How to Move to Hawaii: A 7-Step Checklist for 2023

Πώς να μετακινηθείτε στη Χαβάη: Μια λίστα ελέγχου 7 βημάτων

Περιεχόμενα

Είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη; Περπατήστε στα γενικά βήματα για να μάθετε πώς να εκτελέσετε άψογα την κίνησή σας και να προσγειωθείτε στον παράδεισο που ονειρευόσασταν. 

Η Χαβάη είναι η #2 πιο ευτυχισμένη πολιτεία της χώρας με φιλικούς, ζεστούς ντόπιους που εκτιμούν τα καλά πράγματα στη ζωή και δίνουν προτεραιότητα στη συναισθηματική και σωματική ευεξία. 

Ενώ η Χαβάη έχει υψηλό κόστος διαβίωσης (κατοικία, φαγητό, φόροι κ.λπ.), το να βρεις μια καλή δουλειά στα νησιά ή να εργαστείς εξ αποστάσεως μπορεί να την κάνει πιο προσιτό μέρος για να ζεις. 

Αν θέλετε ένα κομμάτι από την τροπική, χαρούμενη, γραφική και ζωντανή πίτα που είναι η Χαβάη, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη με μερικά απλοποιημένα βήματα. 

Πώς να μετακινηθείτε στη Χαβάη: Μια λίστα ελέγχου 7 βημάτων

Νεαρό ζευγάρι χαμογελά καθώς κουβαλάει κουτιά και φυτά εσωτερικού χώρου στο νέο τους σπίτι για να δείξουν την ιδέα του πώς να μετακομίσουν στη Χαβάη

Το να κάνετε μεγάλες κινήσεις και να σχεδιάσετε το ταξίδι στη Χαβάη μπορεί να σημαίνει ανάμεικτα συναισθήματα: ενθουσιασμό, αβεβαιότητα και περιέργεια. 

Απλοποιήστε τη διαδικασία διαβάζοντας τα γενικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να μετακομίσετε στη Χαβάη παρακάτω. 

 1. Βρείτε το νησί σας
 2. Σκεφτείτε το κόστος ζωής
 3. Κάντε κάποια έρευνα γειτονιάς
 4. Δείτε τις Επιλογές Στέγασης
 5. Περιήγηση σε θέσεις εργασίας
 6. Ταξινόμηση των αντικειμένων σας για αποστολή ή πώληση
 7. Κάντε την κίνηση

Αφού κάνετε μια γρήγορη επισκόπηση των 4 κυριότερων νησιών της Χαβάης και του τι προσφέρουν, σκεφτείτε το κόστος ζωής του καθενός για να καταλήξετε στο σωστό για εσάς. 

Στη συνέχεια, θα βουτήξετε σε κάποια έρευνα γειτονιάς για να προσδιορίσετε τις καλύτερες περιοχές για να μετακομίσετε στο νησί της επιλογής σας.

Αφού εξετάσετε τις επιλογές στέγασης στην περιοχή, μπορείτε να αρχίσετε να εξετάζετε πιθανές επιλογές εργασίας βλέποντας τι είναι διαθέσιμο. 

Το μέρος του κρέατος και των πατατών της διαδικασίας έρχεται όταν αρχίσετε να ταξινομείτε τα υπάρχοντά σας για να δείτε τι αξίζει το πλοίο και τι πρέπει να πουληθεί για να χρηματοδοτηθεί η μετακόμισή σας. 

Τέλος, θα δεσμεύσετε ελεύθερα άκρα και θα επισημοποιήσετε τη διαδικασία νοικιάζοντας ή αγοράζοντας ένα σπίτι και συνεχίζοντας τη μετακόμισή σας. 

1. Βρείτε το νησί σας

Πιθανότατα θα αποφασίσετε ανάμεσα στα 4 κύρια νησιά της Χαβάης: Oahu, Hawai’i (Το Μεγάλο Νησί), Maui και Kauai.

Γνωρίζοντας πόσοι άνθρωποι ζουν στα νησιά της Χαβάης είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να βλέπετε πόσο πολυσύχναστο ή απομονωμένο είναι κάθε νησί.

Η γνώση της γενικής κουλτούρας, των υποδομών και του τοπίου κάθε νησιού είναι επίσης χρήσιμη για να περιορίσετε τις επιλογές σας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ. 

Οάχου

The North Shore στο Oahu στη Χαβάη κατά τη διάρκεια μιας ωραίας μέρας με αφράτα σύννεφα για ένα τμήμα που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν σε ποιο νησί της Χαβάης θα μετακομίσουν

Το Oahu, γνωστό ως The Gathering Place, είναι ένα πανέμορφο και ιστορικό νησί που φημίζεται για τις απέραντες, τροπικές παραλίες, την απόκρημνη North Shore, τον ηφαιστειακό κρατήρα Diamond Head και τα πλούσια τροπικά δάση. 

Ο πληθυσμός του Oahu είναι το μεγαλύτερο από όλα τα νησιά της Χαβάης με λίγο περισσότερο από 1 εκατομμύριο ανθρώπους και 1.704 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι.

Αν απολαμβάνετε την εξερεύνηση της πόλης όσο και το χρόνο που περνάτε στην παραλία, τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, θα λατρέψετε το Oahu. 

Στο νησί βρίσκεται η πρωτεύουσα, η Χονολουλού και διάσημες περιοχές όπως το Περλ Χάρμπορ, η Βόρεια Ακτή και η παραλία Waikiki. 

Το Oahu είναι το νησί στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να μετακομίσουν επειδή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο με πολλές θέσεις εργασίας, κατοικίες, εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα και υπηρεσίες. 

Θα βρείτε τις περισσότερες ανέσεις και έναν τρόπο ζωής που είναι παρόμοιος με την ηπειρωτική χώρα, αλλά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τη Χαβάη, στο Oahu.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό θα είναι το καλύτερο και πιο καλά στρογγυλεμένο νησί για μετακόμιση από την ηπειρωτική χώρα. Θα βρείτε τις περισσότερες θέσεις εργασίας και επιλογές στέγασης στο Oahu, αλλά το κόστος ζωής είναι υψηλότερο. 

Χαβάη

Το Big Island, η Χαβάη, έχει τον 2ο μεγαλύτερο πληθυσμό, αλλά είναι πολύ λιγότερο πυκνοκατοικημένο με περίπου 200.600 άτομα στο νησί και μόλις 50 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι. 

Η Χαβάη αντιπροσωπεύει περίπου το 62% της συνολικής γης της Χαβάης, κερδίζοντας πραγματικά το παρατσούκλι της Μεγάλης Νήσου.

Αν θέλετε παρθένες βραχώδεις, χρυσαφένιες ή μαύρης άμμου παραλίες, πανέμορφα εθνικά πάρκα, ηφαίστεια που προκαλούν δέος, καταπράσινα τροπικά δάση και μια ζωντανή αίσθηση κοινότητας, η Χαβάη μπορεί να είναι για εσάς. 

Είναι λιγότερο ανεπτυγμένο από το Oahu με τεράστιες αγροτικές ζώνες, αλλά θα βρείτε περισσότερες θέσεις εργασίας, κατοικίες, εστιατόρια, παντοπωλεία και υπηρεσίες κοντά στα πληθυσμιακά κέντρα Kailua-Kona και Hilo. 

Το κόστος ζωής στο Big Island είναι επίσης περίπου το μισό από αυτό του Oahu, αν και ακόμα πιο ακριβό από τον εθνικό μέσο όρο. 

Μάουι

Three Bears Falls on the Road to Hana in Maui περιτριγυρισμένο από πράσινο για ένα τμήμα που δείχνει σε ποιο νησί να μετακομίσετε στη Χαβάη για έναν κινούμενο οδηγό

Το Maui είναι γνωστό ως το Valley Isle και είναι δημοφιλές για τις όμορφες παραλίες του, την ορεινή τοπογραφία με το πράσινο, τους καταρράκτες και τους μεγάλους, γραφικούς δρόμους που διασχίζουν το νησί. 

Με τον 3ο μεγαλύτερο πληθυσμό στη Χαβάη, το Μάουι φιλοξενεί περίπου 164.200+ άτομα με περίπου 226 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι. Δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένο όσο το Oahu, αλλά πιο πολυσύχναστο από το Big Island. 

Το Maui είναι πολύ ανεπτυγμένο με πολλές θέσεις εργασίας, εστιατόρια, αξιοθέατα, παντοπωλεία και υπηρεσίες που προσφέρονται σε όλο το νησί.

Υπάρχουν κάποιες απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές, όπως η Χάνα, όπου λίγοι άνθρωποι ζουν που νιώθουν πολύ πιο απομονωμένοι.

Μετά τις πυρκαγιές στη Λαχάινα, το σπίτι του Μάουι δυσκολεύτηκε να φιλοξενήσει τους εκτοπισμένους πολίτες αφού καταστράφηκαν πάνω από 3.000 σπίτια και διαμερίσματα.

Αυτή η έλλειψη στέγης είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στο Maui. 

Καουάι

Το Kauai, γνωστό ως Garden Isle, είναι ένα από τα πιο φυσικά όμορφα και παρθένα-ακόμα ανεπτυγμένα νησιά στη Χαβάη.

Καταπράσινες κοιλάδες και βουνά, τροπικά δάση, βοτανικοί κήποι και καταρράκτες κάνουν το Kauai πραγματικά υπέροχο. Είναι διάσημο για τις κορυφογραμμές και απόκρημνες ακτές Na Pali. 

Οι άνθρωποι που αναζητούν ένα λιγότερο γεμάτο, γραφικό και απομονωμένο νησί θα λατρέψουν το Kauai. Είναι αρκετά ανεπτυγμένο για να προσφέρει άνεση, αλλά αρκετά άγριο για να προκαλέσει λίγο σοκ αν μετακινείστε από την ηπειρωτική χώρα. 

Ο πληθυσμός του Kauai είναι ο 4ος μεγαλύτερος στη Χαβάη, αλλά πολύ μακριά από τα πλήθη του Oahu, της Hawai’i και του Maui με λιγότερους από 73.300 ανθρώπους (περίπου 133 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι). 

Το Kauai προσφέρει λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με ορισμένα από τα άλλα νησιά, αλλά οι ειδικευμένες θέσεις εργασίας, η φιλοξενία και οι εργασίες μεταφοράς είναι όλες εξαιρετικές επιλογές στο νησί. 

Η στέγαση μπορεί να είναι ένας αγώνας στο Kauai, όπου σχεδόν το 15% των κατοικιών είναι βραχυπρόθεσμα ενοίκια και η εκτεταμένη έλλειψη κατοικιών δημιουργεί υψηλότερα ενοίκια και τιμές κατοικιών. 

2. Εξετάστε το κόστος ζωής

Αφού ολοκληρώσετε τη λίστα με τα πιθανά νησιά για να μετακομίσετε στη Χαβάη, θα πρέπει να εξετάσετε πόσο θα κοστίσει η διαμονή σας εκεί. 

Το κόστος ζωής στη Χαβάη είναι το υψηλότερο στη χώρα — σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. Για να ζήσετε άνετα στη Χαβάη, θα χρειαστεί να κερδίσετε περίπου 195.300 $/έτος

Όταν σκέφτεστε πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη αυτό το υψηλότερο κόστος ζωής και τι θα χρειαστείτε για να λειτουργήσει. 

Το κόστος στέγασης της Χαβάης αξίζει να εξεταστεί εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα σπίτι σε ένα από τα νησιά. Η μέση τιμή πώλησης των κατοικιών στη Χαβάη είναι περίπου $638.500

Το κόστος των τροφίμων είναι ένα άλλο θέμα. Το κόστος των τροφίμων στη Χαβάη μπορεί να είναι έως και 64% υψηλότερο από ό,τι στην ηπειρωτική χώρα. Ένα γαλόνι γάλα θα σας κάνει πίσω περίπου 6 $ στη Χαβάη, το υψηλότερο μέσο κόστος στη χώρα. 

Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα καύσιμα είναι επίσης ακριβά εδώ. Οι τιμές του φυσικού αερίου της Χαβάης είναι οι 3 υψηλότερες στις ΗΠΑ (πίσω από την Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον). Η Χαβάη έχει επίσης το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα

Αυτά τα στοιχεία εξετάζουν τη Χαβάη στο σύνολό της, αλλά εδώ είναι μια ματιά στο πώς το κόστος ζωής ποικίλλει μεταξύ των μεγάλων πόλεων στα 4 κύρια νησιά της Χαβάης. 

 • Η Χονολουλού του Οάχου έχει συνολικό κόστος ζωής περίπου 84% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Η στέγαση είναι 214% υψηλότερη, τα είδη παντοπωλείου είναι 50% υψηλότερα και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι περίπου 42% υψηλότερες από τον εθνικό μέσο όρο στη Χονολουλού.
 • Το Hilo, στη Χαβάη έχει μέσο κόστος ζωής περίπου 46% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Η στέγαση είναι 47% υψηλότερη, τα είδη παντοπωλείου είναι 52% υψηλότερα και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι περίπου 112% υψηλότερες από τον εθνικό μέσο όρο στο Χίλο. 
 • Το Kahului, Maui έχει κόστος ζωής περίπου 56% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Η στέγαση είναι περίπου 17% υψηλότερη, τα είδη παντοπωλείου είναι περίπου 9% υψηλότερα και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι περίπου 31% υψηλότερες από τον εθνικό μέσο όρο στο Kahului.
 • Το Kapa’a, Kauai είναι 41% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο για το κόστος ζωής. Η στέγαση είναι περίπου 16,5% υψηλότερη, τα είδη παντοπωλείου είναι περίπου 9% υψηλότερα και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κοστίζουν περίπου 31% περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο στην Καπάα. 

Ποιες αεροπορικές εταιρείες πετούν προς Χαβάη απο ΗΠΑ;

Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη το 2023;

3. Κάντε κάποια έρευνα γειτονιάς

Αεροφωτογραφία της γειτονιάς Diamond Head και Kahala Shore για μια ενότητα που περιγράφει λεπτομερώς τις καλύτερες γειτονιές για μετακόμιση στη Χαβάη

Αφού αποφασίσετε για ένα νησί που φαίνεται ότι θα είναι κατάλληλο για εσάς όσον αφορά τον πολιτισμό, τα τοπία και το κόστος ζωής, κάντε κάποια έρευνα για να προσδιορίσετε ποια περιοχή θα είναι η σωστή επιλογή. 

Οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι σε μία από τις γειτονιές ή περιοχές που αναφέρονται παρακάτω για κάθε νησί. 

Οι καλύτερες γειτονιές στο Oahu

Η στέγαση στο Oahu μπορεί να είναι πολύ ακριβή και οι καλύτερες γειτονιές είναι ακόμη περισσότερο. Η μετακόμιση στο Oahu σημαίνει ότι πιθανότατα θα αποφασίσετε μεταξύ των παρακάτω περιοχών:

 • Παραλία Waikiki: Έξι παραλίες, πολυτελείς ανέσεις κοντά, ασφαλής και προσβάσιμη με τα πόδια
 • Diamond Head: Ανατολικά του Waikiki με πολλούς χώρους πρασίνου, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την παραλία
 • The Windward Coast: Ήσυχη και πιο απομονωμένη περιοχή στην ανατολική ακτή
 • The North Shore: Τεράστιο σημείο για σέρφινγκ και τοπική κουλτούρα με χαλαρές δονήσεις
 • Χονολουλού: Αστικές, αστικές δονήσεις σε μια πόλη που είναι γεμάτη και ζωντανή για περπάτημα

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς προτάσεις για το πού να μείνετε στο Oahu, αλλά αν σκοπεύετε να μετακομίσετε εδώ, θα πρέπει να εξετάσετε τα logistics.

Αυτό περιλαμβάνει το μέσο κόστος ενοικίου/υποθήκης, πόσο βατή είναι η περιοχή, η πολυκοσμία της περιόδου αιχμής, τα τοπικά σχολεία και θέσεις εργασίας και πόσες επιλογές στέγασης είναι διαθέσιμες. 

Οι καλύτερες γειτονιές στη Χαβάη

Η στέγαση στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης είναι λιγότερο ακριβή από το Oahu ή το Maui, αλλά και πάλι δεν είναι φθηνό. Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στο Μεγάλο Νησί, πιθανότατα θα εξετάσετε αυτές τις περιοχές:

 • Χίλο: Πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, πολύ ανεπτυγμένη, πρόσβαση στην παραλία
 • Kailua-Kona: Παραλιακές παραλίες στο νησί με πολλή νυχτερινή ζωή
 • Kohala: Πολλή υπαίθρια αναψυχή μέσα και έξω από τις παραλίες με λάβα και τις αμμώδεις παραλίες
 • Volcano Village: Σε κοντινή απόσταση από το Εθνικό Πάρκο Volcanoes με μια αγροτική, καλλιτεχνική ατμόσφαιρα
 • Waikoloa: Ήσυχη, φιλική γειτονιά με πολλά θέρετρα και παραλίες

Αυτές οι περιοχές είναι μερικές από τις προτάσεις μας για το πού να μείνετε στο Μεγάλο Νησί, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά μέρη που πρέπει να εξετάσετε εάν μετακομίζετε στη Χαβάη. 

Με χαμηλότερο κόστος στέγασης από μερικά από τα άλλα κύρια νησιά της Χαβάης και πολλές ευκαιρίες για ψώνια, θέσεις εργασίας και πράγματα να κάνετε σε αυτές τις περιοχές, είναι εύκολο να αγκαλιάσετε το Μεγάλο Νησί ως το νέο σας σπίτι. 

Οι καλύτερες γειτονιές στο Μάουι

Το Maui είναι λιγότερο ακριβό για να ζεις από το Oahu, αλλά εξακολουθεί να είναι 56% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Το κόστος στέγασης ήταν ιστορικά χαμηλότερο στο Μάουι από ό,τι στο Οάχου.

Σημειώστε ότι οι πυρκαγιές στη Λαχάινα εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετώπισαν ελλείψεις κατοικιών καθώς προσπαθούν να βρουν σπίτια ή διαμερίσματα προς ενοικίαση στο νησί.

Οι πυρκαγιές προκάλεσαν ζημιές στη Λαχάινα, αλλά οι άλλες περιοχές στο Δυτικό Μάουι εξακολουθούν να ευδοκιμούν και δεν έχουν υποστεί ζημιές. 

Οι καλύτερες περιοχές που πρέπει να εξετάσετε στο Maui είναι:

 • West Maui: Ka’anapali, Napili και Kapalua προσφέρουν παραλίες, καταστήματα, γήπεδα γκολφ και νυχτερινή ζωή
 • Central Maui: Πιο πυκνοκατοικημένο, κοντά σε καταστήματα και άφθονες ευκαιρίες εργασίας με ψυχρότερες θερμοκρασίες
 • Νότια πλευρά: Το Wailea, το Makena και το Kihei προσφέρουν τις καλύτερες παραλίες με περισσότερη φυσική ομορφιά και αναψυχή

Αν και το Central Maui είναι λίγο πιο γεμάτο, εκεί θα βρείτε τις περισσότερες ευκαιρίες εργασίας στο νησί και θα επωφεληθείτε με ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να απολαύσετε το West Maui ή τη Νότια πλευρά του Maui ακόμα περισσότερο. 

Οι καλύτερες γειτονιές στο Kauai

Το Kauai προσφέρει μερικές εξαιρετικές περιοχές για να ζήσετε και είναι ένα από τα πιο προσιτά νησιά της Χαβάης για να μετακομίσετε με χαμηλότερο κόστος ζωής από το Oahu, τη Hawai’i και το Maui. 

Μερικές από τις καλύτερες γειτονιές που πρέπει να εξετάσετε στο Kauai είναι:

 • Lihue: Η πρωτεύουσα και εμπορικό κέντρο του Kauai με πολλές ευκαιρίες εργασίας και στέγασης
 • Kapa’a:  Πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή με εθνικά πάρκα, παραλίες και φυσική ομορφιά/υπαίθρια αναψυχή
 • Princeville και Hanalei:  Βόρεια Kauai με υπέροχες παραλίες. λιγότερες επιλογές στέγασης, αλλά ήσυχο και ασφαλές
 • Koloa: Μικρή περιοχή με χαριτωμένο κέντρο και εξαιρετικές παραλίες, αλλά πιο ακριβή κατοικία

Αυτές οι περιοχές συγκαταλέγονται στις κορυφαίες γειτονιές που προτείνουμε στον οδηγό μας για το πού να μείνετε στο Kauai, αλλά είναι εξίσου ελκυστικές αν σκοπεύετε να μετακομίσετε εδώ. 

Ένα κοινό πράγμα που έχουν όλες οι διαφορετικές περιοχές του Kauai είναι ότι δεν θα βρείτε πολλή νυχτερινή ζωή — αν δεν είναι αυτή η σκηνή σας, πιθανότατα θα σας αρέσει εδώ. 

4. Δείτε τις Επιλογές Στέγασης

Το σκάφος φτάνει σε ένα σπίτι μπροστά στον ωκεανό στη Χαβάη με ορατές αποσκευές και φοίνικες γύρω από το σπίτι για έναν οδηγό για το πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη

Anna Klepatckaya/Shutterstock

Η στέγαση είναι μερικές φορές ο παράγοντας που αλλάζει τη γνώμη των ανθρώπων σχετικά με τη μετακόμιση στη Χαβάη. Μπορεί να είναι απαγορευτικά ακριβό και μερικές φορές δύσκολο να βρεις σπίτια προς ενοικίαση ή πώληση. 

Τα καλά νέα είναι ότι αν γνωρίζετε σε ποιο νησί και περιοχή θέλετε να εγκατασταθείτε, θα μπορείτε να εστιάσετε την αναζήτησή σας και να ελέγξετε γύρω σας για να μάθετε τι είναι διαθέσιμο στο εύρος τιμών σας. 

Παραπάνω, αναφέραμε ότι η μέση τιμή πώλησης των σπιτιών στη Χαβάη είναι πάνω από 638 χιλιάδες δολάρια. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η διάμεση τιμή πώλησης — περίπου οι μισές είναι υψηλότερες και οι μισές χαμηλότερες. 

Πιθανότατα δεν πρόκειται να σκοντάψετε σε κανένα φτηνό ακίνητο στα νησιά της Χαβάης, αλλά δεν είναι ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε εκατομμύρια για να μετακομίσετε εδώ. 

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση του σπιτιού σας στη Χαβάη, ανατρέξτε σε αυτούς τους ιστότοπους για να αναζητήσετε σπίτια προς ενοικίαση ή πώληση:

 • HiCentral : Περιηγηθείτε σε σπίτια προς πώληση ή ενοικίαση κατά νησί, γειτονιά, ημερομηνία καταχώρισης και άλλα
 • Realtor.com : Περιηγηθείτε σε σπίτια προς πώληση ή ενοικίαση κατά νησί, τιμή, ημερομηνία καταχώρισης, τύπο ακινήτου και άλλα
 • HotPads : Περιηγηθείτε σε ιδιωτικές κατοικίες προς ενοικίαση (FRBO) ανά νησί, διάταξη, ημερομηνία καταχώρισης και άλλα

Θυμηθείτε το γενικό κόστος στέγασης στη Χαβάη ανά νησί: Oahu (214% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο), Hawai’i (47% υψηλότερο), Maui (17% υψηλότερο) και Kauai (16,5% υψηλότερο). 

5. Περιηγηθείτε στις θέσεις εργασίας

Η εξασφάλιση μιας καλής δουλειάς θα διευκολύνει πολύ την απρόσκοπτη μετακόμιση στη Χαβάη και την προσαρμογή στο υψηλότερο κόστος ζωής εκεί.

Εάν μπορείτε να εργαστείτε εξ αποστάσεως και να κερδίσετε έναν καλό μισθό, αυτή είναι μια υπέροχη επιλογή. 

Για να βρείτε μια καλή δουλειά, θα θέλετε να μάθετε ποιες βιομηχανίες αναπτύσσονται περισσότερο και να έχετε διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Ακολουθούν οι κορυφαίες βιομηχανίες απασχόλησης στη Χαβάη και η ανάπτυξή τους από το 2022-2023:

 • Φιλοξενία (αύξηση 13,6%)
 • Μεταφορές και αποθήκευση (αύξηση 12,9%)
 • Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ενέργεια (αύξηση 5,9%)
 • Διοίκηση και υποστήριξη επιχειρήσεων (αύξηση 4,5%)
 • Ακίνητα (αύξηση 3,8%)
 • Λιανικό εμπόριο (αύξηση 2,8%)
 • Υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια (αύξηση 2,9%)

Με αριθμούς, οι βιομηχανίες ακινήτων, υγειονομικής περίθαλψης και λιανικής απασχολούν τους περισσότερους ανθρώπους στη Χαβάη. Αλλά αυτοί δεν είναι στην πραγματικότητα οι κορυφαίες βιομηχανίες – η φιλοξενία, οι μεταφορές και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι! 

Εάν έχετε ήδη ένα σύνολο δεξιοτήτων που ισχύει για αυτές τις ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανίες ή είστε πρόθυμοι να λάβετε την απαραίτητη εκπαίδευση για να κάνετε τη δουλειά, είναι πιθανό να βρείτε εξαιρετικές επιλογές απασχόλησης στη Χαβάη. 

Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας ανατρέχοντας στους παρακάτω ιστότοπους για θέσεις εργασίας στη Χαβάη:

6. Ταξινόμηση των αντικειμένων σας για αποστολή ή πώληση

Πινακίδα πώλησης γκαράζ με πράγματα που κάθονται σε τραπέζια για μια κινούμενη πώληση πριν κατευθυνθείτε στη Χαβάη

Νέα Αφρική/Shutterstock

Αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα όταν αρχίζετε να ταξινομείτε τη συσσώρευση αντικειμένων για να δείτε τι αξίζει να αποσταλεί και τι προτιμάτε να πουλήσετε για να χρηματοδοτήσετε τη μετακόμισή σας. 

Η αποστολή αντικειμένων στη Χαβάη δεν είναι φθηνή. Καθόλου. 

Εάν στέλνετε τα πράγματά σας σε λοβό, θα μπορούσατε να πληρώσετε από 2.300 έως 7.000 $+, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Angi (πρώην Angie’s List). Η αποστολή επίπλων μπορεί να είναι $1.000-$4.500 ανά είδος! 

Τι γίνεται με το αυτοκίνητό σας; Η αποστολή του στο εξωτερικό κυμαίνεται από 950 $ έως πάνω από 3.000 $ εάν προτιμάτε να μην το πουλήσετε.

Αυτά τα υψηλά νούμερα είναι γιατί πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να πουλήσουν ό,τι μπορούν και να στείλουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα όταν μετακομίζουν στη Χαβάη. 

Υπάρχουν 3 εξοικονόμηση χάρες που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν τα έξοδα αποστολής σας κάνουν λίγο άρρωστο:

 1. Εάν μετακινείστε σε μια περιοχή που είναι προσβάσιμη με τα πόδια με πολλά πράγματα να κάνετε σε μικρή ακτίνα, μπορεί να μην χρειάζεστε αυτοκίνητο αμέσως (ή καθόλου).
 2. Μπορεί να βρείτε ένα σπίτι για να νοικιάσετε ή να αγοράσετε που είναι ήδη επιπλωμένο, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να κουβαλάτε όλα τα πράγματά σας μαζί. 
 3. Τα μετρητά που βγάζετε από την πώληση ανεπιθύμητων αντικειμένων πριν από τη μετακόμιση μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων αποστολής. 

Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να καθίσετε με ένα σημειωματάριο ή ένα υπολογιστικό φύλλο και να απαριθμήσετε όλα τα πράγματα που έχετε, μεγάλα και μικρά, για να προσδιορίσετε εάν πληρώνετε καλύτερα για να το στείλετε ή να το πουλήσετε τώρα. 

Εάν έχετε αρκετό χρόνο πριν από τη μετακόμισή σας, μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα για να τα πουλήσετε σε διαδικτυακές αγορές για να έχετε καλύτερη τιμή για αυτά. Εάν πρόκειται να μετακομίσετε σύντομα, είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε μια τεράστια έκπτωση σε αυλή και να τιμολογήσετε τα πράγματα για να πουλήσετε γρήγορα. 

Ό,τι δεν πουλάτε μπορείτε να το δωρίσετε σε καταστήματα λιανικής πώλησης και σε κέντρα βοήθειας κοντά σας. 

7. Κάντε την κίνηση

Το ζευγάρι στηρίζεται στον καναπέ με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του πριν αποσυσκευάσει τα κινούμενα κουτιά για έναν οδηγό που περιγράφει λεπτομερώς πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη

fizkes/Shutterstock

Μόλις προσγειωθείτε στο κατάλληλο νησί για εσάς, ερευνήσετε το COL, τις καλύτερες γειτονιές και τις επιλογές στέγασης/δουλειάς και προσδιορίσετε ποια αντικείμενα θα σας συνοδεύουν, είστε έτοιμοι να κάνετε το άλμα. 

Στην πραγματικότητα, η μετακόμιση στη Χαβάη είναι όπου τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο τριχωτά. Υπάρχουν πολλά (περιμένετε) κινούμενα μέρη.

Θα κάνετε ταχυδακτυλουργικά τα εξής:

 • Κράτηση της πτήσης σας
 • Τακτοποίηση αποστολής για τα είδη/αυτοκίνητό σας
 • Συνεργασία με μεσίτη ή πράκτορα χρηματοδοτικής μίσθωσης για μετακόμιση/μετακόμιση
 • Διακοπή/ρύθμιση βοηθητικών προγραμμάτων
 • Ανάληψη/εγγραφή στο νέο σχολείο του παιδιού σας
 • Αλλαγή τράπεζας εάν χρειάζεται
 • Ενημέρωση της διεύθυνσής σας για λογαριασμούς, συνδρομές κ.λπ.

Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα σημαντικό στη διαδικασία μετακίνησης σε μια νέα κατάσταση. 

Φαίνεται ότι είναι πολλά και δεν θα είναι μια βόλτα στο πάρκο, αλλά περιμένοντας στο τέλος αυτής της λίστας εργασιών πλυντηρίου είστε εσείς που χαλαρώνετε στο νέο σας σπίτι στη Χαβάη. 

Αξίζει? Λέμε σίγουρα. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Παραλία Lanikai στο Oahu, Χαβάη κατά τη διάρκεια ενός πολύχρωμου ηλιοβασιλέματος με έναν φοίνικα και πράσινο στο πρώτο πλάνο

Mikela Bond/Shutterstock

Όταν σκέφτεστε πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη, μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και συναρπαστικό. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. 

 • Επισκεφθείτε πριν δεσμευτείτε. Εάν ερωτεύεστε ένα συγκεκριμένο νησί ή γειτονιά μόνο από τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που βλέπετε στο διαδίκτυο, θα συνεχίσετε να θέλετε να το επισκεφτείτε αυτοπροσώπως προτού εγκατασταθείτε σε έναν προορισμό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι το μόνο που πρέπει να είναι, ή ότι μια κοντινή πόλη ή περιοχή ταιριάζει ακόμα καλύτερα. 
 • Μιλήστε με ντόπιους. Εάν γνωρίζετε κάποιον που ζει στη Χαβάη, μπορεί να είναι μια εξαιρετική, ειλικρινής πηγή για να συνομιλήσετε πριν αποφασίσετε να μετακομίσετε. Μπορούν να είναι μια εξαιρετική πύλη για να ακούσετε για τις οικονομικές συνθήκες, τις προοπτικές εργασίας, τα πολιτιστικά ερωτήματα, τα κρυμμένα πετράδια στην περιοχή και πολλά άλλα. 
 • Κάντε πολλή έρευνα. Το να μάθετε πώς να μετακομίζετε στη Χαβάη δεν είναι δύσκολο, αλλά η απόκτηση όλων των πληροφοριών που χρειάζεστε για να το κάνετε με τον σωστό τρόπο απαιτεί χρόνο και υπομονή. Κάντε όση περισσότερη έρευνα μπορείτε πριν καταλήξετε στην ιδέα. Το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας θα πρέπει να είναι γεμάτο από διαδικτυακά φόρουμ, φωτογραφίες, μελέτες και οικονομικά δεδομένα, τάσεις τιμών και κόστους, καταχωρίσεις ακινήτων και πολλά άλλα για τις περιοχές της Χαβάης που σας ενδιαφέρουν.  
 • Προετοιμαστείτε για εποχιακές αλλαγές. Η εποχή του χρόνου που θα φτάσετε στη Χαβάη μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος του έτους, το χειρότερο ή κάπου στο ενδιάμεσο. Μάθετε τι έρχεται από την άποψη των εποχικών αλλαγών με τον τουρισμό, τον καιρό, το κλείσιμο καταστημάτων και πολλά άλλα, ώστε να μην εκπλαγείτε. 

Συχνές Ερωτήσεις

Η ακτή Na Pali του Kauai με πρωινή ομίχλη στα βουνά κατά τη διάρκεια μιας όμορφης μέρας με ήρεμα νερά για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων σχετικά με το πώς να μετακινηθείτε στη Χαβάη σε 7 βήματα

Maridav/Shutterstock

Το να καταλάβετε πώς να μετακομίσετε στη Χαβάη χωρίς να κάνετε χάος στα σχέδιά σας είναι λίγο πιο εύκολο όταν μπορείτε να εξετάσετε μερικές από τις κοινές ερωτήσεις που έχουν οι άλλοι σχετικά με τη διαδικασία. 

Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα! 

Πόσο δύσκολο είναι να μετακομίσεις στη Χαβάη;

Η μετακόμιση στη Χαβάη δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι ακριβή και απαιτεί πολύ προγραμματισμό. Θα θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική δουλειά για να διασφαλίσετε ότι το ετήσιο εισόδημά σας είναι περίπου 70.000 $-100.000 $ για να ζήσετε άνετα.

Με μια δουλειά και απόδειξη εισοδήματος, δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να νοικιάσετε ένα σπίτι στη Χαβάη, εφόσον επιλέγετε μια περιοχή με πολλές διαθέσιμες κατοικίες.

Εάν αγοράζετε ένα σπίτι, το να έχετε μια αρκετά μεγάλη προκαταβολή και ένα σταθερό ιστορικό εργασίας θα βοηθήσουν τη διαδικασία να προχωρήσει ομαλά.

Μπορώ να μετακομίσω στη Χαβάη χωρίς δουλειά;

Η μετακόμιση στη Χαβάη χωρίς δουλειά είναι δυνατή, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Μπορεί να μπορέσετε να βρείτε δουλειά στον τομέα της φιλοξενίας ή του λιανικού εμπορίου μόλις μετακομίσετε εκεί, αλλά η εύρεση ενός ιδιοκτήτη που θα σας νοικιάσει ένα σπίτι ή διαμέρισμα θα είναι δύσκολο χωρίς την απόδειξη της τρέχουσας εργασίας.

Είναι καλύτερα να παρατάξετε πρώτα μια δουλειά και μετά να μετακομίσετε στη Χαβάη με πολλά χρήματα που θα εξοικονομήσετε για να καλύψετε το ενοίκιο του πρώτου και του τελευταίου μήνα και μια εγγύηση.

Πόσα χρήματα πρέπει να κάνετε για να μετακομίσετε στη Χαβάη;

Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει πόσα χρήματα πρέπει να κερδίσετε για να μετακομίσετε στη Χαβάη και να ζήσετε άνετα, με εκτιμήσεις μισθών που κυμαίνονται από 70.000 $ (ανάνθρωπος) έως σχεδόν $200.000 (4μελής οικογένεια) ετησίως. Το υψηλό κόστος ζωής της Χαβάης (84% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο) σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα σημαντικό και σταθερό εισόδημα για να φτάσετε εδώ χωρίς να δυσκολευτείτε οικονομικά.

Τι θα ήθελα να ήξερα πριν μετακομίσω στη Χαβάη;

Ένα πράγμα που εμφανίζεται ξανά και ξανά στις συζητήσεις μεταξύ των μεταμοσχεύσεων «τι θα ήθελα να ήξερα πριν μετακομίσω στη Χαβάη» είναι πόσο πιο ακριβά είναι τα πάντα, από τη στέγαση και το φυσικό αέριο μέχρι τα παντοπωλεία και τους φόρους.

Η γενική σύσταση είναι ότι πρέπει να έχετε μια εξαιρετική, ασφαλή δουλειά, ένα μέρος για να μείνετε στη σειρά και ένα ωραίο μαξιλάρι οικονομιών για να τα καταφέρετε στη Χαβάη.

Ποιο είναι το μειονέκτημα του να ζεις στη Χαβάη;

Το μειονέκτημα της ζωής στη Χαβάη είναι σίγουρα το κόστος ζωής, το οποίο είναι περίπου 84% υψηλότερο από ό,τι στην ηπειρωτική χώρα. Από μια σακούλα κεράσια μέχρι σαμπουάν, θα πληρώσετε περισσότερα για τα πάντα στη Χαβάη. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι να ζεις σε ένα νησί όταν έρχεσαι από την ηπειρωτική χώρα. Ο «πυρετός του νησιού» είναι συνηθισμένος και μπορεί να κάνει τους νεοφερμένους να αισθάνονται κάπως παγιδευμένοι.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να τα μαζέψετε και να μετακομίσετε στη Χαβάη;

Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια μετακόμιση στη Χαβάη, έχετε ήδη τους λόγους σας — αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε μερικούς περισσότερους. 

Δεν θα βρείτε τροπικά τοπία όπως αυτό πουθενά αλλού στις ΗΠΑ – λευκές και χρυσές παραλίες, κατάφυτες ηφαιστειακές κορυφές και κοιλάδες, τροπικά λουλούδια και δέντρα και θέα στον ωκεανό που εκτείνονται για μίλια. 

Είτε ψάχνετε για τραχιά, απόλυτα φυσική ομορφιά που σας περιβάλλει με την καταπράσινη άγρια ​​φύση της Χαβάης ή τις γραφικές παραλίες που περιβάλλονται από εστιατόρια, καταστήματα και αξιοθέατα, μπορείτε να τη βρείτε στη Χαβάη. 

Εάν βαριέστε την τρέχουσα πόλη σας, μια μετακόμιση στη Χαβάη θα μπορούσε να είναι απλώς η επανεκκίνηση που χρειάζεστε. 

Υπάρχουν ατελείωτα διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στη Χαβάη, από συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες και χαλαρές μέρες στο νερό μέχρι ακμάζουσες τοπικές κοινότητες με φεστιβάλ, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. 

Δεδομένου ότι είναι ζεστό στη Χαβάη όλο το χρόνο, μπορεί να είναι μια εκπληκτική αντίθεση με τη ζωή στα περισσότερα μέρη των συνεχόμενων ΗΠΑ. Πέρασαν οι κρύοι, χιονισμένοι χειμώνες και τα γυμνά δέντρα τις πιο δροσερές εποχές. 

Η μετακόμιση στα νησιά θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μια νέα αγάπη για τη σύνδεση με τη φύση μέσω πεζοπορίας, κολύμβησης, καταδύσεων, αναρρίχησης βράχου ή εκμάθησης για την αρχαία χρήση των φαρμακευτικών ιθαγενών φυτών και βοτάνων.

Εάν είστε έτοιμοι να αναποδογυρίσετε ένα νέο φύλλο —ή φύλλο φοίνικα— στη Χαβάη, ακολουθήστε αυτά τα γενικά βήματα για να κάνετε την κίνησή σας πραγματικότητα! 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια