Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Πούντα Κάνα το 2023;

Η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για διακοπές στην παραλία. Πέντε εκατομμύρια  διεθνείς τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λατινική Αμερική.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην Πούντα Κάνα είναι να κάνετε παρέα στην παραλία και να κολυμπήσετε, να δοκιμάσετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ή απλώς να δουλέψετε για το μαύρισμά σας. Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες, όπως η αμμώδης παραλία Μακάο ή η παραλία Bavaro, η οποία είναι δημοφιλής για θαλάσσια σπορ.

Δείτε τα εκπληκτικά τοπία, όπως τους βραχώδεις σχηματισμούς Los Haitises ή το καταπράσινο οικολογικό καταφύγιο Indigenous Eyes.

Μην ξεχάσετε να απολαύσετε την ηδονική ατμόσφαιρα της Punta Cana σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εμπορικούς δρόμους.

Πριν πάτε οπουδήποτε, πρέπει να κάνετε λίγη περισσότερη έρευνα από το να αναζητήσετε τα καλύτερα κλαμπ ή παραλίες. Βοηθά στον έλεγχο πρακτικών ανησυχιών, όπως πιθανές φυσικές καταστροφές ή την πιθανότητα εγκληματικότητας.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συγκέντρωσαν όλα όσα χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας στην Πούντα Κάνα. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Πούντα Κάνα το 2023;

Ως επί το πλείστον, η Πούντα Κάνα είναι ασφαλής για επίσκεψη! Τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που συναντάτε αλλού στη Δομινικανή Δημοκρατία δεν επηρεάζουν τόσο αυτή την πόλη.

Θα πρέπει ακόμα να είστε σε επιφυλακή από το ευκαιριακό έγκλημα καθώς και από πιθανούς τυφώνες. Πολλοί άνθρωποι είναι νευρικοί για το ταξίδι στην Πούντα Κάνα επειδή γνωρίζουν ότι βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η περιοχή έχει λίγο επικίνδυνη φήμη που δικαιολογείται κάπως λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας. Πολλές χώρες συνιστούν προσοχή όταν ταξιδεύετε στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Για παράδειγμα, η αυστραλιανή κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  όταν επισκέπτονται τη Δομινικανή Δημοκρατία λόγω των υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας, ιδιαίτερα του βίαιου εγκλήματος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2  για τη Δομινικανή Δημοκρατία, προειδοποιώντας τους πιθανούς επισκέπτες για υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχεται ότι οι περιοχές θερέτρου τείνουν να είναι πολύ πιο ασφαλείς από την υπόλοιπη χώρα, επειδή η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας επενδύει πολλούς πόρους για να διατηρήσει τις τουριστικές περιοχές ασφαλείς.

Αυτό περιλαμβάνει μέρη όπως η Πούντα Κάνα, η οποία είναι πολύ διαφορετική από την υπόλοιπη χώρα, επειδή τείνει να είναι πολύ πιο ασφαλής.

Τα περισσότερα εγκλήματα είναι ασήμαντα, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή αφύλακτων αντικειμένων
  • Απάτες
  • Σεξουαλική παρενόχληση

Εκτός από το έγκλημα, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην Πούντα Κάνα. Θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να προστατεύσετε την υγεία σας.

Το 2019, οι αναφορές για τουρίστες που πέθαιναν από μυστηριώδεις ασθένειες υγείας ενώ βρίσκονταν στη Δομινικανή Δημοκρατία ήταν στα πρωτοσέλιδα, συμπεριλαμβανομένων δύο ατόμων που έμειναν στο Hard Rock Hotel & Casino στην Πούντα Κάνα .

Αυτά τα περιστατικά απορρίφθηκαν τελικά ως φρικτά ατυχήματα και το ξενοδοχείο συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας και το FBI για τη διερεύνηση πιθανών παραβιάσεων των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας.

Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε διεξοδικά πιθανά καταλύματα για προηγούμενα ατυχήματα ή κριτικές ταξιδιωτών που αρρώστησαν.

Επισκεφθείτε έναν γιατρό πριν το ταξίδι σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ασφάλιση υγείας. Όπως τα περισσότερα μέρη στην Καραϊβική, η Πούντα Κάνα επηρεάζεται από τυφώνες. Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, αλλά εντείνεται γύρω στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο.

Αν και η Πούντα Κάνα δεν είναι μία από τις περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας  που πλήττονται σκληρά από τυφώνες, καλό είναι να παρακολουθείτε στενά τις ειδοποιήσεις καιρού εάν αποφασίσετε να το ρισκάρετε και να ταξιδέψετε κατά την περίοδο των τυφώνων.

Εγκλήματα στην Πούντα Κάνα

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν πριν κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι στην Πούντα Κάνα λόγω των φόβων για το ποσοστό εγκληματικότητας. Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι γνωστό ότι έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Μόνο το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι 11 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , μια αρκετά υψηλή τιμή. Ωστόσο, η κατάσταση στην Πούντα Κάνα είναι διαφορετική. Η Πούντα Κάνα έχει μέτρια ποσοστά συνολικής εγκληματικότητας και χαμηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το Numbeo, η Punta Cana βαθμολογείται με 52,18 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας του ιστότοπου, μια μέτρια τιμή. Οι άνθρωποι δεν αναφέρουν πολλές ανησυχίες σχετικά με το βίαιο έγκλημα στην Πούντα Κάνα.

Τα εγκλήματα για τα οποία οι άνθρωποι ανέφεραν ότι ανησυχούν περισσότερο στην Πούντα Κάνα είναι η διαφθορά και η δωροδοκία, οι διαρρήξεις, η κατάχρηση ναρκωτικών και το ασήμαντο έγκλημα ιδιοκτησίας.

Ενώ υπάρχει βίαιο έγκλημα και θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις εναντίον του, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε άλλα μέρη της χώρας. Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι μια πολύ μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

Για να πάρετε μια ιδέα για τη σχετική ασφάλεια της Πούντα Κάνα, βοηθάει να τη συγκρίνουμε με άλλα μέρη της χώρας, όπως η πρωτεύουσα Άγιος Δομίνικος. Το Numbeo παρέχει βοηθητικά μια σύγκριση δίπλα-δίπλα . Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλότερο στην Πούντα Κάνα από ό,τι στον Άγιο Δομίνικο.

Στον Άγιο Δομίνικο, οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ περισσότερο μήπως κλέψουν ή ληστέψουν, πέσουν θύματα κλοπής και ιδιαίτερα μήπως πέφτουν θύμα βίαιου εγκλήματος.

Ενώ οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας στην Πούντα Κάνα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάπως ασφαλείς τη νύχτα, αισθάνονται κάπως ασφαλείς στον Άγιο Δομίνικο μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθόλου ασφαλείς τη νύχτα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο στην Πούντα Κάνα από ό,τι σε άλλα μέρη της χώρας. Η οικονομία της Δομινικανής Δημοκρατίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έπρεπε να επενδύσει πολλούς πόρους για να διατηρήσει ασφαλείς τις τουριστικές περιοχές.

Θέρετρα όπως η Πούντα Κάνα έχουν ορίσει τουριστική αστυνομία και πολύ περισσότερους πόρους για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Επιπλέον, πολλοί τουρίστες είναι απομονωμένοι από τα χειρότερα που έχει να προσφέρει η ζωή στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα θέρετρα έχουν συχνά ιδιωτική ασφάλεια, διατηρώντας ασφαλή όσους μένουν εκεί. Οι ντόπιοι γνωρίζουν ότι τα εισοδήματά τους εξαρτώνται από τον τουρισμό, επομένως είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ρίξετε προσοχή στον άνεμο εντελώς στην Πούντα Κάνα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είστε τόσο προσεκτικοί όσο θα έπρεπε αλλού.

Μικροκλοπή

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το έγκλημα στην Πούντα Κάνα, τείνουν να σκέφτονται δραματικές περιπτώσεις ένοπλης ληστείας ή βίαιου εγκλήματος. Ωστόσο, η πραγματικότητα των περισσότερων εγκλημάτων που συναντάτε στην Πούντα Κάνα είναι πολύ πιο κοσμική – πιθανότατα θα είναι μικροκλοπή.

Στην ταξιδιωτική της οδηγία για τη Δομινικανή Δημοκρατία, η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση της κλοπής που στοχεύει τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων περιοχών παραθερισμού όπως η Πούντα Κάνα.

Οι συνήθεις μορφές μικροκλοπών περιλαμβάνουν πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, ληστείες από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών και κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα οχήματα. Μην αφήνετε τα street smarts σας να αιωρούνται ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στην Πούντα Κάνα.

Λάβετε προφυλάξεις κοινής λογικής για να προστατευθείτε από πορτοφολάδες. Μην φλας ακριβά κοσμήματα ή πολλά μετρητά, καθώς αυτό σας κάνει στόχο (αν μπορείτε, μην φέρετε τιμαλφή στις διακοπές).

Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την τσάντα σας με τρόπο που είναι πιο δύσκολο να το πιάσετε, όπως σε όλο το σώμα σας. Οι περισσότερες κλοπές στην Πούντα Κάνα συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι απογοητεύουν πραγματικά. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, έστω και για ένα δευτερόλεπτο.

Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να πάνε για μπάνιο για να επιστρέψουν και να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματά τους δεν περιμένουν στην παραλία. Ειδικά τα τηλέφωνα είναι κοινοί στόχοι, επομένως μην είστε απρόσεκτοι με το smartphone σας.

Η κλοπή από τα δωμάτια του θερέτρου είναι αρκετά συνηθισμένη στην Πούντα Κάνα, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλής ποιότητας είναι το θέρετρο. Ποτέ μην αφήνετε τα πράγματά σας να ξαπλώνουν στο δωμάτιό σας.

Τοποθετείτε πάντα τιμαλφή σε ένα χρηματοκιβώτιο δωματίου ή σε ένα χρηματοκιβώτιο στο λόμπι με απόδειξη. Κλειδώστε τις πόρτες των δωματίων του ξενοδοχείου σας όταν δεν είστε μέσα και κλείστε τα παράθυρα και τυχόν μπαλκόνια. Οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες είναι επίσης συχνές στην Πούντα Κάνα.

Προσοχή με άτομα που φαίνονται υπερβολικά φιλικά ή ενδιαφέρονται για εσάς. Όταν πληρώνετε μια προκαταβολή για οτιδήποτε, όπως μια οργανωμένη περιήγηση, φροντίστε πρώτα να κάνετε έρευνα για την εταιρεία.

Να ζητάτε πάντα αποδείξεις ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που λένε ότι είναι, ειδικά αν παρουσιάζονται ως πρόσωπα εξουσίας, όπως οι αστυνομικοί. Η ψεύτικη δικηγορική απάτη είναι επίσης συχνή, επομένως φροντίστε να ερευνήσετε πιθανούς δικηγόρους εάν αντιμετωπίσετε νομικά προβλήματα στην Πούντα Κάνα.

Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Οι γυναίκες ταξιδιώτες συχνά αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσάρεστες καταστάσεις στην Πούντα Κάνα για τις οποίες οι άντρες συνάδελφοί τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Δυστυχώς, το τσούρμο και άλλες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης είναι κοινά στη Δομινικανή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών περιοχών. Μερικές φορές, αυτές οι καταστάσεις κλιμακώνονται σε επίθεση.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες στην ταξιδιωτική της οδηγία για τη Δομινικανή Δημοκρατία ότι υπάρχει κίνδυνος επίθεσης και σεξουαλικής βίας κατά τουριστών στη χώρα. Συγκεκριμένα, παραθέτει τη συχνότητα των περιστατικών σε παραλιακά θέρετρα όπως η Πούντα Κάνα.

Δράστες μπορεί να είναι συνάδελφοι επισκέπτες, ντόπιοι, ακόμη και το προσωπικό του θέρετρου. Εάν είστε γυναίκα που ταξιδεύετε στην Πούντα Κάνα, λάβετε προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς. Ποτέ μην πείτε σε κανέναν πού μένετε.

Προσπαθήστε να εξερευνήσετε με μια ομάδα ή τουλάχιστον έναν άλλο έμπιστο φίλο. Εάν αποφασίσετε να δείτε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της Πούντα Κάνα, φροντίστε να λάβετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε.

Ποτέ μην δέχεστε ποτά από αγνώστους και μην πίνετε κάτι που σας ενοχλεί. Ποτέ μην δέχεστε βόλτες από αγνώστους και μην συμφωνείτε να πάτε κάπου αλλού μακριά από την ομάδα σας. Για να φτάσετε στο σπίτι, χρησιμοποιήστε ένα εξουσιοδοτημένο ταξί.

Αποφυγή κακών περιοχών

Όπου κι αν πάτε, η αποφυγή κακών περιοχών είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς. Η Πούντα Κάνα δεν είναι διαφορετική. Στην Πούντα Κάνα, να είστε προσεκτικοί στα περισσότερα μέρη των γειτονιών του Βερόν και της Φριούζα.

Αυτές οι περιοχές έχουν ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, αν και έχουν επίσης ασφαλέστερες τσέπες.

Αποφύγετε το περπάτημα στην παραλία ή σε άλλες απομονωμένες περιοχές τη νύχτα. Ακριβώς όπως ένα ταξίδι στο Μεξικό, σας συνιστούμε πάντα να επιμείνετε στους χώρους του θερέτρου. Κάντε αυτό και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο ταξίδι σας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στην Πούντα Κάνα:

  • Να είστε προετοιμασμένοι για τους μικροπωλητές. Στην Πούντα Κάνα, υπάρχουν πωλητές που πωλούν τα πάντα, από αναμνηστικά μέχρι ποτά. Μερικές φορές, μπορεί να γίνουν επιθετικοί για να προσπαθήσουν να σας κάνουν να αγοράσετε από αυτούς. Να είστε ευγενικοί αλλά σταθεροί. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις αγορές από μέρη με επιθετικές προσφορές μπροστά, καθώς αυτά τείνουν να έχουν τις χειρότερες τιμές.
  • Μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά. Είναι εύκολο να παγιδευτείς στην ηδονική ατμόσφαιρα, αλλά τα ναρκωτικά είναι παράνομα στη Δομινικανή Δημοκρατία και οι κυρώσεις είναι αρκετά αυστηρές. Να είστε προσεκτικοί με την απερίσκεπτη συμπεριφορά, όπως οι μεθυσμένοι καβγάδες στο μπαρ. Οι τουρίστες έχουν καταλήξει στη λάθος πλευρά ενός κελιού φυλακής της Πούντα Κάνα στο παρελθόν και δεν θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτούς.
  • Αποφύγετε τα motoconcho ή τα τοπικά ταξί μοτοσυκλέτας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους οδηγούς ταξί μοτοσικλετών είναι απατεώνες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες. Η οδήγηση αυτών των μοτοσυκλετών ταξί είναι επίσης εξαιρετικά επισφαλής. Είναι καλύτερα να καλέσετε ένα επίσημο αυτοκίνητο ταξί.

Συχνές Ερωτήσεις

Υπέροχη σκηνή με παραλίες με λευκή άμμο κάτω από τον γαλάζιο ουρανό για ένα κομμάτι για το αν η Punta Cana είναι ασφαλής ή όχι

Lurii Dzivinskyi/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Πούντα Κάνα:

Είναι ασφαλές να πάτε στην Πούντα Κάνα αυτή τη στιγμή;

Ναι, είναι ασφαλές να πάτε στην Πούντα Κάνα αυτή τη στιγμή. Το έγκλημα είναι τόσο χαμηλό όσο ποτέ, και δεν υπάρχουν ανακοινωμένες διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες.

Είναι η Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία, ασφαλής για τους τουρίστες;

Ναι, η Πούντα Κάνα είναι ασφαλής για τους τουρίστες. Είναι πιθανώς ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στη Δομινικανή Δημοκρατία χάρη στο χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και την έντονη παρουσία της τουριστικής αστυνομίας.

Είναι η Πούντα Κάνα πιο ασφαλής από το Κανκούν;

Αυτήν τη στιγμή, η Πούντα Κάνα είναι πιο ασφαλής από το Κανκούν. Και οι δύο ήταν αρκετά ασφαλείς, αλλά το Κανκούν και η Ριβιέρα των Μάγια αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με τα καρτέλ ναρκωτικών που έχει αυξήσει το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Η Punta Cana δεν έχει παρόμοια προβλήματα.

Γιατί η Punta Cana είναι τόσο φθηνή;

Η Πούντα Κάνα είναι πιο προσιτή από πολλούς άλλους προορισμούς στην Καραϊβική Θάλασσα επειδή το κόστος ζωής στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι συνολικά πιο προσιτό. Είναι πιο εύκολο να βρείτε καταλύματα για διάφορους προϋπολογισμούς εδώ.

Μπορώ να φύγω από το θέρετρο στην Πούντα Κάνα;

Αν και οι περιοχές θερέτρου είναι οι πιο ασφαλείς, η υπόλοιπη Πούντα Κάνα είναι επίσης ασφαλής για εξερεύνηση! Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της εξερεύνησής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι πηγαίνετε με τουλάχιστον έναν φίλο, αν όχι μια ομάδα.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στην Πούντα Κάνα;

Η Πούντα Κάνα είναι μια εκπληκτικά ασφαλής τοποθεσία για διακοπές. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι χαμηλό και πρέπει κυρίως να είστε σε επιφυλακή από μικροκλοπές.

Τούτου λεχθέντος, οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις. Λοιπόν, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, και πολλές ασφαλείς περιοχές θερέτρου, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Διαβάστε επίσης :Τσεχία -Ταξιδιωτικός οδηγό

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2023

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία το 2023;

Είναι οι Μαλδίβες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

αεροπορικα εισητηρια για όλους – TicketsWe Skyscanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια