Egypt

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αίγυπτο; (& Συμβουλές ασφαλείας!)

Η Αίγυπτος είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Βόρειας Αφρικής, με περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες να το επισκέπτονται ετησίως. Είναι επίσης το σπίτι σε έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο και οι επισκέπτες σήμερα συρρέουν για να δουν τα απομεινάρια των πυραμίδων και τους τάφους των αρχαίων Αιγυπτίων Φαραώ.

Εκτός από τους αρχαιολογικούς του χώρους, επισκέψεις προσελκύουν επίσης οι παραλίες του Σαρμ Ελ Σέιχ, που έχει εξαιρετικές καταδύσεις, και άλλα αξιοθέατα. Αλλά ενώ η χώρα είναι πλούσια σε πολιτισμό, ιστορία και αρχαία ερείπια, είναι ασφαλής η Αίγυπτος για επίσκεψη; Εδώ είναι η άποψή μας.

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο | Μέσες Τιμές

Αποκτήστε μια βαθιά εικόνα της Αρχαίας Αιγύπτου σε αυτήν την ολοήμερη περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας, την εικονική Σφίγγα και τη Σακκάρα.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍  

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αίγυπτο;

Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αίγυπτο

Όχι, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Η Αίγυπτος είναι ένα μέρος όπου θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ενδεχομένως να αναβάλλετε το ταξίδι σας λόγω ασταθούς κατάστασης ασφάλειας και πολιτικής.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί τη χώρα πρόσφατα και είχαν ασφαλείς, ευχάριστες διακοπές. Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο, φροντίστε να ενημερώνεστε για την πολιτική κατάσταση και να λαμβάνετε προφυλάξεις — συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων κατά της μικροκλοπής.

Οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν κάποιο βαθμό προσοχής για τους πολίτες τους που επισκέπτονται την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου του να λένε στους πολίτες τους να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στη χώρα εντελώς.

Egypt

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να επανεξετάσουν το ταξίδι στην Αίγυπτο, το οποίο αποτελεί ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 , λόγω του κινδύνου τρομοκρατίας και αυθαίρετης πολιτικής κράτηση. Άλλες χώρες είναι πιο μετρημένες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Αίγυπτο.

Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία  λέει στους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της Αιγύπτου και να αποφεύγουν τα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Το να γνωρίζετε ποιες περιοχές της χώρας είναι ιδιαίτερα ασταθείς είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας.

Τα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν:

 • Εμφύλια αναταραχή
 • Τρομοκρατία
 • Μικροκλοπή
 • Αρπαγή τσάντας
 • Ληστεία
 • Απαγωγή

Είναι δυνατό να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ενώ βρίσκεστε εν κινήσει και μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προορισμός για αρχάριους ταξιδιώτες. Η αστάθεια της εσωτερικής και πολιτικής κατάστασης στην Αίγυπτο είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο πολλές κυβερνήσεις συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι εκεί.

Η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο είναι αρκετά κατασταλτική. Μετά το τέλος των διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης, μια κατασταλτική κυβέρνηση κατέλαβε την Αίγυπτο. Όλες οι διαδηλώσεις χωρίς άδεια απαγορεύονται και οι διαδηλωτές συλλαμβάνονται και συχνά βασανίζονται στη φυλακή.

Υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις ατόμων με διπλή υπηκοότητα, όπως ο Αιγύπτιος-Ηνωμένος υπήκοος Alaa Abd El-Fattah , που κρατήθηκαν στη φυλακή παρά τις προσπάθειες της πρεσβείας της χώρας τους να επιτύχει την απελευθέρωσή τους.

Εάν επισκέπτεστε την Αίγυπτο, βεβαιωθείτε ότι δεν λέτε τίποτα που είναι επικριτικό για την κυβέρνηση, τόσο προσωπικά όσο και διαδικτυακά. Διαγράψτε τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

Αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις, γιατί οι αιγυπτιακές αρχές μπορεί να μην είναι δεκτικές σε ισχυρισμούς ότι απλώς βρεθήκατε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Η πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας επηρέασε επίσης την Αίγυπτο, καθώς η χώρα συνορεύει με το Ισραήλ και τη Γάζα.

Υπήρξαν διαδηλώσεις και ακόμη και θανατηφόρες συγκρούσεις στα σύνορα , ακόμη και πριν ξεσπάσει η πιο πρόσφατη σύγκρουση. Αποφύγετε τη συνοριακή περιοχή καθώς η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί.

Υπήρξαν μαζικές διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης  στην Αίγυπτο και διαδηλωτές συνελήφθησαν καθώς ορισμένοι οργάνωσαν διαδηλώσεις σε μη κυβερνητικές εγκεκριμένες τοποθεσίες. Αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις που σχετίζονται με τη σύγκρουση.

 Η σύγκρουση προκάλεσε επίσης ξέσπασμα βίας στην Αίγυπτο. Στις 8 Οκτωβρίου, ένας απατεώνας Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε  δύο Ισραηλινούς τουρίστες και τον τοπικό οδηγό τους. Οι Ισραηλινοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή λόγω της πολιτικής κατάστασης.

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αίγυπτο

Έγκλημα στην Αίγυπτο

Κάιρο, ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Μάιος 2015: Αποθηκεύστε φρούτα και λαχανικά σε έναν δρόμο στο Κάιρο για ένα κομμάτι με τίτλο Είναι η Αίγυπτος ασφαλής για επίσκεψη;

Εκτός από την πολιτική κατάσταση, η εγκληματικότητα είναι ένας άλλος τομέας ανησυχίας για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Αίγυπτο. έχει ένα γενικό μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας. Η βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας το 2023 ήταν 47,2%,  που είναι μέτρια βαθμολογία. Η εγκληματικότητα παρέμεινε σε σταθερά μέτρια ποσοστά τα τελευταία χρόνια.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι 1,34 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι ένα χαμηλό έως μέτριο ποσοστό. Αν και τα βίαια περιστατικά υψηλού προφίλ κυριαρχούν στους τίτλους, δεν είναι τόσο συνηθισμένα στην καθημερινή ζωή.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στην Αίγυπτο είναι τα εγκλήματα ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα , το 5,3% των Αιγυπτίων πέφτουν θύματα μικροκλοπών κάθε χρόνο. Το 2,1% είναι θύματα διάρρηξης ετησίως.

Η εγκληματικότητα κατά των οχημάτων είναι επίσης αρκετά υψηλή, με το 8,3% των οδηγών να πέφτουν θύματα κλοπής από οχήματα κάθε χρόνο. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν χαμηλά επίπεδα βίαιου εγκλήματος. Η ληστεία επηρέασε περίπου το 0,9% των ερωτηθέντων, ενώ η προσωπική επίθεση επηρέασε περίπου το 0,2% των ερωτηθέντων.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα για τα οποία παραπονούνται οι άνθρωποι σχετίζονται με την κυβέρνηση. Η διαφθορά επηρεάζει πολλούς πολίτες, όπως και η απάτη και η εξαπάτηση, και οι απλοί Αιγύπτιοι έχουν συχνά ελάχιστη προσφυγή για να αποδοθούν δικαιοσύνη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε με λίγο αλάτι τα στατιστικά στοιχεία της αιγυπτιακής εγκληματικότητας. Υπάρχει χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πολλά εγκλήματα δεν καταγγέλλονται, επομένως οι επίσημες στατιστικές εγκληματικότητας μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερες από το πραγματικό ποσοστό εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση επίσης δεν έχει δημοσιεύσει στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα από τότε που ανέλαβε ο Πρόεδρος Σίσι στην εξουσία, πιθανότατα για να αποκρύψει αλλαγές στο έγκλημα που είναι δυσμενείς για την κυβέρνηση. Ορισμένα εγκλήματα είναι επίσης τόσο στιγματισμένα που τα θύματα ντρέπονται να αναφέρουν τι τους συνέβη.

Για παράδειγμα, το επίσημο ποσοστό βιασμού είναι 0,1 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , αλλά ανέκδοτα, ανώνυμα στοιχεία δείχνουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αίγυπτο από ό,τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές.

Αυτές οι στατιστικές εγκληματικότητας δείχνουν ότι ορισμένες μορφές εγκληματικότητας, όπως η μικροκλοπή, είναι αρκετά συχνές, ενώ τα πιο βίαια περιστατικά είναι πιο σπάνια. Οι τουρίστες θα πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουν προφυλάξεις για να παραμείνουν ασφαλείς όσο βρίσκονται στην Αίγυπτο, αλλά είναι δυνατό να το επισκεφτούν και να μην πέφτουν θύμα εγκλήματος.

Ξενοδοχεία για διαμονή στο Καιρο

Μικροκλοπή

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να γνωρίζετε όσο βρίσκεστε στην Αίγυπτο είναι η μικροκλοπή. Είναι το έγκλημα που επηρεάζει συχνότερα τόσο τους Αιγύπτιους όσο και τους ντόπιους.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της καναδικής κυβέρνησης για τη χώρα, τα επίσημα ποσοστά μικροεγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά και πολλές αναφορές ότι η Αίγυπτος είναι καταφύγιο πορτοφολάδων βασίζονται σε στερεότυπα.

Ωστόσο, η κλοπή έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική ύφεση που βιώνει η Αίγυπτος από το 2011 έχει ωθήσει τους ανθρώπους σε απόγνωση, συμπεριλαμβανομένης της στροφής τους στην κλοπή.

Εγκλήματα όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και απάτες είναι πιο συνηθισμένα σε πολυσύχναστες περιοχές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Τα μέρη όπου πρέπει να είστε προσεκτικοί περιλαμβάνουν:

 • Τα παζάρια σε μεγάλες πόλεις όπως το Κάιρο
 • Γύρω από τις Μεγάλες Πυραμίδες
 • Στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μετρό του Καΐρου
 • Σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Λούξορ
 • Στις πόλεις Γκίζα, Αλεξάνδρεια και Ασουάν

Καθώς μετακινείστε στην Αίγυπτο, να είστε προσεκτικοί γύρω από τα υπάρχοντά σας καθώς μπορεί να συμβεί κλοπή. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί ιστότοποι συνιστούν την αγορά μιας ζώνης χρημάτων για επιπλέον ασφάλεια.

Μια ζώνη χρημάτων παρέχει επιπλέον ασφάλεια, ειδικά αν εφαρμόζει άνετα κάτω από τα ρούχα σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι χειρότερο για την προσωπική ασφάλεια, επειδή σας κάνει να ξεχωρίζετε όταν πληρώνετε για πράγματα και λέει στους κλέφτες ακριβώς πού βρίσκονται τα τιμαλφή σας.

Δεν χρειάζεστε ζώνη χρημάτων, αρκεί να τοποθετήσετε τα τιμαλφή σας σε άλλη ασφαλή θέση, όπως μια εσωτερική τσέπη για σακάκι, μπροστινή τσέπη παντελονιού ή ασφαλή τσάντα χιαστί.

Επενδύστε σε μια τσάντα, πορτοφόλι ή θήκη τηλεφώνου anti-RFID, καθώς ορισμένοι κλέφτες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν skimmers καρτών για να διαπράξουν απάτη και κλοπή πιστωτικών καρτών. Μην βάζετε όλα τα τιμαλφή σας σε ένα μέρος. Μοιράστε εφεδρικά μετρητά στο σώμα σας και αφήστε ό,τι δεν χρειάζεστε για την ημέρα σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου.

Τρομοκρατία

Η τρομοκρατία είναι δυστυχώς ένας πραγματικός κίνδυνος στην Αίγυπτο και για τον οποίο προειδοποιούν πολλές κυβερνήσεις στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη χώρα. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατίας στην Αίγυπτο στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα.

Ορισμένες περιοχές έχουν υψηλότερο κίνδυνο τρομοκρατίας, όπως το Βόρειο Σινά, η περιοχή γύρω από τη Διώρυγα του Σουέζ και η περιοχή της Δυτικής Ερήμου. Αυτές οι περιοχές τείνουν να είναι απομακρυσμένες και αποτελούν καταφύγιο για τρομοκρατικές ομάδες, επειδή η κυβέρνηση έχει περιορισμένη εξουσία εκεί.

Ωστόσο, έχουν σημειωθεί και τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Αίγυπτο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει μια λίστα με πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ταξιδιωτική της οδηγία, όπως οι επιθέσεις τον Μάιο του 2019 σε τουριστικά λεωφορεία κοντά στις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας.

Οι επιθέσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε και μερικές φορές στοχεύουν Δυτικούς. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ένα ισχυρό αντιτρομοκρατικό καθεστώς που βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά εξακολουθεί να είναι ατελές.

Θα δείτε αυξημένη ασφάλεια γύρω από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, θρησκευτικά κτίρια και κυβερνητικά κτίρια. Είναι δύσκολο να κρατηθείς ασφαλής από την τρομοκρατία γιατί είναι ένα έγκλημα που είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να δείτε εάν τα επίπεδα ειδοποιήσεων για τον προορισμό σας αυξάνονται. Να υπακούτε πάντα στις εντολές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας. Αποφύγετε περιοχές όπου έχει γίνει πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, καθώς υπάρχουν συχνά αντίγραφα.

Egypt

Αποφυγή κακών περιοχών

Υπάρχουν ορισμένα μέρη της Αιγύπτου όπου δεν πρέπει να ταξιδέψετε καθόλου. Αποφύγετε τα σύνορα της Λιβύης καθώς η σύγκρουση από τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης τείνει να ξεχυθεί στα σύνορα. Αποφύγετε την επαρχία του Βόρειου Σινά λόγω του κινδύνου τρομοκρατίας.

Αποφύγετε τα σύνορα με το Ισραήλ και τη Γάζα λόγω σύγκρουσης επίσης. Ορισμένες περιοχές της Αιγύπτου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τρομοκρατίας και οι περισσότερες κυβερνήσεις προειδοποιούν για όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια.

Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν:

 • Η Δυτική Έρημος (εκτός από το Φαγιούμ και άλλους τουριστικούς προορισμούς, που τείνουν να έχουν υψηλότερη ασφάλεια)
 • Το Δέλτα του Δυτικού Νείλου (εκτός από τα παράκτια τουριστικά θέρετρα και άλλους δημοφιλείς προορισμούς)
 • Τμήματα του Νότιου Σινά, όπως η Taba, οι δρόμοι του Ras Sedr και οπουδήποτε βόρεια του δρόμου St. Catherine-Nuweiba.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο:

 • Τα τροχαία ατυχήματα στην Αίγυπτο είναι συνηθισμένα. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν διασχίζετε το δρόμο λόγω του κινδύνου των Αιγυπτίων οδηγών. Νοικιάστε αυτοκίνητο μόνο εάν είστε έμπειρος οδηγός και μην οδηγείτε τη νύχτα. Στις αγροτικές περιοχές, οι οδικές συνθήκες είναι κακές.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για αγοραπωλησίες, επιθετικούς πωλητές και επιθετικούς ζητιάνους. Αν κάποιος έρθει κοντά σας για να σας κάνει να αγοράσετε το προϊόν του, η ποιότητα αυτού που πουλά είναι πιθανώς χαμηλή. Πες όχι και προχώρα. Οι επιθετικές διαπραγματεύσεις στην αγορά συχνά πιέζουν τους τουρίστες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από όσα σκόπευαν, οπότε να είστε προσεκτικοί.
 • Στα θέρετρα της Αιγύπτου, προσέξτε τη θαλάσσια ζωή. Υπήρξαν επιθέσεις καρχαριών στο παρελθόν.
 • Οι γυναίκες διατρέχουν πρόσθετο κίνδυνο στην Αίγυπτο. Να είστε προετοιμασμένοι για παρενόχληση στο δρόμο, και μερικές φορές χειρότερα. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας μετά το σκοτάδι.

Egypt

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί επίσης να κάνουν οι άνθρωποι ενώ βρίσκονται στην Αίγυπτο:

Είναι ασφαλές να πάτε στην Αίγυπτο ως τουρίστας;

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε την Αίγυπτο ως τουρίστας με ασφάλεια. Οι τουριστικές περιοχές της Αιγύπτου είναι συχνά πιο ασφαλείς από τις περιοχές όπου τολμούν κυρίως ντόπιοι, καθώς η κυβέρνηση θέτει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας εκεί.

Είναι ασφαλές να πάτε στην Αίγυπτο μόλις τώρα;

Πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή έχουν επηρεάσει κάπως την ασφάλεια της Αιγύπτου, αλλά πρέπει απλώς να προετοιμαστείτε επιπλέον. Ωστόσο, η μετάβαση στην Αίγυπτο για τους Ισραηλινούς πολίτες δεν είναι πολύ ασφαλής τώρα.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τις πυραμίδες;

Οι πυραμίδες είναι αρκετά ασφαλείς για επίσκεψη. Οι πορτοφολάδες γύρω από τις πυραμίδες είναι ανεξέλεγκτες, γι’ αυτό φροντίστε να κρατάτε τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος.

Πόσο ασφαλές είναι το Κάιρο;

Το Κάιρο έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Ωστόσο, το ποσοστό μικροκλοπών είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, οπότε να το προσέχετε.

Είναι η Αίγυπτος ασφαλής για ένα ταξίδι κοριτσιών;

Η Αίγυπτος δεν είναι πολύ ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες. Ωστόσο, μια ομάδα γυναικών που λαμβάνει τις σωστές προφυλάξεις, όπως να μένει μαζί και να αποφεύγει τα ταξίδια τη νύχτα, μπορεί να έχει ένα υπέροχο ταξίδι.

Αποκτήστε μια βαθιά εικόνα της Αρχαίας Αιγύπτου σε αυτήν την ολοήμερη περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας, την εικονική Σφίγγα και τη Σακκάρα.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αίγυπτο;

Η επίσκεψη στην Αίγυπτο δεν είναι για τους αδύναμους. Θα χρειαστεί να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς όσο βρίσκεστε στη χώρα, αλλά είναι δυνατό να το επισκεφθείτε με ασφάλεια εάν αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές, αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε πολιτικά αμφιλεγόμενο και κρατάτε σταθερά το πορτοφόλι σας.

Διαβάστε επίσης : Μπορείτε να μπείτε μέσα στις πυραμίδες;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια