Μπορείτε να μπείτε μέσα στις πυραμίδες;

Οι Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου είναι από τις πιο συγκλονιστικές κατασκευές σε όλη την ιστορία.

Αποτελούσαν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, που στέκονταν σε μια τέτοια αγιασμένη παρέα όπως ο Κολοσσός της Ρόδου στην Ελλάδα, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας στο σύγχρονο Ιράκ.

Αν και δεν μπήκαν στον ενημερωμένο κατάλογο των σύγχρονων θαυμάτων – τώρα συμπεριλαμβανομένης της Petra στην Ιορδανία, του Chichén Itzá στο Μεξικό και του Christ the Redeemer στη Βραζιλία – πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να τα θεωρούν τέτοια.

Είναι όχι θαύμα (δείτε τι έκανα εκεί) που τόσοι πολλοί τουρίστες θέλουν να δουν τις πυραμίδες.

Αποτελούν μια τεράστια απόδειξη της ανθρώπινης μηχανικής, ένα κατόρθωμα τόσο εντυπωσιακό που ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι κατασκευάστηκαν από εξωγήινους (αν και τέτοιες θεωρίες τώρα καταρρίπτονται ως ρατσιστικά επιχειρήματα κατωτερότητας του BIPOC).

Ωστόσο, το ότι οι μελετητές έχουν αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο συζητώντας για την προέλευσή τους είναι αρκετή απόδειξη της επιρροής τους στην ανθρώπινη φαντασία – και στον ταξιδιώτη.

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε τις πυραμίδες, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάτε μέσα, να περιηγηθείτε στη γύρω περιοχή και άλλες ερωτήσεις. Συνέχισε να διαβάζεις!

Διαβάστε επίσης:ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αίγυπτο

Επίσκεψη στις Πυραμίδες 101

Είσοδος στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, επίσης γνωστή ως πυραμίδα του Khufu ή Cheops στην Αίγυπτο/Harmony Video Production/Shutterstock

Αναμφίβολα, είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις εμβληματικές πυραμίδες που βρίσκονται γαλήνια στη Γκίζα, στα περίχωρα του Καΐρου.

Οι τρεις κύριες δομές περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Πυραμίδα (χτισμένη για τον Φαραώ Khufu), την Πυραμίδα του Khafre και την Πυραμίδα του Menkaure – οι δύο τελευταίες ονομάζονται από τους αιώνιους κατοίκους τους.

Όλα αυτά βρίσκονται σε μια κεντρική περιοχή γνωστή ως Νεκρόπολη της Γκίζας. «Το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη nekropolis, που κυριολεκτικά σημαίνει «πόλη των νεκρών». εξηγεί ο Headout.

Εκτός από τις πυραμίδες, η νεκρόπολη περιέχει πολλούς άλλους τάφους φαραώ, βασιλισσών και ευγενών. Ναοί και μικρότερες πυραμίδες. η Μεγάλη Σφίγγα? και σε εξέλιξη ανασκαφή.

Λόγω της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής τους, οι Μεγάλες Πυραμίδες ήταν ήδη δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην αρχαιότητα, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον γνωστό κόσμο.

Μπορείτε να πάτε μέσα στις πυραμίδες;

Ναι, μπορείτε να πάτε μέσα στις Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου! Εκεί θα δείτε τους διαδρόμους, τους τάφους και τις σαρκοφάγους των βασιλιάδων που κάποτε θεωρούνταν θεοί από τον λαό τους.

Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστά εισιτήρια για να μπείτε σε καθεμία από τις τρεις πυραμίδες και τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα. Θα πρέπει είτε να κλείσετε την περιήγησή σας πολύ νωρίτερα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια θέση είτε να εμφανιστείτε πολύ πριν τις 8 π.μ. για να μπείτε στην ουρά.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο εξωτερικό;

Ναι, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στην περιοχή γύρω από τις πυραμίδες, γνωστή εναλλάξ ως νεκρόπολη, συγκρότημα Γκίζας ή γραφική περιοχή της Γκίζας (ανάλογα με το πού κοιτάζετε στο διαδίκτυο).

Αν και αυτό απαιτεί ένα ξεχωριστό εισιτήριο από τα εισιτήρια για να εισέλθετε στις πυραμίδες, πρέπει να το αγοράσετε για ακόμη και παίρνω στις πυραμίδες, επομένως δεν περιλαμβάνει επιπλέον κόστος.

Φροντίστε να προγραμματίσετε αρκετό χρόνο για να περιπλανηθείτε στο συγκρότημα. Είναι μια εκπληκτική περιοχή με ανεμοδαρμένη έρημο, συναρπαστικούς ορίζοντες και ευκαιρίες φωτογραφιών.

Πόσο κοστίζει να δεις τις πυραμίδες;

Είναι αρκετά προσιτό να δεις τις Πυραμίδες. Ακολουθεί η πρόχειρη ανάλυση κόστους:

  • 6,50 $ για να δουν οι ξένοι το συγκρότημα της Γκίζας, που αποτελείται από τις πυραμίδες, τις μικρότερες πυραμίδες και τους ναούς, τους τάφους, τη Σφίγγα και άλλα αξιοθέατα (δωρεάν για Αιγύπτιους πολίτες)
  • 14 $ για τη Μεγάλη Πυραμίδα του Khufu
  • $3,50 για να περιηγηθείτε στο εσωτερικό των Πυραμίδων του Khafre ή του Menkaure

Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα περιήγησης, η εταιρεία θα επιβάλει επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά και, ενδεχομένως, το φαγητό.

Ωστόσο, συχνά θα σας παραλάβουν από το ξενοδοχείο σας είτε με λεωφορείο είτε με τουριστικό λεωφορείο, κάνοντας τη μεταφορά ασφαλέστερη και πιο άνετη. Επιπλέον, αναλαμβάνουν όλα τα εισιτήρια για εσάς.

Συχνές Ερωτήσεις

AlexAnton/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι στην Αίγυπτο:

Οι πυραμίδες είναι πάντα ανοιχτές;

Οι πυραμίδες είναι συνήθως ανοιχτές, αλλά μερικές φορές υποβάλλονται σε συντήρηση. Εάν ο κύριος στόχος σας όταν ταξιδεύετε στην Αίγυπτο είναι να τα δείτε, φροντίστε να ελέγξετε έγκαιρα.

Είναι ακριβό να βλέπεις τις πυραμίδες;

Όχι, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Τα εισιτήρια για την είσοδο στο συγκρότημα της Γκίζας κοστίζουν περίπου $6,50, ενώ τα εισιτήρια για το εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας είναι $14 και οι Πυραμίδες του Khafre ή του Menkaure είναι λιγότερο από $4. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το συγκρότημα, μέσα και έξω, με λιγότερο από $30.

Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος μιας περιήγησης.

Αξίζουν οι περιηγήσεις στις πυραμίδες;

Οι περιηγήσεις στις πυραμίδες, τόσο μέσα όσο και έξω, αξίζουν τον κόπο. Και ενώ συχνά συνιστούμε να πηγαίνετε μόνοι σας σε μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα, είναι καλύτερα να το κάνετε σε μια ομάδα στην Αίγυπτο. Οι μεγάλες ομάδες είναι πιο ασφαλείς και είναι λιγότερο πιθανό να στοχοποιηθείτε ως Δυτικός σε μικτή ομάδα. Επιπλέον, είναι λιγότερο πιθανό να χαθείτε σε ένα επικίνδυνο μέρος, οπότε αξίζει το επιπλέον κόστος.

Μπορείτε να δείτε τον τάφο του βασιλιά Τουτ;

Ο τάφος του βασιλιά Τουτ δεν βρίσκεται στο συγκρότημα της Γκίζας, αλλά μάλλον στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Αυτή είναι περίπου 8 ώρες απόσταση μέχρι το Νείλο κοντά στο Λούξορ. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να περιηγηθείτε στον τάφο του Βασιλιά Τουτ, απλώς όχι την ίδια μέρα που επισκέπτεστε τις Μεγάλες Πυραμίδες.

Είναι ασφαλής η Αίγυπτος αυτή τη στιγμή;

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους τουρίστες «να επανεξετάσουν το ταξίδι στην Αίγυπτο λόγω τρομοκρατίας. Αυξημένη προσοχή στην Αίγυπτο λόγω της περιορισμένης ικανότητας της Πρεσβείας να βοηθήσει τους πολίτες διπλής υπηκοότητας ΗΠΑ-Αιγύπτου που συλλαμβάνονται ή κρατούνται».

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν προφυλάξεις, τα καλά νέα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγαλύτερη επιρροή έναντι των Αμερικανών πολιτών που δεν είναι επίσης πολίτες της Αιγύπτου. Εάν δεν έχετε διπλή υπηκοότητα, μπορείτε να λάβετε λιγότερες προφυλάξεις από ό,τι οι διπλοί πολίτες.

Ωστόσο, οι επιθέσεις σε αστικά κέντρα και σε θρησκευτικούς χώρους δεν είναι σπάνιες, και μερικές φορές τουρίστες σκοτώνονται σε λεωφορεία που κατευθύνονται προς τις πυραμίδες. Η ανοχή σας στον κίνδυνο, η παρουσία παιδιών και το τρέχον πολιτικό κλίμα θα σας βοηθήσουν τελικά να πάρετε την απόφασή σας.

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην Αίγυπτο;

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην Αίγυπτο αν θυμάστε ότι είναι μια κουλτούρα παζαριών. Ποτέ μην πληρώνετε το πλήρες τίμημα για ένα αναμνηστικό, μια περιοδεία ή μια βόλτα, εκτός και αν ο προμηθευτής σας πει χωρίς αβεβαιότητα ότι δεν θα κουνηθεί. Συνήθως έχετε λίγο χώρο για κουνήματα!

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ξοδεύοντας το τοπικό νόμισμα (Αιγυπτιακές λίρες), πηγαίνοντας ταξί στο δρόμο αντί να καλέσετε μια εταιρεία και τρώγοντας σε πάγκους της αγοράς και όχι σε εστιατόρια.

Μπαινοντας στις Πυραμίδες

Είτε σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο αμέσως είτε απλά ονειροπολείτε, ελπίζουμε να απολαύσατε μια βαθιά βουτιά στην περιήγηση στις πυραμίδες. Αν πάτε, φροντίστε να μας στείλετε μια ταχυδρομική κάρτα!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:εκδρομή διακοπών στην Αίγυπτο

Αίγυπτος τα  καλύτερα μέρη για επίσκεψη

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια