Τι να κάνετε στο Γκντανσκ της Πολωνίας

Όταν πρόκειται για ευρωπαϊκές αποδράσεις, το Γκντανσκ στην Πολωνία μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που σκέφτεστε. Αλλά όταν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταλάβετε την ελκυστικότητά της, θα συνειδητοποιήσετε σύντομα ότι είναι μια συναρπαστική πόλη για επίσκεψη.

Καθορισμένη από μια μαγευτική προκυμαία που περιστοιχίζει τα παγωμένα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, είναι δίκαιο να πούμε ότι το Γκντανσκ είναι μια πόλη με απολαυστικές αντιθέσεις. Διαθέτει μια πλούσια, μεσαιωνική ιστορία, που αντικατοπτρίζεται στα λιθόστρωτα δρομάκια και τη γραφική γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του, καθώς και μια ισχυρή ναυτική κληρονομιά.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Γκντανσκ Πολωνία • Οδηγός πόλης

Είναι επίσης περισσότερο γνωστό για τον κεντρικό του ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ιστορίας, που χαρακτηρίζεται από τα Ναυπηγεία του Γκντανσκ, όπου ξεκίνησε το κίνημα της Αλληλεγγύης και οδήγησε στην πτώση του κομμουνισμού.

Αλλά συμπληρώνοντας αυτή την ιστορία, το Γκντανσκ εντυπωσιάζει με μια σύγχρονη αίσθηση που εκδηλώνεται σε ζωντανά πολιτιστικά αξιοθέατα, μια ανερχόμενη σκηνή φαγητού και μια αξιοπρεπή νυχτερινή ζωή. Για μερικούς ανθρώπους, η πόλη μπορεί να μην είναι κάπου που να είστε εξοικειωμένοι όταν φτάσετε για πρώτη φορά εκεί. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στο Γκντανσκ μέχρι να φύγετε.

17. Πράσινη Πύλη

Ανάμεσα στον ποταμό Motława και τη Long Market είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του Γκντανσκ – Η Πράσινη Πύλη.

Η κατασκευή σχεδιάστηκε από τον Hans Kramer, ενώ ο Ολλανδός αρχιτέκτονας, Reiner van Amsterdam, επέβλεψε την ανάπτυξη. Βασίστηκε στο δημαρχείο της Αμβέρσας του Βελγίου και σχεδιάστηκε για να είναι η επίσημη κατοικία της μοναρχίας της Πολωνίας.

Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φλαμανδικής αρχιτεκτονικής, η οποία μετά τα βασιλικά της καθήκοντα λειτούργησε ως το πρώην σπίτι της Nature Society.

Ωστόσο, σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο του Γκντανκ και φιλοξενεί τακτικά εκθέσεις, συναντήσεις, συνέδρια και παραστάσεις. Μόλις μπείτε μέσα, θα βρείτε επίσης το γραφείο του διάσημου Λεχ Βαλέσα, το οποίο χρησιμοποιούσε όταν ήταν Πρόεδρος της Πολωνίας.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

16. Κρήνη Ποσειδώνα

Ενώ βρίσκεστε στο Long Market, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε το Σιντριβάνι του Ποσειδώνα.
Αυτό το ιστορικό αριστούργημα ροκοκό με μανιερισμό είναι ένα από τα κύρια ορόσημα της πόλης και βρίσκεται στην μπροστινή είσοδο του Artus Court.

Το σιντριβάνι ανεγέρθηκε το 1617 και, όπως υποδηλώνει το όνομά του, ήταν αφιερωμένο στον Ρωμαίο θεό της θάλασσας. Αποτελείται από ένα χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα, που στέκεται σε ένα θαλάσσιο άρμα και περιβάλλεται από αλληγορικές μορφές που αναπαριστούν τους τέσσερις ανέμους.

Αυτό το αριστούργημα δημιουργήθηκε από τον διάσημο Ολλανδό γλύπτη Peter Husen και προορίζεται να αντανακλά τον πλούτο και την θαλάσσια επιρροή της πόλης κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Το εντυπωσιακό γλυπτό είναι εξαιρετικά λεπτομερές, επομένως θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να το εκτιμήσετε όταν πάτε εκεί.

15. Ζωολογικός κήπος Oliwa

Αν αγαπάτε τα ζώα, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο Oliwa. Ιδρύθηκε το 1954, είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στην Πολωνία και είναι αφιερωμένος στη φροντίδα και τη διατήρηση διαφόρων ζωικών ειδών.

Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται στο όμορφο πάρκο Oliwa, προσφέροντας ένα φυσικό και καταπράσινο περιβάλλον για περισσότερα από 1.100 ζώα από διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά περιλαμβάνουν σπάνια είδη όπως τα Ιάβας lutungs, anoas, Bali mynas, bongos και mandrills.

Μέσα στον φιλικό προς την οικογένεια ζωολογικό κήπο, υπάρχουν πάνω από 190 είδη ζώων. Στεγάζονται σε διάφορα θεματικά εκθέματα, όπως η Αφρικανική Σαβάνα, το Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου και η Αρκτική Ζώνη, τα οποία θα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μισή μέρα για να εξερευνήσετε.

14. Μουσείο Κεχριμπάρι

Το Μουσείο του Κεχριμπάρι είναι αξιοσημείωτο – το πρώτο στην Πολωνία αφιερωμένο στο Κεχριμπάρι. Το φιλόξενο μουσείο είναι μέρος του Μουσείου του Γκντανσκ και στεγάζεται σε μια πρώην φυλακή.

Από τότε που άνοιξε το 2006, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συλλογή Amber στον κόσμο. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν ψήγματα ηλικίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ετών, έναν κεχριμπαρένιο θάλαμο, ένα κεχριμπάρι δάσος και σχέδια σύγχρονων καλλιτεχνών.

Αυτό που κάνει το μουσείο τόσο ενδιαφέρον είναι ότι εξερευνά τη γεωλογική προέλευση αυτής της απολιθωμένης ρητίνης δέντρων και τη σημασία της στη λαογραφία, το εμπόριο και την τέχνη. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν πώς σχηματίζεται και εξάγεται το κεχριμπάρι, ποιες είναι οι ιδιότητές του και πώς έχει υποστεί επεξεργασία με την πάροδο του χρόνου.

13. Ναός Αγίου Νικολάου

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι ένας από τους παλαιότερους χριστιανικούς χώρους λατρείας στο Γκντανσκ. Κατασκευάστηκε από το τάγμα των Δομινικανών όταν έφτασε στην Κρακοβία το 1227, αν και έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές από τότε.

Η σημερινή του μορφή αντανακλά έναν εντυπωσιακό συνδυασμό γοτθικού και μπαρόκ αρχιτεκτονικού στυλ. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφερε να επιβιώσει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς τόση γρατσουνιά.

Στο εσωτερικό, η εκκλησία διαθέτει θολωτές οροφές, περίτεχνους βωμούς και εντυπωσιακά βιτρό παράθυρα. Η εκκλησία φιλοξενεί επίσης έναν εντυπωσιακό πύργο ρολογιού που προσφέρει πανοραμική θέα στο Γκντανσκ. Εάν έχετε ένα κεφάλι για ύψη, φροντίστε να ανεβείτε εκεί. Προσφέρει μια εκπληκτική προοπτική του αστικού τοπίου και των αστραφτερών νερών του κοντινού ποταμού Motlawa.

12. Παραλία Jelitkowo

Αν τύχει να επισκεφτείτε το Γκντανσκ το καλοκαίρι, φροντίστε να έχετε μαζί σας τη μαγιό σας, καθώς θα θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία Jelitkowo.

Αυτό το παραδοσιακό παραθαλάσσιο θέρετρο έχει θέα στον κόλπο του Γκντανσκ στη νότια ακτογραμμή της Βαλτικής Θάλασσας. Κάποτε ένας ψαροχώρι, πίσω στο 1800, είναι τώρα ένα δημοφιλές μέρος με ντόπιους και τουρίστες που διαθέτει χρυσή άμμο και ασφαλή (αν και κρύα) νερά για κολύμπι.

Το καλοκαίρι η παραλία σφύζει από δραστηριότητα. Οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία, κολύμπι, ιστιοσανίδα και βόλεϊ στα περιπολικά νερά ναυαγοσώστη. Όσοι δεν είναι στην παραλία κάθονται σε εστιατόρια και μπαρ που περιστοιχίζουν το νερό.

Αντίθετα, τον χειμώνα η παραλία είναι σχεδόν άδεια, αλλά έχει μια αιθέρια ποιότητα, ειδικά όταν χιονίζει, που τη μετατρέπει σε ένα παραμυθένιο τοπίο.

11. Καθεδρικός Ναός Oliwa

Μια άλλη αξιοσημείωτη θρησκευτική δομή που πρέπει να δείτε στο Γκντανσκ είναι ο καθεδρικός ναός Oliwa, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένα πολωνικό ιστορικό μνημείο. Ολοκληρώθηκε γύρω στο δεύτερο μέρος του 16ου αιώνα, ο καθεδρικός ναός Oliwa είναι ένα υπέροχο παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Ο καθεδρικός ναός κατοικεί στη δυτική περιοχή του πάρκου Oliwa και χτίστηκε από τους Κιστερκιανούς, οι οποίοι τον αφιέρωσαν στην Αγία Τριάδα. Κατασκευάστηκε κατά μήκος ενός κλασικού τρίκλιτου σχεδίου που είναι διαμορφωμένο σε στυλ λατινικού σταυρού και διαθέτει κυρίως μια θολωτή βασιλική.

Στο εσωτερικό, ένα υπέροχο όργανο δεσπόζει στην κύρια είσοδο. Ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, διαθέτει θαυμαστές αγγέλους, κινούμενα χερουβείμ και σχεδόν 7.900 σωλήνες που δημιουργούν μια γκάμα ήχων και φωνών που προκαλούν ταραχές όταν παίζονται.

10. Westerplatte

Στην είσοδο του λιμανιού του Γκντανσκ, η Westerplatte είναι μια ιστορική χερσόνησος που είναι περισσότερο γνωστή ως η πρώτη μάχη μεταξύ πολωνικών και γερμανικών δυνάμεων τον Σεπτέμβριο του 1939. Αυτό σηματοδότησε το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έφερε την περιοχή στη συνείδηση ​​του κόσμου λόγω αυτού του γεγονότος .

Μεταξύ 1926 και 1939, η πολωνική στρατιωτική αποθήκη διέλευσης βρισκόταν εδώ, στο στόμιο του Νεκρού Βιστούλα. Δυστυχώς, πολλοί από τους άνδρες τους έπεσαν κατά τη διάρκεια μαχών για να προστατεύσουν αυτό το στρατηγικό σημείο από τη ναζιστική κατοχή.

Το μνημείο Westerplatte χτίστηκε για να τιμήσει τη γενναιότητα που επέδειξαν οι Πολωνοί υπερασπιστές κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν τα απομεινάρια στρατιωτικών κατασκευών, όπως το φυλάκιο και οι στρατώνες, που παρέχουν μια οδυνηρή αίσθηση του παρελθόντος της τοποθεσίας εν καιρώ πολέμου.

9. Πάρκο Oliwski

Ένα από τα πιο γαλήνια μέρη για επίσκεψη στο Γκντανσκ είναι το όμορφο πάρκο Oliwski. Αρχικά ιδρύθηκε ως κήπος μοναστηριού τον 15ο αιώνα από τους Κιστερκιανούς, το πάρκο διατηρεί αυτήν την αίσθηση ηρεμίας και ευλάβειας σήμερα.

Το σημερινό του σχήμα δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα και κυρίως διαθέτει έναν μπαρόκ κήπο γαλλικού στιλ που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του παλατιού των Ηγουμένων. Αυτός ο κήπος περιλαμβάνει παρτέρια με ζωηρά χρώματα και θάμνους που είναι σμιλεμένα σε γεωμετρικά σχήματα. Περιέχει επίσης κομμένες σειρές από φλαμουριά ως κεντρικό στοιχείο.

Το υπόλοιπο πάρκο αποτελείται από μονοπάτια, ένα κιόσκι, έναν αγγλοκινεζικό κήπο με πολλά υδάτινα στοιχεία, έναν εκπληκτικό ιαπωνικό κήπο και γλυπτές αζαλέες. Προς το παρόν το πάρκο της πόλης είναι ανοιχτό από τις 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε όλη την ημέρα.

8. Οδός Μαριάτσκα

Είναι δίκαιο να πούμε ότι η οδός Mariacka είναι ένας από τους πιο όμορφους δρόμους στο Γκντανσκ. Αποτελείται από γραφικά λιθόστρωτα, και εκτείνεται από τον ποταμό Motława έως τη Βασιλική της Αγίας Μαρίας, φιλοξενώντας μερικές σειρές πολυκατοικιών με ταράτσα που προσφέρουν στην περιοχή μια διαχρονική αίσθηση.

Δίπλα σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν γοητευτικά καφέ και ενδιαφέρουσες γκαλερί, που αξίζει να μελετήσετε. Ωστόσο, το κύριο σημείο αναφοράς για να έρθετε εδώ πρέπει να είναι η θέα από την Πύλη Mariacka, μέχρι την οδό Mariacka, μέχρι την υπέροχη εκκλησία της Αγίας Μαρίας, που θα κάνει τις τρίχες στο πίσω μέρος του λαιμού σας να σηκωθούν. Προσπαθήστε να έρθετε νωρίς το πρωί, αμέσως μετά την ανατολή του ηλίου ή αργά το βράδυ για να εκτιμήσετε πραγματικά τη δόξα του.

7. Κεντρικό Δημαρχείο

Αναμφισβήτητα, το πιο εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα στο Γκντανσκ είναι το Κεντρικό Δημαρχείο. Αυτό το ιστορικό Ratusz βρίσκεται στη διασταύρωση Długi Targ και Ulica Długa, στην περιοχή Śródmieście, η οποία αποτελεί τμήμα της Βασιλικής Διαδρομής.

Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα από τα καλύτερα γοτθικά-αναγεννησιακά κτίρια της πόλης. Χτισμένο τον 14ο αιώνα, χρησίμευσε για πολλά χρόνια ως έδρα της κυβέρνησης της πόλης. Στεγάζει επίσης το σημαντικό μουσείο ιστορίας του Γκντανσκ.

Κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης, μπορείτε να δείτε τις πολυτελείς αίθουσες του κτηρίου, οι οποίες περιλαμβάνουν την Αίθουσα του Μεγάλου Συμβουλίου και την Κόκκινη Αίθουσα. Καθένα από αυτά τα δωμάτια διαθέτει έπιπλα εποχής και έργα τέχνης που έχουν ανακαινιστεί όμορφα.

Θα πρέπει επίσης να ανεβείτε στον πύργο του Δημαρχείου, καθώς προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω πόλη.

6. Golden Gate

Μέσα στη Βασιλική Διαδρομή, το Golden Gate είναι ένα ιστορικό μνημείο της πόλης της Αναγέννησης που συμβολίζει την ανθεκτικότητα και το μεγαλείο της πόλης. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1612 και 1614 ως μέρος των οχυρώσεων που περιβάλλουν την Παλιά Πόλη, αντικατέστησε την Brama Długouliczna, μια προηγούμενη γοτθική πύλη που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Η πύλη χρησίμευε ως τελετουργικό σημείο εισόδου στην πόλη και φημίζεται για τη χαρακτηριστική χρυσή διακόσμηση της. Σχεδιάστηκε σε ολλανδικό μανιεριστικό στυλ από έναν αρχιτέκτονα που ονομάζεται Abraham van den Blocke και κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του Jan Strakowski. Διαθέτει περίπλοκα γλυπτά και αλληγορικές φιγούρες, που δημιουργούν μια μαγευτική πρόσοψη. Θα το βρείτε δίπλα στο κτήριο της Αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, το οποίο είναι μια άλλη υστερογοτθική κατασκευή.

5. Προκυμαία & Γερανός

Κατά μήκος του ποταμού Motława, η προκυμαία είναι μια γραφική περιοχή γνωστή για την όμορφη αρχιτεκτονική και τη ζωντανή της ατμόσφαιρα. Είναι γεμάτο με πολύχρωμα, ανακαινισμένα κτίρια που αντικατοπτρίζουν την πλούσια ναυτική ιστορία της πόλης και τον ρόλο της στη Χανσεατική Ένωση κατά τον Μεσαίωνα.

Πάνω από την πολυσύχναστη προκυμαία βρίσκεται ο γερανός του Γκντανσκ (Zuraw), ένα διαρκές σύμβολο της πόλης. Χρονολογείται τουλάχιστον από το 1367, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή, αντιπροσωπεύει έναν εξασθενημένο σύνδεσμο προς τη μεγάλη εποχή των συναλλαγών της πόλης.

Με τα χρόνια, ο γερανός είχε το μερίδιο των αντιξοοτήτων του. Η αρχική του δομή κάηκε το 1442, ενώ το 80% της ανοικοδόμησής του καταστράφηκε στη Μάχη για το Γκντανσκ το 1945. Ωστόσο, συναρμολογήθηκε με κόπο πολλές δεκαετίες μετά τον πόλεμο, καθιστώντας το τη μοναδική πλήρως ανακαινισμένη δομή του είδους του οπουδήποτε στον πλανήτη.

Ο γερανός είναι ένα εκπληκτικό θέαμα από το εξωτερικό, αλλά καθώς αποτελεί μέρος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου, στο εσωτερικό του, διαθέτει συναρπαστικές εκθέσεις για το θαλάσσιο εμπόριο και την ιστορία.

4. Εκκλησία της Αγίας Μαρίας

Επίσημα γνωστή ως Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εκκλησία της Αγίας Μαρίας είναι ένας σημαντικός τόπος λατρείας.

Βρίσκεται στο κέντρο του Γκντανσκ, αυτή η υπέροχη γοτθική καθολική εκκλησία από τούβλα είναι αξιοσημείωτη επειδή είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εκκλησίες από τούβλα στον κόσμο. Υπήρξε επίσης μάρτυρας της υπογραφής το 1648 της Ειρήνης της Βεστφαλίας.

Η εκκλησία υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα της πόλης, χρηματοδοτήθηκε από την εύπορη Χανσεατική Ένωση και σχεδιάστηκε για να αντανακλά την ευημερία του Γκντανσκ. Συνολικά, η εκκλησία διαθέτει αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του πανύψηλου κωδωνοστασίου της, που προβάλλει υπέροχη θέα στο γύρω τοπίο.

Εν τω μεταξύ, το εσωτερικό του περιλαμβάνει περίπλοκα βιτρό παράθυρα, περίτεχνους βωμούς και ένα υπέροχο αστρονομικό ρολόι που αξίζει πολύ στο Insta.

3. Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης

Οι άνθρωποι μιας συγκεκριμένης εποχής θα θυμούνται τον ρόλο που έπαιξε το κίνημα της Αλληλεγγύης στην ανατροπή του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτόν τον θρίαμβο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης ιδρύθηκε το 2014 στο ιστορικό Ναυπηγείο του Γκντανσκ, όπου γεννήθηκε το κίνημα τη δεκαετία του 1980.

Οι επισκέπτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλληλεγγύης μπορούν να εξερευνήσουν διαδραστικές εκθέσεις, εκθέσεις πολυμέσων και αντικείμενα που εξιστορούν την ιστορία του κινήματος. Συγκεκριμένα, η εμβληματική Πύλη Νο. 2, όπου ο Λεχ Βαλέσα ηγήθηκε των απεργιών στο ναυπηγείο, παραμένει ένα ισχυρό σύμβολο αυτής της μεταμορφωτικής περιόδου.

Λειτουργώντας ως πολιτιστικός, ιστορικός και εκπαιδευτικός κόμβος, το μουσείο προβάλλει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Διαθέτει συναρπαστικά εκθέματα προσωπικών ιστοριών και ντοκουμέντων που μεταδίδουν την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

2. Μουσείο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου άνοιξε το 2017 και είναι ένα ολοκληρωμένο ίδρυμα αφιερωμένο στην εξερεύνηση του παγκόσμιου αντίκτυπου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στοχεύει να παρέχει μια διαφοροποιημένη προοπτική για τη σύγκρουση, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές της διαστάσεις.

Ενώ θα είστε εκεί, θα μπορείτε να παρατηρήσετε εκθέματα πολυμέσων, αντικείμενα και προσωπικές μαρτυρίες που προσφέρουν μια βαθιά κατανόηση της πολυπλοκότητας του πολέμου. Το μουσείο εξερευνά όχι μόνο τις στρατιωτικές πτυχές αλλά και την εμπειρία των πολιτών, τα κινήματα αντίστασης και τη μεταπολεμική περίοδο ανοικοδόμησης.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν μια τεράστια συλλογή από φωτογραφίες, έγγραφα και καθηλωτικές εκθέσεις που απεικονίζουν τη βαθιά επίδραση του πολέμου σε άτομα και κοινωνίες. Τελικά, είναι μια συγκλονιστική εκπαιδευτική πηγή που προωθεί τον διάλογο για τη σημασία αυτής της κομβικής περιόδου στην ιστορία.

1. Długi Targ

Για τους περισσότερους επισκέπτες του Γκντανσκ, το Długi Targ, ή Long Market, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν.

Ανάμεσα στην Πράσινη Πύλη και το τέλος της Ulica Długa, αυτή η εμβληματική πλατεία της αγοράς αποτελεί μέρος της ιστορικής παλιάς πόλης της πόλης. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι γνωστό ως κέντρο αστικής και εμπορικής δραστηριότητας. Κάποτε ήταν επίσης μέρος όπου γίνονταν οι εκτελέσεις αιρετικών, εγκληματιών και μαγισσών.

Με γραφικά κτίρια σε παστέλ αποχρώσεις που είναι διακοσμημένα με περίτεχνες προσόψεις, το Σιντριβάνι του Ποσειδώνα, το εμβληματικό Artus Court και η Green Gate αποτελούν βασικά ορόσημα κατά μήκος της Long Market. Έτσι, αναμφίβολα θα περάσετε πολύ χρόνο εδώ. Υπάρχουν επίσης πολλά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα για να περιηγηθείτε, καθώς και πολλά μέρη για να καθίσετε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρά του.

Πού να μείνετε στο Γκντανσκ

Για τους περισσότερους ανθρώπους που επισκέπτονται το Γκντανσκ, η Παλιά Πόλη είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε. Στεγάζει πολλά από τα κύρια αξιοθέατα του Γκντανσκ, μια καλή επιλογή από εστιατόρια, καφέ και μπαρ και μια ωραία σειρά από ξενοδοχεία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή καταστήματα στην Παλιά Πόλη είναι το Hotel Hanza , το οποίο βρίσκεται δίπλα στον γραφικό ποταμό Motlawa και όχι πολύ μακριά από τον Γερανό του Γκντανσκ. Διαθέτει δικό του εστιατόριο με βεράντα, σπα με τρεις ξεχωριστές αίθουσες περιποίησης και μπαρ με τζάκι.

Εάν προτιμάτε να μείνετε κάπου διαφορετικά, ίσως να θέλετε να προμηθευτείτε κατάλυμα στην οδό Kartuska. Αυτός ο δρόμος είναι η κύρια οδική αρτηρία στο Γκντανσκ και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε περιοχές όπως το Siedlce, το Jasień, το Ujeścisko-Łostowice και το Kokoszki.

Στο Sedlce, θα βρείτε το So Stay Hotel , το οποίο είναι ένα σύγχρονο επιχειρηματικό ξενοδοχείο. Για να συμπληρώσει τα άνετα, άρτια εξοπλισμένα δωμάτιά του, διαθέτει επίσης εστιατόριο και 24ωρο λόμπι μπαρ.

Πώς να πάτε εκεί

Το Γκντανσκ είναι μια πόλη στην οποία μπορείτε να φτάσετε εύκολα αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς ή θαλάσσης από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Για όσους θέλουν να πετάξουν εκεί, το αεροδρόμιο Lech Wałęsa είναι η κύρια πύλη, με πολλές συνδέσεις την ημέρα που φτάνουν από χώρες όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα βρείτε πολλά ταξί, λεωφορεία και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτου για να σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης.

Εναλλακτικά, αν προτιμάτε να ταξιδεύετε με τρένο, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Gdansk Glowny εξυπηρετείται από πολλά τρένα εσωτερικού και εξωτερικού. Επιπλέον, εάν βρίσκεστε ήδη στην Πολωνία, μπορείτε να οδηγείτε κατά μήκος του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας, με μεγάλες διαδρομές όπως ο αυτοκινητόδρομος Α1 που συνδέει πολλές πόλεις και πόλεις.

Λόγω της θέσης του στη Βαλτική Θάλασσα, το Γκντανσκ είναι επίσης προσβάσιμο με φέρι από τη Σουηδία και τη Φινλανδία, που είναι ένας πολύ γραφικός τρόπος να ταξιδέψετε.

Διαβάστε επίσης:Είναι η Πολωνία ασφαλής για επίσκεψη;

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια