Είναι η Blue Lagoon ασφαλής για επίσκεψη το 2023

Η Blue Lagoon της Ισλανδίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Κάθε χρόνο, περίπου 700.000 άτομα επισκεφθείτε τη Blue Lagoon, αριθμός που είναι διπλάσιος από τον πληθυσμό πλήρους απασχόλησης της Ισλανδίας.

Οι άνθρωποι επισκέπτονται τη Blue Lagoon λόγω της εκπληκτικής εμφάνισής της – υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο που έχουν τόσο εκπληκτικά γαλάζια νερά και η θέα από τη λιμνοθάλασσα των γύρω βουνών είναι εκπληκτική.

Τα ηφαιστειακά νερά της λιμνοθάλασσας είναι πάντα ζεστά, ακόμη και στη μέση των χειμώνων της Ισλανδίας.

Επιπλέον, το νερό και η λάσπη πυριτίου λέγεται ότι έχουν χρήσιμες ιδιότητες για την υγεία και την εμφάνισή σας, κάνοντας τις θεραπείες σπα του Lagoon πολύ δημοφιλείς. Ωστόσο, πριν κάνετε κράτηση για ένα τέτοιο αξιοθέατο, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια.

Το Blue Lagoon είναι λίγο ακριβό, οπότε σίγουρα θέλετε να μάθετε τι ασχολείστε προτού δεσμευτείτε για τα εισιτήρια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Διαβάστε επίσης : Ομορφες παραλίες στη Μάλτα

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Blue Lagoon το 2023;

Για έναν οδηγό σχετικά με το αν είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Blue Lagoon, στη φωτογραφία φαίνονται αμέτρητοι άνθρωποι στο νερό από νέον κιρκίρι με έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας στο φόντο

Blue Lagoon, Ισλανδία – 2 Αυγούστου 2014: Άνθρωποι που κάνουν μπάνιο στο The Blue Lagoon, ένα θέρετρο με γεωθερμικά λουτρά στα νότια της Ισλανδίας, ένα «που πρέπει να δουν» οι τουρίστες, κοντά στο Ρέικιαβικ. 02 Αυγούστου 2014 στην Ισλανδία/Jose Arcos Aguilar/Shutterstock

Ναί. Η Blue Lagoon, όπως και όλη η Ισλανδία, είναι ασφαλής για επίσκεψη. Η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι πολύ σπάνια, παρόλο που περνούν πολλοί τουρίστες.

Η λιμνοθάλασσα είναι καλά συντηρημένη και το κολύμπι εκεί είναι ασφαλές, αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς ορισμένα σημεία της εμπειρίας διαφέρουν πολύ από το κολύμπι στην τοπική πισίνα.

Για να πάρετε μια ιδέα για την ασφάλεια της Blue Lagoon, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την ασφάλεια της χώρας στην οποία βρίσκεται, την Ισλανδία. Τα καλά νέα είναι ότι η Ισλανδία είναι μια πολύ ασφαλής χώρα.

Αντιμετωπίζει λίγες θανατηφόρες φυσικές καταστροφές (εκτός από το τυπικό κρύο καιρό), πολύ λίγες πολιτικές αναταραχές και πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Οι περισσότερες χώρες, όπως ο Καναδάςεκδίδει μόνο ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 για την Ισλανδία.

Εφόσον ασκείτε βασικές προφυλάξεις οπουδήποτε επισκέπτεστε στη χώρα, όπως η Blue Lagoon, τότε θα πρέπει να περάσετε ασφαλή. Φυσικά, προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Blue Lagoon.

Οι επισκέπτες έχουν παραπονεθεί για ασήμαντα περιστατικά όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Μικροκλοπή
  • Κλοπή αντικειμένων από ντουλάπια
  • Κλοπή αντικειμένων δίπλα στην πισίνα

Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά είναι ασήμαντα και οι επόπτες της Blue Lagoon κάνουν ό,τι μπορούν για να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κατευθυνθείτε στη Blue Lagoon για το πώς να κολυμπήσετε με ασφάλεια. Η Blue Lagoon είναι μια τεχνητή πισίνα που στην πραγματικότητα σχηματίστηκε από τα απόβλητα ενός γεωθερμικού σταθμού.

Ο χώρος κολύμβησης χτίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια και το νερό είναι κλειστό κάθε 48 ώρεςκαθιστώντας το Blue Lagoon καθαρότερο από πολλές άλλες πισίνες ή υδρομασάζ σε όλο τον κόσμο.

Η Μπλε Λιμνοθάλασσα δημοσιεύει κανόνες ασφαλείας στον ιστότοπό του που θα πρέπει να διαβάσετε εκ των προτέρων για να μάθετε πώς να παραμείνετε ασφαλείς. Τα μωρά δεν επιτρέπονται στη λιμνοθάλασσα και τα μικρά παιδιά πρέπει να φορούν αιωρούμενα περιβραχιόνια για να παραμείνουν ασφαλή.

Οι επισκέπτες έχουν ένα όριο στον αριθμό των αλκοολούχων ποτών που μπορούν να καταναλώσουν και δεν επιτρέπεται η επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως το τρέξιμο.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά της Blue Lagoon, όπως η ισορροπία των ορυκτών, είναι πολύ ιδιαίτερα και οι επισκέπτες καλούνται να λάβουν προφυλάξεις για την προστασία αυτού του περιβάλλοντος. Επιμείνετε σε σηματοδοτημένα μονοπάτια γύρω από τη λιμνοθάλασσα για να προστατεύσετε το ηφαιστειακό τοπίο.

Οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν ντους με ειδικό αφρόλουτρο πριν και μετά την είσοδο στη λιμνοθάλασσα για να προστατεύσουν τα μέταλλα από τυχόν ρύπους που έχουν φυσικά στο σώμα τους.

Η ειδική σύνθεση ορυκτών της Blue Lagoon δεν είναι επικίνδυνη, αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες. Προηγούμενοι επισκέπτες έχουν παραπονεθεί για το επίδραση στα μαλλιά τους και τα μαγιό καθώς τα ορυκτά άλατα είναι πολύ δύσκολο να ξεπλυθούν.

Βεβαιωθείτε ότι δεν βυθίζετε τα μαλλιά σας εάν δεν είστε έτοιμες για τα προβλήματα μετά. Εάν έχετε ένα ακριβό μαγιό, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φθηνό από το Blue Lagoon.

Έγκλημα στη Μπλε Λιμνοθάλασσα

Λευκά μπουρνούζια που απεικονίζονται στο πλάι των ιαματικών λουτρών σε μπλε λιμνοθάλασσα στην Ισλανδία με ομίχλη στο φόντο λόγω εξάτμισης

berni0004/Shutterstock

Είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβή στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το Blue Lagoon, καθώς οι τοπικές αρχές δεν διατηρούν στατιστικές εγκληματικότητας για μεμονωμένα τουριστικά αξιοθέατα.

Ωστόσο, κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας για την κοντινή πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς είναι το έγκλημα στη Blue Lagoon. Το Ρέικιαβικ έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και είναι πιθανώς μια από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Numbeo, η βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας του Ρέικιαβικ είναι 17,59 στα 100, η οποία είναι πολύ χαμηλή τιμή. Οι κάτοικοι ανέφεραν κάποια ανησυχία σχετικά με την κατάχρηση ναρκωτικών και τα μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως ο βανδαλισμός και η κλοπή, αλλά ακόμη και αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν αρκετά σπάνια.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Ρέικιαβικ και σε ολόκληρη την Ισλανδία είναι πολύ χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ισλανδία είναι δίκαιο 1,47 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Άλλα βίαια περιστατικά είναι επίσης πολύ, πολύ σπάνια. Αυτά τα εγκληματικά δεδομένα για την πόλη του Ρέικιαβικ και τη χώρα της Ισλανδίας στο σύνολό της μπορούν να μας πουν πολλά για την πιθανότητα εγκληματικότητας στη Μπλε Λιμνοθάλασσα.

Ο κίνδυνος σοβαρού εγκλήματος στη Blue Lagoon είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Εάν αντιμετωπίσετε ένα έγκλημα, είναι πιθανό να πρόκειται για κάποια μορφή μικροκλοπής.

Αν και είναι δύσκολο να βρεθούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εγκληματικότητα στη Μπλε Λιμνοθάλασσα, τα ανέκδοτα στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να μετρήσετε πόσο ασφαλές είναι ένα ταξίδι στη Λιμνοθάλασσα αυτή τη στιγμή.

Δείτε φόρουμ και ιστότοπους τρίτων, όπως το TripAdvisor, όπου οι ταξιδιώτες δημοσιεύουν σχετικά προβλήματα που αντιμετώπισαν ενώ βρίσκονταν στο Blue Lagoon. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για αυτό που μπορεί να συναντήσετε όταν επισκέπτεστε.

Κλοπή δίπλα στην πισίνα

Ανέκδοτα στοιχεία από προηγούμενους επισκέπτες απαριθμούν μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετώπισαν στη Blue Lagoon. Ένα από τα πιο συνηθισμένα ήταν η κλοπή περιουσιακών στοιχείων δίπλα στην πισίνα.

Ενώ οι επισκέπτες κολυμπούν, άλλοι επισκέπτες προσέχουν τα αντικείμενα που κλέβουν. Η Blue Lagoon συμβουλεύει τους ανθρώπους να φύγουν τα υπάρχοντά τους σε καθορισμένα ντουλάπια.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα αντικείμενά σας από κλοπή, καθώς δεν μπορείτε να τα προσέχετε όσο βρίσκεστε στην πισίνα. Επιπλέον, δεν θέλετε πολύτιμα κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα να καταστραφούν από τον ορυκτό ατμό που βγαίνει από την πισίνα.

Οι περισσότεροι επισκέπτες ακολουθούν αυτήν τη συμβουλή, αλλά πρέπει να παίρνετε ορισμένα αντικείμενα μαζί σας στο πλάι της πισίνας, όπως ρόμπες, πετσέτες και παντόφλες για να περπατήσετε στην περιοχή.

Οι ρόμπες και οι παντόφλες είναι συμπληρωματικές όταν πληρώνετε για ένα αναβαθμισμένο πακέτο που περιλαμβάνει επισκέψεις στο σπα. Οι επισκέπτες με το βασικό πακέτο μπορούν να νοικιάσουν μπουρνούζια και παντόφλες και όλοι οι επισκέπτες λαμβάνουν πετσέτες, καθώς το ντους είναι υποχρεωτικό.

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι γάντζοι δίπλα στις ζεστές πισίνες, επομένως οι άνθρωποι αφήνουν τα αντικείμενά τους σε συμπληρωματικά άγκιστρα, γεγονός που διευκολύνει την ανάμειξη των πραγμάτων των ανθρώπων.

Άλλοι εκμεταλλεύονται τη σύγχυση για να σκουπίσουν μια επιπλέον πετσέτα ή ένα ζευγάρι παντόφλες, ειδικά αν δεν μπήκαν στον κόπο να πληρώσουν για να τις νοικιάσουν.

Αυτή η μορφή κλοπής είναι ενοχλητική, αλλά ευτυχώς δεν πρέπει να επηρεάσει τις διακοπές σας μακροπρόθεσμα (πρέπει να επιστρέψετε τις ρόμπες και τις πετσέτες ούτως ή άλλως). Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, μπορείτε να ειδοποιήσετε έναν από τους διαχειριστές του σπα και θα σας δώσουν ένα νέο αντικείμενο.

Κλοπή από αποδυτήρια

Η κλοπή από τα αποδυτήρια είναι μια πιο σοβαρή μορφή κλοπής στο Blue Lagoon. Οι επισκέπτες πρέπει να αφήνουν τα περισσότερα από τα πράγματά τους χωρίς επίβλεψη στα αποδυτήρια ενώ περνούν χρόνο δίπλα στην πισίνα.

Άλλοι επισκέπτες μπορούν να εκμεταλλευτούν το πλήθος και να κλέψουν από αντικείμενα που δεν επιτηρούνται. ο Blue Lagoon παρέχει ντουλάπια στα αποδυτήρια ή στο Spa Restaurant.

Τα βραχιόλια που χρησιμεύουν ως εισιτήριο εισόδου σας βοηθούν επίσης να ξεκλειδώσετε τα αποδυτήρια και τα ντουλάπια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει όλα τα αντικείμενά σας με ασφάλεια στο ντουλάπι, καθώς δεν θέλετε να επιστρέψετε και να δείτε ότι τα πράγματά σας λείπουν.

Αντικείμενα όπως κοσμήματα δεν είναι ασφαλή να φορεθούν στη Blue Lagoon καθώς θα καταστραφούν από την υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία του νερού. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κλειδώσει καλά και δοκιμάστε την κλειδαριά πριν φύγετε.

Προσπαθήστε να μην διαφημίζετε το γεγονός ότι αφήνετε ακριβά κοσμήματα στο ντουλάπι. Εάν έχετε αντικείμενα που είναι πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στο ντουλάπι σας, όπως οι αποσκευές σας, μιλήστε με το προσωπικό του σπα.

Υπάρχει μια επιλογή αποθήκευσης αποσκευών, αν και πρέπει να πληρώσετε επιπλέον. Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο Blue Lagoon αμέσως αφού πάνε στο αεροδρόμιο, επομένως το σπα συνηθίζει να διεκπεραιώνει αιτήματα αποθήκευσης αποσκευών.

Η Blue Lagoon τονίζει στον ιστότοπό της ότι δεν φέρει ευθύνη για τυχόν χαμένα ή κλεμμένα αντικείμενα, επομένως να είστε προσεκτικοί με τα πράγματά σας.

Ωστόσο, μπορούν να σας βοηθήσουν εάν τα πράγματά σας κλαπούν. Βεβαιωθείτε ότι τους ειδοποιήσατε εάν κάτι χαθεί και μπορούν να σας βοηθήσουν να υποβάλετε καταγγελία στην αστυνομία ή να αναζητήσετε τα αντικείμενά σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεν υπάρχουν περιοχές της Blue Lagoon που να είναι απαραίτητα επικίνδυνες. Αυτό το σπα είναι πλήρως σχεδιασμένο με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών. Επιπλέον, παρακολουθείται καλά από ναυαγοσώστες και προσωπικό παντού.

Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος κλοπής γύρω από τις πισίνες και στα αποδυτήρια, αλλά οι περισσότερες κλοπές είναι πολύ μικρές και αποτρέπονται εύκολα εάν κλειδώσετε τα αντικείμενά σας σωστά.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Άνθρωποι κάτω από το ανερχόμενο νερό στη Blue Lagoon στην Ισλανδία

BLUE LAGOON, ΙΣΛΑΝΔΙΑ – 08 Φεβρουαρίου: Άνθρωποι που κάνουν μπάνιο στο The Blue Lagoon, ένα θέρετρο με γεωθερμικά λουτρά στα νότια της Ισλανδίας, που πρέπει να δουν οι τουρίστες. 8 Φεβρουαρίου 2016 στην Ισλανδία/Rayints/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε τη Blue Lagoon:

  • Μιλήστε με το προσωπικό για τυχόν ανησυχίες. Εάν δεν κολυμπάτε, το προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει να επισημάνετε ρηχές περιοχές της Blue Lagoon όπου μπορείτε να το απολαύσετε με ασφάλεια. Ζητούν επίσης να ειδοποιήσετε το προσωπικό για τυχόν ιατρικές καταστάσεις, ώστε να μπορείτε να λάβετε ένα ειδικό βραχιόλι για να ειδοποιήσετε τους ναυαγοσώστες σε περίπτωση που συμβεί κάτι.
  • Κάντε διαλείμματα ενυδάτωσης. Το ζεστό νερό και ο ατμός της λιμνοθάλασσας μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αφυδατωθούν εύκολα. Αφήστε τη λιμνοθάλασσα τακτικά για να πίνετε νερό ή ένα ενυδατικό ρόφημα. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη ή λιποθυμία, ειδοποιήστε αμέσως ένα μέλος του προσωπικού.
  • Να είστε προετοιμασμένοι για την εμπειρία. Πρέπει να κλείσετε ένα χρονομετρημένο εισιτήριο εισόδου πολύ νωρίτερα για το Blue Lagoon, το οποίο είναι αρκετά ακριβό. Εάν υπάρχει πλήθος κατά την επίσκεψή σας, θα πρέπει ακόμα να περιμένετε για να μπείτε. Να είστε προετοιμασμένοι για πολλά πλήθη, ειδικά την υψηλή περίοδο.
  • Σεβαστείτε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του ντους και μη φοράτε προϊόντα που μπορεί να επηρεάσουν το νερό.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας στο Blue Lagoon:

Είναι ασφαλές να πάτε στο Blue Lagoon;

Ναι, είναι απολύτως ασφαλές να πάτε στη Blue Lagoon. Θα πρέπει να λάβετε κάποιες επιπλέον προφυλάξεις εάν έχετε παιδιά μαζί σας ή εάν έχετε προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας, αλλά το προσωπικό είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει με τα πάντα.

Υπάρχουν βακτήρια στη Blue Lagoon;

Το προσωπικό αλλάζει το νερό στη Blue Lagoon κάθε δύο μέρες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν βακτήρια στη Blue Lagoon. Ωστόσο, είναι πιθανώς καλή ιδέα να αποφύγετε να μπείτε αν έχετε μια ανοιχτή πληγή.

Γιατί δεν μπορείς να βάλεις τα μαλλιά σου στη Blue Lagoon;

Δεν μπορείτε να βάλετε τα μαλλιά σας στο Blue Lagoon γιατί η υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο του νερού θα βλάψει τα μαλλιά σας. Το πυρίτιο κάνει τα μαλλιά σας μπερδεμένα και δύσκαμπτα και είναι πολύ δύσκολο να ξεπλυθούν.

Είναι καθαρή η Blue Lagoon στην Ισλανδία;

Αν και πρόκειται για λύματα από γεωθερμική μονάδα, η Blue Lagoon είναι καθαρή. Όχι μόνο το νερό σβήνει τακτικά, αλλά το προσωπικό το λαμβάνει επίσης τακτικά δείγματα για να ελέγχει για βακτήρια.

Πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε μέσα στη Blue Lagoon;

Δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στο εισιτήριο εισόδου σας στο Blue Lagoon. Ωστόσο, το προσωπικό συνιστά στους επισκέπτες να φεύγουν κάθε τόσο για να ενυδατωθούν και να φάνε.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τη Blue Lagoon;

Η Μπλε Λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη! Υπάρχει κάποια μικροκλοπή γύρω από τη λιμνοθάλασσα, αλλά μπορείτε να την αποτρέψετε χρησιμοποιώντας τα ντουλάπια. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πολλά να ανησυχείτε. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Διαβάστε επίσης :

Εξερευνήστε την Knysna: 11 εμπειρίες που πρέπει να έχετε για να προσθέσετε στη λίστα

25 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Άσβιλ (NC)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια