Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Μαγιόρκα;

Το ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, που μερικές φορές γράφεται Μαγιόρκα, είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για όσους θέλουν να απολαύσουν τα νερά, το μαύρισμα και το πάρτι. Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, καθιστώντας το έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη.

Οι όμορφες παραλίες, όπως το Cala d’Or, είναι σίγουρα το κύριο πλεονέκτημα της επίσκεψης στη Μαγιόρκα. Πολλοί τουρίστες κατευθύνονται κατευθείαν σε πόλεις-θέρετρα όπως το Magaluf, με τις παρθένες παραλίες, τα θέρετρα γεμάτα ανέσεις και τα τεράστια ηλεκτρονικά κλαμπ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να δείτε στη Μαγιόρκα, ακόμα κι αν δεν θέλετε την τυπική τουριστική εμπειρία.

Μπορείτε να δείτε τη μοναδική ιστορική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ή να επισκεφθείτε την απόκρημνη, απομακρυσμένη βόρεια ακτή, όπου θα έχετε σχεδόν μόνοι σας αξιοθέατα όπως τους βραχώδεις σχηματισμούς του Es Pontas.

Η Μαγιόρκα έχει κάτι για όλους, αλλά ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές για όλους; Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η επίσκεψη στη Μαγιόρκα είναι ασφαλής ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες για όλα όσα μπορεί να συναντήσετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Μαγιόρκα το 2023;

lunamarina/Shutterstock

Ναί. Η Μαγιόρκα είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε, οπότε κλείστε το ταξίδι σας χωρίς να ανησυχείτε! Ωστόσο, έχει τα ίδια προβλήματα που έχουν οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη, όπως τα υψηλά επίπεδα μικροκλοπών.

Θέλετε επίσης να προσέχετε τα μεθυσμένα πλήθη, τα οποία μερικές φορές μπορεί να γίνουν θορυβώδεις. Συνολικά, η Μαγιόρκα είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών. Βοηθά το γεγονός ότι η χώρα της Ισπανίας είναι συνολικά ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Οι περισσότερες χώρες εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 για την Ισπανία. Για παράδειγμα, η Αυστραλία απλώς λέει στους πολίτες της να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στην Ισπανία. Πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας είναι επίσης παρόντα στη Μαγιόρκα.

Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Πιείτε αιχμηρό
 • Εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος για μικροαδικήματα, επειδή θεωρούνται από τους εγκληματίες ότι κάνουν ευκολότερους στόχους από τους ντόπιους. Ωστόσο, εκτός από αυτά τα μικρά προβλήματα, η Μαγιόρκα (και ολόκληρη η Ισπανία) είναι ασφαλής για επίσκεψη.

Ορισμένες χώρες είναι λίγο πιο φοβισμένες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ισπανία. Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 για την Ισπανία, αναφέροντας τον κίνδυνο τρομοκρατίας και εμφύλιων αναταραχών στη χώρα.

Ωστόσο, αυτοί οι κίνδυνοι ισχύουν κυρίως σε άλλα μέρη της Ισπανίας και δεν υπάρχουν καθόλου στη Μαγιόρκα. Άλλωστε, είναι μια μικρή νησιωτική κοινότητα με μικρή πολιτική σημασία, γεγονός που την καθιστά απίθανο στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η τελευταία μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο νησί ήταν το 2009  και διαπράχθηκε από τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA. Ο κίνδυνος να συμβεί μια επίθεση τώρα είναι πολύ χαμηλός.

Υπάρχουν κατά καιρούς διαδηλώσεις στη Μαγιόρκα, ειδικά στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Για παράδειγμα, το 2018 υπήρξαν μια σειρά από αντιτουριστικές διαμαρτυρίες ενάντια στη μη βιώσιμη φύση του τουρισμού στο νησί, και αυτές οι διαμαρτυρίες φουντώνουν κάθε τόσο.

Είναι συνήθως ειρηνικά και δεν επηρεάζουν τους ανθρώπους που μένουν σε πόλεις εκτός της Πάλμα.

Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ακραίες καιρικές συνθήκες εάν επισκέπτεστε το καλοκαίρι. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι μπορεί να γίνουν πολύ ζεστές, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ/40 βαθμούς Κελσίου τακτικά.

Ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές για τα κύματα καύσωνα, όπως αυτό το φύλλο συμβουλών  από το βρετανικό NHS. Αποφύγετε τον ήλιο κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας, εφαρμόστε (και επαναλάβετε) τακτικά αντηλιακό και πίνετε άφθονο νερό.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για τον κίνδυνο των κυμάτων καύσωνα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της Μαγιόρκα, στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα. Η υπερβολική ζέστη έχει προκαλέσει και στο παρελθόν δασικές πυρκαγιές.

Εάν επισκέπτεστε το καλοκαίρι, που είναι η πιο επικίνδυνη εποχή για δασικές πυρκαγιές, φροντίστε να ακολουθείτε τις ειδήσεις και τυχόν ειδοποιήσεις.

Αποφύγετε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το άναμμα μπάρμπεκιου σε εξωτερικούς χώρους, καθώς οι ισπανικές αρχές τιμωρούν αυστηρά τέτοιες παραβάσεις. Το φθινόπωρο ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι μικρότερος, αλλά υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Η Μαγιόρκα και η υπόλοιπη νότια Ισπανία μπορεί να πληγούν από έντονες βροχοπτώσεις και οι ξαφνικές πλημμύρες είναι συχνές , ειδικά το φθινόπωρο. Ακολουθήστε τα δελτία καιρού ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Έγκλημα στη Μαγιόρκα

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα για τους περισσότερους επισκέπτες στη Μαγιόρκα (όταν ενοχλούνται να ανησυχούν για οτιδήποτε). Αν και σπάνια επικίνδυνο, το έγκλημα στη Μαγιόρκα είναι σίγουρα άβολο.

Κανείς δεν θέλει να χρειαστεί να ακυρώσει όλες τις πιστωτικές του κάρτες και να βρει μια νέα ταυτότητα ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Για να καταλάβουμε πόσο πρέπει να ανησυχείτε για το έγκλημα, ας δούμε τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το νησί.

Με την πρώτη ματιά, είναι ανησυχητικά, αλλά μην ανησυχείτε — πρέπει να δείτε τη μεγάλη εικόνα πριν ακυρώσετε το ταξίδι σας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ισπανικής κυβέρνησης, οι Βαλεαρίδες Νήσοι στις οποίες ανήκει η Μαγιόρκα έχουν το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ισπανίας, με 1638,75 περιστατικά ανά 100.000 άτομα !

Η εγκληματικότητα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της Μαγιόρκα, έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις τοπικές ειδήσεις, η Μαγιόρκα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στις Βαλεαρίδες Νήσους (η Ίμπιζα έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας).

Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Μαγιόρκα είναι 64 περιστατικά ανά 1.000 άτομα . Ωστόσο, αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Ο τρόπος υπολογισμού της εγκληματικότητας είναι λίγο άδικος για τη Μαγιόρκα, η οποία έχει χαμηλό μόνιμο πληθυσμό αλλά μεγάλη εισροή επισκεπτών κάθε χρόνο. Τα εγκλήματα κατά τουριστών υπολογίζονται στις στατιστικές εγκληματικότητας, αλλά οι τουρίστες δεν υπολογίζονται στα στατιστικά του πληθυσμού, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό.

Πολλά εγκλήματα στοχεύουν τους τουρίστες. Αυτό είναι σαφές από τις στατιστικές εγκληματικότητας για τις Βαλεαρίδες Νήσους στο σύνολό τους. Το ποσοστό εγκληματικότητας εκτοξεύεται το καλοκαίρι , που είναι η υψηλή περίοδος για τον τουρισμό.

Το χειμώνα, το φθινόπωρο και τις αρχές της άνοιξης, το ποσοστό εγκληματικότητας κυμαίνεται στον εθνικό μέσο όρο. Τέλος, βοηθάει να δούμε τη συνολική κατανομή των εγκλημάτων. Τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά είναι μικροεγκλήματα όπως η κλοπή.

Το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων είναι αρκετά χαμηλό. Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα της κοινής γνώμης για να σχηματίσει τον δείκτη εγκληματικότητας, οι κάτοικοι της Μαγιόρκα  αναφέρουν χαμηλά επίπεδα ανησυχίας για το βίαιο έγκλημα.

Αν και το έγκλημα συμβαίνει στη Μαγιόρκα, οι βασικές προφυλάξεις (και η κοινή λογική) είναι συνήθως αρκετές για να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Μικροκλοπή

Η μικροκλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα που μπορεί να συναντήσετε στη Μαγιόρκα. Κλέφτες δραστηριοποιούνται συχνά στους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας, σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές από χώρες όπως ο Καναδάς .

Φροντίστε να ασφαλίζετε τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή και να μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Ένα δευτερόλεπτο απροσεξίας είναι συνήθως αρκετό για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα δείτε ξανά το πορτοφόλι σας.

Οι περισσότεροι κλέφτες στη Μαγιόρκα προτιμούν να χτυπούν σε στιγμές απροσεξίας αντί να χρησιμοποιούν την άμεση αντιπαράθεση. Μια κοινή τακτική είναι να κλέβετε αντικείμενα χωρίς επίβλεψη στις παραλίες, από πορτοφόλια μέχρι ακριβά παπούτσια.

Ορισμένες παραλίες όπως η Cala d’Or προσφέρουν ακόμη και ενοικίαση θυρίδας ασφαλείας για να αποφευχθεί αυτό το έγκλημα! Εάν η ξαπλώστρα σας δεν διαθέτει κλειδωμένη θυρίδα ασφαλείας, λάβετε άλλες προφυλάξεις για να διατηρήσετε τα αντικείμενά σας ασφαλή.

Επενδύστε σε μια αδιάβροχη τσάντα κατάδυσης ή fanny pack, ώστε να μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα μαζί σας στο νερό. Εάν ταξιδεύετε με ομάδα, ζητήστε από ένα μέλος της ομάδας σας να παρακολουθεί τα πράγματά σας.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή από την παραλία δεν είναι να φέρετε τιμαλφή στην παραλία, αλλά να τα αφήσετε στη θυρίδα ασφαλείας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Οι πορτοφολάδες είναι μια άλλη κοινή μορφή μικροκλοπής, ειδικά στους πολυσύχναστους δρόμους της Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Το αεροδρόμιο αυτής της περιοχής  έχει ακόμη και μια επίσημη σελίδα αφιερωμένη στην προειδοποίηση των επισκεπτών για αυτό το πρόβλημα!

Τα hotspot για πορτοφολάδες στην πόλη περιλαμβάνουν:

 • Γύρω από τον Καθεδρικό Ναό
 • Κοντά στα Αραβικά Λουτρά
 • Μουσείο Μαγιόρκα
 • Avinguda d’Alexandre Rosselló
 • Ελαιαγορά
 • Στα λεωφορεία

Σε πολυσύχναστες περιοχές, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σταθερά την τσάντα σας ανά πάσα στιγμή. Μην τοποθετείτε πολύτιμα αντικείμενα σε μέρη όπου είναι εύκολο να τα κλέψετε, όπως μια τσέπη στο πίσω μέρος του παντελονιού ή πάνω από το καρότσι ενός παιδιού.

Να είστε επιφυλακτικοί με τις κλασικές τακτικές απόσπασης της προσοχής, όπως κάποιος που σας χύνει κάτι και προσφέρεται να το καθαρίσει ή ένας πωλητής λουλουδιών να καρφώσει ένα λουλούδι στα ρούχα σας και μετά να απαιτεί πληρωμή.

Εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ

Η Μαγιόρκα έχει τη φήμη για πάρτι που προσελκύει πολλούς νεαρούς τουρίστες. Ωστόσο, η ηδονική ατμόσφαιρα του νησιού οδηγεί μερικές φορές σε αρνητικές συνέπειες.

Οι εγκληματίες συχνά εκμεταλλεύονται νεαρούς, μεθυσμένους τουρίστες, επειδή τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα, έτσι τα εγκληματικά περιστατικά αυξάνονται γύρω από δημοφιλή μέρη για πάρτι και θέρετρα όπως το Magaluf .

Αυτές οι περιοχές έχουν υψηλότερο ποσοστό ληστειών από ό,τι αλλού στη Μαγιόρκα, επομένως λάβετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε. Μην αναβοσβήνεις τα πολύτιμα αντικείμενα και μην περπατάς στο σπίτι σε ερημικούς δρόμους αργά το βράδυ.

Δυστυχώς, οι τουρίστες διατρέχουν επιπλέον κίνδυνο εγκλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ. Υπήρξαν περιπτώσεις ρίψης ποτών και σεξουαλικής επίθεσης , που συχνά διαπράττονται από συντρόφους του. Εάν είστε γυναίκα ταξιδιώτης, πηγαίνετε στα μπαρ και τα κλαμπ μόνο με έναν έμπιστο φίλο ή μια παρέα.

Μην φύγετε μόνοι με έναν άγνωστο, όσο γοητευτικός κι αν φαίνεται. Μπορείτε ακόμα να δείτε τη νυχτερινή ζωή στη Μαγιόρκα, απλώς βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με ασφάλεια.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ ή άλλες ουσίες, καθώς θα χρειαστεί να έχετε λιγότερη αναπηρία στο εξωτερικό από ό,τι αισθάνεστε άνετα στο σπίτι. Ποτέ, μα ποτέ μην αφήνετε τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη και μην δέχεστε ποτά από αγνώστους, καθώς το να πέφτουν τα ποτά στα τοπικά κλαμπ είναι συνηθισμένο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί επίσης τους πολίτες της να μην παρευρίσκονται σε παράνομα πάρτι σε ιδιωτικές βίλες ή σπίτια, ακόμη και αν προωθούνται εμπορικά, και να μένουν σε αδειοδοτημένα μπαρ και κλαμπ.

Αυτά τα πάρτι συχνά δεν έχουν προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της βασικής δομικής ασφάλειας, όπως οι έξοδοι κινδύνου, και άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

PALMA DE MALLORCA, ΒΑΛΕΑΡΚΕΣ ΝΗΣΟΙ, ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΟΥΝΙΟΣ, 2019: Ζωντανοί τουριστικοί δρόμοι της παλιάς πόλης με γραφική αρχιτεκτονική, δρομάκι γεμάτο κόσμο/Sergey Sivkov/Shutterstock

Δεν υπάρχουν μέρη της Μαγιόρκα που να είναι τόσο επικίνδυνα που πρέπει να τα αποφύγετε εντελώς. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί στις δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής ζωής, όπως το Magaluf, καθώς έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλα μέρη του νησιού.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία – 22 Ιουνίου 2022: οι άνθρωποι κάνουν πάρτι στην οδό Schinkenstrasse, αγγλικά: Ham Street at Ballermann – engl: fun man in Palma./travelview/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Μαγιόρκα:

 • Οι νόμοι για το αλκοόλ είναι αυστηροί. Μην σας ξεγελάει η ηδονιστική φήμη, οι αρχές της Μαγιόρκα είναι αυστηρές όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ. Μην πίνετε αλκοόλ στο δρόμο ή έξω από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.
 • Τα ναρκωτικά είναι παράνομα στη Μαγιόρκα. Οι ποινές είναι αυστηρές αν σας πιάσουν με παράνομες ουσίες. Και πάλι, η ηδονική φήμη δεν ταιριάζει πάντα με τη νομική πραγματικότητα.
 • Να σέβεστε τους ντόπιους. Οι ντόπιοι είναι συχνά απογοητευμένοι με τον μαζικό τουρισμό στο νησί και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις ζωές τους, οπότε μην προσθέτετε στην απογοήτευσή τους. Αποφύγετε να κάνετε θόρυβο αργά το βράδυ σε κατοικημένες περιοχές ή να μεθύσετε πολύ. Μην φοράτε ρούχα παραλίας έξω από την παραλία, ειδικά όχι σε θρησκευτικά κτίρια.
 • Η κλοπή από οχήματα είναι συχνή. Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τιμαλφή αφύλακτα στο όχημά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Serenity-H/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν τη Μαγιόρκα:

Πόσο ασφαλής είναι η Μαγιόρκα για τους τουρίστες;

Η Μαγιόρκα είναι αρκετά ασφαλής για τους τουρίστες. Ωστόσο, οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος μικροεγκλημάτων, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βασικές προφυλάξεις για να διατηρήσετε τα τιμαλφή σας ασφαλή.

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στη Μαγιόρκα;

Το μεγαλύτερο μέρος της Μαγιόρκα είναι αρκετά ασφαλές τη νύχτα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κοντά σε δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, καθώς τα πλήθη τείνουν να είναι θορυβώδη και οι εγκληματίες τείνουν να καθυστερούν να λεηλατήσουν μεθυσμένα θύματα. Χρησιμοποιήστε προφυλάξεις που θα παίρνατε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο όταν περπατάτε τη νύχτα, όπως αποφυγή κακοφωτισμένων στενών.

Είναι ασφαλές να περπατάς στη Μαγιόρκα;

Ναι, είναι ασφαλές να περπατάς στη Μαγιόρκα και πολλές από τις πόλεις είναι πολύ προσβάσιμες. Ωστόσο, θα θελήσετε να λάβετε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας όταν περπατάτε τη νύχτα.

Είναι ασφαλείς οι παραλίες της Μαγιόρκα;

Οι παραλίες της Μαγιόρκα είναι γενικά ασφαλείς και καλά φυλαγμένες από ναυαγοσώστες. Ωστόσο, οι μικροκλοπές είναι ανεξέλεγκτες σε δημοφιλείς παραλίες, οπότε προσπαθήστε να αφήσετε τιμαλφή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας όταν μπορείτε.

Πόσες μέρες στη Μαγιόρκα είναι αρκετές;

Αν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην παραλία, τότε θα θέλετε να περάσετε έως και μια εβδομάδα στη Μαγιόρκα. Ωστόσο, αν θέλετε απλώς να δείτε τα highlights, τότε δύο ή τρεις ημέρες είναι αρκετές.

Λοιπόν, είναι η Μαγιόρκα ασφαλής για επίσκεψη;

Η Μαγιόρκα είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών, αλλά πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις όσο βρίσκεστε εδώ. Εφόσον δεν υπερβάλλετε στο πάρτι ή δεν είστε απρόσεκτοι με τα τιμαλφή σας, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα στις διακοπές. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης:Tαξιδιωτικοί προορισμοί

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Βερολίνο

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια