Είναι οι Αζόρες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Τα νησιά Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι μια όαση άγριας φύσης που αισθάνονται σαν να είναι ένας ολόκληρος κόσμος μακριά από την ηπειρωτική Πορτογαλία.

Αποτελούν δημοφιλή προορισμό για όσους αναζητούν μοναδικές διακοπές, προσελκύοντας περίπου 645.000 επισκέπτες το χρόνο . Το κύριο πλεονέκτημα στην επίσκεψη είναι η όμορφη φύση που μπορείτε να βρείτε στα νησιά.

Εξάλλου, τα νησιά είναι ένα δημοφιλές hotspot για τις φάλαινες και η παρακολούθηση φαλαινών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο νησί. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία στο Sete Cidades ή στο Lagoa do Fogo.

Αν θέλετε πιο χαλαρούς ρυθμούς για τις διακοπές σας, κάντε μια βουτιά στις ιαματικές πηγές, κάντε γευσιγνωσία κρασιού ή μείνετε σε ένα αυθεντικό ψαροχώρι. Οι Αζόρες είναι ένας τέλειος προορισμός για διακοπές που είναι σαν να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο καθώς και να ταξιδέψετε σε μια μακρινή τοποθεσία.

Ωστόσο, ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να επισκεφθείτε. Είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνάτε την ασφάλεια ενός νέου προορισμού πριν ταξιδέψετε εκεί, γι’ αυτό και συντάξαμε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για την ασφάλεια στις Αζόρες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

10 καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στην Πορτογαλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι οι Αζόρες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Καταρράκτης που δεσπόζει ψηλά πάνω από το πλίνθινο μονοπάτι και περιβάλλεται από πράσινο για ένα κομμάτι με τίτλο Are the Azores Safe to Visit

Loredana Habermann/Shutterstock

Ναί. Οι Αζόρες είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό, τόσο χαμηλό που είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες, με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε οπουδήποτε αλλού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για οτιδήποτε κακό σας συμβεί ενώ βρίσκεστε στα νησιά.

Οι Αζόρες είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Μάλιστα, το 2021, οι Αζόρες ψηφίστηκαν ως ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη! Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι Αζόρες ήταν ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη χάρη στα αυστηρά πρωτόκολλα που προστάτευαν τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Τώρα που η πανδημία κηρύχθηκε επίσημα ότι έληξε, οι Αζόρες είναι πιο ασφαλείς από ποτέ. Η καναδική κυβέρνηση έχει μια ταξιδιωτική οδηγία ειδικά για τα νησιά που τα δηλώνει πολύ ασφαλή για επίσκεψη.

Ωστόσο, μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσετε κάποια μικροεγκλήματα όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Λεκτική παρενόχληση

Βοηθά το γεγονός ότι η χώρα της Πορτογαλίας είναι συνολικά πολύ ασφαλής. Η αυστραλιανή κυβέρνηση λέει στους πολίτες της μόνο να λαμβάνουν κανονικά μέτρα ασφαλείας όταν επισκέπτονται την Πορτογαλία, καθώς κινδυνεύουν μόνο από μικροκλοπές.

Οι Αζόρες, ως η πιο απομακρυσμένη, πιο ήσυχη περιοχή μιας ήδη ασφαλούς χώρας, λογικά θα είναι πολύ ασφαλείς. Αντί να ανησυχείτε για το έγκλημα, θα πρέπει να διαβάσετε για τις φυσικές καταστροφές και πώς να παραμείνετε ασφαλείς στη φύση πριν επισκεφτείτε τις Αζόρες.

Τα ίδια τραχιά τοπία που προσελκύουν τουρίστες κρύβουν και πιθανούς κινδύνους. Οι Αζόρες είναι επιρρεπείς σε ορισμένες φυσικές καταστροφές. Η ίδια τεκτονική δραστηριότητα που έκανε τα νησιά τόσο όμορφα έχει μερικές φορές αρνητικές συνέπειες.

Στην αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία  που αναφέρεται παραπάνω, η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι οι Αζόρες είναι επιρρεπείς σε σεισμούς. Το 2022, τα νησιά ταρακουνήθηκαν από μια σειρά από μικρές δονήσεις που έκαναν πολλούς ντόπιους να φοβούνται ότι ένας μεγαλύτερος σεισμός ήταν καθ’ οδόν.

Οι Αζόρες φιλοξενούν επίσης αρκετά ενεργά ηφαίστεια , αν και συνήθως δεν έχουν εκρηκτικές εκρήξεις. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις τοπικές ειδήσεις και τυχόν ειδοποιήσεις εκκένωσης ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Όταν βγαίνετε στη φύση στις Αζόρες, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε προφυλάξεις για να προστατευτείτε από τυχόν ατυχήματα. Η φύση είναι απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Ο καιρός είναι βροχερός, ακόμα και το καλοκαίρι, οπότε ντυθείτε στρώσεις. Όταν κάνετε πεζοπορία, φροντίστε να διαλέγετε μονοπάτια που ταιριάζουν με το επίπεδο δεξιοτήτων σας και να λέτε πάντα σε κάποιον άλλο πού βρίσκεστε.

Οι Αζόρες βρίσκονται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό γύρω από το νησί είναι πολύ κυματιστό. Το κολύμπι δεν είναι ασφαλές σε πολλές παραλίες.

Η Πορτογαλία διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα σημαιών για την αξιολόγηση της ασφάλειας διαφορετικών παραλιών, επομένως φροντίστε να ακολουθήσετε όλες τις αναρτημένες προειδοποιήσεις. Άλλωστε, αρκετοί άνθρωποι έχουν πνιγεί σε παραλίες της Πορτογαλίας στο παρελθόν.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η παρακολούθηση φαλαινών και άλλες περιηγήσεις περιπέτειας είναι δημοφιλείς στις Αζόρες.

Οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες ελέγχονται από την πορτογαλική κυβέρνηση, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εκ των προτέρων και κάνετε την έρευνά σας. Δεν θέλετε να εμπιστευτείτε την ασφάλειά σας σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα με χαλαρές λειτουργίες.

Έγκλημα στις Αζόρες

Δημαρχείο στην Πόντα Ντελγάδα με ένα καμπαναριό στη μέση ενός γραφικού χωριού

DaLiu/Shutterstock

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στις Αζόρες δεν αξίζει να αναφερθούν, είναι τόσο χαμηλά. Όσον αφορά την προστασία της ασφάλειάς σας, έχετε πολύ περισσότερα να ανησυχείτε για φυσικές καταστροφές ή ατυχήματα κατά την πεζοπορία παρά για εγκλήματα. Ωστόσο, δεν βλάπτει να είστε προσεκτικοί όταν μπορείτε.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την εγκληματικότητα στις Αζόρες καθώς τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλά. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες μετρήσεις, οι Αζόρες είναι μια από τις περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Πορτογαλία.

Ο ιστότοπος Numbeo έχει στοιχεία εγκληματικότητας για την Ponta Delgada, τον μεγαλύτερο δήμο στις Αζόρες, που αποδεικνύουν αυτό το σημείο. Ο δείκτης εγκληματικότητας για την περιοχή είναι μόλις 8,81 στα 100, τιμή πολύ χαμηλή.

Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα περισσότερα εγκλήματα. Αναφέρουν μόνο ελαφρώς αυξημένες ανησυχίες για κλοπές από οχήματα και βανδαλισμούς. Φυσικά, οι Αζόρες δεν είναι τέλειες, και όπως κάθε μέρος στη Γη, έχουν προβλήματα.

Σύμφωνα με το Numbeo, οι ντόπιοι ανησυχούν για την αύξηση των ποσοστών κατάχρησης ναρκωτικών στο νησί. Ένα ναυάγιο οδήγησε σε επιδημία κοκαΐνης  στο νησί, προκαλώντας πολλούς ντόπιους να ανησυχούν για την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας.

Οι ντόπιοι ανησυχούν επίσης για την αύξηση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με στατιστικές εγκληματικότητας της πορτογαλικής κυβέρνησης, το βίαιο έγκλημα στις Αζόρες αυξήθηκε κατά 4% το 2022.

Ωστόσο, η συνολική εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 2,6%, η μόνη περιοχή στην Πορτογαλία που παρουσίασε μείωση της εγκληματικότητας εκείνο το έτος. Είναι επίσης σημαντικό να τεθεί αυτή η αναφερόμενη αύξηση της εγκληματικότητας στο πλαίσιο.

Η αύξηση του βίαιου εγκλήματος σημαίνει ότι για ολόκληρο το έτος, οι Αζόρες υπέστησαν 232 βίαια εγκλήματα. Μπορεί να υπήρξε μια μικρή αύξηση, αλλά συνολικά, τα ποσοστά εγκληματικότητας στις Αζόρες παραμένουν πολύ χαμηλά.

Πορτοφολάδες

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στις Αζόρες είναι πολύ, πολύ χαμηλά. Αυτό περιλαμβάνει εγκλήματα που είναι κοινά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται πορτοφολάδες. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το είδος εγκλήματος όταν βρίσκεστε σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές των Αζορών όπως η Horta, η Ponta Delgada και το Sao Miguel.

Οι πορτοφολάδες στις Αζόρες γνωρίζουν ότι θα έχουν περισσότερη τύχη σε μέρη με πολλές αφίξεις τουριστών και περισσότερα πλήθη για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους.

Δεδομένου ότι το έγκλημα είναι τόσο σπάνιο στις Αζόρες, οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους ντόπιους πορτοφολάδες. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη.

Αυτή είναι μια καλή συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε οπουδήποτε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να περιμένει μια στιγμή απροσεξίας. Ακόμη και στο λόμπι ενός εστιατορίου ή ενός ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα και το διαβατήριό σας είναι πάντα στο μάτι.

Μικροκλοπές συμβαίνουν μερικές φορές σε παραλίες. Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, σέρφινγκ ή καταδύσεις, μην αφήνετε ποτέ τα πράγματά σας στην παραλία χωρίς επίβλεψη.

Ορίστε κάποιον από την ομάδα σας να μείνει στην ακτή και να παρακολουθεί τα υπάρχοντά σας ή αφήστε τα τιμαλφή σας κλειδωμένα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Τα περισσότερα εγκλήματα στις Αζόρες είναι εγκλήματα ευκαιρίας, επομένως, εφόσον δεν δίνετε την ευκαιρία στους εγκληματίες, θα πρέπει να είστε ασφαλείς.

Δεν χρειάζεται να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις, όπως να φοράτε ζώνη χρημάτων ή να κρύβετε χρήματα στο παπούτσι σας. Η βασική επίγνωση της κατάστασης είναι αρκετή για να αποτρέψει το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος στις Αζόρες.

Κλοπή από Οχήματα

Αν θέλετε να βγείτε στη φύση, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε στις Αζόρες. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στα νησιά δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου σας κάνει ευάλωτους σε ένα από τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στο νησί και αυτό είναι η κλοπή από οχήματα. Σύμφωνα με την αναφορά Numbeo που αναφέρθηκε παραπάνω, η κλοπή από οχήματα είναι ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι στις Αζόρες.

Αυτό είναι ένα έγκλημα που επηρεάζει τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν σε μεγαλύτερες πόλεις στις Αζόρες, αλλά θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν παρκάρετε αλλού.

Οι κλέφτες συχνά συχνάζουν σε περιοχές με μονοπάτια και μαρίνες δημοφιλείς στους τουρίστες, καθώς γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που σταθμεύουν εκεί δεν θα επιστρέψουν για λίγο.

Όπως και με την πορτοφολία, οι βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές για να αποτρέψουν τους περισσότερους κλέφτες που ενδιαφέρονται για κλοπή από οχήματα. Μην αφήνετε αντικείμενα ορατά στο αυτοκίνητό σας — εάν κυκλοφορείτε με τις αποσκευές σας λόγω των ωρών check-in στο ξενοδοχείο, βάλτε τις αποσκευές στο πορτμπαγκάζ και μην ανοίγετε το πορτμπαγκάζ όταν παρκάρετε.

να έχετε μαζί σας οτιδήποτε δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε, όπως το πορτοφόλι, το τηλέφωνο και την ταυτότητά σας, κάθε φορά που αφήνετε το αυτοκίνητο.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της παλιάς οδού στο Angra Do Heroismo για να δείξετε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί τη νύχτα για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν οι Αζόρες είναι ασφαλείς για επίσκεψη

ANGRA DO HEROISMO, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023: Πόλη Angra do Heroismo. Ιστορική οχυρή πόλη και πρωτεύουσα του πορτογαλικού νησιού Terceira στην Αυτόνομη Περιοχή των Αζορών/Curioso.Photography/Shutterstock

Δεν υπάρχουν πραγματικά επικίνδυνα μέρη των Αζορών. Όπως είπαμε νωρίτερα, η εγκληματικότητα παντού στα νησιά είναι πολύ χαμηλή.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι οι περισσότερες περιοχές των Αζορών έχουν χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού και όχι πολλά φώτα στους δρόμους. Αν και η εγκληματικότητα είναι αρκετά χαμηλή, μπορεί να μην αισθάνεστε πολύ άνετα όταν περπατάτε μόνοι σας μετά το σκοτάδι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε τις Αζόρες:

  • Τα ρεύματα και τα ρήματα είναι πολύ δυνατά. Εξασκηθείτε στην ασφάλεια του νερού όταν βγαίνετε έξω για κολύμπι. Αποφύγετε τις παραλίες που βρίσκονται στις εκβολές ποταμών καθώς αυτές έχουν τα πιο δυνατά ρεύματα. Δώστε προσοχή στις αναρτημένες προειδοποιήσεις σημαιών και ειδοποιήσεις καιρού. Μην πηγαίνετε για κολύμπι όταν υπάρχει συναγερμός για καταιγίδα.
  • Το περπάτημα κατά μήκος της παραλίας μπορεί επίσης να είναι ένας κίνδυνος. Το χειμώνα, μην περπατάτε πολύ κοντά στην άκρη, καθώς τα κύματα είναι αρκετά δυνατά για να τραβήξουν τους ανθρώπους στην ακτή, λόγω της υποβρύχιας. Ο δυνατός καιρός και τα κύματα διαβρώνουν την ακτογραμμή, γι’ αυτό ακολουθήστε τα αναρτημένα σημάδια διάβρωσης από βράχους. Οι τολμηροί όχι μόνο διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αλλά μπορεί να λάβουν πρόστιμο από την κυβέρνηση.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα νησιά, αλλά έχετε κατά νου ότι οι δρόμοι είναι στενοί και μερικές φορές κακώς συντηρημένοι στις αγροτικές περιοχές. Οδηγήστε αργά για να προσέχετε τις αιχμηρές καμπύλες, τις λακκούβες και τις περιπλανώμενες αγελάδες.

Συχνές Ερωτήσεις

Για έναν οδηγό με τίτλο Are the Azores Safe to Visit, μια λευκή και καφέ εκκλησία πάνω από το νερό κοντά στην Ponta Delgada

Paulo Miguel Costa/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε πριν επισκεφτείτε τις Αζόρες:

Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στις Αζόρες με τους σεισμούς;

Φυσικές καταστροφές είναι πιθανές στις Αζόρες, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών. Οι περισσότεροι σεισμοί είναι μικρές δονήσεις, αλλά υπήρξαν καταστροφικοί σεισμοί στο παρελθόν. Διαβάστε τις συμβουλές ετοιμότητας για τους σεισμούς πριν ταξιδέψετε στις Αζόρες.

Ερευνήστε εάν οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχει πιθανότητα ισχυρού σεισμού πριν πάτε. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς συνήθως θα γνωρίζετε για έναν εκκρεμή σεισμό εκ των προτέρων.

Είναι ασφαλές να κολυμπάς στις Αζόρες;

Οι Αζόρες έχουν πολύ δυνατά ρεύματα και κύματα αφού βρίσκονται στη μέση του ωκεανού. Το κολύμπι στις Αζόρες είναι μόνο για δυνατούς κολυμβητές. Ακόμη και τότε, φροντίστε να ακολουθείτε τις αναρτημένες προειδοποιήσεις σημαίας και μην κολυμπήσετε εάν υπάρχει κόκκινη σημαία.

Είναι οι Αζόρες προσιτές ή ακριβές;

Το ταξίδι στις Αζόρες είναι πιο ακριβό από το ταξίδι στην ηπειρωτική Πορτογαλία, επειδή η μεταφορά στο αρχιπέλαγος και μεταξύ των διαφόρων νησιών είναι ακριβή.

Επιπλέον, τα νησιά πρέπει να εισάγουν πολλά αγαθά, αυξάνοντας το κόστος τους. Ωστόσο, οι Αζόρες είναι προσιτές σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Αξίζει να πάτε στις Αζόρες;

Αν αγαπάτε τη φύση, τότε αξίζει τον κόπο να πάτε στις Αζόρες. Τα ηφαιστειακά τοπία δεν μοιάζουν με κανένα άλλο μέρος και οι ευκαιρίες παρακολούθησης φαλαινών είναι καλύτερες από ποτέ.

Οι Αζόρες παθαίνουν τσουνάμι;

Λόγω της θέσης τους στον ανοιχτό ωκεανό, οι Αζόρες είναι ευάλωτες στα τσουνάμι. Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν κυρίως όταν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα σε άλλα μέρη του Ατλαντικού.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τις Αζόρες;

Αν ψάχνετε για μια ασφαλή απόδραση στη φύση, μια επίσκεψη στις Αζόρες είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Το ποσοστό εγκληματικότητας στο αρχιπέλαγος είναι πολύ χαμηλό, και απλά πρέπει να προσέχετε τον άσχημο καιρό και τις πιο ταραχές θάλασσες. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Ταϊτή το 2023;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία το 2023;

Είναι οι Μαλδίβες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Είναι η Νέα Ζηλανδία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους TicketsWe – Sky scanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια