούσια βλάστηση καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό των ζώων.

Ωστόσο, η επίσκεψη αυτή την περίοδο έχει τα οφέλη της. Μεταξύ Νοέμβριο και Απρίλιο, είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε μωρά ζώα, όπως μικρά ιμπάλα, καθώς η περίοδος των βροχών είναι και περίοδος τοκετού.

Η περίοδος των βροχών είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε και να δείτε αποδημητικά πουλιά, που γεμίζουν το πάρκο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Νότιας Αφρικής κατά χιλιάδες. Η σχετική μοναξιά είναι επίσης ένας μεγάλος λόγος να έρθει αυτή την περίοδο.

Αντί να ακούτε τον ήχο από δεκάδες κάμερες που κάνουν κλικ, θα ακούτε μόνο τους ήχους των ζώων και του θάμνου γύρω σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, οι επισκέπτες έχουν την τάση να συνωστίζονται δημοφιλείς τοποθεσίες προβολής, αλλά κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, είστε μόνο εσείς και τα ζώα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, που συμπίπτει με το καλοκαίρι της Νότιας Αφρικής, το οι πύλες είναι ανοιχτές το μεγαλύτερο διάστημα. Τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, μπορείτε να μπείτε στο πάρκο στις 5:30 το πρωί και να μείνετε μέχρι τις 6:30 μ.μ. Αυτό σας δίνει περισσότερο χρόνο για να εντοπίσετε τα καταπληκτικά ζώα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Βροχερή μέρα με σύννεφα πάνω από το πάρκο Κρούγκερ κατά τη διάρκεια της γενικότερης χειρότερης περιόδου για επίσκεψη με έναν ελέφαντα να στέκεται σε ένα κατά τα άλλα άδειο χωράφι

Cobus Naude/Shutterstock

Το χειρότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο χειρότερος καιρός της εποχής των βροχών επηρεάζει το πάρκο και έχει πολύ κόσμο.

Οι πιο βροχεροί μήνες στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Το πάρκο δέχεται σχεδόν καθημερινές καταρρακτώδεις βροχές, που σημαίνει ότι θα εμποτιστείτε με τα παιχνίδια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις καθιστούν αδιάβατα μέρη του πάρκου καθώς οι δρόμοι πλημμυρίζουν ή γίνονται λάσπη. Ακόμα και όταν δεν βρέχει, ο καιρός είναι ζεστός και υγρός. Η περίοδος των βροχών αναδεικνύει και τα κουνούπια, που είναι κάτι παραπάνω από μια ενόχληση.

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ βρίσκεται σε περιοχή με ελονοσία και μπορεί να αρρωστήσετε σοβαρά εάν τσιμπηθείτε από ένα κουνούπι που μεταφέρει ελονοσία.

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρές προφυλάξεις για να προστατευτείτε. Ο Δεκέμβριος και οι αρχές Ιανουαρίου δεν έχουν καν το κύριο πλεονέκτημα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, το οποίο είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε τα πλήθη.

Αυτό είναι όταν τα παιδιά της Νότιας Αφρικής κάνουν διάλειμμα και πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν αυτό το χρόνο για να πάνε διακοπές. Περιμένετε πολυσύχναστα καταφύγια και πολλά άλλα άτομα τριγύρω καθώς προχωράτε στις μουσκεμένες διαδρομές παιχνιδιών.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την εύρεση της καλύτερης στιγμής για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Οι καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι ο Μάιος και ο Οκτώβριος, στην αρχή και στο τέλος της ξηρής περιόδου, όταν ο καιρός είναι καλύτερος για εντοπισμό άγριων ζώων.

Ποια εποχή είναι η καλύτερη για σαφάρι στο Κρούγκερ;

Η ξηρή περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για σαφάρι στο Κρούγκερ, επειδή έχετε τη μεγαλύτερη πιθανότητα να εντοπίσετε ζώα.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Ο Ιανουάριος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ και είναι επίσης πολύ υγρός, καθιστώντας τις διαδρομές με παιχνίδια μάλλον δυσάρεστες.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Νότια Αφρική;

Ο ξηρός χειμώνας, Μάιος έως Σεπτέμβριος, είναι επίσης μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την υπόλοιπη Νότια Αφρική χάρη στον ευχάριστο καιρό.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Για την καλύτερη εμπειρία σαφάρι, επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ κατά την ξηρή περίοδο, μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Το πάρκο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός όλο το χρόνο, εξαρτάται μόνο από τον προϋπολογισμό σας και από το τι θέλετε να δείτε.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com