Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Δουβλίνο το 2023;

Το Δουβλίνο, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, έχει κάτι για όλους. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που προσελκύει τόσους πολλούς επισκέπτες — σχεδόν 6 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες  έρχονται στο Δουβλίνο κάθε χρόνο.

Οι λάτρεις της ιστορίας θα θαυμάσουν σημαντικές τοποθεσίες όπως το Trinity College, το οποίο έχει το μεσαιωνικό Book of Kells, τα πολλά μουσεία και τοποθεσίες σημαντικές για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας, όπως το Kilmainham Gaol.

Οι πιο ηδονικοί ταξιδιώτες θα απολαύσουν τη διάσημη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης Temple Bar και το Guinness Storehouse. Όσοι ενδιαφέρονται για την ιρλανδική κουλτούρα θα πρέπει να παρακολουθήσουν ζωντανή μουσική σε έναν από τους πολλούς χώρους της πόλης ή να επισκεφτούν ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο για κάποια ιρλανδική λογοτεχνία.

Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στο Δουβλίνο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλείσετε το ταξίδι σας το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, το ταξίδι σε μια μεγάλη πόλη έρχεται πάντα με την πιθανότητα να έχετε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Θα σας δείξουμε τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα και ανησυχίες για την ασφάλεια, πώς να τα αποφύγετε και πολλά άλλα. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Διαβάστε επίσης : 16 καλύτερα πράγματα για να κάνετε στο Δουβλίνο

Αεροπορικά εισιτήρια για Δουβλίνο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Δουβλίνο το 2023;

Για έναν οδηγό με τίτλο είναι το Δουβλίνο ασφαλές για επίσκεψη, μια φωτογραφία του εξωτερικού του ζυθοποιείου Guinness που απεικονίζεται σε έναν γαλάζιο ουρανό

ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ – 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016: Ζυθοποιία Guinness. Το Guinness είναι ένα ιρλανδικό ξηρό στύλ που παράγεται από την Diageo και προέρχεται από το ζυθοποιείο Arthur Guinness/Anton_Ivanov/Shutterstock

Ναί. Το Δουβλίνο είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγάλες πόλεις που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ευρώπη. Έχει ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και λίγους άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε μικροκλοπές ή εγκλήματα που σχετίζονται με ουσίες, οι περισσότεροι τουρίστες το καταφέρνουν μέσω της επίσκεψής τους στο Δουβλίνο χωρίς αρνητικές εμπειρίες. Το Δουβλίνο κατατάσσεται συνήθως ψηλά σε λίστες που αναλύουν τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο.

Σε μια πρόσφατη λίστα που συνέταξε η Mercer Human Resource Consulting , το Δουβλίνο είναι η 18η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο και έχει την 23η καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το Δουβλίνο έχει παρόμοιες βαθμολογίες σε πολλές άλλες λίστες, επομένως σαφώς υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις κατατάξεις. Φυσικά, το Δουβλίνο έχει τα προβλήματά του. Τα περισσότερα προβλήματα επηρεάζουν περισσότερο τους ντόπιους παρά τους επισκέπτες.

Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Κατάχρηση ουσιών
  • Λεκτική παρενόχληση

Τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι ασήμαντα και ήσσονος σημασίας. Το βίαιο έγκλημα στο Δουβλίνο είναι αρκετά σπάνιο και σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζει τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η ιρλανδική τουριστική ένωση Failte Ireland, το 98% των επισκεπτών αισθάνεται ασφαλής όταν επισκέπτεται τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Δουβλίνου. Το Δουβλίνο είναι τόσο ασφαλές γιατί η Ιρλανδία ως χώρα είναι συνολικά ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέτουν την Ιρλανδία μόνο σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 . Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο να σκεφτείτε τις ίδιες συνήθεις προφυλάξεις που θα κάνατε στο σπίτι.

Εάν η χώρα είναι τόσο ασφαλής, τότε ακόμη και η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη θα είναι ασφαλής. Εκτός από το έγκλημα, άλλες πιθανές απειλές για την ασφάλειά σας στο Δουβλίνο δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου.

Μερικές φορές γίνονται διαμαρτυρίες καθώς αυτή είναι τελικά η πρωτεύουσα, αλλά οι διαδηλώσεις σπάνια γίνονται βίαιες. Ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι επίσης χαμηλός και δεν υπήρξαν πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ακόμη και οι φυσικές καταστροφές δεν αποτελούν παράγοντα στο Δουβλίνο.

Παρόλο που η διάσημη βροχή της Ιρλανδίας μπορεί να βάλει φραγμό στις διακοπές σας, δεν θα πρέπει να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ειδικά αν έχετε ένα αδιάβροχο και στιβαρά παπούτσια.

Έγκλημα στο Δουβλίνο

Φωτογραφία της γραφικής South Anne Street και της εκκλησίας St. Ann στο Δουβλίνο, που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Dublin Safe to Visit

ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ – 17 Ιουνίου 2018: Γραφική οδός South Anne και εκκλησία St Ann’s/Arcady/Shutterstock

Το έγκλημα είναι σίγουρα το κύριο μέλημα των επισκεπτών στο Δουβλίνο. Ενώ η πόλη αισθάνεται ασφαλής για τους επισκέπτες, έχει πολλά από τα ίδια προβλήματα που μαστίζουν τις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι φωτογραφίες μπορεί να είναι γραφικές, το Δουβλίνο είναι μια πραγματική πόλη, όχι ένα κουκλόσπιτο. Το Δουβλίνο έχει κάποιο πρόβλημα εγκληματικότητας, ειδικά με το έγκλημα ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο συλλέγει δεδομένα εγκληματικότητας μέσω ερευνών, το Δουβλίνο βαθμολογείται με 58,03 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μέτρια τιμή.

Αυτό δείχνει ότι οι ντόπιοι είναι κάπως απογοητευμένοι με το επίπεδο της εγκληματικότητας, ειδικά με εγκλήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, ο βανδαλισμός και η κλοπή. Οι αντιλήψεις ενισχύονται κάπως από τις στατιστικές του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία , το ποσοστό ληστειών στο Δουβλίνο είναι 131 εγκλήματα ανά 100.000 άτομα. Τα ποσοστά διαρρήξεων (συμπεριλαμβανομένων άλλων εγκλημάτων ιδιοκτησίας, όπως η κλοπή) είναι επίσης υψηλά στο Δουβλίνο, με 560 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Προς απογοήτευση των κατοίκων του Δουβλίνου, τα ποσοστά εγκληματικότητας στην πόλη είναι πολύ υψηλότερα από ό,τι σε άλλα μέρη της Ιρλανδίας. Ο κίνδυνος ληστείας ή κλοπής στο Δουβλίνο είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από οπουδήποτε αλλού στην Ιρλανδία.

Η πιθανότητα να πάρετε πίσω τα πράγματά σας είναι επίσης πολύ χαμηλότερη στο Δουβλίνο από ό,τι σε άλλα μέρη της χώρας, καθώς η τοπική αστυνομία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανίχνευσης  στη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχει μια απλή εξήγηση για το γιατί το ποσοστό εγκληματικότητας του Δουβλίνου είναι τόσο υψηλό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ιρλανδία. Το Δουβλίνο είναι η μεγαλύτερη και πυκνότερη πόλη στην Ιρλανδία μακράν.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Μπέλφαστ, δεν είναι καν μέρος της χώρας της Ιρλανδίας αλλά μέρος της Βόρειας Ιρλανδίας. Όπου υπάρχουν πυκνοί πληθυσμοί, φυσικά τα ποσοστά εγκληματικότητας θα είναι υψηλότερα.

Οι κάτοικοι του Δουβλίνου αντιλαμβάνονται επίσης το πρόβλημα της εγκληματικότητας ως χειρότερο από ό,τι είναι επειδή πολλοί από αυτούς συγκρίνουν την εμπειρία τους στο Δουβλίνο με άλλες περιοχές της Ιρλανδίας, οι οποίες είναι πιο ασφαλείς και συχνά πιο αγροτικές. Για τους ξένους επισκέπτες, το Δουβλίνο είναι μια ασυνήθιστα ασφαλής πρωτεύουσα.

Το Δουβλίνο αντιμετωπίζει επίσης περισσότερους κοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν στο έγκλημα από άλλα μέρη της Ιρλανδίας. Το ποσοστό κατάχρησης ναρκωτικών στο Δουβλίνο είναι ανησυχητικό και τα ποσοστά υπερβολικής δόσης ναρκωτικών και εθισμού αυξάνονται , σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές.

Οι περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών είναι άνθρωποι που παλεύουν με την ασθένεια του εθισμού και δεν ενδιαφέρονται να προκαλέσουν προβλήματα σε άλλους, αλλά η χρήση ναρκωτικών στο δρόμο επηρεάζει την ασφάλεια μιας ολόκληρης πόλης.

Ορισμένες στατιστικές εγκληματικότητας για το Δουβλίνο είναι αισιόδοξες. Για παράδειγμα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στο Δουβλίνο είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ιρλανδία, με 1,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Αυτό δείχνει ότι παρόλο που το Δουβλίνο έχει τα προβλήματά του, το βίαιο έγκλημα δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα (εκτός από την επίθεση). Τι μπορεί να ερμηνεύσει ένας επισκέπτης από αυτά τα στατιστικά στοιχεία; Είναι λάθος να εγκαταλείψουμε τελείως τις προφυλάξεις ενώ βρίσκεστε στο Δουβλίνο, καθώς υπάρχει μεγάλο έγκλημα ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, το ποσοστό βίαιων εγκλημάτων είναι χαμηλό, επομένως η σωματική σας ασφάλεια πιθανότατα δεν θα απειληθεί. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα σωστά βήματα για να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που μπορεί να συναντήσετε στο Δουβλίνο είναι η μικροκλοπή. Είναι συνηθισμένο στην πόλη σε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολάδων, της αρπαγής τσαντών, των απατών και της κλοπής από οχήματα.

Ορισμένες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης κατατάσσουν το Δουβλίνο  ως ένα από τα χειρότερα μέρη στην Ευρώπη για πορτοφολάδες (αν και αυτό δεν υποστηρίζεται πάντα από επιτόπια στοιχεία).

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης για την Ιρλανδία, το κέντρο της πόλης του Δουβλίνου είναι μια από τις πιο κοινές περιοχές στη χώρα για μικροκλοπές.

Να είστε προσεκτικοί γύρω από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Temple Bar, καθώς αυτές οι περιοχές είναι προνομιακές τοποθεσίες για κλέφτες, που εκμεταλλεύονται τα πλήθη για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους και που τους αρέσει να στοχεύουν τουρίστες στην πόλη.

Ο επίσημος ιστότοπος της πόλης του Δουβλίνου  παραδέχεται ότι υπάρχει κάποιο έγκλημα ιδιοκτησίας στην πόλη. Προσφέρει σημαντικές συμβουλές ασφάλειας για τους επισκέπτες. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι πάντα ασφαλή και μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη.

Για παράδειγμα, μην τοποθετείτε ποτέ την τσάντα σας στα πόδια σας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή από την πλάτη της καρέκλας σας σε ένα εστιατόριο, καθώς αυτό διευκολύνει πολύ κάποιον να την αρπάξει.

Αντ’ αυτού, κρατήστε την τσάντα σας στην αγκαλιά σας.

Οι κλοπές και άλλα εγκλήματα ιδιοκτησίας αυξάνονται τη νύχτα, γι’ αυτό λάβετε προφυλάξεις μετά το σκοτάδι. Μην μεταφέρετε πολλά μετρητά ή πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα που μπορεί να σας ξεχωρίσουν στους κλέφτες.

Αποφύγετε τους κακοφωτισμένους παράδρομους όπου μπορεί να κρύβεται ένας ληστής. Ένα άλλο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή από οχήματα. Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ενοικιαζόμενα οχήματα, καθώς γνωρίζουν ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να έχουν τα υπάρχοντά τους στο αυτοκίνητό τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το έγκλημα είναι να μην έχετε αυτοκίνητο στο Δουβλίνο. Η πόλη διαθέτει υπέροχα μέσα μαζικής μεταφοράς και το κέντρο είναι συμπαγές και βατό. Αν νοικιάζετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε την υπόλοιπη Ιρλανδία, παραλάβετε το όταν τελειώσει η διαμονή σας στο Δουβλίνο.

Εγκλήματα που σχετίζονται με ουσίες

Το Δουβλίνο δυστυχώς έχει υψηλό ποσοστό κατάχρησης ουσιών. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ποσοστό της κατάχρησης ναρκωτικών στο δρόμο αυξάνεται και η χρήση ναρκωτικών συχνά οδηγεί σε άλλα εγκλήματα όπως η κλοπή.

Ωστόσο, το αλκοόλ είναι η ουσία που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο την ασφάλειά σας. Πολλοί επισκέπτες έρχονται στο Δουβλίνο με στόχο να κάνουν πάρτι σε περιοχές όπως το Temple Bar, και οι τουρίστες συχνά θορυβούνται.

Η τοπική κουλτούρα κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι μια κουλτούρα υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος, η οποία οδηγεί σε απερίσκεπτη συμπεριφορά, όπως καυγάδες στο μπαρ. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις περιοχές νυχτερινής διασκέδασης κοντά στην ώρα του κλεισίματος, ειδικά αν είστε μόνοι.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι μεθυσμένοι θαμώνες να γίνονται πολεμικοί όταν το προσωπικό προσπαθεί να τους διώξει για το κλείσιμο, οδηγώντας σε καυγάδες. Δεν θέλετε να πιαστείτε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και να δεχθείτε επίθεση σε έναν καυγά στο μπαρ.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στα εγκλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Οι μεθυσμένοι θαμώνες συχνά παρενοχλούν λεκτικά τις γυναίκες ή κλιμακώνουν περαιτέρω την κατάσταση. Εάν πηγαίνετε μόνοι σας στα μπαρ, φροντίστε να παρακολουθείτε στενά το ποτό σας και να φύγετε αν παρατηρήσετε ότι μια κατάσταση κλιμακώνεται.

Αποφυγή κακών περιοχών

Συννεφιασμένοι ουρανοί πάνω από το σιδηροδρομικό σταθμό στο Tallaght του Δουβλίνου

Δουβλίνο, Ιρλανδία – 04.01.2021: Άποψη του σταθμού luas Tallaght στο Δουβλίνο/Irene Fox/Shutterstock

Όπως κάθε πόλη, το Δουβλίνο έχει τις περίπλοκες περιοχές του. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης όπου οι τουρίστες σπάνια χρειάζεται να τολμήσουν. Αποφύγετε τη γειτονιά του Tallaght λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης.

Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που οι οδηγοί παράδοσης και ταξί αρνούνται συχνά να πάνε εκεί.

Η Pearse Street, το Blanchardstown και το Dublin West είναι άλλα μέρη της πόλης που έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Οι περισσότερες είναι κατοικημένες περιοχές όπου είναι απίθανο να τολμήσετε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να κάνετε το ταξίδι σας στο Δουβλίνο ακόμα καλύτερο:

  • Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης της Ιρλανδίας είναι 999. Εάν είστε θύμα εγκλήματος ή χρειάζεστε επείγουσα βοήθεια, καλέστε αυτόν τον αριθμό καθώς οι χρόνοι απόκρισης εντός του Δουβλίνου είναι πολύ γρήγοροι. Μπορείτε να αναφέρετε ένα μη βίαιο έγκλημα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στο Δουβλίνο ονομάζονται Gardai.
  • Μην αναφέρεστε στο Δουβλίνο ως μέρος των «Βρετανικών Νήσων». Η Ιρλανδία απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από έναν αιώνα, αλλά οι αναμνήσεις της βρετανικής κατοχής εξακολουθούν να είναι ένα επώδυνο θέμα για πολλούς ντόπιους. Οι Ιρλανδοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Βρετανούς καθόλου.
  • Να προσέχετε τους ποδηλάτες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν ποδήλατο στο Δουβλίνο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την πόλη και να ασκηθείτε. Ωστόσο, φροντίστε να ακολουθείτε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας όταν το κάνετε.
  • Αποφύγετε τα πάρκα τη νύχτα. Πολλά από τα πιο δημοφιλή πάρκα του Δουβλίνου γίνονται προορισμοί για κατάχρηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα τη νύχτα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν προβλήματα ουσίας, τα πάρκα δεν φωτίζονται καλά και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, γι’ αυτό είναι καλύτερο να κάνετε μεγάλη απόσταση και να αποφύγετε να διασχίσετε το πάρκο.

Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφία του κόκκινου Temple Inn στο Δουβλίνο που απεικονίζεται για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν η πόλη είναι ασφαλής ή όχι για επίσκεψη

Ιρλανδία, Δουβλίνο: Οι άνθρωποι χαλαρώνουν και πίνουν ένα ποτό έξω από τη διάσημη ιρλανδική παμπ The Temple Bar στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας – άνδρες γυναίκες τουρίστες πολίτες. 09 Μαΐου 2015/Rolf G Wackenberg/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν σχετικά με την επίσκεψη στο Δουβλίνο:

Είναι το Δουβλίνο φιλικό προς τους τουρίστες;

Ναι, το Δουβλίνο είναι φιλικό προς τους τουρίστες και οι περισσότεροι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι. Φροντίστε να σεβαστείτε τη φιλοξενία τους με το να είστε ευγενικοί και να μην ταράζεστε πολύ, ειδικά στις βραδινές σας εξόδους.

Είναι ασφαλές για τους Άγγλους να επισκεφθούν το Δουβλίνο;

Λόγω της εχθρότητας που έχουν πολλοί Ιρλανδοί απέναντι στη Βρετανική Αυτοκρατορία, ορισμένοι Άγγλοι ανησυχούν για την επίσκεψη στο Δουβλίνο. Ωστόσο, σήμερα είναι ασφαλές για τους Άγγλους να επισκεφθούν το Δουβλίνο, και πολλοί άνθρωποι την επισκέπτονται και μάλιστα ζουν στην πόλη. Οι ντόπιοι ξέρουν να διαχωρίζουν την ιστορία από το παρόν.

Είναι το Δουβλίνο πιο ασφαλές από το Λονδίνο;

Το Δουβλίνο είναι πολύ πιο ασφαλές από το Λονδίνο. Έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας συνολικά και πολύ χαμηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Βοηθά ότι είναι μια πολύ μικρότερη, λιγότερο πυκνή πόλη.

Πόσο ασφαλής είναι η Ιρλανδία για τους τουρίστες;

Εάν αποφασίσετε να τολμήσετε πέρα ​​από το Δουβλίνο κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής σας στην Ιρλανδία, μπορείτε να νιώσετε ασφαλείς να το κάνετε. Η υπόλοιπη Ιρλανδία είναι απολύτως ασφαλής για τους τουρίστες και πιθανώς ακόμη πιο ασφαλής από το Δουβλίνο λόγω του χαμηλότερου ποσοστού εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλές να βγεις το βράδυ στο Δουβλίνο;

Είναι ασφαλές να βγείτε έξω το βράδυ στο Δουβλίνο και δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δείτε τη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε προφυλάξεις, όπως να κολλάτε σε καλά φωτισμένους δρόμους και να απομακρύνεστε από πολύ μεθυσμένους ανθρώπους.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στο Δουβλίνο;

Το Δουβλίνο είναι μια πολύ ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους επισκέπτες. Έχει τα προβλήματά του, όπως τα υψηλά ποσοστά κατάχρησης ουσιών και τα μέτρια ποσοστά μικροκλοπών, αλλά μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα με ορισμένες προφυλάξεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια σχετικά ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα για να ζήσετε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η γραφική πόλη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης :

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κουρασάο

Είναι το Kona ασφαλές για επίσκεψη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια