Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Σαβάνα της Τζόρτζια το 2023;

Η Savannah, Georgia είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο, η πόλη δέχεται πάνω από 15 εκατομμύρια επισκέπτες .

Οι περισσότεροι επισκέπτονται τη Σαβάνα για να δουν την ιστορική, κομψή γοητεία της (είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στις ΗΠΑ). Η πόλη είναι γεμάτη ιστορικές τοποθεσίες, όπως η επιβλητική Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του 18ου αιώνα, το Owens-Thomas House και πολλά άλλα ιστορικά κτίρια.

Οι δεντρόφυτοι δρόμοι και άλλες καταπράσινες αποδράσεις όπως το Forsyth Park αξίζουν μια επίσκεψη. Φυσικά, κανένα ταξίδι στη Σαβάνα δεν θα ήταν πλήρες χωρίς κάποια καλή νότια κουζίνα.

Με τόσους πολλούς ετήσιους επισκέπτες, οι πιθανότητες είναι ότι η Σαβάνα δεν είναι τόσο επικίνδυνη. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε ξανά την ασφάλεια ενός νέου προορισμού πριν τον επισκεφτείτε.

Ακολουθεί ένας λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός με πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του ταξιδιού στη Σαβάνα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με το έγκλημα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας με ηρεμία!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Σαβάνα της Τζόρτζια το 2023;

Ναί. Η Σαβάνα είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε, καθώς αυτή η μεσαίου μεγέθους πόλη δεν έχει τόσο μεγάλη εγκληματικότητα. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει εγκλήματα, ειδικά εγκλήματα ιδιοκτησίας, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκεστε έξω.

Επιπλέον, οι τυφώνες αποτελούν κίνδυνο οπουδήποτε στην παράκτια Τζόρτζια, και αυτό περιλαμβάνει τη Σαβάνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι η Σαβάνα έχει προβλήματα με το έγκλημα, όπως και κάθε άλλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι περίπου ο εθνικός μέσος όρος, σύμφωνα με το US News & World Report , και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι ελαφρώς υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Λάβετε υπόψη ότι η Σαβάνα δεν είναι απλώς εικόνες καρτ ποστάλ, αλλά μια ζωντανή πόλη που αναπνέει με τα ίδια προβλήματα που έχουν και άλλες πόλεις.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή από οχήματα
 • Κλοπή οχήματος
 • Μικροκλοπή
 • Διαρρήξεις
 • Προσβολή
 • Ληστεία

Η πραγματικότητα της ζωής στη Σαβάνα έξω από το ιστορικό κέντρο δεν είναι πάντα όμορφη. Η πόλη παλεύει με τα υψηλά ποσοστά φτώχειας, την εισοδηματική ανισότητα και την κατάχρηση ναρκωτικών, όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες που συχνά αυξάνουν τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Αν και τα περισσότερα σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν σε περιοχές όπου οι τουρίστες είναι απίθανο να τολμήσουν, εξακολουθεί να είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να γνωρίζετε. Τα καλά νέα είναι ότι εκτός από το έγκλημα, υπάρχουν λίγες άλλες προκλήσεις για την ασφάλειά σας για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε όταν επισκέπτεστε τη Σαβάνα.

Είναι μια μικρή, ήσυχη πόλη, επομένως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πόλεις όπως η Ατλάντα, όπως πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και εμφύλιες αναταραχές, σπάνια γίνονται αισθητά εδώ.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τον κίνδυνο φυσικής καταστροφής στη Σαβάνα. Η Σαβάνα βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή της Τζόρτζια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στη ζώνη των Ηνωμένων Πολιτειών που βιώνει τους περισσότερους τυφώνες.

Αν και οι τυφώνες σπάνια πλήττουν απευθείας τη Σαβάνα (η πόλη ονομάστηκε στην πραγματικότητα Dodge City αφού οι τυφώνες την αποφεύγουν τόσο συχνά), οι καταιγίδες εξακολουθούν να προκαλούν έντονες βροχές, ζημιές ανέμου και πλημμύρες όταν περνούν κοντά στην πόλη.

Η περίοδος των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο και εντείνεται από τον Αύγουστο έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Εάν επισκέπτεστε την εποχή των τυφώνων, φροντίστε να ελέγξετε τον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης της Σαβάνας . Η τοπική κυβέρνηση δημοσιεύει πληροφορίες συναγερμού μαζί με συμβουλές ασφαλείας, εάν οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι ένας τυφώνας μπορεί να επηρεάσει την πόλη.

Έγκλημα στη Σαβάνα της Τζόρτζια

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα των επισκεπτών στη Σαβάνα, εν μέρει επειδή άλλοι κίνδυνοι είναι σπάνιοι, αλλά εν μέρει επειδή το ποσοστό εγκληματικότητας της πόλης είναι ελαφρώς αυξημένο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της US News & World Report  από το 2019, το ποσοστό εγκληματικότητας στη Σαβάνα είναι 345,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Αυτός ο αριθμός είναι γύρω από τον εθνικό μέσο όρο.

Ωστόσο, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι ελαφρώς υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο (αλλά έχετε υπόψη ότι ο εθνικός μέσος όρος περιλαμβάνει δεδομένα από μικρές πόλεις και χωριά που δεν έχουν πολλά βίαια περιστατικά στον υπολογισμό τους).

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του αστυνομικού τμήματος που μοιράζεται μια τοπική εφημερίδα, η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων στη Σαβάνα είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Τα διάφορα εγκλήματα ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των κλοπών από κλοπές, της κλοπής από οχήματα, της διάρρηξης και της κλοπής οχημάτων, αποτελούν το 79,8% των συνολικών καταγγελιών εγκλημάτων. Η πιο κοινή μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή από οχήματα, η οποία αποτελεί το 22% των συνολικών εγκλημάτων που αναφέρονται.

Το βίαιο έγκλημα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του εγκλήματος της Σαβάνας με λίγο περισσότερο από το 20% του συνόλου της εγκληματικότητας. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, την οποία η αστυνομία της Σαβάνας χωρίζει σε επίθεση με όπλο και σε επίθεση χωρίς όπλο.

Ωστόσο, το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες είναι η ληστεία. Οι επισκέπτες στη Σαβάνα έχουν πέσει θύματα ληστειών και κλοπών στο παρελθόν.

Αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, οι ηγέτες της πόλης της Σαβάνας και τα μέλη της κοινότητας ανησυχούν για το πρόβλημα της βίας με όπλα στην πόλη .

Πολλοί κάτοικοι ανησυχούν για τις τεράστιες ανισότητες στη Σαβάνα μεταξύ διαφορετικών γειτονιών. Ενώ η Ιστορική Συνοικία είναι αρκετά ασφαλής, οι κάτοικοι λίγοι δρόμοι πιο πέρα ​​απειλούνται από βία από όπλα.

Για να είμαστε σαφείς, τα περισσότερα περιστατικά ένοπλης βίας (εκτός από κάποιες ληστείες αργά το βράδυ) δεν επηρεάζουν τους τουρίστες στη Σαβάνα. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ενημερωθείτε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια πόλη πριν την επισκεφτείτε.

Θα πρέπει να το κάνετε αυτό όχι μόνο επειδή δεν ξέρετε τι μπορεί να συναντήσετε, αλλά και για να είστε ευαίσθητοι στις συνομιλίες σας με τους ντόπιους. Για να ανακεφαλαιώσουμε, η Σαβάνα έχει αρκετά προβλήματα με το έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού ποσοστού βίας με όπλα.

Ωστόσο, τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες, και τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά συνολικά, είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Η ασφάλεια της Σαβάνας εξαρτάται επίσης πολύ από τη γειτονιά, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε έγκαιρα πληροφορίες για την ασφάλεια και πού να αποφύγετε στην πόλη.

Κλοπή από οχήματα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κλοπή από οχήματα είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα στη Σαβάνα, αποτελώντας το 22% του συνόλου των αναφερόμενων εγκλημάτων. Είναι τόσο συνηθισμένο που το Savannah PD το υπολογίζει ως ξεχωριστή κατηγορία από άλλες μορφές κλοπής.

Η καλύτερη προφύλαξη κατά της κλοπής από οχήματα είναι να μην έχετε ένα όχημα εξαρχής. Εάν πετάξατε στη Σαβάνα ή πήρατε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το έγκλημα.

Τα περισσότερα αξιοθέατα στη Σαβάνα συγκεντρώνονται στην Ιστορική Συνοικία, η οποία είναι πολύ προσβάσιμη με τα πόδια, επομένως δεν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα αν θέλετε να πάτε κάπου πιο μακριά στην πόλη.

Ωστόσο, εάν οδηγήσατε στη Σαβάνα με το οικογενειακό σας αυτοκίνητο ή νοικιάσατε όχημα για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της Τζόρτζια πριν ή μετά την επίσκεψή σας στη Σαβάνα, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από αυτό το έγκλημα.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν άτομα με πινακίδες κυκλοφορίας εκτός πολιτείας ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, καθώς γνωρίζουν ότι οι τουρίστες τείνουν να είναι πιο απρόσεκτοι με τα πράγματά τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή από οχήματα είναι να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας δεν είναι ελκυστικός στόχος. Μην αφήνετε ποτέ στο αυτοκίνητό σας αφύλακτα αντικείμενα, ειδικά τα τιμαλφή σας.

Ακόμη και κάποια εφεδρική αλλαγή θα μπορούσε να είναι αρκετά κίνητρο για κάποιον να σπάσει το παράθυρό σας. Οι τσάντες αγορών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους κλοπής από οχήματα. Αν πάτε για ψώνια, προσπαθήστε να πάρετε τις τσάντες σας απευθείας πίσω στο κατάλυμά σας.

Εάν πρέπει να τα κρατήσετε στο αυτοκίνητό σας, βάλτε τα στο πορτμπαγκάζ σας και βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνονται από έξω. Γενικά, να προσέχετε τα τιμαλφή σας στη Σαβάνα.

Εκτός από κλοπές από οχήματα, η πόλη έχει πολλά άλλα περιστατικά μικροκλοπών, όπως πορτοφολάδες και αρπαγή πορτοφολιών.

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος επειδή οι κλέφτες γνωρίζουν ότι οι επισκέπτες τείνουν να έχουν λιγότερους έξυπνους δρόμους από τους ντόπιους. Λάβετε βασικές προφυλάξεις καθώς εξερευνάτε την πόλη, όπως να μην αναβοσβήνουν τα τιμαλφή και να τοποθετείτε το πορτοφόλι σας σε δυσπρόσιτο μέρος.

Ληστεία

Περιστασιακά, οι τουρίστες πέφτουν θύματα πιο βίαιων εγκλημάτων στη Σαβάνα. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ως τουρίστας είναι η ληστεία. Οι κλοπές και οι ληστείες, μερικές φορές υπό την απειλή όπλου, συμβαίνουν δυστυχώς στη Σαβάνα τακτικά.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, οπότε φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι.

Αν πάτε για μια βόλτα στη Σαβάνα μετά το σκοτάδι, φροντίστε να παραμείνετε σε καλά φωτισμένους κεντρικούς δρόμους με πολλά άλλα άτομα που είναι επίσης έξω και τριγύρω. Αν πάτε σε μια νέα γειτονιά ή κάπου πιο μακριά, πάρτε ένα ταξί.

Θέλετε να αποφύγετε δυνητικά επικίνδυνες περιοχές, ειδικά μόνοι. Ερευνήστε ποιες γειτονιές είναι ασφαλείς και ποιες είναι πιο σκιαγραφικές.

Ακόμη και στη σχετικά ασφαλή ιστορική περιοχή, αποφύγετε πάρκα, κακοφωτισμένους παράδρομους και περιοχές όπου το έντερο σας λέει ότι δεν είστε ασφαλείς. Παρόλο που η νυχτερινή ζωή της Σαβάνας είναι πολύ διασκεδαστική για εξερεύνηση, δεν θέλετε να διασκεδάσετε πολύ.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν άτομα που είναι μεθυσμένα, γι’ αυτό πίνετε χαλαρά τα ποτά και πίνετε λίγο λιγότερα από ό,τι θα κάνατε στο σπίτι, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το μυαλό σας για εσάς.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ενώ η ιστορική συνοικία της Σαβάνας είναι ασφαλής, άλλα μέρη της πόλης έχουν δραστικά υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων που βρίσκονται κοντά στις τουριστικές περιοχές. Το να γνωρίζετε ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγετε στη Σαβάνα είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς.

Οι επικίνδυνες γειτονιές στη Σαβάνα περιλαμβάνουν:

 • Δυτική Σαβάνα
 • Carver Heights
 • Κλόβερντεϊλ
 • Garden City

Ρωτήστε έναν ντόπιο, όπως τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου σας ή τον οικοδεσπότη του καταλύματος, σχετικά με το πού μπορείτε να πάτε στη Σαβάνα και πού πρέπει να αποφύγετε.

Το ένστικτό σας θα είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να πείτε πού πρέπει να πάτε και πού είναι καλύτερα να αποφύγετε, γι’ αυτό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν δεν αισθάνεστε ασφαλείς σε μια περιοχή, φύγετε αμέσως από εκεί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφαλείας για τη Σαβάνα:

 • Επιλέξτε προσεκτικά την τοποθεσία διαμονής σας. Πολλά Airbnb βρίσκονται σε οικιστικούς δρόμους που ηρεμούν τη νύχτα. Ακόμα κι αν η γειτονιά δεν είναι επικίνδυνη αυτή καθαυτή, μπορεί να φαίνεται λίγο πρόχειρη. Ίσως αξίζει να ξεπουλήσετε ένα ξενοδοχείο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο για να νιώθετε πιο ασφαλείς.
 • Μιλήστε με τους ντόπιους. Η νότια φιλοξενία είναι ένα στερεότυπο που έχει τις ρίζες του στην αλήθεια. Οι περισσότεροι ντόπιοι είναι πρόθυμοι να επισημαίνουν δροσερές τοποθεσίες στην πόλη ή να σας δίνουν συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.
 • Να σέβεστε τους ντόπιους. Οι ντόπιοι της Σαβάνας φημίζονται για τη φιλοξενία τους, αλλά ακόμη και η φιλοξενία τους δοκιμάζεται από ανθρώπους που συμπεριφέρονται άσχημα. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ θορυβώδεις σε μπαρ ή κλαμπ και να είστε ευγενικοί.
 • Αποφύγετε τα πάρκα τη νύχτα. Τα πάρκα της Σαβάνας μπορεί να είναι όμορφα, αλλά το έγκλημα εμφανίζεται πιο συχνά εκεί μετά το σκοτάδι.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι επισκέπτες στη Σαβάνα:

Πόσο ασφαλής είναι η Σαβάνα για τους τουρίστες;

Η Σαβάνα είναι αρκετά ασφαλής για τους τουρίστες. Η περιοχή γύρω από τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, η Ιστορική Συνοικία, είναι η πιο ασφαλής στην πόλη εκτός από κάποια μικροκλοπή. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις κατά την εξερεύνηση άλλων σημείων της πόλης.

Είναι ασφαλές η Σαβάνα να περπατάς τη νύχτα;

Μέρη της ιστορικής συνοικίας της Σαβάνας είναι ασφαλές να περπατάτε τη νύχτα, αρκεί να μένετε σε καλά φωτισμένους δρόμους με πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω. Μερικές περιηγήσεις για τους επισκέπτες κάνουν ακόμη και τη νύχτα! Ωστόσο, δεν πρέπει να επισκέπτεστε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι.

Είναι η Σαβάνα πιο ασφαλής από την Ατλάντα;

Η Ατλάντα είναι η μεγαλύτερη πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περισσότερα προβλήματα όπως εμφύλιες αναταραχές. Η Σαβάνα έχει υψηλότερο αριθμό εγκλημάτων σε ορισμένες κατηγορίες, όπως η επίθεση, αλλά συνήθως αυτά τα εγκλήματα περιορίζονται σε ορισμένες γειτονιές.

Είναι η Σαβάνα της Τζόρτζια ασφαλές να ταξιδεύεις μόνος;

Ναι, η Σαβάνα της Τζόρτζια είναι ασφαλές να ταξιδεύεις μόνη σου. Πολλοί μεμονωμένοι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων γυναικών ταξιδιωτών, επισκέπτονται την πόλη.

Είναι η Σαβάνα μια φιλική πόλη;

Ναι, η Σαβάνα είναι μια φιλική πόλη! Μάλιστα, η περίφημη νότια φιλοξενία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο κόσμος επισκέπτεται την πόλη.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στη Σαβάνα;

Η Savannah, Georgia είναι μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη, αρκεί να λαμβάνετε προφυλάξεις για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή. Αν επιμείνετε στις τουριστικές περιοχές, προσέχετε την πλάτη σας τη νύχτα και αποφύγετε να κάνετε τον εαυτό σας στόχο, θα περάσετε υπέροχα.

Η πόλη έχει περισσότερα προβλήματα από όσα θα περίμενε κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, ειδικά ένα αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά οι τουρίστες που λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις σπάνια επηρεάζονται από τα χειρότερα που έχει να προσφέρει η Σαβάνα.

Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το γραφικό τοπίο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Πού να μείνετε στη Σαβάνα το 2023 | Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Είναι το Big Island ασφαλές για επίσκεψη 

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kauai

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια