Σινικό Τείχος της Κίνας, Οδηγός επίσκεψης – 2024

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι το πιο διάσημο τείχος στον κόσμο, και επομένως όχι μόνο στην Κίνα. Ανάμεσα στα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου , το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ένα από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά έργα, καθώς και σύμβολο και ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Κίνας. Ένα αμυντικό τείχος με αρχαία και μακρά ιστορία, που διασχίζει το τοπίο και τις αυτοκρατορικές δυναστείες , μέχρι σήμερα. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν την ιστορία του , τα χαρακτηριστικά του και τον καλύτερο τρόπο να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κίνα στον οδηγό μας!

Σινικό Τείχος της Κίνας εν συντομία, χρήσιμες πληροφορίες

ΔιεύθυνσηHuairou, Cina, 101406
Αριθμός+86 10 6162 6022
Πώς να πάρειΠροσβάσιμο από την επαρχία Qinghai ή το Πεκίνο
Από το Πεκίνο : Badaling, με το λεωφορείο αρ. 919 από το Deshengmen ή με τρένο, από τον βόρειο σταθμό του Πεκίνου.
Mutianyu, με λεωφορείο αρ. 867 από το σταθμό Dongzhimen.
Ωρα ανοιγματοςBadaling : 6 π.μ. έως 7 μ.μ. το καλοκαίρι και 7 π.μ. έως 6 μ.μ. το χειμώνα
Mutianyu : 7 π.μ. έως 6.30 μ.μ. το καλοκαίρι και 7.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ. το χειμώνα
ΤιμήBadaling : 45 ¥ (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) και 40 ¥ (1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου)
Mutianyu :: 45 ¥
Jīnshānling : 65 ¥ (μέσα Μαρτίου – μέσα Νοεμβρίου) και 55 ¥ (μέσα Νοεμβρίου – μέσα Μαρτίου) )
Simatai : 40 ¥
Jiànkòu : δωρεάν
*Εξαιρείται το τελεφερίκ
ΣυμβουλεύωΕπισκεφθείτε το Τείχος από το Πεκίνο επιλέγοντας το τμήμα Mutianyu.

Πού βρίσκεται το Σινικό Τείχος της Κίνας

Επεκτείνεται ασυνεχώς για χιλιάδες χιλιόμετρα στο άκρο βόρειο τμήμα της Κίνας, από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, φτάνοντας στη γραμμή της ερήμου. Το δυτικότερο άκρο βρίσκεται στο Gansu , το πέρασμα Jiayuguan . Στη συνέχεια περνά από την ορεινή επαρχία Jinshan , φτάνοντας στο πέρασμα Shanhai , συναντώντας τη θάλασσα στον κόλπο Bohai . Λαμβάνοντας υπόψη τα κλαδιά του, το Σινικό Τείχος της Κίνας έχει μήκος περίπου 21.196,18 km , ύψος 5 έως 8 m, με πλάτος περίπου 6,5 m. Επιπλέον, δεν είναι δυνατή η συνεχής παρακολούθηση του, καθώς αυτή τη στιγμή χωρίζεται σε 32 ενότητες .

Περνά από 9 επαρχίες συνολικά : Gansu, Ningxia, Shaanxi, Shanxi, Εσωτερική Μογγολία, Πεκίνο, Tianjin, Hebei και Liaoning. Απέχει περίπου 90 χλμ από το Πεκίνο . Ας μάθουμε λοιπόν τι είναι το Σινικό Τείχος της Κίνας, την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του στον οδηγό μας, για να το επισκεφτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Κίνα.

Το βίντεο της επίσκεψης στο Σινικό Τείχος της Κίνας

Παρακάτω είναι το βίντεο της ομάδας μας στο Arché Travel που επισκέπτεται το τμήμα Mutianyu του Σινικού Τείχους. Ένας αρχαιολογικός και αρχιτεκτονικός χώρος που δεν πρέπει να χάσετε στο ταξίδι σας στην Κίνα. Στη συνέχεια, θα δούμε αναλυτικά τη δομή, τα χαρακτηριστικά και τις κύριες ενότητες του.

Ιστορία του Σινικού Τείχους της Κίνας

Η κατασκευή

Ήδη από την περίοδο της Άνοιξης και του Φθινοπώρου , από τον 8ο και 5ο αιώνα π.Χ., οι Κινέζοι γνώριζαν τις τεχνικές κατασκευής τοίχων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της κινεζικής ιστορίας, και την περίοδο μετά τα εμπόλεμα κράτη , οι πολιτείες Wei, Qin, Zhao, Qi, Yan και Zhongshan αύξησαν τις οχυρώσεις τους, με στόχο την υπεράσπιση των συνόρων τους και την καλύτερη αντίσταση στις επιθέσεις. Αυτό το τείχος, στην πραγματικότητα, έπρεπε να αντισταθεί στα όπλα, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό χρησιμοποιώντας χαλίκι και χώμα. Το 221 π.Χ. , όταν ο Τσιν Σι Χουάνγκ ενοποίησε την Κίνα επικρατώντας έναντι των αντίπαλων κρατών, γεννήθηκε η δυναστεία των Τσιν .

Επιβάλλεται έτσι μια συγκεντρωτική κυριαρχία , αποφεύγοντας την επανεμφάνιση φεουδαρχικών βασιλείων. Για να υπερασπιστεί περαιτέρω το έδαφος από το βόρειο Xiongnu, διατάζει την κατασκευή νέων τειχών, ενώνοντας τις ήδη υπάρχουσες οχυρώσεις που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, η μεταφορά υλικών ήταν περίπλοκη σε μια τόσο μεγάλη περιοχή. Για το λόγο αυτό οι τοίχοι διαθέτουν διάφορα υλικά, καθώς οι κατασκευαστές αποφάσισαν να επιλέγουν πάντα πόρους που βρίσκονταν στο χώρο. Ορεινές πέτρες για ορεινές περιοχές και χώμα εμβολιασμένο στις πεδιάδες.

Η επέκταση του Τείχους

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί έγγραφα που να μπορούν να μας πουν πόσο μεγάλο ήταν το Σινικό Τείχος την εποχή της κατασκευής του και τα περισσότερα από τα παλαιότερα τείχη έχουν διαβρωθεί στο πέρασμα των αιώνων . Επιπλέον, υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο εργάτες χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του υπό τη δυναστεία Τσιν. Αργότερα, άλλες δυναστείες, όπως οι Σούι και οι Χαν , επισκεύασαν επίσης και επέκτεισαν ορισμένα τμήματα του Τείχους, συνεχίζοντας έτσι να υπερασπίζονται την αυτοκρατορία από τις εισβολές στο βορρά. Άλλα τείχη προστέθηκαν μεταξύ του 10ου και του 13ου αιώνα από τις δυναστείες Liao, Jin και Yuan , ειδικά αυτά που βρίσκονται σήμερα στην Εξωτερική και Εσωτερική Μογγολία .

Κατασκευή κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ

Τον 14ο αιώνα , η κατασκευή του Σινικού Τείχους της Κίνας άρχισε εκ νέου από τη Δυναστεία των Μινγκ , μετά την ήττα από τους Oirats κατά τη διάρκεια της μάχης του φρουρίου Tumu . Η σύγκρουση κατέστρεφε την αυτοκρατορία και δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οριστική νίκη επί των φυλών της Μογγολίας και της Μαντζουρίας . Σεβόμενοι τον έλεγχο των Μογγόλων στην έρημο Ordos , άρχισαν στη συνέχεια την κατασκευή νέων τειχών στα βόρεια σύνορα, ακολουθώντας την έρημο. Σε αντίθεση με την κατασκευή του προηγούμενου Κινεζικού Τείχους, αυτό του Μινγκ χρησιμοποίησε πέτρες και τούβλα και όχι χώμα, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό.

Κατασκεύασαν επίσης περίπου 25.000 παρατηρητήρια κατά μήκος του τείχους , αλλά οι επιδρομές των Μογγόλων συνεχίστηκαν. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να ενισχυθούν περαιτέρω οι περιοχές των τειχών κοντά στο Πεκίνο . Από το Shanhaiguan έως το Changping, ο στρατηγός Qi Jiguang πρόσθεσε 1.200 πύργους για να παρακολουθεί τους επιδρομείς και από το 1440 έως το 1460 ο Ming έχτισε επίσης το Τείχος Liaodong , προστατεύοντας την αγροτική επαρχία. Το 1644 , οι Manchu διέσχισαν το τείχος για να κατακτήσουν την Κίνα.

Η αρχή της δυναστείας των Τσινγκ και το τέλος της κατασκευής

Στο Shanhaiguan , ο στρατηγός των Ming Wu Sangui άνοιξε τις πύλες, συμμαχώντας με τους Manchus, ελπίζοντας να τους εκμεταλλευτεί για να εκδιώξουν τους επαναστάτες από το Πεκίνο, αλλά κατέλαβαν την πόλη, αφού νίκησαν τη δυναστεία Shun και μετά την αντίσταση των Ming, ξεκινώντας έτσι τη δυναστεία Qing και να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας. Υπό τη δυναστεία τους, τα σύνορα της Κίνας έφτασαν πέρα ​​από το τείχος, παίρνοντας επίσης τη Μογγολία στην αυτοκρατορία και σταμάτησαν την κατασκευή του τείχους.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας σε όλη την ιστορία

Το Σινικό Τείχος της Κίνας έχει περάσει μέσα από το χρόνο και τις εποχές, φτάνοντας στο σήμερα και έγινε ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου . Επιπλέον, μόλις πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως πολύτιμο αρχιτεκτονικό έργο από τον κινεζικό λαό, καθώς παλαιότερα θεωρούνταν το ακριβό έργο ενός τυράννου . Όταν το 1800 άρχισαν να το επισκέπτονται και ταξιδιώτες από τη Δύση, προφανώς γοητευμένοι από αυτό, το Σινικό Τείχος στην Κίνα έγινε σύμβολο της χώρας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης εγκαταλείφθηκε τελείως, ενώ πρόσφατα υποβλήθηκαν σε μεγάλες αναστηλωτικές εργασίες για να το βελτιώσουν ξανά. Στο παρελθόν, το τείχος ήταν επίσης διαβόητο ως το μακρύτερο νεκροταφείο στον κόσμο , με την κατασκευή του να υπολογίζεται ότι σκότωσε ένα εκατομμύριο εργάτες.

Επιπλέον, η οικονομική δέσμευση για την κατασκευή του ήταν τεράστια και οι εσωτερικές εξεγέρσεις ήταν συχνές λόγω των δυσκολιών που έκαναν τα βασίλεια πιο αδύναμα, οδηγώντας στο τέλος των οικογενειών και διακόπτοντας πολλές φορές την ανέγερση του τείχους. Επομένως, όχι μόνο έχει παρελθόν στον Δρόμο του Μεταξιού που αύξησε τους εμπορικούς δρόμους και βελτίωσε την άμυνα, αλλά υπάρχουν και σκοτεινές πλευρές στην ιστορία του που είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε. Σήμερα, το Σινικό Τείχος είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα στον κόσμο, το οποίο έχει εμπνεύσει διεθνείς συγγραφείς και σκηνοθέτες, καθώς και δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber!
Διαβάστε επίσης:23 απίστευτοι φυσικοί βραχώδεις σχηματισμοί (+Φωτογραφίες)

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών ~ με αυτό τον τρόπο βοηθάτε να παραμείνει το site ζωντανό χωρίς εσείς να βάλετε κάτι από την τσέπη σας!

Το Σινικό Τείχος της Κίνας, Χάρτης και Χαρακτηριστικά

Πριν ξεκινήσετε να ανακαλύψετε αυτό το μέρος, σας συμβουλεύουμε να δείτε τον χάρτη του Σινικού Τείχους της Κίνας, για να κατανοήσετε καλύτερα τη θέση του και τα τμήματα του.

Ο χάρτης του Σινικού Τείχους της Κίνας

Η πορεία του Σινικού Τείχους

Όπως φαίνεται στον χάρτη του Σινικού Τείχους της Κίνας, βρίσκεται κυρίως στη βόρεια Κίνα , μια περιοχή όπου οι επιδρομές των βαρβάρων ήταν πιο συχνές. Ωστόσο, τμήματα μπορούν επίσης να βρεθούν στα νότια της χώρας, τα οποία αναφέρονται ως Σινικό Τείχος του Νότου . Η δομή, ακόμα κι αν ορίζεται από όλους ομόφωνα, δεν είναι εύκολο να οριστεί συνολικά σήμερα. Η πιο εύκολη περιοχή για εντοπισμό είναι σίγουρα αυτή που χτίστηκε από τη δυναστεία των Μινγκ . Το δυτικό του άκρο του Τείχους Μινγκ βρίσκεται στην επαρχία Γκανσού : πέρασμα Jiayu . Από εδώ το τείχος, ασυνεχώς, διασχίζει τον διάδρομο Gansu και στις ερήμους της Ningxia , περνά κοντά στον Κίτρινο Ποταμό , στο Yinchuan .

Στην επαρχία Shanxi , στην πόλη Xinzhou , στο πέρασμα Piantou, το Σινικό Τείχος της Κίνας χωρίζεται στα δύο και γίνεται το Εξωτερικό και το Εσωτερικό Σινικό Τείχος , που εκτείνονται κατά μήκος των συνόρων με τη Μογγολία και νοτιοανατολικά, προς το πέρασμα Piantou. Στη συνέχεια, το Εσωτερικό Τείχος ενώνεται με το Εξωτερικό Τείχος στην κομητεία Yanqing , Sihaiye . Εδώ βρίσκουμε τα πιο επισκέψιμα τμήματα του τείχους κοντά στο Πεκίνο , καθώς και τα καλύτερα διατηρημένα. Στον Κόλπο Μποχάι, βρίσκουμε το πέρασμα Shanai , που θεωρείται το τέλος της πορείας του που ονομάζεται επίσης The First Passage Under the Sky . Η περιοχή που αγγίζει τη θάλασσα ονομάζεται επίσης Old Dragon’s Head .

Η πορεία του τείχους που διασχίζει το τοπίο

Οι κύριες ενότητες

1. Mutianyu

Η πιο δημοφιλής περιοχή για τους ταξιδιώτες είναι το τμήμα Mutianyu, καθώς είναι επίσης η πιο εύκολη στην πλοήγηση και επίσης κατάλληλη για οικογένειες. Για το λόγο αυτό όμως μπορεί να έχει και περισσότερο κόσμο. Βρίσκεται 73 χλμ. από το Πεκίνο και χαρακτηρίζεται από πυργίσκους και μικρά φρούρια, μοναδικό δείγμα κινεζικής αρχιτεκτονικής , όπως οι επάλξεις στα πλαϊνά του τείχους. Για να φτάσετε εκεί υπάρχει τελεφερίκ.

2. Jinshanling

Αγαπημένος από τους πεζοπόρους και βατός μέχρι το τμήμα Simatai , ο τοίχος Jinshanling χαρακτηρίζεται από το ότι είναι μόνο κατά το ήμισυ ανακαινισμένο . Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η παρατήρηση του μισού αρχικού τοίχου. Επιπλέον, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα τμήματα του τοίχου και γι’ αυτό αγαπήθηκε από τους φωτογράφους. Βρίσκεται 154 χλμ από το Πεκίνο και υπάρχει τελεφερίκ για να φτάσετε σε αυτό. Ονομάζεται επίσης Χρυσή Οροσειρά , αυτό είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία, που ανακαινίστηκε τον 16ο αιώνα μ.Χ.

Il passo di Jinshanling

3.Τζιάνκου

Για τους πραγματικά τολμηρούς, 100 χλμ. από το Πεκίνο βρίσκουμε το τμήμα του Τείχους Jiankou . Χαρακτηρίζεται από πλαγιές και περιβάλλεται από ένα άγριο τοπίο, είναι η πιο απαιτητική και επικίνδυνη περιοχή . Ορισμένα μέρη είναι πραγματικά δύσκολα, περνώντας μέσα από τα βουνά σε σχήμα Δ .

Το άγριο πέρασμα Τζιανκού

4. Simatai

Αυτό το τμήμα 120 χλμ. από το Πεκίνο είναι πραγματικά ξεχωριστό, καθώς και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987 . Πολύ απότομο και πηγή έμπνευσης για τους φωτογράφους , ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων περιοχών του τοίχου. για να φτάσετε εκεί υπάρχει τελεφερίκ, λεωφορεία από το χωριό Σηματαίοι, βάρκες στη γύρω περιοχή και υπάρχει δυνατότητα για φερμουάρ .

Το πέρασμα Simatai

5. Huanghuacheng

Ενώνοντας τα νερά της λίμνης με πολύ διακριτικό τρόπο , το τμήμα Huanghuacheng βρίσκεται 75 χλμ. από το Πεκίνο και πολλά μέρη του είναι βυθισμένα στη λίμνη ή περιβάλλονται από καστανιές που χρονολογούνται από την περίοδο Μινγκ. Επιπλέον, μπορείτε να κατασκηνώσετε εδώ από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν σκάφη στη γύρω περιοχή.

Το πέρασμα Huanghuacheng συναντά τη λίμνη

6. Juyongguan

Για να κατακτήσει τα εδάφη της αρχαίας Κίνας, ο Τζένγκις Χαν πέρασε από το τμήμα Juyongguan. 60 χλμ. από το Πεκίνο, αυτό είναι από τα πιο εύκολα προσβάσιμα τμήματα και εύκολα προσβάσιμο για όλους.

7. Γκουμπέικου

Στην Κίνα, 146 χλμ. από το Πεκίνο, το τμήμα Gubeikou είναι απολύτως άθικτο και άγριο . Ένα σημαντικό βήμα στο παρελθόν, το να βρισκόμαστε στη μογγολική περιοχή στα βόρεια, όπου έλαβαν χώρα πολυάριθμες μάχες, πάνω από 130 . Δεν υπάρχει κανένα είδος υπηρεσίας εδώ και το λατρεύουν οι πιο τολμηροί πεζοπόροι .

Το τείχος Gubeikou

8. Huangyaguan

Κάθε χρόνο τον Μάιο στην Κίνα, διεξάγεται ένας διάσημος μαραθώνιος στο τμήμα Huangyaguan . Βρίσκεται στο Ji Country , Tianjin, χρειάζονται περίπου 3 ώρες με το αυτοκίνητο για να φτάσετε από το Πεκίνο. Επιπλέον, υπάρχουν τουριστικά λεωφορεία που σας μεταφέρουν στην κορυφή του βουνού.

Il passo di Huangyaguan

9. Badaling

Η περιοχή του Σινικού Τείχους της Κίνας που αγαπούν περισσότερο οι Κινέζοι τουρίστες, το Badaling βρίσκεται 72 χλμ. από το Πεκίνο και είναι πάντα μια πολυσύχναστη περιοχή. Επιπλέον, εδώ υπάρχει κινηματογράφος , το Μουσείο Σινικού Τείχους και είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιονδήποτε, ακόμα και με τελεφερίκ.

Το τείχος Badaling της Κίνας

10. Passo Shanhai

Τέλος, ερχόμαστε να δούμε το μεγάλο τείχος στην Κίνα, όπου, αφού διασχίσει βουνά, οροπέδια και ερήμους, συναντά τη θάλασσα . Στο παρελθόν αυτό ήταν ένα στρατηγικό σημείο , σημαντικό για την αντιμετώπιση των εισβολών στη Μαντζουρία. Βρίσκεται πάνω από 3 ώρες από το Πεκίνο, στην περιοχή Hebei, στο Qinhuangdao και χτίστηκε επί δυναστείας Μινγκ.

The Old Dragon Head στο πέρασμα Shanhai

Θρύλοι και περιέργειες

Αυτό το πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο στην Κίνα βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο πολλών θρύλων και ακόμη και ψευδών μύθων . Το πρώτο από αυτά είναι ότι το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό από τη Σελήνη , αλλά επιβεβαιώθηκε και από αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών Apollo ότι αυτό δεν είναι αλήθεια ! Στην πραγματικότητα, αυτή είναι ίσως μια από τις πιο διαδεδομένες ψευδείς ειδήσεις ποτέ, για τις οποίες ορισμένοι αμφιβάλλουν ακόμα και σήμερα. Η φήμη διαδόθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον Άγγλο αρχαιολόγο William Stukeley . Ένας άλλος μύθος λέει ότι άνθρωποι, κυρίως σκλάβοι, που πέθαναν κατά την κατασκευή του Σινικού Τείχους στην Κίνα, θάφτηκαν μέσα στα τείχη και η Μενγκ , μια κοπέλα που ανακάλυψε το σώμα του συζύγου της στα τείχη, πετάχτηκε στη θάλασσα με απόγνωση.

Στο Shanhaiguan , όπου αρχίζει το τείχος, υπάρχει ο ναός και ο βράχος του Meng , όπου η γυναίκα περίμενε τον άντρα της πριν ανακαλύψει την αλήθεια. Ο τοίχος είναι επίσης παρών στη σημερινή κουλτούρα, εμπνέοντας συγγραφείς όπως ο Φραντς Κάφκα και σκηνοθέτες για ταινίες που διαδραματίζονται στην Κίνα. Επιπλέον, υπάρχει σε βιντεοπαιχνίδια και αποτελεί έμπνευση για επιτραπέζια παιχνίδια, όπως το Mah Jong .

Ο ναός αφιερωμένος στον Meng Jiangnu, στη δυναστεία Song

Επίσκεψη στο Σινικό Τείχος της Κίνας, FAQ

Πόσο διαρκεί το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι σήμερα 21.196 χιλιόμετρα.

Πού τελειώνει το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Καταλήγει στη θάλασσα, στο πέρασμα της Σανχάι και στο Old Dragon Head.

Πού βρίσκεται το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Βρίσκεται κυρίως στη βόρεια Κίνα, εκτείνοντας τις επαρχίες Gansu, Ningxia, Shaanxi, Shanxi, Εσωτερική Μογγολία, Πεκίνο, Tianjin, Hebei και Liaoning.

Πότε χτίστηκε το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, τελειώνοντας με τη δυναστεία των Μινγκ.

Τι ύψος έχει το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Το ύψος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι κατά μέσο όρο 8 μέτρα.

Ποιος έχτισε το τείχος;

Η κατασκευή του τείχους ξεκίνησε με τον Qin Shi Huangdi, αφού είχε ενοποιήσει την Κίνα.

Πού ξεκινά το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Το πέρασμα Jiayuguan θεωρείται η αρχή του Σινικού Τείχους της Κίνας.

Πόσο καιρό τους πήρε για να χτίσουν το Σινικό Τείχος της Κίνας;

Τα έργα υπό τη δυναστεία των Τσιν διήρκεσαν πάνω από 20 χρόνια και στη συνέχεια συνεχίστηκαν υπό τη δυναστεία των Χαν για περισσότερα από 200 χρόνια, μέχρι τον Μινγκ.

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.