Τιχουάνα | Είναι ασφαλής η επίσκεψη το 2023;

Η συνοριακή πόλη Τιχουάνα είναι ένα κοινό σημείο διέλευσης για τους πολίτες των ΗΠΑ που επισκέπτονται το Μεξικό και δέχεται πολλούς επισκέπτες από τα σύνορα. Πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι μόλις λίγα μίλια μακριά.

Η Τιχουάνα είναι δημοφιλής στους επισκέπτες για το ζωηρό της πνεύμα καθώς και τα αξιοθέατα της. Το μοντερνιστικό πολιτιστικό κέντρο της Τιχουάνα και το διαδραστικό μουσείο El Trompo είναι δημοφιλή αξιοθέατα.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συναναστραφούν με τους ντόπιους στις αγορές, τα πολυσύχναστα εστιατόρια και τις παραλίες, παίρνοντας μια γεύση από την αυθεντική μεξικάνικη ζωή. Πολλοί πολίτες των ΗΠΑ επισκέπτονται την Τιχουάνα για να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο προσιτές υπηρεσίες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπως ιατρική περίθαλψη.

Ωστόσο, η Τιχουάνα έχει λίγο τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλής και είναι συχνά στις ειδήσεις για αρνητικούς λόγους. Με αυτή τη φήμη, ίσως αναρωτιέστε αν αξίζει να επισκεφτείτε καθόλου την Τιχουάνα.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να δείτε αν πρέπει να συνεχίσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας στην Τιχουάνα. Έχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να θέλετε να μάθετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος.

Πού να μείνετε στην Τιχουάνα

Είναι η Τιχουάνα ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Όχι. Η Τιχουάνα δεν είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας. Στην πραγματικότητα, η Τιχουάνα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να το επισκέπτονται επειδή η βία σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες. Οι περισσότερες κυβερνήσεις προειδοποιούν τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται την Τιχουάνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδίδουν μια συμβουλή «Επανεξετάστε τα ταξίδια», το τρίτο επίπεδο ταξιδιωτικών συμβουλών, για ολόκληρη την πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού στην οποία βρίσκεται η Τιχουάνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέρει συγκεκριμένα τα υψηλά επίπεδα ανθρωποκτονιών σε «μη τουριστικές περιοχές της Τιχουάνα» ως λόγο για τον οποίο οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επίσκεψη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες που εκδίδουν αυτήν την προειδοποίηση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο  συμβουλεύει να μην ταξιδεύουν στην Τιχουάνα, εκτός από το απαραίτητο, εκτός από το αεροδρόμιο και τους δρόμους προς τα σύνορα. Αναφέρει επίσης υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας ως τον λόγο για τον οποίο οι τουρίστες δεν πρέπει να ταξιδεύουν στην Τιχουάνα.

Τα κοινά εγκλήματα στην Τιχουάνα περιλαμβάνουν:

 • Μικροκλοπή
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Απαγωγή
 • Ανθρωποκτονία
 • Βία που σχετίζεται με καρτέλ

Τα υψηλά επίπεδα βίαιου εγκλήματος είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται δύο φορές πριν επισκεφτούν την Τιχουάνα και γιατί πολλές κυβερνήσεις συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί όταν οι τουρίστες σχεδιάζουν ταξίδια στο Μεξικό.

Ωστόσο, η Τιχουάνα δεν είναι τόσο επικίνδυνη ζώνη όσο νομίζετε. Διαφορετικά, εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα επισκέπτονταν κάθε χρόνο! Πολλοί είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, συνήθως άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ζουν κοντά στα σύνορα και κάνουν συχνά τη διέλευση.

Ακόμη και οι ταξιδιωτικές συμβουλές είναι λίγο πιο περίπλοκες από ό,τι φαίνονται. Αν και η ταξιδιωτική οδηγία των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην Τιχουάνα, δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους υπαλλήλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ που θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτήν την πόλη.

Αυτό δεν ισχύει για άλλους πρώην δημοφιλείς παραλιακούς προορισμούς στο Μεξικό, όπως το Ακαπούλκο. Ο λόγος για τον οποίο η Τιχουάνα είναι ταυτόχρονα μια πόλη με υψηλή εγκληματικότητα και υψηλό αριθμό επισκεπτών είναι η πολύ διαστρωμένη φύση του εγκλήματος που συμβαίνει εκεί.

Τα περισσότερα βίαια περιστατικά συμβαίνουν σε φτωχότερες γειτονιές ή σε πιο πυκνά μέρη των πόλεων όπου οι τουρίστες (τουλάχιστον, οι προσεκτικοί) σπάνια τολμούν.

Για τους κατοίκους της περιοχής, αυτό είναι μερικές φορές απογοητευτικό , καθώς αισθάνονται σαν να ζουν μια ιστορία δύο πόλεων – οι επισκέπτες βλέπουν έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο, ενώ οι ντόπιοι βλέπουν έναν λαβύρινθο επικίνδυνων καταστάσεων.

Ωστόσο, για τους επισκέπτες, αυτό σημαίνει ότι η βία στους τίτλους σπάνια τους επηρεάζει. Εκτός από το έγκλημα, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε και άλλους πιθανούς κινδύνους όταν ταξιδεύετε στην Τιχουάνα.

Αν και η χερσόνησος Baja California δεν δέχεται τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες σχεδόν τόσο συχνά όσο οι ακτές της Καραϊβικής του Μεξικού, μπορεί μερικές φορές να συμβούν. Η ισχυρή τροπική καταιγίδα Kay  έπληξε τη χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια το 2022 με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους και ορισμένες πλημμύρες.

Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια καταστροφή όταν επισκέπτεστε την Τιχουάνα, μια δυνατή καταιγίδα θα μπορούσε να καταστρέψει το ταξίδι σας. Φροντίστε να ελέγξετε την πρόβλεψη πριν πάτε, ειδικά αν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου τροπικών καταιγίδων (Ιούνιος έως Νοέμβριος).

Έγκλημα στην Τιχουάνα

Εικόνα ανθρώπων που ψωνίζουν στην Plaza Santa Cecilia που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Tijuana Safe με μεξικανικές σημαίες πάνω από την υπαίθρια αγορά, με τους πολλούς αγοραστές και πολλά καταστήματα και εστιατόρια

TIJUANA, BAJA CALIFORNIA/MEXICO – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: Οι άνθρωποι ψωνίζουν και περπατούν κάτω από πολύχρωμες κρεμαστές σημαίες στην Plaza Santa Cecilia, μια ιστορική μεξικάνικη πλατεία στην καρδιά της πόλης./Sherry V Smith/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα για τους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν την Τιχουάνα, και με καλό λόγο. Η πόλη είναι διαβόητη για το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά το πολύ υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Η Τιχουάνα είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη  στον κόσμο, με ποσοστό ανθρωποκτονιών 105,15. Το 2023, είναι σε καλό δρόμο να διατηρήσει αυτό το υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών. Μόνο τον Απρίλιο του 2023, 161 άνθρωποι  δολοφονήθηκαν σε μια πόλη μόλις δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο η Τιχουάνα έχει τόσο υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι η δραστηριότητα των καρτέλ. Πολλά καρτέλ λειτουργούν στην Τιχουάνα, η οποία αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης για το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών  λόγω της εγγύτητάς του στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού.

Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες αποτελούν στοχευμένη βία καρτέλ, καθώς πολλές διαφορετικές ομάδες μάχονται για εδάφη εντός της πόλης. Περιορίζουν τις βίαιες ενέργειές τους σε φτωχότερες γειτονιές της πόλης.

Υπάρχουν και άλλες αιτίες ανθρωποκτονιών, όπως η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες, αλλά η βία των καρτέλ εξακολουθεί να είναι η πιο κοινή και αυτή που συγκεντρώνει τα πρωτοσέλιδα . Πολλοί ντόπιοι αισθάνονται ανασφαλείς στην πόλη τους.

Σύμφωνα με το Numbeo, η Τιχουάνα βαθμολογείται με 82,38 στα 100  στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μια πολύ υψηλή τιμή. Αναφέρουν πολύ υψηλές ανησυχίες για κλοπές, διαφθορά και άλλα εγκλήματα, όπως η κατάχρηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, η εμπειρία των περισσότερων επισκεπτών είναι πολύ διαφορετική. Η μεξικανική κυβέρνηση αύξησε την παρουσία του στρατού και της αστυνομίας στην Τιχουάνα ως απάντηση στη βία των καρτέλ, ιδιαίτερα σε πιο πλούσιες γειτονιές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ενώ οι περισσότεροι ντόπιοι είναι απογοητευμένοι από αυτό καθώς βλέπουν την ανόμοια ανταπόκριση στην ασφάλεια και δεν είναι σίγουροι ότι ο στρατός κάνει πολλά, αυτό σημαίνει ότι ορισμένα μέρη της πόλης είναι ασφαλή.

Επιπλέον, οι επί μακρόν επισκέπτες λένε ότι η Τιχουάνα είναι πιο ασφαλής τώρα από ό,τι πριν από αρκετές δεκαετίες.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν χαμηλότερο τότε, αλλά ήταν πιο τυχαίο, επηρεάζοντας ακόμη και τουρίστες και παρευρισκόμενους. Είναι ακόμα δυνατό να εμπλακούμε στη διασταυρούμενη πυρά μιας αντιπαράθεσης καρτέλ, αλλά είναι λιγότερο πιθανό καθώς οι ανθρωποκτονίες καρτέλ γίνονται πιο στοχευμένες.

Ληστεία

Το έγκλημα που επηρεάζει περισσότερο τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τιχουάνα είναι η ληστεία και άλλα εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως η κλοπή.

Ενώ οι εγκληματίες σπάνια ενδιαφέρονται για τους τουρίστες για τη διευθέτηση των λογαριασμών μέσω ανθρωποκτονιών, οι τουρίστες αποτελούν πολύ καλό στόχο για ληστείες λόγω του σχετικού πλούτου τους σε σύγκριση με τους ντόπιους και της σχετικής έλλειψης έξυπνων οδών.

Οι περισσότερες ληστείες στην Τιχουάνα γίνονται τη νύχτα. Οι κλέφτες και οι ληστές τείνουν να εκμεταλλεύονται τους μεθυσμένους τουρίστες καθώς και τη σχετική ανωνυμία του σκότους.

Πολλοί τουρίστες, ειδικά Αμερικανοί, έρχονται στην Τιχουάνα για να κάνουν πάρτι και να τσεκάρουν την παράνομη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια, και συχνά το παρακάνουν, καθιστώντας τους ευάλωτους σε ληστείες. Αποφύγετε το περπάτημα τη νύχτα, εκτός εάν είστε με μια ομάδα σε μια περιοχή που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλής.

Ωστόσο, οι ληστείες μπορούν επίσης να συμβούν κατά τη διάρκεια του φωτός της ημέρας, επομένως δεν υπάρχει χρόνος στην Τιχουάνα όταν μπορείτε πραγματικά να δείξετε προσοχή στον άνεμο. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τη ληστεία.

Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει στόχο. Μην φοράτε κοσμήματα και μην κυνηγάτε πολλά μετρητά ή ένα ακριβό smartphone. Να είστε διακριτικοί και να μην βγάζετε τα τιμαλφή σας.

Μπορείτε επίσης να αποφύγετε να μοιάζετε με πιθανό στόχο, φροντίζοντας να είστε προσεκτικοί με τα τιμαλφή σας. Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τις τσάντες σας χωρίς επίβλεψη, έστω και για λίγα λεπτά.

Μην κρατάτε τιμαλφή σε μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς η Τιχουάνα φιλοξενεί ειδικούς κλέφτες που μπορούν να βγάλουν το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν σας ληστέψουν, μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε τον ληστή ή μην τον ακολουθήσετε για να πάρετε τα πράγματά σας πίσω.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου θύματα ληστείας δέχθηκαν επίθεση όταν προσπάθησαν να αντεπιτεθούν.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης σας είναι να παραδώσετε τα πράγματά σας, να εστιάσετε στο να απομακρυνθείτε με ασφάλεια και, στη συνέχεια, να αναφέρετε το έγκλημα (απλώς μην περιμένετε άμεση δράση από τις αρχές επιβολής του νόμου – η αστυνομία της Τιχουάνα είναι αρκετά συγκλονισμένη).

Βία που σχετίζεται με το καρτέλ

Η βία που σχετίζεται με τα καρτέλ είναι το πιο κοινό είδος εγκλήματος που γίνεται πρωτοσέλιδο στην Τιχουάνα και μαστίζει τους ντόπιους. Καθώς τα τοπικά καρτέλ διασπάστηκαν τα τελευταία χρόνια, οι ανθρωποκτονίες και τα περιστατικά βίαιων εγκλημάτων αυξήθηκαν καθώς οι συμμορίες μάχονταν για εδάφη.

Υπήρξαν καταστάσεις όπου καρτέλ τρομοκρατούν ολόκληρη την πόλη. Τον Αύγουστο του 2022, τα καρτέλ, ιδιαίτερα το καρτέλ Jalisco New Generation, ξεκίνησαν ένα κύμα βίας και εμπρησμού, καίγοντας τα αυτοκίνητα των ντόπιων.

Σε απάντηση, η πόλη έκλεισε για μέρες, με τους κατοίκους να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους και την κυβέρνηση να στέλνει την Εθνική Φρουρά.

Το περιστατικό ήταν ασυνήθιστο καθώς τα τελευταία χρόνια, τα καρτέλ στην Τιχουάνα συνήθως περιόριζαν τις δραστηριότητές τους στις φτωχότερες περιοχές της πόλης ή σε στοχευμένα χτυπήματα. Οι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα οι ξένοι, σπάνια γίνονται στόχος, αν και πολλοί ντόπιοι παγιδεύονται στα διασταυρούμενα πυρά.

Ως άτομο που επισκέπτεται την Τιχουάνα, είναι απίθανο να παγιδευτείτε στη βία των καρτέλ, εφόσον ακολουθείτε τις σωστές προφυλάξεις. Μείνετε σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και αποφύγετε τις γειτονιές με τη φήμη της βίας.

Αν παρατηρήσετε ότι μια κατάσταση είναι τεταμένη, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και φύγετε. Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων – αν παρατηρήσετε ότι οι ντόπιοι επιβιβάζονται στις πόρτες και κλείνουν τα παντζούρια τους, ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της υποβαθμισμένης γειτονιάς της Playa de Tijuana που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Tijuana Safe to Visit με τα ερειπωμένα κτίριά της που βλέπουν στον μουντό ωκεανό

Τιχουάνα, Μπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό – 11 Σεπτεμβρίου 2021: Οι άνθρωποι στέκονται σε μια άδεια παραλία στο Playas, τη γειτονιά Playa de Tijuana/Matt Gush/Shutterstock

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στην Τιχουάνα διαφέρει τόσο δραστικά ανάλογα με το πού πηγαίνετε, είναι σημαντικό να αποφύγετε τις κακές περιοχές για να παραμείνετε ασφαλείς.

Οι περιοχές στην Τιχουάνα με υψηλότερη εγκληματικότητα περιλαμβάνουν:

 • Βόρεια Ζώνη
 • Ζώνη Ποταμού
 • Αποικία 3 Οκτωβρίου
 • πράσινο μονοπάτι
 • Sanchez Taboada
 • αναδιαμόρφωση
 • Μαριάνο Ματαμόρος
 • λόφους ταυρομαχίας

Το Zona Norte είναι η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της Τιχουάνα, με δημοφιλή κλαμπ, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου πολυώροφου Hong Kong Gentlemen’s Club. Ενώ πολλοί τουρίστες επιχειρούν εδώ για παράνομες συγκινήσεις, η περιοχή είναι μια εστία εγκλήματος και πολλά καρτέλ παλεύουν για τον έλεγχο των αγορών ναρκωτικών στα κλαμπ.

Αποφύγετε σκοτεινούς ή ερημικούς παράδρομους μετά το σκοτάδι, ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς. Μερικοί ντόπιοι λένε επίσης να αποφεύγουν περιοχές γύρω από το ποτάμι τη νύχτα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Όχημα συνοριακής περιπολίας κατεβαίνει τα σύνορα του Σαν Ντιέγκο και του Μεξικού

Sherry V Smith/Shutterstock

Εάν αποφασίσετε να το ρισκάρετε και να πάτε στην Τιχουάνα, ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφαλείας:

 • Μην αγοράζετε ναρκωτικά. Η αγορά ναρκωτικών δίνει χρήματα στα καρτέλ που καταστρέφουν τις ζωές των ντόπιων εδώ και χρόνια και είναι άκρως παράνομο στην πόλη.
 • Κρατήστε ένα πορτοφόλι δόλωμα. Έχετε ένα ψεύτικο πορτοφόλι με λίγα μετρητά και μερικές πλαστές ή ληγμένες κάρτες που μπορείτε να παραδώσετε σε περίπτωση που σας κλέψουν ή σας κλέψουν. Βάλτε τα άλλα μετρητά σας γύρω από το σώμα σας. Αφήστε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας στο σπίτι ή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.
 • Πάρτε το Ubers ή καλέστε ένα ταξί. Το να καλέσετε ένα ταξί στο δρόμο σας κάνει ευάλωτους σε απατεώνες και ληστές που παρουσιάζονται ως οδηγοί ταξί.

Συχνές Ερωτήσεις

Η Τιχουάνα Ρίο και τα σύνορα του Σαν Υσίδρο απεικονίζονται σε μια εικόνα μακράς έκθεσης με μια θαμπάδα από τα φώτα του αυτοκινήτου να κάνουν τον δρόμο τους από αριστερά προς τα δεξιά κάτω από τις πράσινες πινακίδες

Mauricio Covarrubias/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Τιχουάνα στο παρελθόν:

Είναι ασφαλές για τους τουρίστες να πάνε στην Τιχουάνα;

Οι τουρίστες μπορεί να είναι πιο ασφαλείς στην Τιχουάνα από τους ντόπιους. Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές περιπολούνται έντονα από την αστυνομία και οι επισκέπτες δεν επηρεάζονται συχνά από βίαια εγκλήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις καθώς η πόλη έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλές να περάσεις τα σύνορα με τα πόδια μέχρι την Τιχουάνα;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Τιχουάνα δέχεται τόσους πολλούς επισκέπτες είναι ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλές να περπατήσετε αυτή την έκταση, ειδικά όχι τη νύχτα.

Πού πρέπει να αποφύγετε στην Τιχουάνα;

Αποφύγετε επικίνδυνες γειτονιές στην Τιχουάνα, όπως το Camino Verde και το Sanchez Taboada. Ζητήστε από έναν ντόπιο λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τις περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.

Είναι ασφαλές να περάσεις στο Μεξικό στην Τιχουάνα;

Εάν χρησιμοποιείτε απλώς το συνοριακό πέρασμα της Τιχουάνα για να φτάσετε στο Μεξικό, αυτό είναι ασφαλές. Το συνοριακό σημείο ελέγχου είναι ένα από τα πιο βαριά αστυνόμευση στον κόσμο, επομένως η πιθανότητα να συμβεί κάποιο περιστατικό είναι πολύ μικρή.

Είναι η Τιχουάνα ασφαλής τη νύχτα;

Η Τιχουάνα δεν είναι πολύ ασφαλής τη νύχτα. Εάν βγείτε έξω μετά το σκοτάδι, κάντε το με μια ομάδα και μείνετε σε περιοχές που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς.

Λοιπόν, είναι η Τιχουάνα ασφαλής για επίσκεψη;

Η Τιχουάνα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, επομένως κάθε επισκέπτης θα πρέπει να λάβει προφυλάξεις για να παραμείνει ασφαλής. Ωστόσο, η πόλη εξακολουθεί να δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, εν μέρει επειδή το έγκλημα σπάνια επηρεάζει άμεσα τους τουρίστες.

Ανεξάρτητα από αυτό, συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε την καλή σας κρίση. Εάν ένας προορισμός ακούγεται ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος, είναι καλύτερο να βρείτε κάπου αλλού να ταξιδέψετε. Αλλά μην ανησυχείτε – υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη για να ταξιδέψετε στο Μεξικό.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει το Μεξικό (τα ασφαλή μέρη). Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές  το Κανκούν

Γκουανταλαχάρα Είναι ασφαλές?

Είναι ασφαλής η Αγγλία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια