Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιότο το 2023;

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Το Κιότο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ιαπωνία. Το 2019, 87,91 εκατομμύρια  τουρίστες επισκέφθηκαν τον Νομό του Κιότο, συμπεριλαμβανομένων εγχώριων και ξένων επισκεπτών.

Το Κιότο ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, που σημαίνει ότι είναι γεμάτη ιστορικές τοποθεσίες, όπως τα μεσαιωνικά ξύλινα σπίτια της περιοχής Higashiyama, χιλιάδες ναούς συμπεριλαμβανομένου του ναού Kiyomizu-dera και του Χρυσού Ναού.

Έξω από την πόλη στον Νομό Κιότο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε, όπως το ναό Fushimi Inari, το οποίο φημίζεται για την εκπληκτική συλλογή από πορτοκαλί πύλες torii.

Επιπλέον, το Κιότο είναι γνωστό στην Ιαπωνία για την κουζίνα του, ειδικά την παράδοση υψηλού επιπέδου kaiseki ryori. Πολλοί επισκέπτες περνούν μέρες στο Κιότο και είναι τόσο γοητευμένοι που δεν θέλουν να φύγουν ποτέ.

Ωστόσο, προτού αποφασίσετε να μεταβείτε στην επόμενη πτήση για το Κιότο, πιθανότατα θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με πρακτικές ανησυχίες, όπως η ασφάλεια.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν το ταξίδι στο Κιότο είναι ασφαλές ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες για όλα όσα μπορεί να συναντήσετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος!

[tp_widget][/tp_widget]

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιότο το 2023;

Φωτογραφία ιστορικών παλαιών σπιτιών στην περιοχή Higashiyama κατά τη διάρκεια της άνοιξης με άνθη κερασιάς σε πλήρη άνθηση για ένα κομμάτι με τίτλο Kyoto Safe to Visit

f11photo/Shutterstock

Ναί. Το Κιότο είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη, όπως και όλη η Ιαπωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πολλές αναφορές, είναι μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις της Ιαπωνίας.

Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή από μικροεγκλήματα, όπως πορτοφολάδες και αρπαγή τσάντας, καθώς μπορούν ακόμα να συμβούν, αλλά η πιθανότητα ότι ως ξένος θα βιώσετε εγκλήματα είναι πολύ απίθανη.

Μπορεί να έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την επίσκεψη στο Κιότο, το ίδιο που θα κάνατε για οποιαδήποτε πόλη.

Αυτές οι ανησυχίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Πορτοφολάδες
  • Απάτες
  • Σεξουαλική παρενόχληση

Αεροπορικά εισιτήρια για Κιότο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάποιο από αυτά τα προβλήματα ενώ βρίσκεστε στο Κιότο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Βοηθά το γεγονός ότι η Ιαπωνία συνολικά είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την Ιαπωνία σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1  , που απλώς λένε στους ανθρώπους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις ασφαλείας. Ο Καναδάς δίνει επίσης στους πολίτες του το πράσινο φως να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία συνολικά.

Εάν ολόκληρη η χώρα είναι ασφαλής, τότε ακόμη και μια μεγάλη πόλη όπως το Κιότο θα είναι ασφαλής για τους επισκέπτες. Το μόνο πρόβλημα που πρέπει να προσέξετε όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Κιότο είναι ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς , μια περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού στα όρια μεταξύ πολλών τεκτονικών πλακών που βιώνει τις περισσότερες από τις ηφαιστειακές εκρήξεις και τους σεισμούς στον κόσμο. Το Κιότο επηρεάζεται από αυτές τις καταστροφές, όπως και η υπόλοιπη Ιαπωνία.

Η πιο πιθανή φυσική καταστροφή που θα αντιμετωπίσετε ενώ βρίσκεστε στο Κιότο είναι ένας σεισμός. Η Ιαπωνία είναι πολύ σεισμικά ενεργή και το Κιότο βρίσκεται κατά μήκος πολλών ρηγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ρήγματος Hanaore.

Η πόλη του Κιότο συνέταξε έναν οδηγό ετοιμότητας για τους σεισμούς για αλλοδαπούς. Εάν βρίσκεστε μέσα, αναζητήστε καταφύγιο κάτω από ένα τραπέζι, σε ένα πλαίσιο πόρτας ή κοντά σε έναν ανθεκτικό τοίχο ή κολόνα.

Εάν βρίσκεστε έξω, αποφύγετε τα κτίρια και αναζητήστε ανοιχτούς χώρους όπου δεν θα πέσει τίποτα πάνω σας. Μετά τους σεισμούς, υπάρχει συχνά κίνδυνος τσουνάμι αφού η Ιαπωνία είναι νησιωτική χώρα.

Εάν η κυβέρνηση ανακοινώσει προειδοποίηση για τσουνάμι, εκκενώστε τις παράκτιες περιοχές του Κιότο και μην βρίσκεστε κοντά σε υδάτινα σώματα όπως ποτάμια. Η ιαπωνική κοινωνία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για σεισμούς, γι’ αυτό απλώς ακολουθήστε το παράδειγμα αυτού που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι γύρω σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις όσο βρίσκεστε εκεί και υπακούτε σε τυχόν κυβερνητικές ειδοποιήσεις. Τα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου θα έχουν επίσης πληροφορίες ετοιμότητας για σεισμό που θα εμφανίζονται στους τουρίστες.

Έγκλημα στο Κιότο

Άνθρωποι που σκέφτονται για τη σύγχρονη και ιστορική πόλη του Κιότο λίγο πριν την πανδημία

Κιότο, Ιαπωνία – 17 Σεπτεμβρίου 2017: Κανονική ζωή στους δρόμους της Ιαπωνίας μετά τον Covid σε μικρό δρόμο με ηλεκτροφόρα καλώδια το βράδυ/Loes Kieboom/Shutterstock

Ένα από τα κύρια προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν πηγαίνουν σε ένα νέο μέρος είναι το έγκλημα. Οι άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι όταν πηγαίνουν κάπου καινούργιο και ανησυχούν ότι κάποιος απατεώνας ή εγκληματίας μπορεί να προσπαθήσει να τους εκμεταλλευτεί.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το έγκλημα στο Κιότο. Η πόλη έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ιαπωνία, κάτι που λέει κάτι δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας της Ιαπωνίας συνολικά είναι πολύ χαμηλό.

Θα πρέπει να εξακολουθήσετε να εφαρμόζετε ορισμένες προφυλάξεις για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να σας συμβεί κάτι. Το Numbeo διεξήγαγε μια έρευνα με κατοίκους και εκπατρισμένους του Κιότο και τη χρησιμοποίησε για να υπολογίσει τη βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας της πόλης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Κιότο σημείωσε 9,46 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, ο οποίος είναι εξαιρετικά χαμηλός. Οι ερωτηθέντες δεν ανησυχούσαν καθόλου για τα περισσότερα εγκλήματα, που κυμαίνονταν από μικροκλοπές έως διαρρήξεις έως επίθεση.

Αυτή η αντίληψη του Κιότο ως ασφαλούς πόλης υποστηρίζεται από την πραγματικότητα. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στο Κιότο είναι μόλις 81,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Αυτό είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό, ειδικά για μια μεγάλη πόλη.

Τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στο Κιότο είναι ασήμαντα περιστατικά όπως βανδαλισμοί, κατάχρηση ναρκωτικών ή μικροκλοπές αντικειμένων όπως ομπρέλες. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Κιότο είναι ακόμη χαμηλότερο από το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με μια πηγή, το ποσοστό θανάτου από όπλα στην πόλη είναι μόλις 0,6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Ετησίως, το Κιότο έχει 0,3 θύματα ανθρωποκτονιών ανά 100.000 άτομα .

Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων στην πόλη είναι επίσης πολύ χαμηλά. Στην Ιαπωνία γενικά, υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας . Ορισμένοι κάτοικοι του Κιότο έχουν επίσης εκφράσει σε έρευνες ότι ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό. Η αντίληψη ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραστικά επηρεάζεται περισσότερο από μερικά περιστατικά υψηλού προφίλ παρά από την αύξηση της εγκληματικότητας σε πραγματικό χρόνο.

Πολλοί επισκέπτες στο Κιότο έχουν πει ότι αυτή είναι μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις που έχουν επισκεφτεί ποτέ.

Θα πρέπει να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις όταν βρίσκεστε εκεί, καθώς ακόμη και ασφαλείς πόλεις αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, ειδικά όχι σε σημείο που να επηρεάζει τις διακοπές σας.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε όταν πάτε στο Κιότο, εάν βιώσετε κάποιο έγκλημα, είναι η μικροκλοπή. Οι μικροκλοπές συμβαίνουν παντού στον κόσμο και το Κιότο δεν διαφέρει.

Οι άνθρωποι θα έχουν πάντα πρόβλημα να αντισταθούν στον πειρασμό μιας ευκαιρίας κλοπής. Στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Ιαπωνία, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξηγεί ότι μερικές φορές συμβαίνουν μικροκλοπές και δίνει το παράδειγμα της αρπαγής τσάντας σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό μπορεί να συμβεί στο Κιότο και οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα στο παρελθόν. Βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες σας είναι ασφαλείς όταν βρίσκεστε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Golden Temple.

Επιλέξτε μια τσάντα που είναι πιο δύσκολο να την αρπάξετε, όπως μια χιαστί τσάντα. Πορτοφολάδες μπορεί επίσης να συμβεί στο Κιότο.

Οι πορτοφολάδες συνήθως λειτουργούν σε πολυσύχναστες περιοχές όπου γνωρίζουν ότι μπορούν να πάρουν τα τιμαλφή κάποιου και να ξεφύγουν γρήγορα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και όπου το τράνταγμα δεν θα γίνει αντιληπτό αμέσως.

Κοινές τοποθεσίες για πορτοφολάδες στο Κιότο είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως τα τοπικά πάρκα. Τα ποσοστά πορτοφολάδων αυξάνονται όταν η πόλη γεμίζει περισσότερο, για παράδειγμα γύρω από το ετήσιο φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επίσης μια κοινή τοποθεσία για πορτοφολάδες, ειδικά τα τρένα του προαστιακού και του μετρό. Αν και μπορεί να συμβεί πορτοφολάδες, το ποσοστό πορτοφολάδων εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλό.

Μπορείτε να το αποτρέψετε με κάποιες βασικές προφυλάξεις. Τοποθετήστε τα τιμαλφή σας σε ένα ασφαλές μέρος που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο σε έναν κλέφτη. Προσπαθήστε να περπατάτε με σκοπό και να μην μοιάζετε με εύκολο στόχο. Πολλοί άνθρωποι στο Κιότο παραπονιούνται για κλοπή ακάλυπτων αντικειμένων.

Τα αντικείμενα που είναι πιο πιθανό να «εξαφανιστούν» είναι οι ομπρέλες και τα ποδήλατα. Εάν νοικιάζετε ποδήλατο, φροντίστε να το κλειδώνετε καλά όταν το παρκάρετε.

Αν και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να σας ληστέψει, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιθανό να συμβεί. Είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσετε καλούς ανθρώπους που θα σας επιστρέψουν πράγματα που χάσατε παρά κλέφτες στο Κιότο.

Συμβουλές για γυναίκες ταξιδιώτες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σεξουαλική Παρενόχληση

Δυστυχώς, όλη η Ιαπωνία έχει πρόβλημα με τη σεξουαλική παρενόχληση. Το Κιότο δεν είναι διαφορετικό. Η σεξουαλική παρενόχληση στην Ιαπωνία συνήθως παίρνει τη μορφή ακατάλληλου αγγίγματος.

Οι παρενοχλητές θα εκμεταλλευτούν τους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, συνήθως τρένα, για να αγγίξουν γυναίκες χωρίς την άδειά τους. Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος σας το κάνει αυτό, κάντε αμέσως μια σκηνή.

Η ιαπωνική κουλτούρα μισεί τον θόρυβο και ο άντρας πιθανότατα θα νιώσει αμήχανα και θα σταματήσει. Εάν είστε γυναίκα που ταξιδεύει μόνη, τα προαστιακά τρένα του Κιότο προσφέρουν αυτοκίνητα που είναι μόνο για γυναίκες. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη δυνατότητα για να αποκτήσετε έναν ασφαλή χώρο μακριά από πιθανή παρενόχληση.

Το μετρό του Κιότο δεν έχει ακόμη αυτοκίνητα μόνο για γυναίκες. Η αιχμή του ποτού είναι ένα άλλο έγκλημα που συμβαίνει συχνά στην Ιαπωνία. Οι επιτιθέμενοι θα στοχοποιήσουν γυναίκες και θα τις εξουδετερώσουν πίνοντας ποτά.

Στη συνέχεια, τους ληστεύουν ή τους επιτίθενται. Αυτό το έγκλημα συμβαίνει συχνότερα στις περιβόητες περιοχές της νυχτερινής ζωής του Τόκιο. Η νυχτερινή ζωή στο Κιότο είναι πολύ πιο χαλαρή από ό,τι στο Τόκιο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για αυτό το έγκλημα.

Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να προσέχετε τα ποτά σας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί τους πολίτες της ότι το νομικό σύστημα της Ιαπωνίας είναι εμφανώς μη φιλικό προς τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Αποφυγή κακών περιοχών

Συννεφιασμένο και σκοτεινό πρωινό πάνω από τη γέφυρα Sanjo Ohashi που απεικονίζεται για έναν οδηγό για το εάν το Κιότο είναι ασφαλές για επίσκεψη

ansharphoo/Shutterstock

Κάθε φορά που ταξιδεύετε σε ένα νέο μέρος, είναι καλή ιδέα να ερευνάτε δυνητικά επικίνδυνες περιοχές, ώστε να μην περιπλανηθείτε σε μια κακή γειτονιά. Το Κιότο δεν έχει μη ασφαλείς περιοχές. Ολόκληρη η πόλη είναι τόσο ασφαλής, που η εγκληματικότητα είναι χαμηλή παντού.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τη νύχτα θα πρέπει να είναι προσεκτικές στους κύριους δρόμους της νυχτερινής ζωής, οι οποίοι είναι γνωστοί στην καθομιλουμένη ως ζώνη Shijo/Sanjo. Τείνουν να υπάρχουν πολλοί θορυβώδεις μεθυσμένοι άντρες εκεί, κάτι που μερικές φορές είναι άβολο για τις γυναίκες.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κεράλα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας για το ταξίδι στο Κιότο:

  • Το Κιότο έχει αστυνομικά κουτιά που ονομάζονται koban σε πολλές μεγάλες διασταυρώσεις. Μπορείτε να πάτε εκεί για να ζητήσετε βοήθεια ή να αναφέρετε ένα έγκλημα, αλλά έχετε κατά νου ότι οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς δεν μιλούν πολύ αγγλικά. Προσπαθήστε να πάρετε μερικές βασικές ιαπωνικές φράσεις προτού επισκεφθείτε ή ζητήστε από έναν μητρικό ομιλητή να έρθει μαζί σας.
  • Όπως και αλλού στην Ιαπωνία, τα ναρκωτικά είναι παράνομα στο Κιότο και οι κυρώσεις είναι αυστηρές. Μην πιαστείτε να χρησιμοποιείτε ή να διακινείτε παράνομες ουσίες, καθώς η πρεσβεία της χώρας σας πιθανότατα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σας βοηθήσει.
  • Κλειδώστε τις πόρτες του δωματίου του ξενοδοχείου σας. Βασικές προφυλάξεις, όπως το κλείδωμα του καταλύματός σας, συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη του εγκλήματος στο Κιότο.
  • Οι LGBT ταξιδιώτες θα αισθάνονται ασφαλείς. Το Κιότο είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς τους LGBT προορισμούς της Ιαπωνίας, με πολλά ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα και επιχειρήσεις που απευθύνονται σε ντόπιους και ταξιδιώτες LGBT.

Συχνές Ερωτήσεις

Άνθρωποι που περπατούν στη συνοικία Pontocho στο Κιότο τη νύχτα για να δείξουν ότι είναι ασφαλές να το επισκεφτούν

7maru/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι επισκέπτες στο Κιότο:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στο Κιότο;

Το Κιότο είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου είστε εξίσου ασφαλείς όταν περπατάτε τη νύχτα όσο και την ημέρα. Ίσως θελήσετε να αποφύγετε τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των μπαρ, καθώς θορυβούνται μετά το σκοτάδι, αλλά αλλού στην πόλη θα είστε ακόμα ασφαλείς.

Είναι το Κιότο πιο ασφαλές από το Τόκιο;

Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί τόσο το Κιότο όσο και το Τόκιο είναι εξαιρετικά ασφαλή. Έχουν εξίσου χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Το Κιότο είναι μικρότερο και έχει λιγότερα εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και στοχεύουν τουρίστες στην περιοχή της νυχτερινής ζωής του, επομένως μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής.

Είναι πάρα πολλές τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Κιότο;

Τέσσερις νύχτες στο Κιότο είναι η τέλεια στιγμή για να δείτε αυτή την πόλη! Το Κιότο είναι γεμάτο με αξιοθέατα και θέλετε να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να τα δείτε όλα χωρίς να βιαστείτε.

Είναι το Κιότο ασφαλές για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Ναι, το Κιότο είναι πολύ ασφαλές για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει εδώ, όπως συμβαίνει και αλλού στην Ιαπωνία, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα.

Είναι η Ιαπωνία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κοστίζει το Κιότο;

Το Κιότο δεν είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό πόλη, ειδικά αν θέλετε να δοκιμάσετε την πολυτελή κουζίνα για την οποία φημίζεται η πόλη. Η Ιαπωνία γενικά είναι μια ακριβή χώρα για επίσκεψη. Ωστόσο, είναι μια από τις πιο προσιτές μεγαλουπόλεις της Ιαπωνίας.

Λοιπόν, είναι το Κιότο ασφαλές για επίσκεψη;

Το Κιότο είναι μια πολύ ασφαλής πόλη για να επισκεφθείτε. Όπως και η Ιαπωνία συνολικά, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό. Το βίαιο έγκλημα είναι πρακτικά ανήκουστο, ειδικά στοχευμένο σε τουρίστες. Αν και συμβαίνουν μικροκλοπές, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σχετικά με την ετοιμότητα σεισμό πριν κατευθυνθείτε σε αυτήν την σεισμικά ενεργή πόλη. Λοιπόν, με μια ασφαλή ατμόσφαιρα και πολιτισμό, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στο Κιότο σήμερα!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια