Είναι ασφαλής η Αντίγκουα

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αντίγκουα το 2023;

Το νησί της Αντίγκουα, το οποίο είναι μέρος της χώρας της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όσους αναζητούν ήλιο, άμμο και σερφ. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής, το νησί δέχεται πάνω από 20.000 επισκέπτες μηνιαίως.

Η παραλία είναι σίγουρα η κύρια έλξη για να επισκεφθείτε την Αντίγκουα.

Το νησί έχει 365 παραλίες, όλες στην όμορφη Καραϊβική Θάλασσα. Ορισμένα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την παραλία Hawksbill για πάρτι, τον πιο απομακρυσμένο Half Moon Bay ή την πόλη Stingray, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε με απαλές ακτίνες.

Στην ακτή, δοκιμάστε τοπικό ρούμι, εξερευνήστε την ιστορία του νησιού στην πρωτεύουσα του Σεντ Τζον ή πηγαίνετε σε μια οικογενειακή περιπέτεια στο καταφύγιο των γαϊδάρων της Αντίγκουα.

Υπάρχει μια εκπληκτικά μεγάλη λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής, οπότε μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλείσετε αμέσως το ταξίδι σας εκεί.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα ένας μικρός κίνδυνος να περιπλανηθείτε σε μια ανασφαλή κατάσταση όταν πηγαίνετε σε έναν άγνωστο προορισμό, γι’ αυτό η έρευνα είναι σημαντική.

Αυτός ο λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για οτιδήποτε μπορεί να βρείτε όταν επισκέπτεστε την Αντίγκουα. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων στατιστικών εγκλημάτων και προφυλάξεων.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αντίγκουα το 2023;

Ναί. Το νησί της Αντίγκουα είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές που μπορείτε να βρείτε για τις ονειρεμένες διακοπές σας στην Καραϊβική! Το μικρό νησί έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά σε σύγκριση με άλλα νησιά της Καραϊβικής.

Ενώ το έγκλημα εξακολουθεί να συμβαίνει, σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια της Αντίγκουα είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τη χώρα στην οποία ανήκει αυτό το νησί.

Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές από ξένες κυβερνήσεις συμφωνούν ότι το νησί είναι ασφαλές για επίσκεψη. Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 για τη νησιωτική χώρα, το χαμηλότερο επίπεδο για ταξιδιωτικές συμβουλές.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου συμφωνούν στην εκτίμησή τους ότι η Αντίγκουα είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Ο Καναδάς θέτει επίσης την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο ταξιδιωτικών συμβουλών, απλώς ζητώντας από τους πολίτες του να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στη χώρα. Φυσικά, η Αντίγκουα έχει επίσης το μερίδιο των προβλημάτων της. Όπως σε πολλούς άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, το έγκλημα εξακολουθεί να συμβαίνει στο νησί.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία

Ενώ τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι μικρού χαρακτήρα, υπήρξαν βίαια εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στην Αντίγκουα στο παρελθόν.

Αν και το νησί είναι πιο ασφαλές από πολλούς από τους γείτονές του στην Καραϊβική, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας παράδεισος χωρίς εγκλήματα. Ένας άλλος κίνδυνος που μπορεί να σας επηρεάσει ως τουρίστα στην Αντίγκουα είναι μια φυσική καταστροφή.

Η πιο κοινή φυσική καταστροφή στην Αντίγκουα είναι ο τυφώνας. Η Αντίγκουα τείνει να χτυπιέται σκληρά κατά την περίοδο των τυφώνων. Το 2017, το νησί και η γειτονική του Μπαρμπούντα καταστράφηκαν  από τον τυφώνα Ίρμα και τον τυφώνα Μαρία.

Η περίοδος των τυφώνων στην Καραϊβική διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο και εντείνεται από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αποφύγετε να ταξιδέψετε στην Αντίγκουα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς η πιθανότητα να πιαστείτε από τυφώνα είναι αρκετά υψηλή. Αυτές οι καταιγίδες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες και να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, επομένως είναι καλύτερο να είστε εκτός νησιού τότε.

Έγκλημα στην Αντίγκουα

Αν και η Αντίγκουα δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας όσο άλλα νησιά της Καραϊβικής, εξακολουθεί να παλεύει με το έγκλημα. Είναι καλό να γνωρίζετε την πιθανότητα εγκλήματος πριν πάτε, ώστε να ξέρετε από τι πρέπει να προστατευτείτε.

Όπως πολλά νησιά της Καραϊβικής, η Αντίγκουα έχει υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων. Μόνο το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι 17,2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα εμφανίζονται συχνά λανθασμένα λόγω του μικρού πληθυσμού της Αντίγκουα.

Ολόκληρη η χώρα της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα έχει περίπου 93.000 κατοίκους . Αν και το νησί της Αντίγκουα περιέχει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, εξακολουθεί να είναι ένας αρκετά μικρός πληθυσμός.

Όταν τα μέρη έχουν τόσο μικρούς πληθυσμούς, ο υπολογισμός του ποσοστού ανά 100.000 άτομα μεγεθύνει τον αντίκτυπο των μεμονωμένων περιστατικών. Η Αντίγκουα έχει λιγότερα από αυτό, επομένως κάθε ανθρωποκτονία υπολογίζεται πολλές φορές κατά τον υπολογισμό ενός ποσοστού ανά 100.000 άτομα.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών που υπολογίζεται ανά 100.000 άτομα παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις από χρόνο σε χρόνο, δείχνοντας ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για το έγκλημα στο νησί.

Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για την κατάσταση του εγκλήματος στην Αντίγκουα είναι να δείτε τι λένε οι ντόπιοι. Σύμφωνα με το Numbeo , η Αντίγκουα βαθμολογείται με δείκτη εγκληματικότητας 70,83 στα 100 , μια υψηλή τιμή.

Οι ντόπιοι ανησυχούν για τη διαφθορά, την κατάχρηση ναρκωτικών και μικροεγκλήματα, όπως πορτοφολάδες και κλοπές από οχήματα. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η Αντίγκουα υποφέρει από αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες είναι ίδιοι με αυτούς που μαστίζουν άλλα νησιά της Καραϊβικής. Για παράδειγμα, η Αντίγκουα βρίσκεται στη διεθνή διαδρομή λαθρεμπορίου κοκαΐνης και πολλά βίαια εγκλήματα στο νησί συνδέονται με διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Η Αντίγκουα έχει επίσης πρόβλημα με μικρές συμμορίες του δρόμου και εγκληματικά συνδικάτα που οργανώνουν διαρρήξεις και ληστείες.

Λόγω του λαθρεμπορίου όπλων, είναι πλέον ευκολότερο για αυτές τις συμμορίες να αποκτήσουν όπλα, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του βίαιου εγκλήματος. Ωστόσο, πολλά από τα προβλήματα δεν επηρεάζουν καθόλου τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αντίγκουα.

Τα περισσότερα εγκλήματα στην Αντίγκουα επηρεάζουν τους ντόπιους και συμβαίνουν σε μέρη του νησιού όπου οι τουρίστες (τουλάχιστον καλά ενημερωμένοι τουρίστες) δεν τείνουν να τολμήσουν.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους όταν επισκέπτεστε την Αντίγκουα και να προγραμματίζετε ανάλογα, αλλά μην αφήνετε τον φόβο να καταστρέψει το ταξίδι σας, καθώς η πιθανότητα να πέσετε θύμα εγκλήματος, ειδικά βίαιου εγκλήματος, δεν είναι τόσο υψηλή.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να βιώσετε στην Αντίγκουα είναι το ίδιο σχεδόν οπουδήποτε αλλού – μικροκλοπή. Μορφές μικροκλοπών, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας, είναι μερικά από τα πιο κοινά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο, επειδή είναι οι πιο εύκολοι να ξεφύγουν.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση μικροκλοπών στις ταξιδιωτικές συμβουλές της για την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, επομένως είναι καλή ιδέα να προσέχετε αυτό το έγκλημα όταν επισκέπτεστε το νησί.

Συνήθεις μορφές κλοπής είναι πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών. Οι προφυλάξεις από κλοπή που πρέπει να λάβετε στην Αντίγκουα είναι οι ίδιες με τις προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε οπουδήποτε αλλού. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τιμαλφή αφύλακτα.

Είναι σύνηθες για τους επισκέπτες στην Αντίγκουα να αφήνουν τα τηλέφωνα και τα πορτοφόλια τους στην παραλία ενώ πηγαίνουν για κολύμπι, κάτι που είναι κακή ιδέα επειδή οι κλέφτες συχνά περνούν με τσάντες χωρίς επίβλεψη.

Καθώς περπατάτε στην Αντίγκουα, για παράδειγμα, στην πρωτεύουσα Σεντ Τζον, επενδύστε σε μια τσάντα που είναι δύσκολο να την αρπάξετε, όπως μια χιαστί τσάντα.

Οι χαλαρές τσάντες χωρίς φερμουάρ ή τσάντες ώμου είναι εύκολο να τις πιάσετε και να τις πιάσετε, διευκολύνοντας τους κλέφτες να πάρουν τα πράγματά σας. Ωστόσο, αποφύγετε τα πακέτα fanny και τις ζώνες χρημάτων, καθώς αυτά σας ξεχωρίζουν ως στόχο και λένε στους κλέφτες πού ακριβώς βρίσκονται τα τιμαλφή σας.

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο στην Αντίγκουα για να μετακινηθούν στο νησί, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι τα καλύτερα. Λάβετε υπόψη ότι τα ενοικιαζόμενα οχήματα συχνά στοχεύουν κλοπές και διαρρήξεις.

Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τιμαλφή στο αυτοκίνητο, ακόμα κι αν βγαίνετε έξω για λίγα λεπτά για να πάρετε βενζίνη.

Προσπαθήστε να μην αφήνετε τίποτα ορατό στο αυτοκίνητο, καθώς οι τσάντες για ψώνια ή τα ανταλλακτικά σας θα μπορούσαν να τραβήξουν την ανεπιθύμητη προσοχή. Με αυτές τις βασικές προφυλάξεις, μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε θύμα εγκλήματος.

Ληστεία

Βίαια επεισόδια συμβαίνουν κατά τουριστών στην Αντίγκουα. Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στο νησί είναι μορφές ληστείας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί για την πιθανότητα ληστείας και ορισμένα άλλα βίαια εγκλήματα στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Αντίγκουα και την Μπαρμπούντα. Προσφέρει επίσης συμβουλές στους ταξιδιώτες για να αποφύγουν αυτόν τον κίνδυνο εγκληματικότητας.

Η κύρια συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε μια ληστεία είναι να μην περιπλανηθείτε τη νύχτα. Οι εγκληματίες περιμένουν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες, οι οποίοι είναι συχνά μόνοι και μεθυσμένοι, αφού πέσει το σκοτάδι.

Εάν αποφασίσετε να εξερευνήσετε το νησί μετά το σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε με μια ομάδα έμπιστων ανθρώπων και ότι παραμένετε σε καλά φωτισμένες περιοχές με πολλούς άλλους ανθρώπους να απολαμβάνουν το βράδυ.

Αποφύγετε τους κακοφωτισμένους παράδρομους, τις ερημικές κατοικίες και ιδιαίτερα τις παραλίες, καθώς οι παραλίες είναι συχνά τόποι κλοπής. Οι ένοπλες ληστείες συμβαίνουν συχνά με τη μορφή διαρρήξεων, οπότε βεβαιωθείτε ότι η διαμονή σας είναι ασφαλής.

Ερευνήστε εκ των προτέρων το μέρος που μένετε για να μάθετε ποιες προφυλάξεις ασφαλείας λαμβάνουν. Πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν ιδιωτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η διαμονή σε σπίτι μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλής.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει στην ταξιδιωτική της συμβουλή ότι οι ληστές στοχεύουν συχνά επιβάτες σε γιοτ, καθώς η Αντίγκουα είναι δημοφιλής στάση για όσους κάνουν γιοτ στην Καραϊβική. Ερευνήστε τις αποβάθρες εκ των προτέρων και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε ασφαλή περιοχή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία πολύχρωμων σπιτιών στο Redcliffe Quay στο St Johns που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Antigua Safe to Visit

Eskystudio/Shutterstock

Η αποφυγή κακών περιοχών είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς στην Αντίγκουα, καθώς ορισμένα μέρη του νησιού έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλα. Η πρωτεύουσα Σεντ Τζον έχει μερικές επικίνδυνες γειτονιές.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Market Street
 • Heritage Quay
 • Redcliffe Quay

Το ένστικτό σας μπορεί να σας πει ποιες γειτονιές είναι ασφαλείς ή όχι. Εάν δεν αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς, εστιάστε στο να φύγετε αμέσως από την περιοχή.

Αποφύγετε απομονωμένες παραλίες όπως η παραλία Carlisle, εκτός εάν ταξιδεύετε με παρέα. Ενώ αυτές οι παραλίες είναι εξαιρετικές για κολύμπι χωρίς πλήθη, τείνουν επίσης να προσελκύουν κλέφτες και ληστές.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στην Αντίγκουα:

 • Οι κλοπές αυξάνονται κατά τη διάρκεια δημοφιλών πάρτι στο δρόμο, για παράδειγμα, κατά την περίοδο του Καρναβαλιού. Εάν επισκέπτεστε τότε, λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή και τα τιμαλφή σας ασφαλή.
 • Παίρνετε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί. Στην καλύτερη περίπτωση, τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί τείνουν να επιβαρύνουν υπερβολικά τους χρήστες, ειδικά εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι είναι ξένοι επισκέπτες. Στη χειρότερη περίπτωση, τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί συχνά συνεργάζονται με ληστές για να επιτεθούν στους επιβάτες.
 • Προσοχή στις κοινές απάτες που στοχεύουν τουρίστες. Τις περισσότερες φορές λειτουργούν κατά μήκος της παραλίας. Πάντα να συμφωνείτε για την τιμή των υπηρεσιών, όπως το πλέξιμο μαλλιών εκ των προτέρων, ώστε να μην καταλήξετε με λογαριασμό 100$. Να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που έρχονται κοντά σας και σας ζητούν να κάνετε δωρεά σε τοπικούς φτωχούς νέους. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην κοινότητα που επισκέπτεστε, αντ’ αυτού, μεταβείτε σε αναγνωρισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
 • Προσοχή στα δέντρα manchineel. Αυτά τα δέντρα είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη, με συμπτώματα που κυμαίνονται από δερματικά εξανθήματα μέχρι τύφλωση και θάνατο. Μην τρώτε ποτέ φρούτα που δεν αναγνωρίζετε. Εάν έρθετε σε επαφή με το φλοιό ή το χυμό του δέντρου, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Συχνές Ερωτήσεις

Μοναδική θέα στο μονοπάτι του αγγλικού λιμανιού στην Αντίγκουα που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Antigua Safe to Visit

Nicola Pulham/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει άλλοι επισκέπτες πριν επισκεφτούν την Αντίγκουα:

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από την Αντίγκουα τη νύχτα;

Η Αντίγκουα δεν είναι πολύ ασφαλής τη νύχτα, επομένως είναι καλύτερο να περιορίσετε τις εξερευνήσεις σας στο νησί στη διάρκεια της ημέρας. Τα ποσοστά των ληστειών και άλλων εγκλημάτων αυξάνονται τη νύχτα. Η Αντίγκουα δεν έχει ωραία νυχτερινή ζωή ούτως ή άλλως, επομένως δεν υπάρχει πολύς λόγος για να περιπλανηθείτε τη νύχτα.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Αντίγκουα αυτή τη στιγμή;

Ναι, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Αντίγκουα αυτή τη στιγμή, καθώς η πανδημία COVID-19 δεν επηρεάζει πλέον το νησί και το ποσοστό εγκληματικότητας είναι σταθερό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν πηγαίνετε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Πόσο ασφαλές είναι το νησί της Αντίγκουα;

Η Αντίγκουα είναι ένα σχετικά ασφαλές νησί της Καραϊβικής με πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλούς από τους γείτονές της. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας για τον πληθυσμό της.

Πότε πρέπει να αποφύγω την Αντίγκουα;

Αποφύγετε την Αντίγκουα κατά την περίοδο των τυφώνων, που είναι από τα μέσα Μαΐου έως τον Νοέμβριο. Οι καταιγίδες μπορούν να εξελιχθούν σε τυφώνες ανά πάσα στιγμή και δεν θέλετε να παγιδευτείτε στο νησί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στη θάλασσα στην Αντίγκουα;

Οι περισσότερες παραλίες στην Αντίγκουα είναι ασφαλείς για κολύμπι, αλλά ορισμένες έχουν ισχυρά ρεύματα και δεν είναι πάντα καλά σηματοδοτημένες. Ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους και μην κολυμπήσετε πολύ μακριά.

Είναι λοιπόν ασφαλής η επίσκεψη στην Αντίγκουα;

Πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε κάποιες προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε την Αντίγκουα λόγω του υψηλότερου ποσοστού εγκληματικότητας. Ωστόσο, εφόσον δεν περπατάτε το βράδυ και δεν αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα, θα πρέπει να περνάτε υπέροχα όταν βρίσκεστε εκεί.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα εξοικονομημένο περιβάλλον συνολικά, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Αντίγκουα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

all-inclusive θέρετρα στην Καραϊβική

Είναι ασφαλές το Σίδνεϊ

Είναι το Big Island ασφαλές

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια