Κούβα

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Κούβα

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα έχουν λίγο καρό παρελθόν, είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αν και υπάρχει μια ξεχωριστή περίοδος βροχών, ακόμα και αυτή μπορεί να είναι απολαυστική αν είστε ο τύπος που λατρεύει τις καταιγίδες και τους ήχους των τζιτζικιών, κάθεται σε καφετέριες ενώ βρέχει έξω ή βουτάει μέσα σε λακκούβες.

Η Κούβα έχει επίσης πολλά άλλα πράγματα: παραλίες με λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά, νόστιμο τοπικό φαγητό, ανθισμένους κήπους και αρχιτεκτονική.

Η διαμονή είναι τόσο φθηνή ή ακριβή όσο θέλετε, η μεταφορά είναι προσιτή και τα εισιτήρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αρκετά χαμηλά.

Θα έχετε, φυσικά, κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι στην Κούβα. Δεδομένου του εμπάργκο που ίσχυε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι φυσικό. Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας σε βάθος για το ποιος μπορεί να πάει και πότε πριν κάνετε τα σχέδιά σας.

Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα σας πούμε τα πάντα για αυτό, καθώς και πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές κατά την αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, τον προγραμματισμό δείπνων και την κράτηση του ξενοδοχείου ή του σπιτιού σας.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες σημαντικές προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι στην Κούβα σήμερα!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κούβα

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Αβάνα της Κούβας

Διαβάστε επίσης: Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία

Μέσο κόστος ταξιδιού στην Κούβα το 2023

 

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στην Κούβα για δύο άτομα το 2023 θα κοστίσει περίπου 3.000 $:

 • Μέσο κόστος διαμονής: $100 ανά διανυκτέρευση
 • (Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ) 
 • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 75 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
 • Μεταφορικά: $150 συνολικά
 • Συνολικό κόστος: $3.000

Η συναλλαγματική ισοτιμία για τα πέσο της Κούβας είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για το δολάριο, γι’ αυτό μεγάλο μέρος της χώρας είναι τόσο προσιτό για τους ταξιδιώτες.

Δεν θα χρειαστεί να προγραμματίσετε έναν μεγάλο ημερήσιο προϋπολογισμό για φαγητό και περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ούτε θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολλά για τη μεταφορά εντός της πόλης.

Το κύριο μέλημα όταν πηγαίνετε στην Κούβα δεν είναι το κόστος, το οποίο ισοδυναμεί με ένα ταξίδι μιας εβδομάδας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών – ή ενδεχομένως λιγότερο, ανάλογα με το πού πηγαίνετε. Το μέλημα είναι, μάλλον, να ταξιδέψετε για να φτάσετε εκεί.

Στην επόμενη ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στο ποιος μπορεί να πάει στην Κούβα, πότε και ποιοι είναι οι κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αντιμετωπίσετε εκπλήξεις όταν προσπαθήσετε να εισέλθετε στη χώρα ή να επιστρέψετε στο σπίτι.

Ποιος μπορεί να πάει στην Κούβα;

Συνήθως οι οδηγοί μας δεν το καλύπτουν αυτό, αλλά επειδή το ταξίδι στην Κούβα περιορίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ήρε το εμπάργκο κατά της Κούβας, το οποίο ίσχυε από το 1958, όταν ο Φουλχένσιο Μπατίστα ήταν στην εξουσία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ αντέστρεψε την πολιτική, κάνοντάς το έτσι ώστε τα ταξίδια να περιορίζονται για άλλη μια φορά στη χώρα – και η μετανάστευση από την Κούβα στις ΗΠΑ ήταν επίσης περιορισμένη. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στη συνέχεια αντέστρεψε την αντιστροφή, αλλά μόνο με περιορισμένο τρόπο.

Από σήμερα, λέει η Πρεσβεία των ΗΠΑ , «Το ταξίδι στην Κούβα για τουριστικές δραστηριότητες παραμένει απαγορευμένο από το νόμο. Ωστόσο, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) έχει εκδώσει γενικές άδειες για 12 κατηγορίες ταξιδιών».

Προς το παρόν, σύμφωνα με την πρεσβεία, «οι 12 κατηγορίες εξουσιοδοτημένων ταξιδιών στην Κούβα είναι

 1. Οικογενειακές επισκέψεις
 2. Επίσημη επιχείρηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ
 3. Ξένες κυβερνήσεις και ορισμένοι διακυβερνητικοί οργανισμοί
 4. Δημοσιογραφική δραστηριότητα
 5. Επαγγελματική έρευνα και επαγγελματικές συναντήσεις
 6. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
 7. Θρησκευτικές δραστηριότητες
 8. Δημόσιες παραστάσεις, κλινικές, εργαστήρια, αθλητικοί και άλλοι αγώνες και εκθέσεις
 9. Στήριξη στον κουβανικό λαό
 10. Ανθρωπιστικά έργα
 11. Δραστηριότητες ιδιωτικών ιδρυμάτων ή ερευνητικών ή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
 12. Εξαγωγή, εισαγωγή ή μετάδοση πληροφοριών ή πληροφοριακού υλικού. και ορισμένες εγκεκριμένες εξαγωγικές συναλλαγές

Αν ο στόχος σας είναι να δείτε αυτή την όμορφη χώρα της Καραϊβικής και δεν έχετε οικογένεια εκεί, διαβάστε προσεκτικά την παραπάνω λίστα. Οι πιθανότητες είναι καλές να δοκιμάσετε και να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια από τις εξαιρέσεις μέσω μιας εκκλησιαστικής ομάδας, σχολικής δραστηριότητας, εργαστηρίου ανάπτυξης, έρευνας, επιδόσεων ή διαγωνισμού.

Πιθανότατα αυτό θα χρειαστεί κάποιο επιπλέον σχεδιασμό για να σχεδιάσετε μια στρατηγική, αλλά αν έχετε κίνητρο, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε. Το ταξίδι στην Κούβα απαιτεί βίζα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα την παράσχει.

Αντίθετα, πρέπει να επικοινωνήσετε με την κουβανική πρεσβεία για να το διευθετήσετε, τις λεπτομέρειες της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ .

Σημειώστε επίσης ότι οι διπλοί πολίτες ΗΠΑ-Κούβας πρέπει να χρησιμοποιούν κουβανικό διαβατήριο κατά την έξοδο και την είσοδο στις ΗΠΑ. Με αυτά τα λόγια, εάν περιλαμβάνεστε σε μία από τις 12 κατηγορίες ή πιστεύετε ότι μπορείτε να το καταλάβετε, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κόστος.

Φτιάξαμε επίσης έναν λεπτομερή οδηγό για τους 12 τρόπους με τους οποίους οι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδέψουν στην Κούβα. Αξίζει σίγουρα να το διαβάσετε, καθώς βυθιζόμαστε σε κάθε μία από τις κατηγορίες που παραθέσαμε παραπάνω.

Κόστος ταξιδιού στην Κούβα: Μέσος όρος ανά είδος

Ο Covid-19 έπληξε κάπως την ταξιδιωτική σκηνή. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις διακοπές τους και να ξανασκεφτούν τις διακοπές τους για μήνες, αν όχι χρόνια.

Αυτό έκανε πολλά στον τουρισμό τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά, όταν τα ταξίδια ανέκαμψαν με μια εκδίκηση.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος σήμερα είναι αρκετά υψηλό , αλλά η ύφεση της οικονομίας της Κούβας και τα εμπάργκο το καθιστούν πολύ πιο προσιτό από τα περισσότερα μέρη. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα τρόποι αποθήκευσης, όπου μπαίνουν οι παρακάτω ενότητες.

Έξοδα διαμονής

Το θετικό του ταξιδιού σε μια αναπτυσσόμενη χώρα είναι ότι μπορείτε να βρείτε τις ίδιες υπηρεσίες όπως στη χώρα σας ή σε μια ανεπτυγμένη για ένα κλάσμα του κόστους.

Στην Κούβα, μπορείτε να νοικιάσετε έναν μικρό ξενώνα ή διαμέρισμα για $40 ή $50 τη βραδιά. Ένα ωραίο bed and breakfast στην πόλη της Αβάνας θα σας κοστίσει μόνο περίπου $60, όπως και ένα δωμάτιο σε μια βίλα.

Τα boutique ξενοδοχεία, με όμορφα δωμάτια και εξαιρετική εξυπηρέτηση, κοστίζουν μεταξύ $150 και $200 για ένα δωμάτιο με μεγάλο κρεβάτι και μερικές φορές μπαλκόνι. Ωστόσο, δεν υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά, επομένως θα πρέπει να κάνετε κράτηση μόλις λάβετε τις πτήσεις σας.

Ένα καλύτερο ξενοδοχείο είναι πιθανότατα ένα ασφαλέστερο μέρος για να μείνετε, FYI, αν και ως επί το πλείστον, οι Κουβανοί είναι ζεστοί και φιλόξενοι παντού.

Απλώς φροντίστε να κλειδώνετε τα τιμαλφή σας όταν φεύγετε και να κρατάτε μετρητά κοντά σας ανά πάσα στιγμή. Συνολικά, σχεδιάστε κατά μέσο όρο 100 $ τη βραδιά για ένα ωραίο ξενοδοχείο ή διαμέρισμα που είναι αξιοπρεπώς κοντά στα τοπικά αξιοθέατα.

Κόστος πτήσης

Τα καλά νέα για την Κούβα είναι ότι οι πτήσεις από τις ΗΠΑ είναι πολύ φθηνές. Ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής από το Μαϊάμι κυμαίνεται κάπου από 200 έως 300 δολάρια, ενώ η πτήση από το Λος Άντζελες θα σας κοστίσει περίπου 500 δολάρια και το Σικάγο 400 δολάρια, αν ψωνίσετε.

Κατά μέσο όρο, μπορείτε να προγραμματίσετε περίπου 400 $ ανά εισιτήριο, μετ’ επιστροφής. Σημειώστε ότι το διαδίκτυο γνωρίζει τα ενδιαφέροντά σας.

Όταν αναζητάτε πτήσεις στο διαδίκτυο, τα cookie σε ιστότοπους ενσωματώνονται στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, δηλώνοντας στη μηχανή αναζήτησης ότι θέλετε να πάτε.

Ως εκ τούτου, θα επιστρέψει αποτελέσματα σε υψηλότερες τιμές την επόμενη φορά. Για να το αποφύγετε αυτό, κάντε αναζήτηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Life hack: αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε την πλημμύρα διαφημίσεων που λαμβάνετε σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά κάθε φορά που ψάχνετε (ή φαινομενικά μιλάτε για) οτιδήποτε!

Χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε για πτήσεις και ξενοδοχεία, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, τις αγορές στρωμάτων και τις νομικές αναζητήσεις σας.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Η Κούβα είναι ένα φανταστικό μέρος για να δείτε πολλά αξιοθέατα με χαμηλό ή χωρίς κόστος. Έχει πολλές δημόσιες παραλίες και όμορφα πάρκα όπου μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας, ενώ προσφέρει επίσης δωρεάν δημόσια αξιοθέατα.

Σκεφτείτε το Fusterlandia, μια εκπληκτική καλλιτεχνική εγκατάσταση από ψηφιδωτές κατασκευές από τον τοπικό καλλιτέχνη José Fuster. Φροντίστε να φέρετε την κάμερά σας σε αυτό! Η παλιά Αβάνα είναι σίγουρα απαραίτητη, με την ισπανική αρχιτεκτονική της.

Απολαύστε μια περιήγηση με τα πόδια στους καθεδρικούς ναούς, τα διοικητικά κτίρια και τις σαρωτικές πλατείες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει κορυφαία αξιοθέατα, όπως η Plaza de la Catedral, η Plaza Vieja και η διοικητική περιοχή της Παλιάς Αβάνας.

Το Castillo de los Tres Reyes del Morro σίγουρα αξίζει να το δείτε. Αν θέλετε ένα μικρό ταξίδι, η κοιλάδα Viñales στη Sierra de los Organos κόβει την ανάσα.

Περιτριγυρισμένο από βουνά, τοπία ζούγκλας και καταπράσινα χωράφια, είναι ένα υπέροχο μέρος για να δροσιστείτε και να απολαύσετε τη φύση στα καλύτερά της. Βρίσκεται στην επαρχία Pinar del Río, περίπου 3 ώρες οδικώς από την Αβάνα.

Το φαγητό και το ποτό είναι επίσης πολύ προσιτά στην Κούβα. Μπορείτε να πάρετε ένα υπέροχο γεύμα, γεμάτο τοπική γεύση, με τιμή μεταξύ 5 και 10 $ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν θέλετε να δειπνήσετε σε ένα ωραίο εστιατόριο, υπάρχουν πολλά στην Αβάνα και διάσπαρτα σε όλο το υπόλοιπο νησί. Σχεδιάστε να ξοδέψετε περίπου $30, με οικονομικά ποτά επίσης. Συνολικά, μπορείτε να έχετε 75 $ ανά άτομο, ανά ημέρα και να περάσετε υπέροχα.

Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε πολλά από την ύπαιθρο, να κάνετε αλεξίπτωτο ή σε εκδρομές με σκάφος ή να κάνετε εκδρομές σε οινοποιείο, θα πρέπει να σχεδιάσετε λίγο περισσότερα, ίσως 125 $ την ημέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το κόστος των ταξί στην Κούβα είναι σοκαριστικά χαμηλό, με βάση τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε σε πόλεις εκτός της Αβάνας για λίγα δολάρια ή λιγότερο, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό τρόπο για να μετακινηθείτε.

Δεδομένου ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μια ζοφερή πρόταση, είναι καλύτερο να νοικιάσετε ένα ταξί ή ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, το οποίο θα κοστίσει λίγο περισσότερο.

Συνολικά, ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην Αβάνα και σε άλλες κουβανικές πόλεις είναι με τα πόδια. Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε οτιδήποτε έξω από αυτά, θα χρειαστεί να προσλάβετε οδηγούς. Μπορείτε να αφήσετε στην άκρη περίπου 150 $ και να το πείτε καλό.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τώρα που συζητήσαμε τα βασικά, εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Οι Κουβανοί δέχονται συχνά δολάρια και ευρώ, επομένως δεν χρειάζεται να αλλάξετε ένα σωρό χρήματα όταν φτάσετε στην πόλη. Ωστόσο, είναι καλό να έχετε στη διάθεσή σας μερικά κουβανέζικα πέσος.
 • Η οδήγηση είναι περίπλοκη στη χώρα, οπότε μην σχεδιάζετε να κάνετε τη δική σας. Αντ ‘αυτού, βρείτε έναν καλό οδηγό ταξί και μείνετε μαζί του όλη την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν. Πολλοί είναι πρόθυμοι να γίνουν προσωπικοί οδηγοί, εάν δίνετε καλή συμβουλή.
 • Το να ταξιδεύετε μόνοι σας δεν είναι καλή ιδέα στην Κούβα, αλλά αν βρίσκεστε εκεί για να επισκεφτείτε την οικογένεια και να μάθετε τον δρόμο σας, είναι πιο ασφαλές. Εάν βρίσκεστε εκεί ως μέρος μιας ομάδας ή ενός τουρίστα, να μένετε πάντα στην ομάδα και στις κατοικημένες περιοχές. Αφήστε τα κοσμήματα στο σπίτι και μεταφέρετε μόνο μικρά χρηματικά ποσά ταυτόχρονα, αρκετά για να σας δουν όλη την ημέρα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Πολλά καταστήματα δεν λαμβάνουν πιστωτικές κάρτες, γι’ αυτό έχετε πάντα μετρητά μαζί σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να ταξιδέψω στην Κούβα;

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις για την Κούβα, αν όχι η κύρια ερώτηση που απασχολεί τους ταξιδιώτες όταν σκέφτονται ένα ταξίδι. Η απάντηση είναι… ίσως.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρουν για λίγο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της Κούβας στην κυβέρνηση Ομπάμα και τους επανέφεραν στη θέση τους υπό τον Τραμπ, ο Μπάιντεν έχει δημιουργήσει μια μέση λύση. Διαβάστε την παραπάνω ενότητα «Ποιος μπορεί να πάει στην Κούβα;» για όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Είναι ακριβή η Κούβα;

Η Κούβα δεν είναι καθόλου ακριβή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα πιο οικονομικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε.

Είναι ασφαλές στην Κούβα;

Τούτου λεχθέντος, ένας από τους λόγους που η Κούβα είναι τόσο προσιτή είναι ότι είναι ένα εξαιρετικά φτωχό έθνος και το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι οι απρόσεκτοι τουρίστες μπορούν να γίνουν λεία κλεφτών, ληστών αυτοκινήτων και τρομοκρατών. Ωστόσο, εάν μείνετε σε κατοικημένα μέρη που αφιερώνονται στον τουρισμό, αυτό είναι απίθανο να συμβεί.

Είναι εύκολο να μετακινηθείτε;

Ναι, είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθείτε στην Κούβα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρετε ταξί.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Κούβα;

Η περίοδος των τυφώνων είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, οπότε να γνωρίζετε εάν προγραμματίσετε εκείνη την περίοδο, ίσως χρειαστεί να ακυρώσετε τα σχέδιά σας. Ο Δεκέμβριος έως τον Μάρτιο είναι πιο δροσερός και ο καιρός είναι πιο ήρεμος, αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο πολυσύχναστο. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι συχνά υπέροχοι χωρίς πολλή κίνηση με τα πόδια.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Κούβα;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$100 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ) 
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες75 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$150 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$3,000

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στην Κούβα είναι περίπου 3.000 $ για δύο άτομα. Εφόσον έχετε έναν καλό λόγο για να βρίσκεστε εκεί, προγραμματίζετε πολύ νωρίτερα και εφαρμόζετε καλή αίσθηση ασφάλειας, αυτή είναι μια από τις ωραιότερες και πιο προσιτές διακοπές που θα έχετε!

Διαβάστε επίσης:

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια