καλύτερη εποχή Κεράλα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Η ινδική πολιτεία της Κεράλα είναι γνωστή ως τροπική απόδραση με απέραντες παραλίες και μοναδικά φυσικά αξιοθέατα. Προσφέρει έναν υπέροχο συνδυασμό φύσης, πολιτισμού και σύγχρονων ανέσεων.

Λοιπόν, πότε πρέπει να πάτε; Η απάντηση εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να περάσετε το ταξίδι σας, τον προϋπολογισμό σας, τον καιρό και άλλους παράγοντες. Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά.

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Προσεγμένη θέα των σκεπασμένων σκαφών που επιπλέουν στο νερό στην Αλαπούζα με βρύα να ξεχωρίζουν από τα ξύπνια τους και ένα κουβούκλιο δέντρων από πάνω κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Η συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κεράλα είναι ο χειμώνας, που περιλαμβάνει τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την υπερβολική ζέστη ή τον κίνδυνο ισχυρών μουσώνων.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία;

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές

Ινδία- Συμβουλές ταξιδιού

Αν επισκεφθείτε τους χειμερινούς μήνες, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικά από τα τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Αυτό περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Thiruvathira και τα Φεστιβάλ Makara Jyothi.

Και τα δύο φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεγάλες γιορτές που προσελκύουν άφθονο κόσμο, με ζωντανή μουσική, χορό και υπέροχο φαγητό. Ο χειμερινός καιρός είναι επίσης ιδανικός για να εξερευνήσετε τα διαφορετικά τοπία της πολιτείας, από τις όμορφες παραλίες και τα βάθη μέχρι τους σταθμούς των λόφων και τα καταφύγια άγριας ζωής.

Θα ανακαλύψετε γιατί η Κεράλα ονομάζεται «Η χώρα του Θεού», καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν άνετες το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Το μέσο υψηλό στην Κεράλα τον Ιανουάριο είναι περίπου 82 βαθμοί Φαρενάιτ .

Είναι ζεστό, αλλά όχι πολύ ζεστό, επιτρέποντάς σας να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω. Φυσικά, ο καιρός διαφέρει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Η ακτογραμμή της Κεράλα εκτείνεται πολύ βόρεια από το νότιο άκρο της Ινδίας, εκτείνοντας πάνω από 600 χιλιόμετρα (373 μίλια) κατά μήκος της Αραβικής Θάλασσας.

Οι βόρειες πόλεις όπως το Kannur και το Bekal μπορεί να είναι πιο δροσερές σε σύγκριση με το Kochi και το Alleppey στο νότο. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Κεράλα για τις παραλίες, η παραλία Kovalam ξεχωρίζει ως κορυφαία επιλογή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα νερά είναι πιο ζεστά σε σύγκριση με τις παραλίες στα βόρεια και είναι μόλις περίπου 16 χλμ. (10 μίλια) βόρεια του Thiruvananthapuram, που είναι η πρωτεύουσα της Κεράλα. Η παραθαλάσσια πόλη Κότσι είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες κατά τους χειμερινούς μήνες, χάρη στο καρναβάλι του τέλους του έτους.

Είναι μια ζωντανή εκδήλωση με αγώνες ποδηλασίας και επιδείξεις φωτιάς. Ο χειμώνας είναι μια υπέροχη εποχή για να επισκεφθείτε την Κεράλα για τις παραλίες και τα φεστιβάλ, αλλά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε περισσότερα πλήθη.

Οι ταξιδιώτες από ψυχρότερα κλίματα αρχίζουν να συσσωρεύονται στην Κεράλα κατά τους χειμερινούς μήνες. Από τους τρεις χειμερινούς μήνες, ο Δεκέμβριος είναι ο πιο γεμάτος κόσμο. Τα μεγάλα πλήθη των τουριστών αρχίζουν να αραιώνουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Έτσι, αν πάτε τον Δεκέμβριο, μπορεί να παρατηρήσετε μεγαλύτερο πλήθος σε παραλίες και δημοφιλή αξιοθέατα. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, μπορείτε επίσης να περιμένετε να πληρώσετε λίγο περισσότερο για ξενοδοχεία και υπηρεσίες. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο άνετες εποχές για να απολαύσετε τη νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Κανό στα πίσω νερά της Κεράλα με γιγάντιους φοίνικες να στέκονται ψηλά από πάνω κατά τη διάρκεια της συνολικής φθηνότερης περιόδου για να επισκεφθείτε την Κεράλα, την εποχή των μουσώνων

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κεράλα είναι κατά την περίοδο των μουσώνων, η οποία συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Είναι περίοδος έντονων βροχοπτώσεων και αυξημένου κινδύνου πλημμύρας, με αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές και λιγότερους τουρίστες.

Ο καιρός κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου δεν είναι ιδανικός για υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς μια δυνατή βροχόπτωση μπορεί να σας αναγκάσει να ακυρώσετε τα σχέδιά σας για την ημέρα. Μαζί με τη βροχή μπορεί να αυξηθούν και οι θερμοκρασίες.

Έτσι, αν δεν σας πειράζει η ζέστη ή η βροχή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επισκεπτόμενοι την περιοχή κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Η μέση θερμοκρασία στην Κεράλα για τον Αύγουστο  είναι μεταξύ 77 και 84 βαθμών Φαρενάιτ. Όταν λαμβάνετε υπόψη την υγρασία, η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ζεστή.

Φυσικά, η βροχή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο είναι η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για επίσκεψη. Με λιγότερους τουρίστες στην περιοχή, η εξερεύνηση δημοφιλών αξιοθέατων, παραλιών και νερών μπορεί να είναι λίγο πιο ήρεμη.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ στην ουρά ή να στέκεστε ώμου με ώμο με τους τουρίστες όπου κι αν πάτε. Η εποχή των μουσώνων συμβάλλει επίσης στο καταπράσινο τοπίο του τοπίου. Οι έντονες βροχοπτώσεις μεταμορφώνουν την Κεράλα σε ένα ζωντανό μέρος.

Η εύρεση προσφορών είναι επίσης ευκολότερη κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, καθιστώντας ευκολότερο τον προγραμματισμό ενός προσιτού ταξιδιού. Για τις χαμηλότερες τιμές, δοκιμάστε να αναζητήσετε ταξιδιωτικά πακέτα που συνδυάζουν πτήσεις και ξενοδοχεία.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Πορτοκαλί και κόκκινο πλωτό σπίτι σε ένα ποτάμι καλυμμένο με λιλιπούτεια κάτω από καθαρούς καλοκαιρινούς ουρανούς

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κεράλα είναι γενικά η έναρξη της περιόδου των μουσώνων, η οποία ξεκινά τον Ιούνιο και διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος συχνά βιώνουν τις πιο έντονες βροχοπτώσεις του έτους, γι’ αυτό και είναι η χαμηλότερη περίοδος για τον τουρισμό.

Στις περισσότερες περιοχές της πολιτείας σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις στην αρχή της εποχής των μουσώνων, κρατώντας περισσότερους τουρίστες μακριά. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τις προβλέψεις. Η Κεράλα θεωρείται ένα από τα πιο βροχερά  μέρη της Ινδίας. Μάλιστα, οι πλημμύρες το 2018 προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μεγάλα τμήματα της περιοχής.

Παραμείνετε ευέλικτοι με τα σχέδιά σας, καθώς ο καιρός μπορεί να σας αναγκάσει να βρείτε εναλλακτικά πράγματα να κάνετε. Το να παραμείνετε ευέλικτοι είναι επίσης μια καλή ιδέα για να λαμβάνετε τις καλύτερες προσφορές σε πτήσεις και ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου.

Η επίσκεψη αμέσως μετά την εποχή των μουσώνων είναι μια άλλη επιλογή. Η Κεράλα εξακολουθεί να είναι σχετικά ήσυχη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς ο τουρισμός τείνει να αυξάνεται τον Δεκέμβριο. Μπορείτε να αποφύγετε την πιο βροχερή περίοδο και την τουριστική περίοδο αιχμής.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Αεροφωτογραφία του Kocki και των κοιλάδων βράχων που καλύπτονται από ομίχλη που απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της εποχής των υγρών μουσώνων, η γενικά η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κεράλα είναι την υγρή περίοδο και το καλοκαίρι. Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου μπορούν εύκολα να διαταράξουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Μπορεί να γίνει δύσκολο να περάσετε χρόνο στην παραλία ή να κάνετε περιηγήσεις.

Ορισμένα αξιοθέατα και επιχειρήσεις ενδέχεται επίσης να είναι κλειστά, περιορίζοντας το τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μαζί με την εποχή των μουσώνων, μπορεί να μην απολαμβάνετε την επίσκεψη στην πολιτεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Κεράλα βιώνει ζεστά και υγρά καλοκαίρια, τα οποία διαρκούν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Η μέση θερμοκρασία είναι 84 βαθμοί Φαρενάιτ και για τους τρεις μήνες. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε τροπικά κλίματα, οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι πιθανό να γίνουν πολύ λιγότερο ευχάριστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κεράλα ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Φωτογραφία των tuktuks στην Κεράλα που απεικονίζεται για ένα κομμάτι με τίτλο Best & Worst Times to Visit Kerala

18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ERNAKULAM, KERALA, ΙΝΔΙΑ – Οδός Banerji στο κεντρικό τμήμα του Ernakulam/Tantrik71/Shutterstock

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στην Κεράλα έχει ευχάριστες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 23 έως 32°C (73-90°F). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να επισκεφθείτε τις όμορφες παραλίες Varkala και Kovalam, να εξερευνήσετε το ιστορικό οχυρό Kochi και να ζήσετε το μεγαλείο του Καρναβαλιού Cochin .

Φεβρουάριος

Με παρόμοιο καιρό με τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος είναι ιδανικός για κρουαζιέρες στο τέλμα στο Alleppey, παρακολουθώντας τις παραστάσεις Theyyam στη Βόρεια Κεράλα και εξερευνώντας την άγρια ​​ζωή στο Εθνικό Πάρκο Periyar.

Μάρτιος

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει ελαφρώς στους 24-33°C (75-91°F), ο Μάρτιος είναι ιδανικός για να επισκεφθείτε τους κήπους τσαγιού στο Munnar, να απολαύσετε το πολύχρωμο φεστιβάλ Holi και να εξερευνήσετε την ήρεμη λίμνη Ashtamudi.

Απρίλιος

Ο Απρίλιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 25 έως 33°C (77-91°F). Είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τον λόφο σταθμό του Wayanad, να ζήσετε το φεστιβάλ Thrissur Pooram με την εντυπωσιακή πομπή ελεφάντων και να χαλαρώσετε στο γαλήνιο Bekal.

Ενδέχεται

Ο Μάιος, με θερμοκρασίες από 25 έως 33°C (77-91°F), είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε το καταπράσινο τοπίο των Δυτικών Γκατ, να επισκεφθείτε το ιστορικό παλάτι Mattancherry στο Κότσι και να δοκιμάσετε παραδοσιακές θεραπείες Αγιουρβέδα.

Ιούνιος

Η έναρξη του μουσώνα φέρνει θερμοκρασίες μεταξύ 24 και 30°C (75-86°F). Ο Ιούνιος είναι ιδανικός για θεραπείες Αγιουρβέδα με μουσώνες, για να ζήσετε το καταπράσινο τοπίο μετά τη βροχή και να επισκεφθείτε τα φεστιβάλ των μουσώνων.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος συνεχίζεται με μουσώνες, προσφέροντας θερμοκρασίες από 23 έως 29°C (73-84°F). Απολαύστε το καταπράσινο τοπίο των τελμάτων, εξερευνήστε την άγρια ​​φύση των μουσώνων στο Thekkady και παρακολουθήστε τους διάσημους αγώνες σκαφών με φίδια.

Αύγουστος

Τον Αύγουστο παρατηρούνται συνεχείς βροχές και θερμοκρασίες μεταξύ 24 και 30°C (75-86°F). Είναι μια καλή στιγμή για να ζήσετε τις γιορτές του Onam, να εξερευνήσετε τις ιστορικές τοποθεσίες στο Thalassery και να απολαύσετε την κουζίνα των μουσώνων της Κεράλα.

Σεπτέμβριος

Καθώς ο μουσώνας υποχωρεί, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 24 έως 30°C (75-86°F). Ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικός για να επισκεφθείτε το ήρεμο καταφύγιο πουλιών Kumarakom, να εξερευνήσετε τις φυτείες μπαχαρικών στο Thekkady και να απολαύσετε τη φρεσκάδα μετά τον μουσώνα.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 24 έως 31°C (75-88°F). Είναι ένας ιδανικός μήνας για διακοπές στην παραλία στο Μαράρι, για εξερεύνηση της εβραϊκής κληρονομιάς στο Κότσι και για να απολαύσετε τους έντονους εορτασμούς του Ναβαράτρι .

Νοέμβριος

Με χαμηλότερες θερμοκρασίες από 23 έως 31°C (73-88°F), ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για κρουαζιέρες στα τέλματα, επίσκεψη στους αρχαίους ναούς στο Thrissur και για εξερεύνηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεράλα.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος, με θερμοκρασίες από 23 έως 32°C (73-90°F), προσφέρει ένα ευχάριστο κλίμα για να εξερευνήσετε την πλούσια βιοποικιλότητα του εθνικού πάρκου Silent Valley, να παρακολουθήσετε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cochin και να απολαύσετε χριστουγεννιάτικους εορτασμούς στις εκκλησίες της Κεράλα.

Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφία ενός κόκκινου και κίτρινου τρένου που κατεβαίνει τις γραμμές στο Κότσι μια καθαρή χειμωνιάτικη μέρα κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα

Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να αποφασίσετε πότε θα επισκεφτείτε την Κεράλα, οι ακόλουθες Συχνές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια:

Ποιοι είναι οι πιο ζεστοί μήνες στην Κεράλα;

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι συνήθως οι πιο ζεστοί μήνες στην Κεράλα, με τις μέσες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 84 έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτοί είναι επίσης μερικοί από τους πιο ξηρούς μήνες. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν καθώς μπαίνει η βροχή, ξεκινώντας γύρω στον Ιούνιο.

Ποιος είναι ο πιο βροχερός μήνας στο Κεράλα;

Ο Ιούνιος έχει περίπου 26 ημέρες βροχοπτώσεων, καθιστώντας τον τον πιο υγρό μήνα στην Κεράλα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ολοκληρώνουν την εποχή των μουσώνων.

Η πολιτεία βίωσε μια δεύτερη εποχή μουσώνων γύρω στον Οκτώβριο, αλλά αυτό έχει γίνει λιγότερο συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια. Ενώ μπορεί ακόμα να βραχείτε τον Οκτώβριο, η πιθανότητα ενός ισχυρού μουσώνα δεν είναι τόσο υψηλή.

Είναι δαπανηρή η επίσκεψη στην Κεράλα;

Η Κεράλα είναι ένα από τα πιο οικονομικά μέρη για να ταξιδέψετε στην Ινδία, καθώς ένα ταξίδι μιας εβδομάδας για δύο άτομα μπορεί να κοστίσει μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια. Τα ξενοδοχεία, τα τοπικά εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις δεν χρεώνουν πολλά, ειδικά σε σύγκριση με τα ταξίδια στην Ευρώπη ή σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το μεγαλύτερο κόστος είναι συνήθως τα αεροπορικά εισιτήρια. Για να έχετε τις καλύτερες τιμές σε πτήσεις προς Κεράλα, θυμηθείτε να συγκρίνετε επιλογές από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και πολλές ημερομηνίες ταξιδιού.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για την Κεράλα;

Πέντε έως επτά ημέρες θα σας δώσουν αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Κεράλα και να πάρετε μια γεύση από το τι προσφέρει η περιοχή.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να περάσετε μια ή δύο μέρες στην παραλία πριν κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα για διαμονή σε ένα από τα ορεινά χωριά με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μπορείτε επίσης να περάσετε μερικές μέρες στα αξιοθέατα, ξεκουράζεστε στην πλησιέστερη πόλη κάθε βράδυ καθώς ταξιδεύετε στην ακτή.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Κεράλα;

Οι χειμερινοί μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι συχνά οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφθείτε την πολιτεία της Κεράλα, καθώς ο καιρός είναι πιο ευχάριστος σε σύγκριση με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και την περίοδο των βροχών.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Κεράλα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κεράλα;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια