Ταξιδέψτε φιλικά προς το περιβάλλον – 7 γρήγορες συμβουλές για να κάνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια πιο φιλικά προς το περιβάλλον

Αν έχετε ακολουθήσει έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γιατί να μην κάνετε και τις διακοπές σας πιο οικολογικές;

Με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε άνοδο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φιλικές προς το περιβάλλον οικογενειακές διακοπές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Οι οικολογικές διακοπές είναι προσιτές και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων. Προσαρμόζοντας το πρόγραμμά σας, κάνοντας μερικές βασικές επιλογές και σκεπτόμενοι από μια φιλική προς το περιβάλλον προοπτική, μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας χωρίς να επιβαρύνετε τη Μητέρα Γη. Ακολουθούν επτά απλές συμβουλές για πιο πράσινες διακοπές.

1. αποσυνδέστε. Ένα φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι ξεκινάει ακόμη και πριν φύγετε από το σπίτι σας. Οι αποσυνδεδεμένες συσκευές καταναλώνουν πολλή ενέργεια όσο λείπετε. Βγάλτε από την πρίζα ανεπιθύμητες συσκευές όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, πλυντήρια και στεγνωτήρια πριν φύγετε για το ταξίδι σας.

2. ρυθμίστε τον φούρνο ή τον κλιματισμό. Εάν είναι δυνατόν, απενεργοποιήστε τη θέρμανση και την ψύξη. Εάν ζείτε σε περιοχή όπου οι σωλήνες παγώνουν ή έχετε κατοικίδια ζώα που απαιτούν έλεγχο του κλίματος όσο λείπετε, μάθετε πώς να προγραμματίζετε το κλιματιστικό ή τη θέρμανσή σας ώστε να μην λειτουργεί συνεχώς όσο λείπετε. Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες σε ορισμένα φώτα για λόγους ασφαλείας. Εξοικονομεί χρήματα και ενέργεια.

3. πάρτε απευθείας πτήσεις. Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς προς τον προορισμό των διακοπών σας, προσπαθήστε να βρείτε απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο της χώρας σας προς τον προορισμό σας. Τα αεροπλάνα καταναλώνουν πολλά καύσιμα κατά την προσγείωση και την απογείωση. Παίρνοντας απευθείας πτήση, μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα που διανέμονται στον αέρα. Μπορείτε επίσης να ψηφίσετε με τα χρήματά σας και να ενθαρρύνετε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις απευθείας πτήσεις.

4. αγοράστε μονάδες αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πιστώσεις αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να αντισταθμίσετε τα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την πτήση σας. Ρωτήστε την αεροπορική σας εταιρεία αν διαθέτει πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Εάν όχι, μπορείτε πάντα να αγοράσετε πιστώσεις από άλλη εταιρεία. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προϊόντων ανανεώσιμης ενέργειας και αναδάσωσης.

Ταξιδέψτε φιλικά προς το περιβάλλον

5. εξετάστε όλες τις ταξιδιωτικές επιλογές. Σκεφτείτε να πάρετε το τρένο αντί να πετάξετε. Οι βόλτες με το τρένο μπορούν να είναι διασκεδαστικές για όλη την οικογένεια. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε καύσιμα, αλλά θα είναι ένα αξέχαστο ταξίδι για τα παιδιά.

6. νοικιάστε ένα υβριδικό. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, νοικιάστε ένα υβριδικό αυτοκίνητο για να μετακινηθείτε από τόπο σε τόπο ή χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

7. να μένετε σε φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία. Όταν ψάχνετε για κατάλυμα, ρωτήστε για την πολιτική του ξενοδοχείου που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Πολλές μεγάλες αλυσίδες εφαρμόζουν την ανακύκλωση, χρησιμοποιούν μη τοξικά καθαριστικά και αντικαθιστούν τους κανονικούς λαμπτήρες με ενεργειακά αποδοτικούς. Η υποβολή αυτών των ερωτήσεων επιτρέπει στον ξενοδοχειακό κλάδο να γνωρίζει ότι ενδιαφέρεστε για αυτά τα θέματα. Μπορείτε να βρείτε ανεξάρτητα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο. Η Ένωση Πράσινων Ξενοδοχείων δημοσιεύει έναν κατάλογο με φιλικά προς το περιβάλλον σημεία διακοπών.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές είναι εύκολο να βρεθούν με λίγη έρευνα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε τη μέση του τροπικού δάσους για να είστε φιλικοί προς το περιβάλλον. Μπορείτε να κάνετε διακοπές φιλικές προς το περιβάλλον απλά αυξάνοντας τις ταξιδιωτικές σας επιλογές.

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Χαβάη; Μέσος χρόνος πτήσης στις ΗΠΑ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια