Πεζοπορία στο ηφαίστειο Ijen στην Ιάβα, Ινδονησία (+Φωτογραφίες)

Στην ανατολική Ιάβα στην Ινδονησία βρίσκεται ένα μαγευτικό ηφαίστειο γνωστό ως Όρος Ijen. Φημίζεται για τη μεγαλύτερη όξινη λίμνη στον κόσμο. Τραβάει πολλή προσοχή για τη «γαλάζια φωτιά Kawah Ijen», μια φλόγα που μπορείτε να δείτε βαθιά στον κρατήρα όταν είναι σκοτάδι.

Είχα τη χαρά να αναλάβω την απαιτητική ανάβαση στην κορυφή ακριβώς την ώρα της ανατολής του ηλίου πριν από λίγο καιρό, και μπορώ να πω ότι ήταν εύκολα ένα από τα αγαπημένα μου αξιοθέατα μέχρι σήμερα. Από την τρελή θέα στην κορυφή μέχρι τις μάσκες αερίων που έπρεπε να φορέσω μόλις έφτασα κοντά στη φλόγα, μια άγρια ​​εμπειρία είναι ένας ελαφρύς τρόπος να το βάλεις.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Είναι η Ινδονησία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Πεζοπορία στο όρος Ijen

Οι δύο επιλογές κατά την αναρρίχηση στο όρος Ijen είναι να το κάνετε μόνοι σας ή με μια τουριστική εταιρεία. Έκανα το δεύτερο, και άξιζε τον κόπο. μπορεί να κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά κόβει την ταλαιπωρία της προσπάθειας να οργανώσεις τα πάντα νωρίς το πρωί.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας συμπληρώσω στο ταξίδι μου μέχρι την κορυφή του όρους Ijen και θα σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν πάτε μόνοι σας.

Φτάνοντας στο όρος Ijen

Το όρος Ijen βρίσκεται ανάμεσα στις αντιβασιλεία Banyuwangi και Bondowoso στην Ανατολική Ιάβα, κοντά στο νησί του Μπαλί. Οι περισσότεροι που θέλουν να ανέβουν στο Ijen το κάνουν από το Μπαλί γιατί είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Η οδήγηση με μια σύντομη διαδρομή με το φέρι διαρκεί μόνο λίγο περισσότερο από πέντε ώρες, επομένως είναι εύκολα εφικτό αν θέλετε να κάνετε μια περιήγηση με αυτόν τον τρόπο.

Πήγα στο Ijen αντίθετα αφού περνούσα χρόνο στην Java. Ήμουν στην πόλη Malang εκ των προτέρων, οπότε πήρα ένα τρένο έξι ωρών και 40 λεπτών για το σιδηροδρομικό σταθμό Banyuwangi. Ο ξεναγός μου με συνάντησε εκεί και με οδήγησε μια ώρα και 15 λεπτά στο πάρκινγκ Ijen και ξεκινήσαμε από εκεί.

Η μετάβαση από το Μπαλί θα ήταν ελαφρώς πιο εύκολη για εσάς, καθώς τόσες πολλές τουριστικές εταιρείες λειτουργούν από εκεί. Λιγότερες εταιρείες λειτουργούν από το Malang επειδή η διαδρομή θα ήταν πολύ μεγάλη, οπότε πρέπει να πάρετε το τρένο όπως έκανα εγώ, αν θέλετε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Είναι δυνατό να κάνετε πράγματα ανεξάρτητα, να μείνετε σε έναν ξενώνα κοντά στο Ijen και να κανονίσετε τη μεταφορά σας εκεί. Ένας οδηγός δεν απαιτείται καθόλου. Μόλις προσέλαβα ένα γιατί διευκόλυνε τα πράγματα με τις ώρες μεταφοράς και άφιξης.

Είσοδοι για το όρος Ijen

Είσοδοι για το όρος Ijen

Ανεξάρτητα από το αν πάτε με ξεναγό ή όχι, θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη εισόδου στο όρος Ijen. Ευτυχώς, είναι πολύ προσιτές. η χρέωση τις καθημερινές είναι 100.000 IDR (6,42 $) και τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται σε 150.000 (9,63 $). Αυτά τα τέλη υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας μετρητά, γιατί δεν θα βρείτε ΑΤΜ στην περιοχή. είναι σε ύπαιθρο.

Πριν ξεκινήσετε την αναρρίχηση, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε για αυτό. Εάν έχετε κλείσει έναν οδηγό, συνήθως θα τον συμπεριλάβουν στην τιμή της περιήγησής τους, αλλά ρωτήστε τους απλώς για να είστε σίγουροι.

Η πεζοπορία στην κορυφή

Πεζοπορία στην κορυφή

Η πεζοπορία στην κορυφή του Ijen είναι δύσκολη, ειδικά επειδή θα το κάνετε για την ανατολή του ηλίου, οπότε θα είστε ξύπνιοι πολύ νωρίς το πρωί. Άρχισα να σκαρφαλώνω με τον οδηγό μου περίπου στις 2:00 π.μ. – πραγματικά χαλάει τον ύπνο σου.

Πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία, σας συνιστώ να εφοδιαστείτε με σνακ και άφθονο νερό στους θαλάμους στο πάρκινγκ γιατί δεν υπάρχει τίποτα προς πώληση στην κορυφή.

Η πεζοπορία διήρκεσε περίπου δύο ώρες μέχρι την κορυφή, με άλλη μισή ώρα στον κρατήρα και μισή ώρα πίσω ξανά για το ηλιοβασίλεμα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι το έκαναν, και υπήρχαν πολλές περιοχές για να σταματήσουν για διαλείμματα, έτσι η τοπική κοινότητα ήταν αρκετά προετοιμασμένη για αυτό. Εάν ακολουθήσετε την επιλογή καθοδήγησης, θα σταματήσουν μαζί σας όσες φορές θέλετε, οπότε μην φοβάστε να ρωτήσετε.

Θα έλεγα ότι η πεζοπορία ήταν αρκετά επίπονη αλλά τίποτα πολύ τρελό. αν είσαι γενικά σε φόρμα, θα είσαι μια χαρά. Υπήρχαν μερικοί ντόπιοι τύποι που έσπρωχναν ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ανέβουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι το βουνό με καρότσια για χρήματα, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν κάπως σκληρό μαζί τους.

Κατεβαίνοντας στον Κρατήρα

Κρατήρας

Το ταξίδι κάτω στον κρατήρα ήρθε με κάποιο ενθουσιασμό, καθώς ήταν να δεις τη μπλε φλόγα, αλλά ήταν επίσης πολύ επικίνδυνο επειδή ο βράχος είναι καθαρό χαλίκι, οπότε είναι εύκολο να γλιστρήσεις αν κάνεις λάθος βήμα. Να είστε προσεκτικοί και να μην βιαστείτε. δεν είναι αγώνας και δεν θέλεις να καταλήξεις στο νοσοκομείο!

Μου πήρε περίπου 30 λεπτά για να κατέβω εκεί. Θα μπορούσατε πιθανώς να το κάνετε πιο γρήγορα, αλλά λόγω του αριθμού των ανθρώπων που το κάνουν, δεν σας συμβουλεύω να βιαστείτε σε περίπτωση που πέσετε.

Υπάρχουν πολλοί ανθρακωρύχοι που εργάζονται εκεί. Οι συνθήκες είναι πολύ απαίσιες για αυτούς. Είναι μια επικίνδυνη δουλειά ανάμεσα στο να μεταφέρουν το θείο στην κορυφή ενώ βλάπτουν το σώμα τους και όλο τον καπνό από το ηφαίστειο που εισέρχεται στους πνεύμονές τους. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να τους δώσετε ό,τι επιπλέον μετρητά έχετε, γιατί είναι μια δύσκολη παλιά δουλειά και πραγματικά νιώθετε γι’ αυτά.

Θα χρειαστείτε έναν προβολέα για να κατεβείτε στο κάτω μέρος. Οι περισσότεροι ξεναγοί θα σας τα παράσχουν, αλλά αν δεν το κάνουν, θα μπορείτε να βρείτε κάποιον που θα τους προσφέρει στον βυθό του βουνού με μια μικρή χρέωση.

Η Μπλε Φλόγα

Μπλε φλόγα

Καθώς πλησιάζαμε στη μπλε φλόγα, ο οδηγός μου μου έδωσε αμέσως τη μάσκα αερίου και μου είπε να την κρατήσω μέχρι να φύγουμε από την περιοχή. Η περιοχή είναι τόσο καπνιστή που μετά βίας μπορείς να δεις τίποτα μόλις πλησιάσεις αρκετά.

Πρέπει να περπατήσετε μερικά επιπλέον λεπτά στον καπνό για να δείτε τη φλόγα. Θα σας προειδοποιήσω εκ των προτέρων: δεν θα μπορέσετε να αντέξετε πολύ, επειδή ο καπνός είναι αφόρητος, οπότε προσπαθήστε να βγάλετε τη φωτογραφία σας το συντομότερο δυνατό. αφού σε χτυπήσει μια φορά ο καπνός, είναι πολύ δύσκολο να συνέλθεις. Ήμουν σε κομμάτια? Δεν μπορούσα να δω τίποτα για περίπου δέκα λεπτά, και τα μάτια μου βούιζαν κόκκινα για μερικές ώρες μετά.

Δεν συνιστώ να δείτε τη φλόγα αν δεν έχετε μάσκα. βλάπτετε μόνο τον εαυτό σας και θα πρέπει να σταματήσετε στα μισά του δρόμου γιατί ο καπνός θα είναι πολύ πολύς για να τον χειριστείτε.

Όποιος έχει οποιοδήποτε είδος αναπνευστικών προβλημάτων θα πρέπει επίσης να απέχει από το να πλησιάσει πολύ τη φλόγα. Δεν αντιμετώπισα τέτοιου είδους προβλήματα, και παρ’ όλα αυτά με απομάκρυνε.

Η ανατολή του ηλίου και η θέα στην κορυφή

Ανατολή ηλίου

Για μένα, το πραγματικό αποκορύφωμα της πεζοπορίας στο όρος Ijen ήταν η ανατολή του ηλίου και η θέα από την κορυφή. Δεδομένου ότι κατέβηκα στον κρατήρα όταν είχε σκοτεινιάσει, αρχικά δεν μπορούσα να δω τίποτα, αλλά το να ανέβω πίσω ήταν μια γιορτή για τα μάτια μου. Ολόκληρος ο ουρανός φωτίστηκε με σχεδόν ροζ χρώμα, με την όξινη λίμνη του πάγου να φωτίζεται από μακριά.

Αντί να αιωρείστε γύρω από το σημείο που θα επιστρέψετε από τον κρατήρα, κάντε το δρόμο σας προς την αριστερή πλευρά για να έχετε μια καλή θέα της όξινης λίμνης. Αποφύγετε να πλησιάσετε πολύ στην προεξοχή γιατί υπάρχει απότομη πτώση και μπορείτε εύκολα να πέσετε αν δεν προσέξετε.

Υπάρχουν πολλά σημεία για να τραβήξετε τη φωτογραφία σας. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε μόνοι, τόσοι πολλοί άνθρωποι θα είναι γύρω για να σας τραβήξουν μια φωτογραφία.

Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσετε τη θέα, πρέπει να συνεχίσετε να περπατάτε προς τα αριστερά, περνώντας από την περιοχή όπου στέκονται οι περισσότεροι. Θα βρείτε πολλούς μακριούς κορμούς δέντρων ιδανικοί για να καθίσετε και να απολαύσετε το τοπίο.

Το Walk Back Down to the Bottom

Walk Back Down

Αφού περάσαμε μιάμιση ώρα απολαμβάνοντας την ανατολή του ηλίου, ήρθε η ώρα να περπατήσετε πίσω στο βυθό. Κατάφερα να κατέβω σε μια ώρα και 40 λεπτά, οπότε ήταν λίγο πιο γρήγορα από το να ανέβω. Αλλά πρέπει να τονίσω ότι το περπάτημα προς τα κάτω ήταν πολύ σκληρό για τις γάμπες μου και η κούραση άρχισε σιγά σιγά να εισχωρεί, οπότε το έκανα αργά.

Θα εξακολουθείτε να βλέπετε το περίεργο άτομο να περπατά στην κορυφή εκείνη την ώρα, αλλά πιστέψτε με, θέλετε να ανεβείτε εκεί για την ανατολή του ηλίου. αξίζει τόσο πολύ να ξυπνάς νωρίς.

Ένα άλλο πράγμα που ήθελα να αναφέρω είναι ότι υπάρχει πραγματική έλλειψη τουαλετών σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, οπότε προσπαθήστε να πάτε πριν ξεκινήσετε. Θυμάμαι στο δρόμο της επιστροφής, χρειαζόμουν πραγματικά να χρησιμοποιήσω μια τουαλέτα, αλλά δεν υπήρχε καμία για να φανεί.

Συνεχίζοντας για το Μπαλί

Πλοίο για Μπαλί

Μετά από μια πρόωρη άνοδο και μια δύσκολη πεζοπορία, θα είστε καλά και πραγματικά έτοιμοι για ύπνο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέψουν στο Μπαλί, το Μαλάνγκ ή τη Σουραμπάγια, εκτός εάν έχουν κάνει κράτηση για κατάλυμα κοντά. Αυτά τα ταξίδια είναι μεγάλα, επομένως πιθανότατα δεν θα κοιμηθείτε καλά παρά αργότερα εκείνο το βράδυ.

Ευτυχώς, το πακέτο που μου διοργάνωσε ο ξενώνας μου στο Malang περιλάμβανε μεταφορά στον ξενώνα μου στο Canggu στο Μπαλί, το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να παζαρέψετε με τους οδηγούς στο λιμάνι όταν είστε εξαντλημένοι. Μπορείτε να πάρετε έναν οδηγό και ένα φορτηγό από το λιμάνι, αλλά θα είναι πολύ ακριβό και θα άξιζε τον κόπο μόνο εάν είχατε μια ομάδα έξι ατόμων για να μοιράσετε τα έξοδα.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στην Ινδονησία

Ινδονησία Συμβουλές ταξιδιού για διακοπές χωρίς προβλήματα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια