Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Αλμπουκέρκι;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Αλμπουκέρκι;| Το Αλμπουκέρκι είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νέου Μεξικού και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής πόλη για άτομα που θέλουν να μετεγκατασταθούν, καθώς και για τουρίστες. Μόλις πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την Αλμπουκέρκη κάθε χρόνο.

Το Αλμπουκέρκι είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να μάθετε για την ενδιαφέρουσα ιστορία του Νέου Μεξικού, επισκεπτόμενοι την Παλιά Πόλη και το Ινδικό Πολιτιστικό Κέντρο Pueblo, τα οποία διδάσκουν στους επισκέπτες την ιστορία των ιθαγενών Αμερικανών και της Ισπανικής Αποικιοκρατίας της περιοχής.

Το Albuquerque είναι ένας από τους πολιτιστικούς κόμβους της Νοτιοδυτικής, με εκπληκτικά μουσεία όπως το Albuquerque Museum και ιδιόρρυθμες επιλογές όπως το Turquoise Museum.

Εάν χρονομετρήσετε σωστά την επίσκεψή σας, μπορείτε να πάρετε ακόμη και το διεθνές Balloon Fiesta που πετάει ψηλά. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στο Αλμπουκέρκι, ειδικά αν είστε λάτρης των αερόστατων.

Ωστόσο, η πόλη έχει επίσης λίγο τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλής. Αλλά μην ανησυχείτε – είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να επισκεφθείτε την Αλμπουκέρκη υπεύθυνα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν η πόλη είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη ή εάν πρέπει να λάβετε προφυλάξεις. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Αλμπουκέρκι το 2023;

Οι επισκέπτες και οι νέοι κάτοικοι του Αλμπουκέρκη θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν προφυλάξεις για να παραμείνουν ασφαλείς, επειδή η πόλη έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσετε να επισκεφθείτε το Αλμπουκέρκι, επειδή η εγκληματικότητα συνήθως δεν επηρεάζει τους επισκέπτες. Εφόσον ακολουθείτε το ένστικτό σας και χρησιμοποιείτε βασικές έξυπνες τεχνολογίες, πιθανότατα μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε θύμα εγκλήματος.

Είναι αλήθεια ότι το Αλμπουκέρκι έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις.

Σύμφωνα με το US News & World Report , η πόλη έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τα περισσότερα άλλα μέρη της Αμερικής. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι 968,5 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι επίσης υπερδιπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο.

Τα κοινά εγκλήματα στο Αλμπουκέρκη περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Διαρρήξεις
 • Κλοπή μηχανοκίνητου οχήματος
 • Απλή επίθεση
 • Επιβαρυμένη επίθεση
 • Ληστεία

Οι κάτοικοι του Αλμπουκέρκη συμφωνούν ότι η πόλη τους έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που συγκέντρωσε το Numbeo , το Αλμπουκέρκι βαθμολογείται με 86,04 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι πολύ υψηλή τιμή.

Οι κάτοικοι είναι ρεαλιστές σχετικά με την υψηλή πιθανότητα να πέσουν θύματα εγκλήματος στην πόλη τους, ειδικά τα πιο κοινά εγκλήματα όπως ο βανδαλισμός, η κλοπή και η κατάχρηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι τρελαίνονται με τον χαρακτηρισμό του Αλμπουκέρκη ως απόλυτης επικίνδυνης ζώνης. Λένε ότι μέρη της πόλης είναι πολύ ασφαλή, ενώ άλλα μέρη έχουν τόσο υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που αυξάνουν το ποσοστό εγκληματικότητας για την πόλη συνολικά.

Μερικοί κάτοικοι θα επισημάνουν ότι οι περισσότερες πόλεις έχουν ορισμένες περιοχές που δεν είναι ασφαλείς και το Αλμπουκέρκι δεν διαφέρει. Επιπλέον, μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία των επισκεπτών μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε σχετικά με την Αλμπουκέρκη.

Αν η πόλη ήταν τόσο επικίνδυνη, εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα την επισκέπτονταν κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πολλών επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Μερικές φορές, τα ανέκδοτα στοιχεία είναι μια καλύτερη ένδειξη για το πώς θα πάει η επίσκεψή σας από τα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος.

Εκτός από το έγκλημα, θα πρέπει να παρακολουθείτε πιθανές φυσικές καταστροφές στο Αλμπουκέρκη. Η πόλη και ολόκληρη η πολιτεία του Νέου Μεξικού είναι επιρρεπείς σε καταστροφές  όπως ισχυρές καταιγίδες, ξαφνικές πλημμύρες, ακόμη και ανεμοστρόβιλοι.

Ελέγξτε το δελτίο καιρού όσο βρίσκεστε εκεί και ακολουθήστε τις συμβουλές των ντόπιων.

Αν δείτε όλους τους άλλους να κατευθύνονται μέσα, θα πρέπει να τους ακολουθήσετε. Ελέγξτε οπωσδήποτε τον καιρό εάν πρόκειται για πεζοπορίες έξω από το Αλμπουκέρκη, καθώς οι πλημμύρες στην έρημο μπορεί να συμβούν ξαφνικά και μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Έγκλημα στο Αλμπουκέρκη

Το έγκλημα είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πιθανοί επισκέπτες και οι κάτοικοι στο Αλμπουκέρκη. Η πόλη έχει υψηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας  και υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας σε σύγκριση με τον μέσο όρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Αλμπουκέρκη δημοσιεύει στον ιστότοπό του μια ετήσια καταμέτρηση στατιστικών στοιχείων εγκλήματος. Το 2022, η αστυνομία κατέγραψε συνολικά 61.734 εγκλήματα. Η πλειοψηφία αυτών, περίπου το 71%, ήταν εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Περίπου το 21% ήταν εγκλήματα κατά ατόμου ή βίαια εγκλήματα. Τα υπόλοιπα εγκλήματα ήταν εγκλήματα κατά της κοινωνίας, μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει αδικήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και η πορνεία.

Όπως στα περισσότερα μέρη, τα εγκλήματα ιδιοκτησίας αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Αλμπουκέρκη. Ο πιο κοινός τύπος εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή/κλοπή, μια πολύ ευρεία κατηγορία εγκλημάτων που αποτελεί περίπου το 28% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Αλμπουκέρκη.

Ακολουθούν οι βανδαλισμοί, που αποτελούν το 15% των συνολικών εγκλημάτων και οι κλοπές αυτοκινήτων, που αποτελούν το 9,6% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στο Αλμπουκέρκη είναι η απλή επίθεση, που αποτελεί το 10,6% των συνολικών εγκλημάτων στο Αλμπουκέρκι. Το επόμενο πιο συνηθισμένο έγκλημα κατά ενός ατόμου είναι η βαριά επίθεση, η οποία αποτελεί το 7,8% των συνολικών εγκλημάτων στο Αλμπουκέρκη.

Όταν συνυπολογίζετε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της δικαιολογημένης ανθρωποκτονίας, της δολοφονίας (χωρίς αμέλεια) και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, υπήρξαν 119 ανθρωποκτονίες στο Αλμπουκέρκη το 2022.

Αυτός είναι ένας υψηλός αριθμός για οποιαδήποτε πόλη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες θετικές τάσεις όσον αφορά την εγκληματικότητα στο Αλμπουκέρκη. Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, το βίαιο έγκλημα έχει μειωθεί κατά 2% από το 2018 και το έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας έχει μειωθεί σημαντικά κατά 20%. Η μόνη κατηγορία που αυξήθηκε είναι τα εγκλήματα κατά της κοινωνίας, από τα οποία ούτως ή άλλως είναι απίθανο να επηρεαστείτε εσείς ως επισκέπτης.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας του Αλμπουκέρκη είναι σχετικά υψηλό. Το Αλμπουκέρκη είναι ένας οικονομικός κόμβος, αλλά παλεύει με υψηλά ποσοστά φτώχειας και εισοδηματικές ανισότητες, όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες που αυξάνουν την εγκληματικότητα.

Το ποσοστό ανεργίας είναι τώρα 3,3%, αλλά μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν πολύ υψηλότερο. Επιπλέον, η πόλη παλεύει με μια επιδημία κατάχρησης ναρκωτικών.

Το Αλμπουκέρκη είναι σίγουρα μια πόλη που παλεύει με προβλήματα, αλλά είναι επίσης μια ανθεκτική πόλη. Πολλοί επισκέπτες δεν παρατηρούν καν το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας μόλις φτάσουν εκεί, χάρη στη φιλικότητα των ντόπιων.

Εφόσον γνωρίζετε ποιες περιοχές να αποφύγετε και ποιες προφυλάξεις να λάβετε για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα στο Αλμπουκέρκη.

Κλοπή

Η κλοπή είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε σε επιφυλακή στο Αλμπουκέρκη. Είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες και όχι τους κατοίκους.

Υπάρχουν διάφορες μορφές κλοπής που μπορεί να συναντήσετε στην πόλη, όπως διαρρήξεις οχημάτων, διαρρήξεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου, μικροεγκλήματα στο δρόμο και απάτες. Η πόλη του Αλμπουκέρκη δημοσιεύει μια λίστα με επίσημες συμβουλές ασφάλειας για τους επισκέπτες της πόλης τους για την αποφυγή κλοπής.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές τους για όταν είστε έξω:

 • Μην αφήνετε ποτέ τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη
 • Μεταφέρετε μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα
 • Αφήστε τα πολύτιμα αντικείμενα σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου ή στο σπίτι
 • Επιλέξτε μια μικρή χιαστί τσάντα ή βάλτε τιμαλφή στις τσέπες σας

Οι διαρρήξεις καταλυμάτων γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες και αποτελούν τον κύριο τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί εγκληματίες στοχεύουν τους τουρίστες. Ερευνήστε το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι έχει καλή βαθμολογία ασφάλειας.

Τα ασφαλή ξενοδοχεία χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία, όπως ηλεκτρονικά κλειδιά δωματίων που κάνουν τις πόρτες πιο δύσκολο να εισέλθουν και έχουν συμπαγείς πόρτες.

Μην λέτε στους ανθρώπους πού μένετε, ειδικά όχι τον αριθμό του δωματίου σας. Εάν λάβετε ύποπτες επισκέψεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σας με τον ισχυρισμό ότι είναι προσωπικό, καλέστε τη ρεσεψιόν για επιβεβαίωση.

Το μικρό έγκλημα είναι σίγουρα το πιο πιθανό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε όταν επισκέπτεστε το Αλμπουκέρκη, αλλά εφόσον λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις και αποφεύγετε να γίνετε στόχος, μπορείτε να αφήσετε την πόλη με όλα τα τιμαλφή σας ανέπαφα.

Προσβολή

Δεδομένης της φήμης του Albuquerque, οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν πολύ περισσότερο για βίαια εγκλήματα όπως η επίθεση παρά για μικροκλοπές (παρόλο που η τελευταία είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τις διακοπές σας).

Τα καλά νέα είναι ότι οι επισκέπτες δεν πέφτουν συχνά θύματα βίαιων εγκλημάτων, αν και συμβαίνουν. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος επίθεσης, που είναι μακράν το πιο συνηθισμένο έγκλημα εναντίον ενός ατόμου στο Αλμπουκέρκη.

Παρόλο που το ποσοστό επιθέσεων στο Αλμπουκέρκη είναι αρκετά υψηλό, αυτό το έγκλημα στην πραγματικότητα σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες. Θα πρέπει ακόμα να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς.

Το Αλμπουκέρκι έχει ορισμένες γειτονιές με πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που αυξάνουν την εγκληματικότητα για την πόλη συνολικά (περισσότερα για αυτές τις γειτονιές αργότερα). Εάν τολμήσετε σε αυτές τις περιοχές, ειδικά τη νύχτα, ο κίνδυνος να πέσετε θύμα επίθεσης αυξάνεται.

Φροντίστε να ζητήσετε συμβουλές από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου ή τον οικοδεσπότη του καταλύματος σχετικά με το ποια μέρη να επισκεφτείτε. Περισσότερα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης, συμβαίνουν τη νύχτα. Προσπαθήστε να μην τολμήσετε μόνοι σας μετά το σκοτάδι σε άγνωστα μέρη.

Μείνετε σε καλά φωτισμένους χώρους σε ασφαλείς γειτονιές και προσπαθήστε να βρείτε έναν φίλο αν είναι δυνατόν. Η κουλτούρα του ποτού στο Αλμπουκέρκη μπορεί να γίνει αρκετά θορυβώδης, οπότε να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε τη νυχτερινή ζωή.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αν φαίνεται ότι πρόκειται να γίνουν καβγάδες στο μπαρ, φύγετε. Μερικοί τουρίστες δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια ληστειών που πήγαν στραβά.

Αν κάποιος σας κοροϊδέψει, παραδώστε τα τιμαλφή σας και εστιάστε στο να φύγετε με ασφάλεια. Μπορείτε πάντα να ακυρώσετε πιστωτικές κάρτες και να λάβετε μια νέα ταυτότητα, αλλά η ανάκτηση από σοβαρούς τραυματισμούς είναι πολύ πιο δύσκολη.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η αποφυγή επικίνδυνων σημείων της πόλης είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε ασφαλείς στο Αλμπουκέρκη. Οι περισσότεροι ντόπιοι λένε ότι η Κεντρική Λεωφόρος είναι το πιο επικίνδυνο μέρος της πόλης, ειδικά το τμήμα μεταξύ της Ανατολικής Ουάσιγκτον έως το Φαράγγι.

Η Central Avenue λειτουργεί ως μια διαχωριστική γραμμή για την Αλμπουκέρκη. Νότια της Central Avenue είναι όπου βρίσκονται οι περισσότερες από τις επικίνδυνες γειτονιές της πόλης. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις περιοχές ανατολικά του Uptown.

Άλλες επικίνδυνες γειτονιές στο Αλμπουκέρκι περιλαμβάνουν:

 • East Central
 • South Valley
 • Η περιοχή γύρω από το πάρκο Trumbull

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προγραμματίζετε την επίσκεψή σας στο Αλμπουκέρκη:

 • Η κλοπή από οχήματα είναι ένα σύνηθες έγκλημα στην πόλη. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας και να κλείνετε τα παράθυρά σας. Μην αφήνετε αντικείμενα ορατά από τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ειδικά όχι αντικείμενα αξίας, καθώς δεν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή των κλεφτών.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για τη ζέστη. Το Αλμπουκέρκι βρίσκεται στην έρημο και ο καιρός είναι δραματικός, ειδικά το καλοκαίρι. Πίνετε πολύ νερό, φοράτε αντηλιακό και μην κάνετε πολλές εξερευνήσεις στη μέση της ημέρας. Επιπλέον, ο ξηρός αέρας μπορεί να σας προκαλέσει ρινορραγίες, οπότε δώστε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί.
 • Φροντίστε να δοκιμάσετε το τοπικό φαγητό. Το Αλμπουκέρκι είναι ένα στολίδι της νοτιοδυτικής κουζίνας και χάρη στο αυξανόμενο μέγεθός του, διαθέτει πολλά διεθνή εστιατόρια.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για την πολυπολιτισμική φύση της πόλης. Το Νέο Μεξικό εγκαταστάθηκε από ισπανόφωνους πολύ πριν γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και πολλοί άνθρωποι είναι δίγλωσσοι.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις για τις οποίες μπορεί να θέλετε να έχετε απαντήσεις πριν κατευθυνθείτε στο Αλμπουκέρκη:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο κέντρο της Αλμπουκέρκη;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κέντρο του Αλμπουκέρκη είναι ως επί το πλείστον ασφαλές. Ωστόσο, το βράδυ, όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεφεύγουν και η γειτονιά μετατρέπεται σε ένα μεγάλο άστεγο πληθυσμό. Αν και δεν είναι επικίνδυνο, σίγουρα αισθάνεται πρόχειρο.

Είναι ασφαλές να διανυκτερεύσετε το Αλμπουκέρκι;

Φυσικά, το Αλμπουκέρκι είναι ασφαλές να μείνεις μια νύχτα! Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει τη γειτονιά όπου βρίσκεται το κατάλυμά σας και προσπαθήστε να μείνετε σε μια από τις ασφαλείς γειτονιές, όπως η North Valley ή το Los Ranchos.

Πόσο ασφαλές είναι το Νέο Μεξικό για τους τουρίστες;

Γενικά, το Νέο Μεξικό είναι ασφαλές για τους τουρίστες. Έχει όντως υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έχει χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού που παραμορφώνει τα αποτελέσματα.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Αλμπουκέρκη;

Το Αλμπουκέρκη αξίζει μια επίσκεψη αν θέλετε να δείτε τα αερόστατα και να μάθετε για την ιστορία του Νέου Μεξικού. Ωστόσο, αν σας πιέζει ο χρόνος, μια επίσκεψη στη Σάντα Φε μπορεί να είναι αρκετή.

Γιατί είναι διάσημο το Αλμπουκέρκι;

Το Αλμπουκέρκι είναι περισσότερο γνωστό για το διεθνές φεστιβάλ αερόστατων. Ωστόσο, η πόλη έχει πολλά να συμβαίνουν εκτός από αυτό, και θα πρέπει να την εξερευνήσετε όταν την επισκεφτείτε.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Αλμπουκέρκη;

Η κακή φήμη της Αλμπουκέρκη είναι λίγο άδικη. Ναι, είναι αλήθεια ότι έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν σε ορισμένες γειτονιές.

Η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών έχει έναν ασφαλή χρόνο, ειδικά αν έχει την προνοητικότητα να λάβει βασικές προφυλάξεις. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σε αυτόν τον παράδεισο της ερήμου σήμερα!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης Το Σαν Αντόνιο είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία\

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στα Φίτζι το 2023;

Βαλτιμόρη:τι να δείτε και να κάνετε.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια